Literaire schrijfwandeling

Zwolle – In de Week van het Schrijven – 4 tot en met 11 september 2010 – organiseert de Bibliotheek Zwolle in samenwerking met Herma de Beer van Op schrift een schrijfwandeling getiteld ‘Verhalen van de stad: leven in Zwolle, toen en nu’. Deelnemers maken de wandeling individueel, maar delen hun ervaringen én verhalen tijdens een afsluitende workshop op donderdagavond 23 september.

De wandeling begint en eindigt in de bibliotheek in de Diezerstraat en duurt ongeveer anderhalf uur. De hoeveelheid tijd die de deelnemers op locatie aan de schrijfopdrachten besteden is daar niet bij gerekend. De schrijfwandeling is een idee van Herma de Beer van Op Schrift. Zij heeft ook de opdrachten bedacht. De opdrachten bestrijken verschillende aspecten van het schrijven, zoals het beschrijven van een gebouw, mensen of een sfeer. Maar ook het bedenken van personages, het schrijven van een dialoog of een beschouwing zijn onderdeel van de literaire schrijfwandeling. Informatie over de panden en plekken die in de wandeling zijn opgenomen komt uit het boekje ‘Sporen van Blauwvingers, stadswandelen door Zwolle’ van de VVV Zwolle.

Donderdagavond 23 september is in de Bibliotheek Zwolle Centrum van 19.30 tot 22.00 uur een workshop, waar deelnemers hun teksten kunnen voorlezen en vragen kunnen stellen. Deze avond wordt begeleid door Herma de Beer. Deelname aan de schrijfwandeling betekent ook deelname aan de workshop, want wat is er leuker dan het delen van je ervaringen en je verhalen met anderen! De kosten van de literaire schrijfwandeling en workshop bedragen 5 euro per persoon. De beschrijving van de stadswandeling en bijbehorende schrijfopdrachten zijn van 4 t/m 11 september tegen betaling van bovenstaand bedrag op te halen in Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl .

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer