Nieuwe IJsselspoorbrug oogt een stuk slanker

Zwolle – Het is al een tijdje rustig rond de bouw van de nieuwe spoorbrug over de IJssel. Dit betekent echter niet, dat er niet hard gewerkt is. De ruwbouw van de brug zal over enkele weken gereed zijn. De oplevering staat gepland op woensdag 15 september. Tot die tijd moet er nog flink doorgewerkt worden om de puntjes op de "i" te zetten.

wz01.jpg

Zo zal de brug nog een (grote) verfbeurt krijgen, zullen de veiligheidsschermen worden geplaatst en krijgt het fietspad de definitieve toplaag met een graffiti-werende coating. Nu de meeste steigerconstructies verwijderd zijn en de laatste dagen het zonnetje uitbundig schijnt, wordt de rode brug steeds mooier in het landschap zichtbaar. Waar in eerste instantie de publieke opinie niet gelijkgestemd was, blijken er, nu alle bouwmaterialen grotendeels verwijderd zijn en de brug een stuk slanker oogt, een deel van de criticasters hun mening bij te stellen.

wz05.jpg

wz08.jpg

wz10.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “Nieuwe IJsselspoorbrug oogt een stuk slanker”

  1. Mooi: slanker ogende brug.

    Zo zal de brug nog een (grote) verfbeurt krijgen

    daar lijkt de man mee bezig; goeie kleur!

    Eens ook

    wordt de rode brug steeds mooier in het landschap zichtbaar

  2. Wat een afzichtelijk ding. hadden ze die horizonvervuiler een ander kleurtje gegeven was die niet zo opzichtig in het oog springend geweest .

  3. Nou verdieping ik vind het een mooie brug en, architectonisch, een aanwinst voor Zwolle. Dat is mijn mening en ik zal er zeker nog een keer een rapportage gaan maken voor het lijnen spel en de mooie contrasterende kleur tov een heerlijke Nederlandse blauwe lucht.

  4. Super Han

    zal er zeker nog een keer een rapportage gaan maken voor het lijnen spel en de mooie contrasterende kleur tov een heerlijke Nederlandse blauwe lucht.

    :D:D:D

  5. Op de foto’s lijkt het wel wat. Maar wil het met eigen zien. Toen hij nog helemaal in de steigers stond vond ik de kleur niet mooi.
    Had zelf zoiets van blauwvinger blauw.

  6. Dat is inderdaad de kameel of NS20 op de oude brug.

    De brug vind ik overigens een aanwinst, ook in deze kleur. Ik hoop echter wel dat ie mooi rood blijft en niet flets roze onder invloed van het zonlicht.

    Stefan doet inderdaad flink zijn best. Wel jammer dat hij geen wallpapers beschikbaar stelt.

  7. Stefan,
    Wat een toeval: zondagmorgen half twaalf heb ik bijna dezelfde foto gemaakt als de derde van jou. Ik vond die zwartwitte koeien zo mooi kleuren bij het groene gras en de rode brug, dat met een blauwe lucht en een heldere zon erbij. Het was feest.!!..!!

  8. Cool dat precies die oude NS trein op de foto staat. Waarschijnlijk kwam de NS directie eens even poolshoogte nemen bij de rode dromedaris.

  9. weten jullie allemaal dat deze brug een blokkade is voor de scheepvaart!!!
    zwolle was al de laagste brug van de ijssel met een doorvaarthoogte van 11.25 op nap.
    nu is het nog lager geworden.
    we moesten toch nog een naam verzinnen voor de brug.
    ik weet er nog wel een paar!
    handicapje
    koppenbrug
    beperkingbrug
    denk alleen aan de ns brug

Reacties zijn gesloten.