Recordpoging simultaan voorlezen

Zwolle – Openbare Daltonschool de Markesteen en Openbare basisschool Het Veldboeket uit Zwolle doen op donderdag 9 september mee aan de feestelijke nationale recordpoging simultaan voorlezen. Ter gelegenheid van de zesde editie van de Week van de Alfabetisering lezen minimaal 30.000 kinderen, verspreid over honderden locaties in het land ,gelijktijdig hardop een bladzijde uit één boek.

Vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam volgen 1.500 kinderen samen met H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden en demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt de landelijke recordpoging. De groepen 6 en 7 van Het Veldboeketdoen daarnaast nog mee aan de ‘Versier je favoriete boek’-wedstrijd.

Donderdag 9 september, om exact 15.00 uur zullen 114 kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van Openbare Daltonschool de Markesteen op school in de klas gezamenlijk één minuut lezen uit het boek ‘Geel gras’ van Simon van der Geest. Van Openbare Basisschool Het Veldboeket doen in totaal 65 leerlingen uit groep 5 tot en met 8 mee, waarvan 34 leerlingen donderdag in het Luxor Theater in Rotterdam aanwezig zullen zijn.

Met het evenement adviseren Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Lezen jong en oud om dagelijks 15 minuten te lezen. Uit onderzoek blijkt dat een kwartier lezen per dag de woordenschat bij kinderen (en ouderen) aanzienlijk vergroot. En die is essentieel voor een goede taal- en leesontwikkeling en het voorkomen van laaggeletterdheid. Meer informatie: www.weekvandealfabetisering.nl     

Artikel delen:

Reageer