Politiek Log 4

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Om iedereen tevreden te stellen is besloten een ‘Politiek Log’ op te starten. Daar kan een ieder zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 5 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

 

.

Artikel delen:
Reacties 512
 1. Ow heerlijke nostalgie!

  Waarneer gaat het hier eens over de Stratenmaker op zee-show?

  Politiek? jawel: wat wil je later worden in de maatschappijijiijjijj

  Dit item moet die boys uit die Wezeper-stratenmakershoek toch ook wel aanspreken!:o


  ⚠️ Meld

 2. Haha, straks weet ie Bea ook nog onder de lakens te krijgen. 😮

  Of Bea heeft een telefoontje uit België gekregen….dat Limburg in de splitsing van België betrokken zou kunnen worden. Zodat, Flip de Winter, Geert en Maxime ineens een eigen land hebben 😀


  ⚠️ Meld

 3. AB Klink per direct uit de kamer!! Was te verwachten. Verhagen nu weer vrij spel?? Blonde Greet weer in beeld? Pff , wordt er zo moe van.

  Of heeft Bea liever een oranje tompoes van de HEMA?


  ⚠️ Meld

 4. @ Berend, Juul kan dat wel gezegd hebben maar ze heeft zelf ook veel te veel van Benno aangenomen…Denk wel dat het “wees op je hoede-sein” al erg snel over uren maakt in de Koninklijke familie:
  – na Prins ‘Endrik
  – Benno deel 1 tot/met 25
  – de bomenfluisterares
  – Mabel/het liefje van De Dominee
  – kinderen van Hans van de Broek & Brinkheurst
  – Minister van Staat die onbetrouwbaar is gebleken
  – Edwin de Roy en de valse voorlichting van “de geheime dienst”.
  – Wim Lex en zijn beetje domme Videla-citaat
  – Wim Lex en Maxima met hun ultra domme-vakantievilla in een land waar ze elke dag moeten overleven.

  Dan zullen ze daar toch ook wel op hun hoede zijn voor onze Geert.


  ⚠️ Meld

 5. Je weet nog niet waarom hij dit besluit per direct genomen is.
  Ben toch bang dat er achter de schermen een hevige partij-macht gaande is.


  ⚠️ Meld

 6. Hij schijnt in een brief naar de kamer te hebben verklaard dat er een onwerkbare situatie is ontstaan,en dat dit zijn geloofwaardigheid zou schaden.  ⚠️ Meld

 7. NOS.nl toch altijd beter als de Elsevier-link van net

  CDA’er Ab Klink legt per direct zijn Kamerlidmaatschap neer. Dat heeft hij per brief aan Tweede Kamer-voorzitter Verbeet laten weten.

  “Na alle gebeurtenissen van de afgelopen week is er voor mij een onwerkbare situatie binnen de CDA-fractie ontstaan. De basis voor samenwerking – vertrouwen – is aangetast. Daardoor kan ik niet meer met voldoende overtuigingskracht binnen de fractie opereren. En dat gaat ten koste van mijn geloofwaardigheid”, aldus Klink in een verklaring.

  Klink blijft naar eigen zeggen “met overtuiging” lid van het CDA. Hij is ook nog steeds demissionair minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  Zet in op: weggepest maar toch binnen de partij actief mee willen blijven doen.

  Wat vindt JP (de man toch van 5 gebroken kabinetten) hier eigenlijk allemaal van?


  ⚠️ Meld

 8. @ Zwolse; kan toch haast niet anders: als je nu met het CDA zou moeten regeren, zou je het toch niet doen? Je weet toch bij G*d (ow sorry) niet of je ze bij de kop of bij de kont hebt?


  ⚠️ Meld

 9. Wat dom van het CDA, dat ze dit laten gebeuren. Verhagen maakt fout op fout en is alleen maar uit op de macht. Klink is de man met visie en die wordt nu professioneel “kaltgestellt”. Ongelofelijk dat die Verhagen hiermee wegkomt!


  ⚠️ Meld

 10. Ow Berend, dan zijn wel reddeloos verloren als eens trtots VOC-natie. De antenne van het “wees op je hoede-sein” van het Koninklijk huis is geknakt. Vandalisme, Edwin de Roy, hooligans, Hell’s Angels, AIVD van binnenuit, moslims? Laten we het eerst maar eens proberen te maken :o:o:o


  ⚠️ Meld

 11. Eens Stadshagenees

  Wat dom van het CDA, dat ze dit laten gebeuren. Verhagen maakt fout op fout en is alleen maar uit op de macht. Klink is de man met visie en die wordt nu professioneel “kaltgestellt”. Ongelofelijk dat die Verhagen hiermee wegkomt!

  ONGELOOFLIJK OOK DAT DE LEDEN dit laten gebeuren. De stemmers weten nu genoeg, lijkt me.


  ⚠️ Meld

 12. Duidelijk dat het een gevecht tussen Klink en Verhagen is.Denk dat je Klink niet moet onderschatten,hij staat erom bekent heel erg diep en lang na te denken over situaties.  ⚠️ Meld

 13. Volgens mij heeft Ab het gevecht verloren. Hij is op een zijspoor gezet maar blijft wel lid van het CDA. Verhagen heeft helaas gewonnen. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Gelukkig zijn P&W weer terug en zullen we alle ins en outs wel horen.


  ⚠️ Meld

 14. Heeft de Sensator nog steeds geen Zwolse-CDA prominenten geïnterviewd? Eddy van Huijm, Alida Kastelein, Martijn van Veen, Wout Oldhoff, Erik Dannenberg, natuurlijk Martien van der Gurp (van wie we pro-Verhagen teksten in de LANDELIJKE media lazen), die gedeputeerde, was zelfs afgereist om te zeggen dat Verhagen door moest: Theo Rietkerk

  Vragen staat vrij …plaatselijke media! Anders doet ZOO het straks wel.  ⚠️ Meld

 15. Nou Berend, het CDA is net een echte politieke partij, het katholieke smaldeel in die partij is gewend om zaken in de doofpot te stoppen. Die trekken zich niets aan van Pauw en Witteman en dan hebben ze aan de andere kant ook nog gereformeerde types als Piet Hein Donner, ook zo’n baken van integriteit, NOT!


  ⚠️ Meld

 16. CDA-dissident Klink per direct uit Kamer
  Gebeurtenissen van vorige week die leiden tot stukkenlopen van de formatie van een rechts kabinet aanleiding voor Klink om op te stappen… Hij blijft naar eigen zeggen ‘met overtuiging’ lid van het CDA
  CDA’er Ab Klink geeft per direct zijn zetel in de Tweede Kamer op. Hij heeft dit aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet laten weten.

  ‘Na alle gebeurtenissen van de afgelopen week is er voor mij een onwerkbare situatie binnen de CDA-fractie ontstaan. De basis voor samenwerking – vertrouwen – is aangetast. Daardoor kan ik niet meer met voldoende overtuigingskracht binnen de fractie opereren. En dat gaat ten koste van mijn geloofwaardigheid’, aldus Klink in een verklaring. Klink blijft naar eigen zeggen ‘met overtuiging’ lid van het CDA.

  Zijn vertrek volgt na een roerige week, zo schrijft de Volkskrant maandagmiddag.

  Ab Klink onderhandelde samen met Maxime Verhagen namens het CDA over een rechts kabinet. Vorige week bleek dat hij hier ernstige bezwaren bij had, waarover hij een brief schreef, die vervolgens uitlekte. Dit leverde hem veel kritiek op en werd door PVV-leider Geert Wilders aangegrepen om met de onderhandelingen te stoppen.
  —————-
  Verhagen is er vast op blijven hameren dat Ab die brief niet had moeten sturen De schande had binnenskamers moeten blijven….


  ⚠️ Meld

 17. Ik ga helemaal geen actualiteiten kijken vanavond, ik ben klaar met het politieke gekonkel en gedraai daar in Den Haag. Gek h? dat die PVV zo populair wordt onder het electoraat? De gevestigde orde moet eens leren zaken echt goed te regelen, zowel in de eigen partij als in de communicatie naar de kiezers toe. Het is geen visie, geen beleid en vooral onfatsoen wat de boventoon voert en dan moeten wij de normen en waarden in dit land serieus nemen. Yeah right!


  ⚠️ Meld

 18. Hoezo DenHaag Stadshagenees? Dit gaat alleen over CDA. Die lijst-Geert (die groot geworden is?) is niet eens een democratische partij….moet je horen hoe die Geert in het geheim (dacht ie) tekeer is gegaan…


  ⚠️ Meld

 19. @ Stadshagenees
  Iemand moet toch de waarden en normen serieus nemen! Laten wij het doen. Politiek begint bij jezelf.
  Als de formatiepoging in een patstelling verzandt dan zijn er woensdag 24 november nieuwe verkiezingen. Let op mijn woorden.


  ⚠️ Meld

 20. Uh Berend

  Iemand moet toch de waarden en normen serieus nemen!

  Wie begon daarover in dit mooie land? Terwijl hij net deed of zijn normen en waarden universeel uitwisbaar waren? Kan je wel vertellen dat de Balk en zijn spindoctor Sjek absoluut andere normen en waarden hebben als mij.


  ⚠️ Meld

 21. @Dick
  De waarden en normen van Balk zijn ook niet de mijne.Ik wil ook niet pretenderen dat mijn waarden en normen de juiste zijn.
  Ik ga nu de trein halen.


  ⚠️ Meld

 22. Dit kreeg ik zaterdag ook niet mee. JP Geelen gelukkig wel

  Maar de meeste indruk maakte de sketch van zaterdagmiddag in de Ridderzaal, live uitgezonden door de NOS. Ivo Opstelten speelde dat hij zojuist was teruggekomen van Hare Majesteit, en wist in een monoloog met veel dictie en waardigheid vrijwel niets te zeggen. Ja, Ab Klink had nooit zijn brief mogen schrijven, brieste Ivo overtuigend, maar voor het overige ontweek hij alle vragen van de figuranten-journalisten.
  ??Ik kan alleen dit ervan zeggen????
  ??Ik ga u niet vertellen hoe wie eruitzag op welk moment en wanneer er gelachen werd en dat soort zaken.??
  ??Ik kan u nog een keer herhalen wat ik net zei????
  De finesse in zijn optreden schuilde in een ogenschijnlijk detail. Een glas water.
  Met perfecte timing stootte Opstelten het glas om. De antiheld kweekt sympathie, een oude truc uit het toneelwezen.
  Na nog enige malen ??Ik geef u het antwoord dat ik net heb gegeven??, stootte Ivo het glas nogmaals om. Het viel in stukken uiteen, de komiek keek er schaapachtig bij, en moffelde de scherven weg ?? meesterlijk.
  In die ene seconde openbaarde zich een onmiskenbaar talent. Je miste alleen de rode fez, maar verder heeft Ivo Opstelten een prachtige Tommy Cooper in huis.  ⚠️ Meld

 23. De enigen die de normen en waarden met de voeten betreden is het CDA nu wel.Hoever wens je te gaan om een ethicus pur-sang zoals Ab Klink op te offeren met een broedermoord alla Kain(Verhagen) en Abel(Klink).

  Het CDA is voor mij althans afgedaald naar een ZEER ongeloofwaardige club,die snel de C van Christelijkheel snel moeten laten verdwijnen.


  ⚠️ Meld

 24. BeeldBuisBode…hier weer want wederom veel politiek:

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Docent klapt uit de school: hogescholen laten wel degelijk studenten slagen die niet voldoen aan de gevraagde HBO-competenties
  – Wetenschapsfilosoof Ton Derksen over zijn boek De ware toedracht, over missers bij het OM
  – De elektrische fiets: zelf te bouwen en op te voeren

  Uitgesproken (N2, 20:25)
  – Dubieuze praktijken bij spermabanken
  – actuele ontwikkeling mbt CDA

  Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – Een gesprek in het presidentiële paleis in Teheran met Mahmoud Ahmadinejad, president van Iran

  NIEUW (1): Uitgesproken (N2, 20:25)
  Vanavond start het nieuwe tv-seizoen, met naast de terugkeer van DWDD en Pauw & Witteman veel nieuwe actualiteitenrubrieken. EénVandaag is de enige blijver, in plaats van Netwerk kunt u kijken naar Uitgesproken, een opiniërende nieuwsrubriek die beurtelings wordt gevuld door VARA, EO en WNL. Vanavond is het de beurt aan de VARA, met presentator Jan Tromp

  NIEUW (2): Nieuwsuur (N2, 22:00)
  Ook Nova is niet meer, in het ‘onafhankelijke’ Nieuwsuur ziet u iedere avond van tien tot elf het journaal, het sportjournaal en vooral de achtergronden bij het nieuws. Presentatie is in handen van Twan Huys (NTR, voorheen NPS) en Mariëlle Tweebeeke (NOS). Vanavond begint Nieuwsuur met een mooie primeur: een interview met de Iraanse president Ahmadinejad

  NIEUW (3): PowNews (N3, 22:45)
  En naast alle nieuwe actualiteitenrubrieken en alle nieuwe seizoenen van vertrouwde programma’s gaan er vandaag ook twee nieuwe omroepen de lucht in: WNL en PowNed. Die laatste omroep, voortgekomen uit GeenStijl, wil met zijn dagelijkse nieuwsprogramma PowNews ‘niet politiek correct zijn en minimaal eens per week stof doen opwaaien’.

  Tijd voor MAX (N2, 17:35)
  – Lee Towers, zanger *MARKEL 😮 😮 😮

  De Wereld Draait Door (N3, 19:30)
  Tafelheer: Jan Mulder
  – Jack de Vries, voormalig CDA-staatssecretaris van Defensie en spindoctor van Balkenende
  – Jack Keilson, schrijver die op 100-jarige leeftijd zijn doorbraak in Amerika beleeft
  – Tv-recensenten Hans Beerekamp (NRC) en Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) over het vernieuwde publieke bestel en het TV-Lab
  – Muziek van huisband Go Back to the Zoo

  Holland sport (N3, 20:25)
  – Martin Jol, trainer van Ajax
  – Jolanda Keizer, meerkamp-atlete
  – Thiemo de Bakker, tennisser over de US Open

  MaDiWoDoVrijdagShow (N3, 22:00)
  – Ben Elton, Brits schrijver/comedian over de musical We Will Rock You
  – Marga Bult, zangeres

  Pauw & Witteman (N1, 23:00)
  – Henk Kamp, oud-VVD-minister over de mislukte formatie
  – Kustaw Bessems, politiek commentator/journalist
  – Arthur Japin, schrijver over zijn nieuwe roman Vaslav
  – actuele ontwikkelingen in Den Haag

  BeeldBuisBodeBeschouwingen

  Zaterdag was the day after na het klappen van de formatie. Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) zag een nietszeggende persconferentie (Journaal extra, zaterdag, Nederland 1, 14:00, 118.000 kijkers) van de oud-informateur: ??Ivo Opstelten speelde dat hij zojuist was teruggekomen van Hare Majesteit, en wist in een monoloog met veel dictie en waardigheid vrijwel niets te zeggen. Ja, Ab Klink had nooit zijn brief mogen schrijven, brieste Ivo overtuigend, maar voor het overige ontweek hij alle vragen van de figuranten-journalisten. (…) De finesse in zijn optreden schuilde in een ogenschijnlijk detail. Een glas water. Met perfecte timing stootte Opstelten het glas om. De antiheld kweekt sympathie, een oude truc uit het toneelwezen.??
  ***
  Het kijkcijferkanon van het platteland is weer terug. Met een kick-off ging Boer zoekt vrouw (zondag, Nederland 1, 20:20, 3.328.000 kijkers) zijn vijfde seizoen in. Marije Drenth (Spits): ??Zij (Yvon Jaspers) weet als geen ander mooie woorden uit de doorgaans nuchtere boeren te krijgen, door zichzelf te blijven en te luisteren. Het maakt haar tot een fantastische interviewster. Ik kan niet wachten tot december. Tot Yvon boer Frank aan het praten brengt.

  Lekkere avond mensen, Toedels
  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 25. Wilders benadrukt dat er nog steeds twee ‘dissidenten’ zijn in de CDA- fractie. Lijkt er op dat vertrek Klink voor hem niet genoeg is. Mark zegt makkelijk “interne aangelegenheid”…

  Ze namen een glas, kickten Ab weg, huilden krokodillentranen, bleven de leden en de kiezers negeren, deden een plas…. en gingen gewoon verder 😮


  ⚠️ Meld

 26. @Zusenzo

  Ab Klink weg Voorlopig een zegen voor de gezondheidszorg, nu Jet nog!

  Vanaf 21 februari geen kranten meer gelezenen geen journaal of actualiteitenrubriek meer gezien?


  ⚠️ Meld

 27. Ab klink heeft juist geluk, hem word een niet te eten smerige rijstevlaai met slagroom (op rijstevlaai hoort geneens slagroom maar ja…) bespaard want geert had geen geld voor een normale verjaardagstaart.:P:P:P


  ⚠️ Meld

 28. JosHeymans (RTL) vanmiddag: “Ook PVV wil dat Rutte regeerakkoord schrijft.”

  Een woordvoerder van de PVV laat echter weten dat maandagavond pas een verklaring zal worden gegeven, nadat Wilders bij koningin Beatrix is langsgeweest.

  ——

  Is daar nu ook al onenigheid en gebrek aan regie. Lijst-Geert hoeft verdorie nog geen Zwols kwartiertje naar de goedkoopste bakker van Venlo te zijn of er worden tegenstrijdige verklaringen gegeven 😮


  ⚠️ Meld

 29. Eco-drama: Bestuiving planten gehalveerd

  Bijensterfte en opwarming mogelijke oorzaken voor dreigende voedselramp
  Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat de bestuiving van planten in de afgelopen twintig jaar is gehalveerd. Dat tekortschieten in de voortplanting kan dramatische gevolgen hebben voor de hoeveelheid voedsel die geoogst kan worden.

  De enorme terugval in de bevruchting wordt veroorzaakt door de massale, mysterieuze bijensterfte die over de hele wereld aan de gang is. De resultaten zijn een waarschuwing voor andere landen stellen de wetenschappers die het onderzoek uitvoerden in de Rocky Mountains in de Amerikaanse staat Colorado.

  In Europa is de bijensterfte nog veel hoger dan in de Verenigde Staten. In Nederland ‘verdween’ vorig jaar zo’n 25% van de bijenvolken. Volgens de onderzoekers is het voor het eerst dat de afname in bestuiving is blootgelegd.

  Naar schatting een derde van de voedselproductie is afhankelijk van bestuiving. Niet alleen het aantal bijen neemt af, ook andere insecten die bloemen helpen bij de voortplanting zoals vlinders nemen in aantallen af.

  Bijensterfte is niet de enige verklaring voor de terugloop in bestuiving stelt professor James Thomson van University of Toronto die het onderzoek leidde. De opwarming van de aarde leidt er toe dat bloemen vroeger tot bloei komen en de bijenvolken dan nog niet uit hun winterslaap zijn geraakt.
  ——
  Ook een politiek-item, temeer omdat
  de opwarming van de aarde gewoon glashard wordt ontkent door sommigen.


  ⚠️ Meld

 30. Derk 😮 nooit van gehoord?

  De frustreer-methode van klimaatontkenners
  Alles draait om de suggestie van verdeeldheid
  De affaire met de gehackte e-mails heeft duidelijk gemaakt hoe systematisch de tegenstanders te werk gaan, schrijft milieuwetenschapper Jan J. Boersema in Trouw

  Volgens Boersema, hoogleraar aan de VU en werkzaam voor het instituut voor Milieukunde, gebruiken de klimaatcritici als vaste troefkaart dat er ‘verdeeldheid is onder wetenschappers’. In werkelijkheid is er van verdeeldheid amper sprake, aldus Boersema in een opiniestuk.

  Deze troef wordt slim gespeeld. Zo heeft coalitie van de Amerikaanse kolen-industrie experimenteel laten uitzoeken welke argumenten emotioneel het best overkomen en welke groepen het meest gevoelig zijn. De uitgeteste frases kom je dan later tegen in de media. Onder echte wetenschappers zijn er maar heel weinig die de klimaatwerkelijkheid ontkennen, daarom creëert men zelf een groep van tegenstanders. Zodra argeloze vakbroeders een serieuze wetenschappelijke vraag opwerpen, bevinden zij zich dan tegen hun zin ineens op een lijst van klimaatsceptici, opgesteld door het door Exxon gesponsorde Heartland instituut.

  De methode sorteert ook in Nederland effect. De NOS meldt op gezag van opiniepeiler Maurice de Hond dat 22 procent van de Nederlanders ‘klimaatscepticus’ zou zijn. Deze groep, vooral bestaande uit PVV-stemmers, denkt dat de mens geen rol speelt bij de opwarming van de Aarde, als ze al geloven dat een dergelijk proces plaatsvindt. Daarmee is de verdeeldheid onder de bevolking aanzienlijk groter dan onder wetenschappers.

  Mojib Latif misbruikt door klimaatontkenners
  12-01-2010 om 16:01 door Carlos

  Nu de vorst op het Noordelijk Halfrond wat langer aanhoudt dan we de afgelopen jaren gewend waren weten klimaatontkenners het onderzoek van een gerenommeerd klimaatwetenschapper succesvol in de media te spinnen. Mojib Latif van het Leibniz Institute is co-auteur van een in 2008 gepubliceerd Nature-artikel getiteld: Advancing decadal-scale climate prediction in the North Atlantic sector. Op basis van onderzoek aan de variatie in zeewater oppervlakte-temperatuur wordt in het artikel geconcludeerd dat door natuurlijke variaties in de North Atlantic en tropical Pacific de komende tien jaar antropogene temperatuurstijging tijdelijk teniet wordt gedaan. In de Noord-Atlantische regio zal tijdelijk een lichte afkoeling worden waargenomen en in de tropische Pacifische regio een stabilisatie. Zijn boodschap is helder: variatie in de oceaan overroelt tijdelijk de temperatuurstijging, waarschijnlijk niet langer dan 10 jaar.

  Mojib Latif, wiens onderzoeksresultaten ook worden gebruikt door het IPCC, is een van de honderden wetenschappers die continu bijdragen aan het vergroten van onze kennis van het klimaat op aarde. Ook hij is ervan overtuigd dat antropogene stijging van de CO2 concentratie in de atmosfeer leidt tot een mondiale temperatuurstijging. Helaas wordt Latif nu door de klimaatontkenners naar voren geschoven als zijnde de boodschapper van de zo vurig verlangde global cooling. Deze groep mensen die doorgaans alle positieve feedbacks bagatelliseren zijn opeens heel erg gelovig in één specifieke negatieve feedback: de variatie in zeewatertemperatuur. In de Guardian verwoordt Latif zijn ontsteltenis: ⤽It comes as a surprise to me that people would try to use my statements to try to dispute the nature of global warming. I believe in manmade global warming⤝. Hoe frusterend moet het dan zijn om te zien dat jouw wetenschappelijke onderzoek en genuanceerde interpretaties worden misbruikt voor het produceren van tendentieuze quatsch door een stel beroepsfarizeeërs en er onnozele interpretaties in de sensatiemedia opduiken die uit jouw naam een Kleine IJstijd van 30 jaar voorspellen?! Tamelijk storend, lijkt mij zo, maar dat is de prijs die we betalen in een wereld waar iedere gek zijn zeepkist heeft.

  Mojib Latif breekt nu wereldwijd door, maar zijn ongewenste ontmaagding door de klimaatontkenners vond al eerder plaats, filmpje: Birth of a Climate Crock

  ut filmpje

  Tijden die mislukte klimaatconferentie kende het z’n hoogtepunt.

  Ook in NL waren er veel aanhangers.


  ⚠️ Meld

 31. Patrick de Bruin van NVU (en stormfrontsite) wil zo via spermadonatie werken aan een nieuw lebensborn-project. Custers (sjef NVU) feliciteert hem met het doel enkel Arische kinderen ter wereld te brengen. Gelukkig wil iemand van de spermabanken geen speciale wensen van de donor behartigen. Hopen dat het overal kan worden uitgesloten. Maar er was al gedoneerd, wat vernietigd is. Wordt gezegd.

  Nu nabespreking met Klijnsma bij Uitgesproken-Vara.


  ⚠️ Meld

 32. Wilfried de Jong tegen Martin Jol: “Je hebt een bindend karakter”…Martin moet de politiek in; hij heeft net een nieuw huis in Den Haag (=strandjongen). Dus de politiek in. In trainingspak graag!


  ⚠️ Meld

 33. Dit sprak me wel aan op Sargasso

  Bijna anderhalf miljoen mensen hebben dus op de PVV gestemd. Bijna acht miljoen deden dat niet. En van die acht miljoen moet een grote meerderheid niets van de PVV hebben. In mijn geval overigens niet omdat die club de Grondwet zou willen wijzigen. Prima, probeer er maar eens de vereiste tweederde meerderheid voor te krijgen. Ik vind het alleen een vervelende partij omdat ze geen leden kent en wel een Leider. Die nog geen etmaal na de verkiezingen zijn sociale gezicht afzette, in ruil voor deelname aan een bezuinigingsoperatie van 18 miljard euro. En dat allemaal voor het hogere doel van de moslimfobie.
  Twee weken terug kopte een van Frankrijks belangrijkste kranten: ??Populist houdt Nederlandse politiek in gijzeling??. Dat is nog zacht uitgedrukt. Wilders domineert nu al een jaar of drie onze hele samenleving, en VVD en CDA weten niet hoe ver ze moeten gaan om hem aan de borst te drukken. Desnoods in de hoop dat hij daarbij stikt. Ik zou zeggen: laat hem eens fijn een tijdje oppositie voeren, en laat het overgrote deel van Nederland dat niets van de PVV moet hebben, zich beheerst maar beslist bevrijden van zijn non-issues en kwetsende knutselquootjes. We hebben een milieucrisis op te lossen die hij ontkent. En we hebben een economische crisis aan te pakken waarvoor hij de rekening bij Henk en Ingrid ligt. Als die twee nog op hem willen stemmen, moeten ze dat vooral doen. Dan kunnen wij gaan voor wat Nederland werkelijk tot een fijnere plek maakt.  ⚠️ Meld

 34. CDA-Henk: “Dan moet je morgen hr Verhagen uitnodigen. Hij zal u waarschijnlijk ook antwoorden geven waar u nixxx mee kunt…”

  Over Mark’s “rechts-vingers bij aflikken-citaat”. Henk Kamp “vingerlikstuk”…CDA-Henk eerst “Het had een uitstekend akkoord geworden”…daarna: “Wij zijn niet rechts wij zijn midden”; gaaaaaaaap.

  Vind de politiek-watcher wel goed: “Geert heeft snel zijn vingers eraf getrokken”. (zelfde vingers als aflikvingers overigens?).


  ⚠️ Meld

 35. zag net een poll op rtl 4.

  Criminele antilianen moeten terug gestuurd worden naar de antillen.

  95 % vond dit een goed idee.

  Ik vind dit zorgwekkend….

  Iemand terugsturen naar zijn eigen land word nu ineens de normaalste zaak van de wereld. Natuurlijk nu nog alleen in geval van zware criminaliteit, maar als wij deze trend in gaan zetten voorzie ik grote afname van tolerantie in nederland en de groei van rasicme.
  Wat doen we met de zware nederlandse witteboorden criminelen? Gooien we die in de zee?
  En de oostblok/balkan/aziatische/afrikanse criminelen? Allemaal dr uut?
  En als ze hier geboren zijn? Geen dubbelpaspoort? Dan mogen ze wel blijven? Hoe lossen we dit probleem dan op?
  Mensen denken niet meer voor zichzelf bij zo’n poll en gaan lekker op die crashcourse van rechts mee…


  ⚠️ Meld

 36. @john; het idee erachter is dat al die ‘not in my backyard’ racisten vinden dat elk land zijn zaakjes zelf moet oplossen, en dat nederland ophoud bij de grens.

  Andersom, waar die gasten ook komen wensen ze voor die paar duiten die ze hebben als koningen behandeld te worden…door diezelfde mensen die ze eruit sturen.Wat een ironie.


  ⚠️ Meld

 37. Eens John, Kijk maar eens naar Frankrijk hoeveel gedonder ze er daar terecht om hebben. De tolerantie is de laatste jaren al erg afgenomen. Volgens mij vooral door het “ieder voor zich denken”.

  Inderdaad, mensen die hier toevallig geboren zijn bepalen dat andere mensen over de grens moeten worden gezet. Kan volgens mij helemaal niet volgens internationaal recht. Maar onze Joep van de N’s, Dirky S.-en, Sylvia T’s, die ex-havendirecteur in Rotjeknor, alle oplichterTs en witte boorden criminele idd etc etc .

  Wat doen we met de zware nederlandse witteboorden criminelen? Gooien we die in de zee?

  Vrees dat ze die de hand boven het hoofd willen houden. Zoals Drinkman na zijn asociale over de bar jumpen en de barkeeper aanvliegen gewoon de Linkse tent de schuld gaf. Toen was net hun programma bekend….lees maar een hoe men met dit gedrag om zou moeten gaan 😮

  Zijn leider stond gister overigens weer gewoon in die Linkse tent.

  Het is hun ogen altijd de schuld van een ander. En maar lekker destructief roeptoeteren vanuit een vermeende slachtofferrol….in 1 van de gelukkigste landen ter wereld.


  ⚠️ Meld

 38. Aftellen tot

  Geert’s speech bij Groud Zero:
  in 4 dagen

  Einde Nederlandse Antillen:
  in 1 maand, 2 dagen, 16 uren

  Uitsterven blauwvin tonijn:
  in 15 maanden, 24 dagen, 15 uren

  Zeven miljard aardbewoners:
  in 21 maanden, 23 dagen, 16 uren

  IPCC AR5:
  in 47 maanden, 24 dagen, 7 uren

  Toetreding Turkije tot EU:
  in 60 maanden, 25 dagen, 16 uren  ⚠️ Meld

 39. Wat mij ook erg verontrust is de toon/agressie van de 1,5 miljoen aanhangers van de volksmenner Geert.Als tegenstander/andersdenkende moet je volgens hun eigen zeggen, de vertegenwoordigers van HET VOLK,je mond houden/opzouten/opsodemieteren als links tuig.
  Nog eventjes en dan worden we geregeerd en gemangeld door een kleine groep vergiftigde fanatieke burgers.
  Een hele enge ontwikkeling lijkt mij,die bij mij geen rooskleurig toekomstbeeld schept.


  ⚠️ Meld

 40. zwolse; hoe agressiever ze zijn, hoe minder ze voorstellen.Het zijn armoedzaaiers waar niemand zich ook maar iets aan gelegen laat liggen.
  Geen hoop, geen leven, daarom lopen ze maar achter wilders aan.


  ⚠️ Meld

 41. @ QM & Zwolse Zo denkt de directeur van TU Eindhoven erover

  Populariteit Wilders is bloody shame

  Tijdens de opening van het academisch jaar heeft de baas van de Technische Universiteit Eindhoven, Hans van Duijn, de populariteit van Wilders een ‘bloody shame’ genoemd.

  Hij zei dat het een schande is dat Geert Wilders zo veel invloed heeft gekregen. Ook noemde hij Wilders een voorbeeld van de, volgens hem, vele Nederlanders die met de rug naar de wereld gekeerd leven.

  ,,De Nederlandse industrie haalt 70 procent van zijn inkomsten uit het buitenland. We moeten ons openstellen”, aldus Van Duijn vandaag tegen de nieuwe studenten en hoogleraren van de TU. Hij zei ook dat de toekomstig ingenieurs een ‘een gevoel voor culturele verschillen moeten ontwikkelen’. Van Duijn: ,,Het is vaak een cultureel aspect dat bepaalt of een product succes heeft of niet.”

  Uh “cultureel aspect”? Lijst-Geert had het toch niet op cultuur?


  ⚠️ Meld

 42. De Duitse justitie heeft vanochtend op meerdere plaatsen invallen gedaan bij leiders van de neonazi-groep HNG. Deze organisatie is met 600 leden de grootste neonazi-vereniging in Duitsland.

  *Ben dan benieuwd hoeveel neo-nazi’s ver nog in Duitsland leven en actief zijn.

  Nog niet zo lang geleden ging het mis bij onze Oosterburen:
  Dresden


  ⚠️ Meld

 43. q.m.

  Dat is wel zo,maar de trend is wel ingezet.Gisteren nog een treffend voorbeeld bij de meest foute krant die ons land rijk is.daar stond een item van de Rector magnificus TU directeur Hans van Duijn,deze opperde bij de opening van het academisch jaar,de invloed van Wilders
  ,,Bloody Shame,,en een voorbeeld dat Wilders en vele Nederlanders met de rug naar de wereld gekeerd leven.

  Beschamend en bovenal ongelooflijk onbeschoft met een taalgebruik waar een ieder fatsoenlijk mens rode oren van krijgt,werdt deze man onderuit gehaald,Ik heb wat pogingen gedaan om er in nette beschaafde taal een tegen reactie te plaatsen,die keer op keer geweigerd werden.En dat blijf ik een heel verontruste ontwikkeling vinden.


  ⚠️ Meld

 44. Beste Zwolse,

  Ik heb mijn emailbox doorzocht en ben helaas geen mails tegengekomen over de formatie en het CDA die ik niet van een antwoord heb voorzien. Zou u de datum kunnen aangeven waarop u de email verzonden heeft. Dank.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 45. zwolse, dick…DAT zijn nou de momenten dat ik blij ben SP te hebben gestemd. We zien allemaal dagelijks in het klein wat het oplevert, de menselijke maat is zoek in veel dingen.
  Op scholen ook, om maar eens wat te noemen, we zijn nu al zo ver gekomen dat iets educatiefs als zegge een schoolreisje Pure Luxe is geworden, de krenten uit de pap zijn eruit en wat er overblijft is niet veel soeps.

  Onze oudste deelt nu een schoolgebouw met kinderen van een heel andere school, er is geen digibord meer maar zo een white bord met stift…allemaal dat soort armoedige dingen…je zou het als ouder wel allemaal anders willen maar tot overmaat van ramp is de juf ook nog ergens in de middeleeuwen blijven steken en heerst ze nog met een ‘its my way or no way’ …inspraak? NOOIT van gehoord…


  ⚠️ Meld

 46. GWIFA-Nieuws: Geert Wilders 2 oktober in Berlijn!
  De ⤽Geert Wilders International Freedom Alliance⤝ (GWIFA, oftewel: De Bruine Internationale) heeft zijn eerste bondgenoten bekendgemaakt. Ze komen uit Duitsland. Het zijn de BPE (B?rgerbewegung Pax Europa) en PI (⤽Politically Incorrect⤝, een rechtsextreme Duitse massablog die vanuit de VS wordt gerund, omdat ze in Duitsland onder verdenking van ?? haatzaaien staat.

  De EDL komt naar Amsterdam

  O. DELECRUZE – 07 AUGUSTUS 2010

  De Engelse Defensie Liga is van plan om 30 oktober naar Amsterdam te komen om te demonstreren ter ondersteuning van Geert Wilders.

  Dit schrijft een van de leiders van de EDL, Tommy Robinson, op de EDL-website.

  Met de connecties die Geert Wilders onderhoud,komt voorbeeld Dresden heel dichtbij Dick.


  ⚠️ Meld

 47. @ QM, tuurlijk wil ik ook graag inspraak maar ik heb met die leraren te doen tijdens de 10 minuten gesprekken. Overvolle klassen en allemaal assertieve ouders die vinden dat hun kinderen onrecht aangedaan is.
  Als de leerkrachten zich door elke ouder zouden moeten laten beïnvloeden-vrees dat ze dan overspannen thuis komt te zitten.

  Je ziet het al op sportverenigingen (=hobby!) waarom mijn zoon dit en waarom dat. Hij kan veel meer en is veel beter. Lastig om mee om te gaan lijkt me. Ze sturen brieven, proberen verantwoordelijke mensen in het bestuur te beïnvloeden en de trainers natuurlijk. Maar misschien kunnen

  WF of Marrianne oid er ff inkomen?


  ⚠️ Meld

 48. @ Zwolse..Kouwe rillingen bij die obscure connectie!!

  Ze zijn terug

  30 oktober kan er net een rechtskabinet zijn met ….gedoogsteun. Ze hebben dan ook al de toespraak van over 4 dagen weggewuift en CDA staat er nog steeds bij en kijkt verlieft naar het pluche.
  Hebben ze net die rode koppen achter de rug. Die hele Klink-brief wordt weer gedownplayed. Maar Ab en Maxime zijn toch nog wel collega-demissionair minister?


  ⚠️ Meld

 49. Martijn van Veen.

  Ik kan het niet meer zien,heb het weekend alles opgeschoond en verwijderd.
  In ieder geval wel dank voor de genomen moeite.

  De inhoud van deze mails was in ieder geval wel, dat ik mij niet kan en wil vinden in de gekozen weg die het CDA nu op dit moment bewandeld.

  In mijn optiek worden de Christelijke waarden overboord gegooid in ruil voor macht.
  Helaas is deze mening door gisteren bij mij alleen maar versterkt,nu binnen het CDA een broedermoord alla Kain(Verhagen) en Abel(Klink) heeft plaatsgevonden.


  ⚠️ Meld

 50. Vertel me dus niet langer dat we een kabinet met de PVV verdienen omdat ??de kiezer dat wil??. De kiezer bestaat niet. Net zo min als ??het volk??, die andere akelige abstractie die we wel degelijk hebben achtergelaten in de twintigste eeuw. Waar ze thuis hoort, tussen de gedeukte filmblikken van het Polygoonjournaal, en heel veel educatieve herinneringen aan Auschwitz of de Goelag Archipel. Wie spreekt over ??het volk?? of ??de kiezer??, is het vermogen verloren om onderscheid te maken. Het onderscheid tussen ons en hen.

  Bijna anderhalf miljoen mensen hebben dus op de PVV gestemd. Bijna acht miljoen deden dat niet. En van die acht miljoen moet een grote meerderheid niets van de PVV hebben. In mijn geval overigens niet omdat die club de Grondwet zou willen wijzigen. Prima, probeer er maar eens de vereiste tweederde meerderheid voor te krijgen. Ik vind het alleen een vervelende partij omdat ze geen leden kent en wel een Leider. Die nog geen etmaal na de verkiezingen zijn sociale gezicht afzette, in ruil voor deelname aan een bezuinigingsoperatie van 18 miljard euro. En dat allemaal voor het hogere doel van de moslimfobie.

  Twee weken terug kopte een van Frankrijks belangrijkste kranten: ??Populist houdt Nederlandse politiek in gijzeling??. Dat is nog zacht uitgedrukt. Wilders domineert nu al een jaar of drie onze hele samenleving, en VVD en CDA weten niet hoe ver ze moeten gaan om hem aan de borst te drukken. Desnoods in de hoop dat hij daarbij stikt. Ik zou zeggen: laat hem eens fijn een tijdje oppositie voeren, en laat het overgrote deel van Nederland dat niets van de PVV moet hebben, zich beheerst maar beslist bevrijden van zijn non-issues en kwetsende knutselquootjes. We hebben een milieucrisis op te lossen die hij ontkent. En we hebben een economische crisis aan te pakken waarvoor hij de rekening bij Henk en Ingrid ligt. Als die twee nog op hem willen stemmen, moeten ze dat vooral doen. Dan kunnen wij gaan voor wat Nederland werkelijk tot een fijnere plek maakt.

  Remko van Broekhoven is politiek filosoof en docent op de School voor Journalistiek  ⚠️ Meld

 51. dick; niet alle ouders zijn overassertief, maar als je juist constructief met iets komt, hoe iets anders en veel eenvoudiger kan dan word je te verstaan gegeven dat ze het ‘nou eenmaal altijd zo doen’ en dergelijke dooddoeners.
  Dat is korte termijn denken, ouders afschepen, maar eens méédenken, kijken of het de werkdruk niet evt. kan verlichten…dat is er niet meer bij.
  Je hoeft je als ouder ook niet als onmondig weg te laten zetten, vind ik.


  ⚠️ Meld

 52. De goeden moeten te vaak onder de kwaden lijden denk ik. Geloof wel dat ze vast zitten aan een vaste manier van werken. Maar ik kan er niet veel meer over zeggen. Daarom vroeg ik of de leerkrachten hier er wat over konden zeggen.


  ⚠️ Meld

 53. Gisteren een gesprek gehoord op de radio(weet echt niet meer wie het waren)wat ging over het CDA van nu.Daar werdt een stelling uitgediept hoe en waarom deze zo verdeeld is.
  Een verklaarde dat volgens hem bij elke 3 CDA leden die overleden zijn er 2 van de linkerflank en 1 de rechterflank zijn.
  Dat verklaarde volgens hem de ruk naar rechts binnen het CDA,maar treffender vond ik ,dat juist dat gegegeven Geert Wilders geen windeieren gaat leggen.Hij waarschuwde ook dat dit Geerts doelstelling was om het CDA in zijn geheel uit te hollen.


  ⚠️ Meld

 54. SCP: Werkgevers weren allochtonen

  Monitor: Discriminatie heet nu ‘risico mijden’ … ‘Risico’ in de praktijk niet aanwezig
  Het staat ‘buiten kijf’ dat Nederlandse werkgevers allochtone sollicitanten discrimineren, concludeert het Sociaal Cultureel Planbureau op basis van eigen onderzoek. De onderzoekers stellen dat de discriminatie niet is terug te brengen op onverholen racisme maar een gevolg is van een houding die ‘risico mijdend’ wordt genoemd.

  De Gelderlander schrijft:

  Werkgevers bevestigen tegenover de onderzoeker van het planbureau dan ook dat zij bij gelijke geschiktheid een autochtoon eerder aannemen dan een niet-westerse sollicitant. Voor het eerst is wel naar de beweegreden daarvoor gevraagd. Daaruit blijkt dat ondernemers toch vooral voor het bekende kiezen. Het aannemen van allochtonen wordt risicovoller geacht.
  (…)
  Het aantal werkgevers dat slechte ervaringen heeft met niet-westerse migranten op de werkvloer, is uitermate klein.

  De Gelderlander

  Monitor


  ⚠️ Meld

 55. @ Zwolse: die reactie na het vertrek van Klink sprak boekdelen en klonk als een befehl “Er zitten er nog 2” oid.

  Dat nou net een gehalveerde Christelijke partij hun ziel wil verkopen voor macht.

  Gedogen = gedogen

  is 1 maal gevonden als trefwoord:

  gedogen (ww): accepteren, dulden, goedkeuren, toelaten, toestaan, tolereren, verdragen, veroorloven

  gedogen is 4 maal gevonden als synoniem van een ander trefwoord:

  lijden (ww) : doorstaan, dulden, gedogen, mogen, ondergaan, ondervinden, toelaten, toestaan, tolereren, uithouden, uitstaan, verdragen, verduren, vergunnen
  toestaan (ww) : gedogen, goedkeuren, instemmen, inwilligen, laten, permitteren, toelaten, vergunnen, veroorloven
  toelaten (ww) : dulden, gedogen, goedkeuren, laten, toestaan, tolereren, verdragen
  dulden (ww) : gedogen, toelaten, toestaan, tolereren, velen
  ——
  In de praktijk zal het worden: sturend leidinggeven zonder risico te nemen.

  * Nog nooit gehoord dat macht en risico niet onlosmakend waren verbonden.  ⚠️ Meld

 56. Frankwin (PvdA) Facebookt dat Waanders’ plannen met de Broerenkerk accoord waren gister in de raad. Na een behoorlijke discussie, was iedereen voor.

  -details maar ff weggelaten.


  ⚠️ Meld

 57. Roemer nu “Dit hebben we gehad; onderzoek centrum/linkse coalitie”.

  Roemer (SP) wil twee informateurs
  »
  SP-leider Emile Roemer
  ANP Toegevoegd: dinsdag 7 sep 2010, 09:55
  Update: dinsdag 7 sep 2010, 10:49

  SP-leider Roemer heeft koningin Beatrix voorgesteld twee informateurs te benoemen, oud-SER-voorzitter Wijffels en oud-SP-leider Marijnissen. Roemer vindt dat nu eerst een centrum-linkse coalitie moet worden onderzocht. Dat zei hij na afloop van zijn bezoek aan koningin Beatrix.

  Roemer vindt dat VVD-leider Rutte voorlopig genoeg kansen heeft gehad. Het idee om Rutte zelf een concept-regeerakkoord te laten schrijven, vindt hij “zonde van de tijd”.

  Koningin Beatrix is verder gegaan met het ontvangen van de fractievoorzitters. Gisteren sprak ze met de fractievoorzitters van de vier grootste partijen, vandaag komen de leiders van de overige fracties aan de beurt.

  Meerderheid
  Gisteren tekende zich een meerderheid af voor het plan om VVD-leider Rutte een concept-regeerakkoord te laten schrijven. Behalve Rutte zelf pleitten ook CDA-fractievoorzitter Verhagen en PVV-leider Wilders daarvoor.

  PvdA-voorman Cohen vindt dat Rutte het concept samen met hem moet schrijven.

  Vanmiddag debatteert de Kamer met ex-informateur Opstelten over het mislukken van de formatie van een kabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV. Dat debat wordt vanmiddag om 14.05 uur live uitgezonden op Nederland 1 en op Politiek 24.  ⚠️ Meld

 58. Wonderlijk; Nederland polderland is een land geworden, waarin je politiek kan gaan bedrijven en nog succesvol worden ook door mensen te beledigen, colle’ga’s te schofferen en door niet democratisch te zijn. 1,5 miljoen mensen vinden democratie kennelijk niet zo belangrijk, want anders hadden ze niet op de PVV gestemd. Diezelfde PVV laat formatie-onderhandelingen klappen en komt daar nog mee weg ook. Wat zijn dat voor mensen, die kiezers van de PVV? Ik heb ze op meerdere plekken weleens oneerbiedig Tokkies genoemd, toch geloof ik dat er meer aan de hand is. Van de PVV kan veel gezegd worden, maar niet dat ze (eigenlijk alleen Geertje W.) onduidelijk zijn in hun standpunt ten aanzien van de Islam om maar eens wat te noemen. Toch blijf ik het wonderlijk vinden dat er 1,5 miljoen mensen blind achter Geert Wilders aanlopen. Ga maar na; ikzelf heb meerdere keren het verkiezingsprogramma van de PVV doorgelezen. Op zich staan er allemaal leuke dingen in. Er komen 10.000 agenten bij op straat! Hoera! Er komen 10.000 verpleegkundigen bij in de zorg! Geweldig! De teleurstelling bij mij was echter groot toen bleek dat er in dat verkiezingsprogramma eigenlijk totaal geen financiële dekking voor al die waanzinnige plannen bleek te staan. Het stoppen met ontwikkelingshulp kan ik deze een nauwelijks serieus te nemen maatregel noemen. En zo stonden er nog wat vage “oplossingen” in, die uiteindelijk geen oplossingen zijn. Conclusie: De Wilders-kiezers zijn dom. Welnu, op deze conclusie valt veel aan te merken, omdat dat nooit zomaar gezegd kan worden. Er moet meer aan de hand zijn, ik denk dat er een diep geworteld gevoel van onvrede is, onvrede die niet alleen met de Islam of Moslims te maken heeft. Onder aanvoering van de grootste Flutkrant van Nederland, De Telegraaf, wordt al tijdenlang een hetze gevoerd tegen zogenaamd “onrecht” en “schandalen”. Alles wat links is of denkt of waarvan men vermoedt dat het links (zonder dit met bewijzen te staven), is bij voorbaat minimaal verdacht zoniet schuldig. De massa leest dit en denkt dat dat inderdaad zo is. Echter, met een beetje gezond verstand kom je er in 7 van de 10 gevallen nogal snel achter dat die berichtgeving opportunistisch danwel onbetrouwbaar is. Door dit mediageweld vinden de mensen dat er naar ze geluisterd MOET worden en behalve dat moeten de gezagsdragers ook GEHOORZAMEN. Dit is onmogelijk, maar meneer Wilders vergroot dit gevoel uit tot ongezonder proporties. Hij en zijn volgelingen wensen niet tegengesproken te worden en als dit dan toch gebeurt moet je je bek houden, oprotten en emigreren. Men duldt geen tegenspraak, ook niet als die tegenspraak beargumenteerd wordt. De gevestigde politieke partijen hebben hier (nog) geen antwoord op gevonden. Het CDA is in opperste staat van verwarring, de PVDA is vooral in zichzelf gekeerd, de VVD probeert mee te liften op het succes van Wilders en Groen Links, D66 en de SP worden onvoldoende gehoord door de andere politieke mastodonten. Gevolg; Nederland verkeert in een chaos, onbestuurbaar, stuurloos en vooral zonder enig toekomstperspectief. Een somber beeld en tegelijkertijd ook onbegrijpelijk, want datzelfde Nederland heeft zichzelf en de wereld veel meer te bieden; Een gezonde economie (althans relatief gezien is dat zo), een prachtige en krachtige multiculturele samenleving, waar veel meer in zit dan er nu wordt uitgehaald. Kansen zat, nu alleen nog politici die die kansen grijpen! Het woord is aan Den Haag!


  ⚠️ Meld

 59. Zo zie ik dat niet Shagenees.

  de PVDA is vooral in zichzelf gekeerd,

  Wat konden ze anders doen dan wachten. Ok in de afgelopen 90 dagen mochten ze even meepraten. Maar dit weten we allemaal

  Al vóór de onderhandelingen over Paars-plus wist VVD-leider Rutte dat ook het CDA geïnteresseerd was in regeringsdeelname. Terwijl CDA-fractieleider Verhagen zich in het openbaar terughoudend opstelde, sprak hij achter de schermen met Rutte af samen een regeerakkoord te schrijven als andere coalities mislukten.

  Dat bevestigen bronnen van het CDA en de VVD aan de Volkskrant. Ruud Lubbers beschreef dinsdag dat hij op zijn eerste dag als informateur geconfronteerd werd voldongen feiten. ??Ik wilde het over alle mogelijke combinaties hebben, maar de fractievoorzitters gaven mij geen enkele ruimte.??

  Rutte en Verhagen wilden het alleen maar over rechts hebben, aldus Lubbers. Hij was daarover zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog zijn opdracht terug te geven aan de koningin. ??Maar dan hadden echt de scherven op het bordes gelegen.?? Rutte, zeggen bronnen, is serieus geweest over Paars-plus. Maar hij heeft atijd de zekerheid gehad dat het CDA ook met hem verder zou willen. Ook al zei Verhagen ??ons past bescheidenheid??, ondertussen had hij wel degelijk contact met de VVD over mogelijk regeren ?? al dan niet met de PVV.

  Denk dat je schets vooral komt omdat we een nogal eigenwijs volk zijn.
  Er zijn maar weinig partijen die écht samen willen werken. De media heeft zich ook schaamteloos laten overrompelen. Alsof deze verkiezinge over economie zouden moeten gaan: vraag 10 economen krijg je 10 verschillende meningen.

  Geloof dat negatief/somber en in kloven denken pas slecht voor de economie is. Thema’s als milieu, klimaat, buitenlands beleid, samenwerking, hervorming van de huizenmarkt (kon niet ivm 2 breekpunten), afkappen buitensporige salarissen(bonus en graaicultuur), herstructurering Defensie, minder overhead overal in de maatschappij, een andere blik op rijk/prov/gemeenten/wp-en zijn helemaal niet aan de orde geweest! Waarom niet? Verblind door “geld”. En zoals hierboven genoemd, 10 economen/10 meningen.


  ⚠️ Meld

 60. @stadshagenees; eens 11.07. Je eindigt met: “het woord is aan Den Haag”.
  Wie in den Haag denk je dat er nu nog wat in ’t vat heeft zitten om er in jouw visie uit te komen? En met welke maatregelen.

  ik zou inzetten op samengaan progressieve partijen, verhogen van de kiesdrempel, betere vertegenwoordigingsverdeling op basis van herkomst, kiesdistrict.
  Maar hoe op korte termijn…..


  ⚠️ Meld

 61. @ Zwolse

  Hoor net op de radio ,Rutten wil zo snel mogelijk de gestrande onderhandelingen weer hervatten.

  Horen we vast ook nixxx meer van Martijn en al die ander CDA-er. Deze niveaurijke tweet kwam gister nog door op joop:

  ma 06 september 2010
  Dank voor jullie reacties! Met mij gaat het naar omstandigheden goed.. Het zijn heftige tijden maar wie zei dat politiek eenvoudig is..?

  Sabine Uitslag (CDA Kamerlid)  ⚠️ Meld

 62. PVV-leider Geert Wilders is bereid de onderhandelingen over een rechts akkoord voort te zetten. Nadere details zullen spoedig bekend gemaakt worden.

  Gisteren verdween de grootste hobbel in de weg, toen CDA-Kamerlid Klink opstapte. Hij miste zijn overtuigingskracht en daarmee de mogelijkheid om in de komende jaren een rol van betekenis te spelen.

  Vanochtend maakte PVV-Kamerlid Hero Brinkman zich in SP!TS al sterk voor een hernieuwde samenwerking op rechts  ⚠️ Meld

 63. Drama, gister is een aanzet tot progressieve samenwerking gegeven. In het tv-programma Uitgesproken Vara. Ze hebben ook een site! De vraag was nog of D’66 ook mee mocht doen. Tuurlijk, als ze zich ook in de intentie kunnen vinden.
  Zie ook 11:07

  Een Ander Nederland: Oproep tot vormen Links Blok

  Manifest van Adri Duivesteijn (PvdA), Tiny Kox (SP) en Leo Platvoet (GroenLinks)

  In de eerste uitzending van de nieuwe rubiek Uitgesproken Vara deden drie prominenten een oproep tot linkse samenwerking. De drie hebben die wens vervat in een manifest.

  Tekst van het manifest

  Een Ander Nederland: Links, neem je verantwoordelijkheid! De verkiezingen liggen inmiddels drie maanden achter ons, maar geen mens weet wat voor kabinet we krijgen. Over rechts ging het niet, Paars Plus evenmin, de weg door het centrum werd geblokkeerd en een rechts minderheidskabinet met Geert Wilders als gedoger is inmiddels, tot opluchting van velen, mislukt. Desalniettemin claimt Marc Rutte opnieuw het recht een proeve van een regeerakkoord te schrijven. Maar na vier mislukte pogingen heeft hij te veel schepen achter zich laten verbranden om nog langer aan het roer van de formatie te kunnen staan.

  De wereld in een economische recessie, Nederland in een politieke crisis, een bevolking in onzekerheid. Geen beter moment voor links om haar politieke veerkracht te gebruiken voor een nieuw alternatief. Maar waar rechts ook de vijfde formatiepoging actief naar zich toetrekt, blijft links Nederland passief. Alsof links vergeten is dat er méér mensen op PvdA, SP en GroenLinks stemden dan op VVD en CDA. Geert Wilders mag dan roepen dat een regering waarin zijn PVV geen rol speelt anderhalf miljoen kiezers ‘demoniseert’; wat moeten de bijna drie en een half miljoen kiezers die op één van de linkse partijen hebben gestemd dan wel niet denken?

  Het is de hoogste tijd dat PvdA, SP en GroenLinks in het belang van die kiezers samen het initiatief nemen. De verkiezingsuitslag toont ook aan dat we gelukkig nog in een land leven waar de meerderheid van de bevolking vrijheid van godsdienst boven verkettering verkiest, een zorgzame samenleving boven kille kaalslag en naastenliefde boven het pure eigen belang. En dat willen wij zo houden. Maar waarom slagen de huidige linkse partijen niet in wat in 1972 wél lukte?

  Toen sloten de linkse partijen in Nederland een stembusakkoord, en legden daarmee de basis voor het meest progressieve kabinet dat Nederland ooit heeft gekend: het kabinet Den Uyl. Sindsdien hebben de linkse partijen enkel nog gescheiden opgetreden, en hebben niet gezamenlijk gewerkt aan ideeën- en machtvorming. Links moet begrijpen dat het separate handelen – zonder een serieus signaal richting de kiezers waaruit blijkt dat men bereid is in elkaar te investeren, om zo tot een wervend alternatief voor een rechtse regering te komen – de kans op regeermacht dramatisch verkleint en een stem op links minder waardevol maakt.

  We zien dat het CDA en de VVD er, met al hun ideologische verschillen, geen enkele moeite mee hebben om elkaar voor en na verkiezingen als meest geliefde partner te bestempelen. In die zin vormt de rechtse flank een voorbeeld. PvdA, SP en GroenLinks, zoek elkaar op! Ga tijdens de komende coalitieonderhandelingen in gezamenlijkheid assertief en creatief te werk. Leer van ervaringen uit het buitenland. Kijk eens naar Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Tsjechië, IJsland, Frankrijk, Italië en Spanje (om maar een paar dwarsstraten te noemen), waar het op gezette tijden mogelijk is gebleken dat links zich met elkaar verbindt en – soms in bredere coalities- regeringsmacht heeft.

  Nadat de VVD op 9 juni op het nippertje de grootste partij werd, was Rutte de aangewezen man om het initiatief te nemen in de formatie. Maar na zes informateurs en twee mislukte informatiepogingen is het ??time for a change??. PvdA, SP en GroenLinks moeten de kans die nu ontstaat grijpen en samen optrekken, als voorbode van een gemeenschappelijke politieke opstelling en regeringsdeelname. Zeker: de linkse partijen hebben met hun 55 zetels geen meerderheid. Maar het zijn er wel meer dan de 52 van CDA en VVD. Dat betekent dat links meer dan gerechtigd is om, met de eigen zetels als stevige uitgangspositie, steun te zoeken bij anderen partijen voor een regering die progressief en sociaal is.

  Het vinden van een werkbare parlementaire meerderheid zal niet eenvoudig zijn, maar dat geldt ook voor rechts. Wij leven nu eenmaal in ??Nederland Coalitieland??, en dus zullen er compromissen met andere partijen gesloten moeten worden. De politieke speelruimte is groot genoeg. Met D66, de CU maar zeker ook met het CDA van Ab Klink kan er een comfortabele meerderheid ontstaan en kan er een werkelijk progressief kabinet worden gevormd.

  Een kabinet dat het financiële tekort op een sociale manier aanpakt, dat de overheid moderniseert zonder dat er een uitverkoop plaatsvindt en dat burgers stimuleert te participeren in onze multiculturele samenleving, in plaats van hen te stigmatiseren vanwege hun afkomst of religie. Zodat Nederland weer het land wordt waar mensen op respectvolle wijze ziek, oud of werkloos kunnen worden, waar tolerantie een verworvenheid is, waar internationale hulpverlening als een humane verantwoordelijkheid wordt beschouwd en de waarden in onze Grondwet vanzelfsprekend zijn.

  Kortom: een ander Nederland dan het Nederland van rechts. Maar om ?Een Ander Nederland? voor elkaar te krijgen is het noodzakelijk dat links zich over haar verschillen heen zet en uitgaat van dat wat bindt. Dus….Een Ander Nederland: Links, neem je verantwoordelijkheid!

  Met deze oproep om de handen ineen te slaan, grijpen we feitelijk terug op ons initiatief ??Een ander Nederland?? uit 2005, waarin door Kamerleden van de PvdA, SP en GroenLinks werd gepleit voor een nieuw initiatief: ??Laat ons duidelijk zijn: wij bepleiten niet één progressieve partij. PvdA, SP en GroenLinks hebben een verschillende geschiedenis, een eigen profiel, werkwijze en partijcultuur die verschillende groepen kiezers aanspreken (??) Maar ondanks deze verschillen hebben zij meer met elkaar gemeen dan met partijen als CDA en VVD.

  Dat biedt een goede basis voor links om te werken aan een aansprekend, progressief alternatief voor het huidige kabinet. Dat kan de komende jaren verder groeien door onderlinge discussie en gezamenlijke activiteiten.?? Juist nú is het urgenter dan ooit dat de PvdA, SP en GroenLinks de handen ineen slaan en een regeerakkoord schrijven dat de inzet vormt voor besprekingen met andere partijen over een coalitieakkoord. Nu is 2010 zijn de maatschappelijke en politieke omstandigheden veranderd, maar de kern van ??Een ander Nederland?? blijft onveranderd overeind:??Wij willen een ander Nederland met een ander politiek klimaat, waarin niet de behoudzucht regeert, maar de nieuwsgierigheid.

  Niet alleen de keuzevrijheid, maar ook de solidariteit. Waar burgers niet om hun afkomst worden buitengesloten, maar volop mogelijkheden krijgen om mee te doen. Een land waarin niet voortdurend deuren gesloten, maar geopend worden. Een land dat zijn inwoners hoop geeft in plaats van zorgen baart. Een land waarin iedereen ook echt telt.?? Links, neem je verantwoordelijkheid voor Een Ander Nederland.

  Adri Duivesteijn (PvdA), Tiny Kox (SP), Leo Platvoet (GroenLinks)  ⚠️ Meld

 64. Dram, hier zijn vele stemmen voor: verhogen van de kiesdrempel, regionale/kiesdistrict vertegenwoordiging en aanspreekpunten

  Is ook al een paar keer over gesproken in de Kamer. Zal nog wel een jaartje of 4 duren.

  Het woord is aan de Koningin….


  ⚠️ Meld

 65. Waarom hebben toch zo weinig mensen zelfkritiek en zelfreflectie? Ook in de politiek waar ernstig doorgestudeerde mensen samen zijn:

  Zou Mark zich nooit afvragen: “wat heb ik in de afgelopen 90 dagen verkeerd gedaan”? Moet ik de notanelen die in mijn partij niet met Geert willen niet eens serieus nemen?”

  Zou Maxime zich nooit afvragen: “had het nu zo ver moeten komen met Ab? Moet ik niet eens luisteren naar wat de leden en de stemmers willen? Waarom zijn wij eigenlijk gehalveerd?”

  Ach en lijst-Geert laat ik maar ff.

  Bij rechts heeft toch altijd een ander het gedaan. Hun zijn slachtoffers.


  ⚠️ Meld

 66. @ drama, daar (11:54) is wat voor te zeggen. Wie wou je dan het woord geven. De demissionair MP, de leider van de grootste fractie; al zou ie leider zijn op 1 stem?


  ⚠️ Meld

 67. nee, dick…in de huidige politiek werkt het nou eenmaal zo dat ze blij zijn van elkaar af te zijn, en voor ab klink gold simpelweg “if you can’t take the heat, get out of the kitchen” …:o


  ⚠️ Meld

 68. @ drama, op 7 september 2010 om 11:49
  Zou mooi zijn: een cda/congres over uberhaupt meeregeren/met lijst-Geert of niet….is ook diverse keren beloofd!!

  Maar in het verleden is zo’n congres altijd een klapmachine gebleken.


  ⚠️ Meld

 69. @Dick; Regie? In Den Haag weten ze al heel lang niet eens meer hoe je dat woord schrijft. Vanmiddag gaan ze maar weer eens debatteren over het verloop van de formatie…..Ach gut.


  ⚠️ Meld

 70. @ Stadshagenees, nee maar Geert weet wel hoe ie de macht moet bespelen. Tussen al die machtswellustelingen.

  Toch begrijp ik je “ge-algemeniseer” niet. Dit gaat over een gehalveerde partij die koste wat kost (al kost het de C al gaan ze zwaar tegen hun principes in) wil regeren, over een geld, ego, macht, aanzien en status najagende partij die eindelijk een MP kan leveren en iemand met een hele andere agenda…..

  De rest staat erbij en kijkt ernaar. Waarom betrek je hun erin? Velen hebben al voor Jan L*l over Paars-plus onderhandeld ….

  Al vóór de onderhandelingen over Paars-plus wist VVD-leider Rutte dat ook het CDA geïnteresseerd was in regeringsdeelname. Terwijl CDA-fractieleider Verhagen zich in het openbaar terughoudend opstelde, sprak hij achter de schermen met Rutte af samen een regeerakkoord te schrijven als andere coalities mislukten.

  Dat bevestigen bronnen van het CDA en de VVD aan de Volkskrant. Ruud Lubbers beschreef dinsdag dat hij op zijn eerste dag als informateur geconfronteerd werd voldongen feiten. ??Ik wilde het over alle mogelijke combinaties hebben, maar de fractievoorzitters gaven mij geen enkele ruimte.??

  Rutte en Verhagen wilden het alleen maar over rechts hebben, aldus Lubbers. Hij was daarover zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog zijn opdracht terug te geven aan de koningin. ??Maar dan hadden echt de scherven op het bordes gelegen.?? Rutte, zeggen bronnen, is serieus geweest over Paars-plus. Maar hij heeft atijd de zekerheid gehad dat het CDA ook met hem verder zou willen. Ook al zei Verhagen ??ons past bescheidenheid??, ondertussen had hij wel degelijk contact met de VVD over mogelijk regeren ?? al dan niet met de PVV.

  Gelukkig is er vanavond voetbal op tv!


  ⚠️ Meld

 71. Als de cda-klapmachine instemt met de pvv komt het gedoogverhaal dichterbij. Daarna weer stemmen over de inhoud. kat-in-bakkie voor cda-vvd-pvv. Krijg je een regering die de helft van de stemmers vertegenwoordigt.


  ⚠️ Meld

 72. Vroeger wist het politieke midden goed om te gaan met extremisten. Een gezamenlijke vijand bond. Er werd ronduit vantevoren uitgesloten.


  ⚠️ Meld

 73. Geert kan dus morgen al weer moeten onderhandelen. Vandaag debatteren. Nog wel wat zich aanbiedende dames spelen. Maar die alles-overdonderende speech? Die natuurlijk OOK niemand anders mag schrijven….die speech die Mark en Max het rode hoofd doet afwenden. Wanneer moet ie die dan schrijven?


  ⚠️ Meld

 74. Vandaag over 10 economen 10 meningen gehad en dat het het hoofditem was tijdens de verkiezingen. Zelfs het enige item vaak:

  Schop economen van hun troon

  Geplaatst op: dinsdag 7 september 2010
  Door: Henk Steenhuis
  Categorie: Opinie
  Bron: Financial Times

  Hoogste tijd om enige intellectuele hierarchie aan de te brengen in de wereld van de wetenschap en als dat gebeurt, is helaas geen toppositie voor economen weggelegd.
  Het veelvuldige gebruik van modellen, grafieken en andere gewichtige zaken kan immers niet verbloemen dat economie en wetenschap maar weinig met elkaar hebben te maken. Laten we economen daarom met veel meer scepsis tegemoet treden, schrijft Gideon Rachman vandaag in de Financial Times. We moeten de ijdelheid van deze beroepsgroep echt te lijf.
  Toen de afgelopen jaren de welvaart alleen maar toenam, steeg ook het aanzien van economen – zij wezen als het ware de weg naar rijkdom en voorspoed. Maar nu het tijd is voor economen van hun voetstuk te komen, zijn ze daartoe maar zelden bereid.
  Nee, ze roepen eerder dat we moeten zoeken naar nieuwe paradigma’s – zodat hun oude mislukte voorspellingen over de toekomst kunnen worden vervangen door nieuwe voorspellingen. Alsof ergens – goed weggestopt – wetmatigheden zijn te vinden die ons vertellen hoe mensen zich later zullen gedragen.
  Laat economen liever links liggen, betoogt Rachman. En als u toch naar ze luistert, bedenk dan dat ze pseudo-wetenschap bedrijven.  ⚠️ Meld

 75. verhaaltje. toen Mark Rutte voor het eerst in de 2ekamerfractie van de vvd kwam, werd er iemand aangewezen om hem ìn te werken. Ra ra ra wie is dat geweest? idd Geert W.


  ⚠️ Meld

 76. Teleurgesteld en afgestompt haak ik af bij deze de discussie. Dat komt doordat er kennelijk toch weer ruimte tot onderhandelen is tussen VVD/CDA en PVV, Nederland polderland is niet meer. Leve de tweedeling in ons eens zo leuke land. Ik schaam mij Nederlander te zijn. Zelfs de 2 overige dissidenten binnen het CDA hebben zich om laten praten naar het schijnt. Wat een vertoning.


  ⚠️ Meld

 77. Gadverdamme, een grijs (natuurlijk want kleurrijk zijn ze niet) C&A pak met nep-lederen schoenen een playmobile-coupe en een 2e handsbril. Onberispelijk taalgebruik, Christelijk in naam maar iedereen wantrouwen en mensen uitsluiten…….ontvrienden is wel heel lomp. Dan maar negeren.

  * Uberhaupt een strop al!


  ⚠️ Meld

 78. Halsema waarschuwt CDA voor rechts kabinet

  GroenLinks-leider Femke Halsema waarschuwt het CDA om ⤸niet opnieuw in dezelfde fuik te zwemmen⤝. Dat stelde Halsema dinsdag, omdat ze vreest dat na het mislukken van de onderhandelingen over een rechts kabinet VVD, PVV en CDA het opnieuw gaan proberen.

  Femke Halsema. Foto: Serge Ligtenberg
  Ads door Google
  2pk Afslankkoffie ?? 7,20
  Nu moeiteloos afvallen met deze Yves Rocher afslank-oploskoffie.

  http://www.yves-rocher.nl

  PVV-leider Geert Wilders zei dinsdag dat hij weer wil praten met VVD en CDA, omdat ⤸de belangrijkste criticaster⤝ binnen de CDA-fractie ⤸die het vertrouwen had beschaamd⤝, Ab Klink, is opgestapt. Maar volgens Halsema levert het rechtse kabinet een instabiele regering op.

  ⤸Als het CDA zo wankelt onder samenwerking met de PVV, vraag ik me af of het wel verstandig is⤝, stelde de GroenLinks-fractievoorzitter na haar gesprek met koningin Beatrix. Wel maakte ze duidelijk dat zij zich bij een rechts kabinet zal moeten neerleggen, als een meerderheid van de Tweede Kamer dat wil.

  Halsema wil nog steeds het liefst een paarsplus-coalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Dat overleg liep na twaalf dagen stuk op de eisen van de VVD om 18 miljard euro te bezuinigen. Maar volgens haar moet de VVD bereid zijn compromissen te sluiten. ⤸De VVD heeft de verkiezingen niet met overmacht gewonnen maar met één zetel verschil met de PvdA. Ik vind dat de VVD en de PvdA tot elkaar veroordeeld zijn⤝, aldus Halsema.
  —-
  Rouvoet had een mooie oneliner maar die kan ik ff niet vinden.


  ⚠️ Meld

 79. Verdieping, mag ik je een virtuele zoen geven?

  Ben onder de indruk van de aandacht en genegenheid die jij als volleert opletter ten toon sprijdt. Nu weet ik toevallig dat jij AIVD ervaring hebt, dus het verbaast met niet. Bemoeizucht zit dus in je gestel. Je begint wel verkeerd semi-overheid Of je geloven wilt of niet mijn beste steek, dat zal mij jeuken. Daarvoor hoef je mij geen verantwoording af te leggen. ‘T is jouw leven immers 😉


  ⚠️ Meld

 80. No offence dick, maar dank voor deze sportieve reactie edoch ben ik niet degeen die jou aandacht schenkt, maar andersom. ik kan geen topic openen of de berichten van dick stapelen zich torenhoog op. tenzij er meerder mensen posten onder de naam dick. dat zou mogelijk kunnen zijn, niet aannemelijk, maar gewoon mogelijk.


  ⚠️ Meld

 81. Nee, lijkt me leuker als er meer mensen reageren, alleen mis ik nog de volgende logs:

  18+ log
  hetweerinzwolle log
  gewoon klagen log
  waarompostdickzoveel log
  waaromis250postingsalsregelingesteld log

  etc…  ⚠️ Meld

 82. inhoudelijk op debat van vanmiddag,

  ik heb me krom gelachten om termijn van Femke Halsema waarin ze de spot dreef met de rechtse coalitie in de sketch ‘het famillie-uitje’ Volgens mij staat het filmpje nog wel op de rtl site  ⚠️ Meld

 83. Heb het ook ff gevolgd Marcel; op politiek 24. De opossitie had uitstekende argumenten. Rouvoet vond dat ze de koningin schoffeerden door maandag zus tegen de koningin te zeggen en dinsdag zo. Ze kunnen zaterdag nog wat meemaken als lijst-Geert daar gaat staan en meldt dat ie in onderhandeling is voor een nieuwe Nederlandse regering. Debat ging geloof ik om 19:00 verder.


  ⚠️ Meld

 84. Rutte: soms lopen dingen zoals ze lopen. Gaap Mark…Oosterse wijsheid? Ut lup soas ’t lup.

  “Uiterst ongelukkig.” Zo noemde VVD-leider Rutte het moment waarop VVD, CDA en PVV hebben besloten de onderhandelingen over een rechts kabinet te hervatten.

  Rutte vindt het ongelukkig dat tot hervatting van de onderhandelingen is besloten terwijl de koningin nog bezig was aan een adviesronde. Maar hij zei “geen spelletjes” te spelen. “Soms lopen dingen zoals ze lopen.”

  Speelde hij maar eens spelletjes! Gooide ie zijn haar maar eens los…

  Maar uh Mark: tijdens het overleg over Paars+ met het CDA over “over rechts praten” zijn geen spelletjes?


  ⚠️ Meld

 85. Zelfs behulpzaam gedoger Staay is kritisch

  PvdA-leider Cohen noemde de gang van zaken in de formatie “een zooitje” en “een volstrekt chaotische situatie”.

  Pechtold van D66 vindt dat deze formatie “een farce” begint te worden. “De afgelopen week is slecht voor de politiek als geheel en draagt bij aan het chagrijn in de samenleving.”

  ‘Provocatie’
  Volgens GroenLinks-leider Halsema voltrekt de formatie zich “in een sfeer van provocatie en polarisatie”. “Als dit de toon van de formatie is, wat voor regering wacht ons dan?”

  SGP-voorman Van der Staaij typeert deze formatie als “de formatie van de verrassende wendingen”. Hij vindt dat VVD, CDA en PVV zich schuldig hebben gemaakt aan “een verbazende en onhoffelijke gang van zaken. Het had anders gekund en gemoeten.”  ⚠️ Meld

 86. Ach Hans, Waarom vernietigende reacties op kinderachtige grapjes van mensen die vierkant achter PVV staan en/of die nu staan te juichen of de vingers aflikken bij de komende bezuinigingsmaatregelen?
  Beter is afwachten en toezien hoe zij over pak ‘m beet een jaar erbij staan: handenwrijvend of handenwringend? Ik vrees het laatste.


  ⚠️ Meld

 87. Hans, PVV is jouw voorkeur? Je ziet een CDA-VVD-Lijst Geert gebeuren heerlijk voor rechts om je vingers bij af te likken? Dacht toch anders vernomen te hebben?


  ⚠️ Meld

 88. Lachen die plaatjes Hans, niet zo zuur reageren allemaal. De betreffende partijen staan er bij en kijken er naar. Jammergenoeg dat wel, maar het geneuzel wat er nu te horen is over de gevolgde procedure begint me de keel uit te hangen. Pak CDA/VVD/PVV aan op de inhoud en stop met zeuren over wie wanneer wat had moeten doen volgens de “regels”. Daar word ik moe van, ze kunnen beter beginnen met keihard oppositie voeren, dat haalt vermoedelijk meer uit.


  ⚠️ Meld

 89. Stadshagenees.

  De 3 musketiers zijn toch maar even op gepaste wijze op de vingertjes getikt.
  Wie weet gaat Geert wel twitteren dat de majesteit niet moet zeuren.:o


  ⚠️ Meld

 90. Tja Zwolse, maar denk je nu werkelijk dat die 3 cliché-mannetjes zich hier wat van aantrekken. Dit rechtse kabinet komt er, dus GL, de PVDA, SP, D66,CU kunnen roeptoeteren wat ze willen, dat heeft geen enkele zin. En nogmaals, dat politieke “gedoe” over regeljes en fatsoen halen niets meer uit. Pak de 3 musketiers op de inhoud, dan ga je punten scoren, want zo sterk zijn die mannen niet in een debat. Verhagen heeft bewezen een onbetrouwbare gladjanus te zijn, Wilders is alleen goed in schelden (een visie op onze samenleving heeft hij niet) en Mark Rutte is een onvolwassen puber die acteert een grote jongen te zijn. Volgens mij moeten de overige partijen dus gewoon een harde oppositie gaan voeren, dan schieten ze vrijwel moeiteloos gaten in de gebakken lucht van dat rechtse minderheidsgedrocht.


  ⚠️ Meld

 91. Dus Stadshagenees 10:20:Geert mag zijn breekpunt een 1/2 dag na de verkiezingsavond inleveren. Geert mag maandag nog zeggen dat Mark maar moet formeren om er dinsdagochtend op terug te komen.

  CDA mag eerst zeggen “ons past bescheidenheid” om vlak daarna als een angstig kuddedier achter Geert aan te lopen. Max mag Klink als partner in crime hebben om hem daarna hard te dumpen omdat ie de waarheid met de rest wil delen.

  Mark mag maandag de Koningin adviseren, dat hij zelf een kabinet zou moeten formeren en dinsdag (nog onder de besprekingen met de andere voor Mark waarschijnlijk onbelangrijken…zeggen dat ie gelijk met Geert verder wil? Maar omdat plastic-glimlach Sjek het heeft ingefluisterd, is de PvdA de draaipartij….gewoon doorlopen menschen: over de rest vooral nixxx zeggen anders word “touwtjestrekkert Geert” boos.  ⚠️ Meld

 92. Beatrix wou vast geen rechts minderheidskabinet, gedoogd door Geert. Zij verhief indirect haar stem tegen Geert in de Kerstrede van 2007 (research??), toen zij zei dat ??grofheid in woord en daad de verdraagzaamheid aantast??. Geert zei daarop dat hij de ??muli-culti-onzin?? van de koningin beu is en dat zij ??als een haas?? uit de regering moet worden gezet.

  Mark presenteerde zichzelf vrijdag al als informateur, passeerde gistermiddag opnieuw het staatshoofd en had haast op zijn manier. Nu wordt ie in de wacht gezet; zit 3 uur bij de koningin én wil zélf een tussenronde? Klinkt ongeloofwaardig.

  Staatrechtgeleerde Jan Vis in Trouw : ⤽Iemand had Rutte moeten terugfluiten en moeten zeggen: als jij premier wil worden, moet je wel de staatsrechtelijke beleefdheid in acht nemen. Rutte gedraagt zich als een opgewonden jongen die niet weet hoe het moet.⤝.⤸De koningin is de procesbeheerder van de kabinetsformatie. Iedere stap moet bij haar persoonlijk worden aangekaart. Zij kan geen besluiten nemen op basis van wat er in de pers wordt gezegd. Als zij dat zou doen, zou het snel gedaan zijn met de monarchie.⤝

  Maxime kan echt eerst eens beter de schade inventariseren in zijn partij. Hij gaf gister ook aan helemaal niet met de PvdA te willen, of er moet iets verschrikkelijks aan de hand zijn.

  Geert zei gister al dat ie zijn Ground-Zero as zaterdag belangrijker vindt dan deze formatie. Bovendien wacht hem eind dit jaar nog een haatzaai-proces.

  Iemand gister Prem, Mark??s maat met die bretels (oh ja Jort Kelder) en Cohen bij DWDD gezien?

  —-conclusie: Job was misschien wel te fatsoenlijk. Job weigerde te veranderen. En ik weiger een onfatsoenlijke en oneerlijke samenleving te erkennen.  ⚠️ Meld

 93. Volgens een rondje navraag bij de landelijke raadsleden van het CDA is het helemaal nog niet zo overtuigend.

  CDA-raadsleden zeer verdeeld over formatie met PVV
  7 september 2010

  Lokale CDA politici zijn sterk verdeeld over het formeren van een rechtse coalitie. Dat blijkt uit een peiling van het Radio-1 programma Dit Is De Dag onder 1450 gemeenteraadsleden van het CDA.

  Een meerderheid van lokale CDA politici zien weinig in een coalitie met gedoogsteun van de PVV. Slechts 36 procent van de 400 raadsleden die reageerden zijn voorstander van een rechtse kabinet. Een kwart ziet het liefste een coalitie zonder de PVV en een derde vindt dat het CDA helemaal niet meer moet regeren.  ⚠️ Meld

 94. Ben benieuwd wat de HR.Tjeenk Willink in zijn boodschap gaat vertellen om 12.00 uur.;).

  Vond Jacques Tichelaar wel een mooie weergave gaf van de rat Verhagen bij P&W.


  ⚠️ Meld

 95. Dick; de heren mogen alles zolang er zo’n krachteloos parlement zit wat ze niet terug kan fluiten op basis van de huidige regels. Daarom gedragen ze zich ook zo. Dit heb ik vanochtend letterlijk gehoord uit de mond van Thom de Graaf bij het Radio 1 journaal. De Tweede Kamer heeft geen enkel middel om de heren terug te fluiten en de roep om verandering in deze is wel wat laat. Ik ben het overigens eens met de gedachte dat de hele informatie-procedure een zooitje is. Met dank aan Rutte, Verhagen, Wilders, Lubbers, Opstelten, Cohen, Roemer, Halsema, Pechtold, van der Staaij, Rouvoet, Tjeenk-Willink en noem ze allemaal maar op. Ze zijn allemaal in meer of mindere mate mede-verantwoordelijk voor de huidige situatie. Ieder land krijgt de regering die het verdient. Nederland dus ook, of dat een goede zaak is, is een hele andere discussie.


  ⚠️ Meld

 96. @ Zwolse; dan kan dit mooi

  Maxime kan echt eerst eens beter de schade inventariseren in zijn partij.

  Maar hij wil het niet weten. Zijn angstige oogkleppen wijzen richting lijst-Geert. En die veurzitterT Henk is helemaal een slappe hap die zich gewoon door diezelfde lijst laat uitschelden. En toestaat dat het geweten, de denker van de partij wordt kaltgestelt.


  ⚠️ Meld

 97. Tjeenk Willink gaat alle fractievoorzitters opnieuw ontvangen. Donderdag de laatste. Ben benieuwd wat zijn advies gaat worden.

  Zowel Femke als Jacques waren op dreef. Indrukwekkend het verhaal van Bart Chabot. Zo zie je maar weer hoe betrekkelijk alles is.


  ⚠️ Meld

 98. @ Stadshagenees, dus onze Thom heeft het niet zo op zijn D’66-fractie

  zolang er zo’n krachteloos parlement zit wat ze niet terug kan fluiten op basis van de huidige regels. Daarom gedragen ze zich ook zo. Dit heb ik vanochtend letterlijk gehoord uit de mond van Thom de Graaf bij het Radio 1 journaal.

  Volgens mij kunnen ze ten allentijde een debat op de formatie aanvragen, zoals gister ook is gebeurd.


  ⚠️ Meld

 99. Dus Stadshagenees, voor de afgelopen 91 dagen formatie stel je niet alleen lijst-Geert, VVD en PvdA verantwoordelijk?

  Wie stel je hier dan voor verantwoordelijk:

  Al vóór de onderhandelingen over Paars-plus wist VVD-leider Rutte dat ook het CDA geïnteresseerd was in regeringsdeelname. Terwijl CDA-fractieleider Verhagen zich in het openbaar terughoudend opstelde, sprak hij achter de schermen met Rutte af samen een regeerakkoord te schrijven als andere coalities mislukten.

  Dat bevestigen bronnen van het CDA en de VVD aan de Volkskrant. Ruud Lubbers beschreef dinsdag dat hij op zijn eerste dag als informateur geconfronteerd werd voldongen feiten. ??Ik wilde het over alle mogelijke combinaties hebben, maar de fractievoorzitters gaven mij geen enkele ruimte.??

  Rutte en Verhagen wilden het alleen maar over rechts hebben, aldus Lubbers. Hij was daarover zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog zijn opdracht terug te geven aan de koningin. ??Maar dan hadden echt de scherven op het bordes gelegen.?? Rutte, zeggen bronnen, is serieus geweest over Paars-plus. Maar hij heeft atijd de zekerheid gehad dat het CDA ook met hem verder zou willen. Ook al zei Verhagen ??ons past bescheidenheid??, ondertussen had hij wel degelijk contact met de VVD over mogelijk regeren ?? al dan niet met de PVV.

  Partijd voor de Dieren en/of de SGP?


  ⚠️ Meld

 100. Stadshagenees.

  Ik vind dit een beetje te kort door de bocht.De grip op de maatschappij hebben alle partijen eind jaren 80 al verloren,daar is Fortuyn in de jaren 90 op ingestapt en de weg geplaveid voor de huidige situatie.


  ⚠️ Meld

 101. @ Zwolse,

  Ben benieuwd wat de HR.Tjeenk Willink in zijn boodschap gaat vertellen om 12.00 uur

  Zit al heerlijk bij Felix Meurders op Radio 1 😀

  Overigens: Mathijs ziet vandaag Abraham 😀


  ⚠️ Meld

 102. VS-dominee wil ⤽Koran-verbranding as zaterdag⤝ waar Geert ook gaat preken!!!
  Waarschuwing in Amerika voor ⤽anti-moslim-waanzin⤝ door Joodse, Islamitische en Christelijke geestelijken.

  Aan welke kant staat het CDA?

  ⤽Wat je zaait, zul je ook oogsten⤝, zong De Dijk zelfs nog in “In jouw schoenen staan”.

  Welke kant; haat of liefde?


  ⚠️ Meld

 103. Las

  Dat dat beleid vaak juist onder druk van die burger in het leven wordt geroepen omdat die steeds meteen op zijn wenken te bediend wil worden, blijft buiten zicht. Want veel van al dat gesmade slechte beleid is namelijk het gevolg van de roep van diezelfde burger, die bij elk tegenzittend wissewas­je boos roept: ‘waar blijft de overheid?’

  Dilemma’s
  Het neoliberalisme met zijn ingebakken win-win-ideologie kan slecht met dilemma’s omgaan. De auto is typisch zo’n product waarvoor geldt: indivi­duele zegen, collectieve vloek. En dat heeft met de aantallen te doen. De files – dat hadden de intelligen­teren en niet-VVD-stemmers onder u vast al zelf bedacht – worden niet veroorzaakt door de overheid, maar door uzelf.

  U woont namelijk steeds minder vaak vlakbij bij uw werk. Fungeer­den vroeger luxueuzere forensen­plaatsen als Wassenaar of Zeist als demo­gra­fisch overloopgebied voor de bijbehorende grote werkstad, tegen­woordig wonen mensen in Zeist om in Den Haag, en in Wassenaar om in Utrecht te werken. Lost meer asfalt dat op? Nee: de ervaring leert dat veel mensen dan nog verderweg gaan wonen – en zo keren na elke wegverbreding al heel snel de vertrouwde files weer terug.

  Vast patroon
  Sinds de opkomst van de metro­polen Londen en Parijs in de achttiende eeuw is het een vast patroon: zij die het zich veroorloven kunnen zijn bereid om tot twee maal een uurtje voor het woon-werkverkeer uit te trekken – dat bepaalt de reisafstand. Dat was eerst een uurtje met de koets, toen met de trein, nu met de auto – en in Amerika is zelfs voor sommigen het vlieg­tuig als alledaags vervoermiddel in zwang.

  De gloednieuwe TGV adverteer­de in Frankrijk met de reclameboodschap: wonen in Parijs, eten in Lyon, naar de opera in Marseille.

  Het neoliberalisme met zijn ingebakken win-win-ideologie kan slecht met dilemma’s omgaan

  Voor de aanleg van de TGV kwam niemand op het idee.

  Met andere woorden: door de mogelijkheid sneller te reizen, lost men niet bestaande problemen op, maar creëert men nieuwe behoef­tes en nieuw verkeer. Dat zijn we intussen ook als essentieel stuk welvaart gaan be­schouwen: dat we overal in een mum van tijd kunnen zijn en afstanden niet tellen. En als het dan tegenzit, omdat ieder van die mogelijk­heid wil genieten, dan heeft bij hinderlijke files ‘de overheid’ het gedaan – alleen bij hinderlijke aswol­ken een helaas niet juridisch aansprakelijke vulkaan.

  Werkplek
  De meest voor de hand liggende oplossing om de files te bestrijden door te stimuleren weer wat dichter bij de werkplek te gaan wonen, durft de VVD, uit angst voor het Gezonde Volksgevoel, nu niet meer aan: een financiële belasting van het weggebruik tijdens de spits, zodat automobilis­ten even nadenken of ze werkelijk op dat tijdstip de weg opmoe­ten.

  Bij het voorgestelde systeem met kastjes vallen, uit het oogpunt van privacy en bureaucratie, best kanttekeningen te plaatsen, maar dat fungeert voor kilometerhef­finghaters slechts als smoes: zij durven het gratis-rijden-sentiment van hun Telegraaf-achterban niet te trotseren.

  Waarom? Omdat het makkelijk roeptoeteren is “‘waar blijft de overheid”.
  “Niet durven trotseren” lijkt me spijker op de kop. Net als “win-win-ideologie”. Een ideologie om je vingers bij af te likken. Voor een zeer select, zeer welvarend deel weliswaar. Maar gelikt kan er worden. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan likkers/slijmballen 8)


  ⚠️ Meld

 104. Dick, Partij voor de Dieren neem ik niet serieus net als de SGP. Waar ging dat debat gisteren dan over? Ik vond het een aanfluiting. Het resultaat viel/valt toch niet meer te veranderen. Nu gaat Tjeenk Willink de boel anaylseren en weer praten met de fractie-voorzitters, geweldig. Het staat toch al vast dat de 3 musketiers weer met elkaar gaan praten. De enige hoop is nog het CDA-congres, voor de rest afwachten. Voor de goede orde, ik baal als een stekker dat dit nu weer gaat gebeuren en ik baal van de politieke verdeeldheid en disbalans in dit land. Jantje wil niet met Pietje, Keesje vindt Hansje een eikel en Truusje mag niet mee doen. Dat nivo…triest!


  ⚠️ Meld

 105. Terminale patiënten verstoken van zorg AMSTERDAM .

  Ernstig gehandicapten en patiënten die op sterven liggen, zitten door het stopzetten van de persoonsgebonden budgetten (pgb) zonder zorg.

  Veel ernstig zieke en terminale patiënten hebben thuis dringend hulp nodig vanwege hun ernstige situatie, maar blijven er desondanks van verstoken, meldt het Leidsch Dagblad.

  Geldpot leeg

  Deze zomer kondigde minister Klink van Volksgezondheid aan dat de geldpot voor persoonsgebonden budgetten, waarmee zieken zelf hulp kunnen inkopen, leeg is. Daarom worden er vanaf 1 juli tot aan het eind van het jaar geen nieuwe pgb’s meer verstrekt.

  In de tussentijd moeten zieken tijdelijk zorg krijgen van AWBZ-instellingen, maar dat stuit in de praktijk op grote problemen. De instellingen kampen met wachtlijsten en hebben vaak al meer patiënten geholpen dan waarvoor ze worden betaald.

  ‘Schandalig’

  PvdA-Kamerlid Wolbert heeft meerdere berichten binnengekregen van mensen die in zo’n situatie verkeren en ook Jan van ’t Hof, voorzitter van Stichting Alertzorg en Welzijn, waarschuwt dat de situatie behoorlijk uit de hand loopt. Ze vinden het schandalig dat mensen op hun sterfbed niet de zorg krijgen die ze willen.

  “Het onthouden van zorg aan deze mensen is onverantwoord”, aldus Wolbert in het Leidsch Dagblad. De PvdA eist dat Klink de zorgkantoren het mandaat geeft om in schrijnende gevallen alsnog een pgb-budget toe te kennen. Vandaag moet de minister tekst en uitleg geven, anders volgt een spoeddebat.

  ___________________________________________________________
  Ook nederland wordt op zijn wenken bediend,de roep om rechts wordt ingewilligd.
  De marktwerking in de zorg sector begint zijn vruchten al af te werpen.  ⚠️ Meld

 106. @ Stadshagenees; neem je SGP en PvdD niet serieus en lijst-Geert wel? Neem alle kiezers serieus, dus ook de partijen. Kwam een aantal heftige uitspraken tegen. Zo gaf Verhagen toe dat ie slechts in uiterste noodgevallen met de PvdA wilde. Vind het goed dat het machtigste en controlerend orgaan mag vragen naar het reilen en zeilen. Als ze dat niet doen kunnen ze het later heel makkelijk op hun brood krijgen. Die brief van Klink, ik neem aan dat hij daarin niet liegt….die gang van zaken is toch ongehoord in een democratie? Ze MOETEN toch zelfs een poging wagen om Klink’s lezing te checken?

  Denk je dat Geert zaterdag het Christendemocratisch appel en de VVD niet WEER met rode hoofden de andere kant op zal laten kijken?

  Van dat congres (in de geschiedenis altijd al een klapmachine gebleken) hoef je nixxx te verwachten. En….de leden zijn te laf om aan de bel te trekken. Ja, in een anoniemen enquete durven ze nog wel.

  Wil niet wil niet in eerste aanleg is toch logisch? Net na de verkiezingen waar je zus en zo belooft, ineens wat anders willen?

  Vind de breekpunten (= met dit punt doe ik niet mee) uiterst on-cooperatief. Ook ongelooflijk dat er zo weinigen over vallen als je je breekpunt zo weer intrekt.  ⚠️ Meld

 107. Walgelijk, te walgelijk om waar te zijn

  Het onthouden van zorg aan deze mensen is onverantwoord”, aldus Wolbert in het Leidsch Dagblad. De PvdA eist dat Klink de zorgkantoren het mandaat geeft om in schrijnende gevallen alsnog een pgb-budget toe te kennen. Vandaag moet de minister tekst en uitleg geven, anders volgt een spoeddebat.
  Ook nederland wordt op zijn wenken bediend,de roep om rechts wordt ingewilligd.
  De marktwerking in de zorg sector begint zijn vruchten al af te werpen.  ⚠️ Meld

 108. dick…ach en wee over die oudjes, maar je had het taxibusje eens moeten zien waar kinderen ingaan…tot aan de nok toe gevuld.Let wel, dit zijn allen kinderen met meerdere beperkingen en dus niet in staat om voor zichzelf op te komen.
  Maar we mogen het weer mee gaan maken, dit jaar, verwarming niet aan in de winter…airco uit cq kapot in de zomer…jammer dat het geen bejaarden zijn anders zou het wel anders zijn…en wat ik me ook afvraag; waar zijn die ouders van die kinderen, of zijn ze blij er vanaf te zijn???


  ⚠️ Meld

 109. …dus ga ik maar de rondgang langs de gemeente beginnen.Ze schermen altijd nergens geld voor te hebben maar dit keer ben ik er snel klaar mee, er kunnen ook opnames van gemaakt worden en op youtube gezet…kunnen we zien wat er voor deze groep over is; veredeld vee- vervoer, meer is het niet.En vergeet niet; sommigen zitten langer dan een uur in een piepklein busje opgepropt.>:(


  ⚠️ Meld

 110. …dus ga ik maar de rondgang langs de gemeente beginnen.Ze schermen altijd nergens geld voor te hebben maar dit keer ben ik er snel klaar mee, er kunnen ook opnames van gemaakt worden en op youtube gezet…kunnen we zien wat er voor deze groep over is; veredeld vee- vervoer, meer is het niet.En vergeet niet; sommigen zitten langer dan een uur in een piepklein busje opgepropt.>:(


  ⚠️ Meld

 111. …dus ga ik maar de rondgang langs de gemeente beginnen.Ze schermen altijd nergens geld voor te hebben maar dit keer ben ik er snel klaar mee, er kunnen ook opnames van gemaakt worden en op youtube gezet…kunnen we zien wat er voor deze groep over is; veredeld vee- vervoer, meer is het niet.En vergeet niet; sommigen zitten langer dan een uur in een piepklein busje opgepropt.>:(


  ⚠️ Meld

 112. …dus ga ik maar de rondgang langs de gemeente beginnen.Ze schermen altijd nergens geld voor te hebben maar dit keer ben ik er snel klaar mee, er kunnen ook opnames van gemaakt worden en op youtube gezet…kunnen we zien wat er voor deze groep over is; veredeld vee- vervoer, meer is het niet.En vergeet niet; sommigen zitten langer dan een uur in een piepklein busje opgepropt.>:(


  ⚠️ Meld

 113. @ QM, vrees idd dat er sommigen bij zijn die blij zijn er van af te zijn.

  Met mijn buurman wilden we op zoek naar iemand die een onderzoek naar PBG wilde doen. We hadden/hebben keiharde fraude-gegevens. Door bepaalde omstandigheden is het onderzoek niet doorgegaan.

  Het blijft triest dat veel ouders de verantwoordelijkheid liever afschuiven. En tegelijk de keiharde euri gemeenschapsgeld binnentikken. Weet in die zaak van 12:15 niet precies van de hoed en de rand. Maar dat het nog minder sociaal wordt met een ‘Kabinet waar rechts-NL zijn vingers aflikt’ is zeker.


  ⚠️ Meld

 114. Henk Bleker-moeheid

  Doodzonde

  (Aaf Brandt Corstius)

  Heeft u ook zo??n last van Henk Bleker-moeheid?
  U kunt hem niet gemist hebben, want Henk Bleker, de CDA-partijvoorzitter, is de afgelopen weken altijd de eerste die met zijn kleine beentjes naar een klaarstaande camera of talkshow rent als er iets over zijn partij te melden is.
  En dat is nogal vaak.
  Sinds maandag heb ik officieel teveel Henk Bleker gehad. Het kwam door de, waarschijnlijk voor de spiegel ingestudeerde, quote die hij maandag en gisteren alsmaar herhaalde. Op de radio hoorde ik het hem zeggen, en bij PowNed, en hij mocht het gisteren ook nog verklaren op de voorpagina van deze krant. Heeft u ook zo??n last van Henk Bleker-moeheid?Het was zijn reactie op het vertrek van Ab ??the unlikely revolutionary?? Klink. Bleker zei daarover keer op keer: ??Ik heb er drie woorden voor: doodzonde, doodzonde, en doodzonde.??
  Dat met die ??drie woorden??, vond ik zo koket. Net zo erg als de keer dat Agnes Kant ineens bedacht had dat ??soepzooitje?? een cool woord was, en dat de hele tijd ging gebruiken.
  Heeft u ook zo??n last van Henk Bleker-moeheid?. Jarenlang ben je zoiets sufs als gedeputeerde van de provincie Groningen of directeur van RTV Noord. En, niet onbelangrijk, amateur-ponyfokker. En dan ineens word je, omdat je tijdelijk voorzitter van het CDA bent, de hottest little thing in town en mag je constant aan tafel bij Knevel, Brink, Pauw, Witteman ?? noem maar op.
  In een filmpje, gemaakt door RTV Noord over hun eigen beroemde directeur, zie je hoe Henk Bleker nu dagelijks in een belangrijke auto met chauffeur van Groningen naar Den Haag mag rijden om daar zijn verbindende werkzaamheden te doen, mensen op de schouders te slaan en quotes af te geven in de categorie ??Doodzonde, doodzonde en doodzonde??. Toen Geert Wilders ook nog over hem had getwitterd dat hij een zeurpiet was, was zijn plaatsje aan het sterrenfirmament veiliggesteld.
  In het filmpje vraagt de Groningse verslaggever aan Henk of hij niet toevallig minister wil worden, als dat kan. Of het Haagse pluche hem trekt. Nee, zegt Henk bescheiden, zijn gevoel zegt dat dat niet goed is. Maar je weet dat hij denkt: ??Hmmm… Lekker de hele dag vergaderen… Achter eikenhouten deuren… Terwijl verslaggevers vechten om een quootje uit mijn mond.??
  Je ziet Henk Bleker denken: ??Ja, ja, en ja!??


  ⚠️ Meld

 115. Tja op zaken als zorg, bejaardenzorg etc. etc. mag in een beschaafd land NOOIT draconisch bezuinigd worden! Ik voorzie dat een hoop PVV-stemmers zwaar teleurgesteld zullen zijn als het regeerakkoord daar is. Want ook onder die groep zitten/liggen heel veel mensen die de zorg keihard nodig hebben.


  ⚠️ Meld

 116. Mark & Maxime; Met zulke vrienden hebben jullie geen vijanden meer nodig! Zie hieronder;

  CDU’er uit fractie na invitatie Wilders BERLIJN – Het geplande bezoek van Geert Wilders aan Duitsland op 2 oktober heeft een politiek slachtoffer geëist. Het omstreden Berlijnse raadslid René Stadtkewitz, op wiens initiatief Wilders zal spreken, is dinsdag uit de CDU-fractie gezet. Dat bevestigde woensdag een woordvoerder van de christendemocraten.
  De officiële reden voor het royement is Stadtkewitz’ aankondiging een eigen partij op te richten. De anti-islamitische politicus lag al langer onder vuur vanwege zijn contacten met rechts-populisten. Als bestuurslid van de ‘Burgerbeweging Pax Europa’ verzette hij zich tegen de bouw van een moskee in Berlijn. Zijn uitnodiging voor Wilders was hem de afgelopen weken opnieuw op forse kritiek komen te staan, ook uit eigen rijen. Stadtkewitz weigerde echter de uitnodiging in te trekken

  Wilders zal in Berlijn volgens de organisatoren van de bijeenkomst, naast Stadtkewitz ook het rechts-populistische weblog ‘Politically Incorrect’, een toespraak houden in het Duits. Hij zal tevens zijn film Fitna vertonen. De exacte locatie wordt uit veiligheidsoverwegingen vooralsnog geheim gehouden. Het bezoek aan Duitsland maakt deel uit van Wilders’ plannen om een internationaal netwerk op te bouwen, de ‘Geert Wilders International Freedom Alliance’. Tot nog toe ontbreekt het in Duitsland aan een anti-islamitische partij. Het ligt gevoelig in de Duitse politiek, omdat volgens peilingen zo’n partij veel kiezers zou kunnen trekken.

  Nederland is duidelijk te klein voor Geertje Wilders…..we zullen het ermee moeten doen. Hoewel; In Duitsland weten ze wel raad met dit soort figuren. Het CDU toont daadkracht in deze kwestie; WEGWEZEN! is de boodschap, kunnen we hier nog wat van leren!  ⚠️ Meld

 117. Maar Stadshagenees dit is mosterd na de maaltijd nu wat je zegt.
  Meende mij toch te herrinnerren dat jij zelf oud VVD stemmer bent geweest,en deze draconische maatregel voortvloeid uit de koker van deze club?door middel de martwerking in de zorg door te drukken?


  ⚠️ Meld

 118. Nee maar per taxibus per jaar is de gemeente 10.000 euries kwijt, dat snap ik ook wel…maar prop dan degenen bij elkaar die nog iets kunnen ZEGGEN, niet de allerzwaksten in deze samenleving.
  Mijn probleem in dezes is dat er ook druk ligt op de chauffeur (begeleiding is er sowieso niet, geen geld) die moet sturen…niet achterom hoeven kijken.
  En daar gaan we dus weer, elk jaar hetzelfde hoor, zij kijken naar cijfertjes, ik kijk meer op langere termijn want dit KAN niet goedgaan.Je noemt maar wat; een van de kinderen krijgt een epileptie aanval in zo een vol busje…wat dan??? Chauffeur kan er niet bij, want er is geen gangpad.Moet dan iedereen uitgeladen worden, want doorrijden is geen optie…
  Leg maar uit hoor.


  ⚠️ Meld

 119. Zwolse; Dat ik op de VVD heb gestemd klopt, dat betekent niet dat ik het met alles eens ben, volgens mij kan dat ook niet. Ik ben tegen marktwerking in Zorg, OV en Energie. Nu heb ik spijt van mijn stem op de VVD, ook dat mag volgens mij. En alles wat wij hier bespreken is uiteindelijk mosterd na de maaltijd. Wij reageren op eerder gedane uitspraken danwel eerder genomen besluiten. Het is niet anders. Daarin verschillen jouw reacties niet van de mijne. Deal with it.


  ⚠️ Meld

 120. QuestionMaster; ik ben het helemaal met je eens, laat de dames en heren poltici eens 1 of 2 weken meerijden met zo’n busje. Kijken of ze dan nog zo blij zijn met wat ze aangericht hebben.


  ⚠️ Meld

 121. Ik ben van mening dat iedereen die dringend hulp nodig heeft geholpen MOET worden,ongeacht het een gehandicapt kind of een terminale oudere is.Je bent als overheid verplicht de zorg te bieden die ieder nodig heeft.Dat er partijen zijn die het sociale aspect laten varen ten gunste van het geldelijk gewin is dan ook meer dan te betreuren.


  ⚠️ Meld

 122. CDU’er uit fractie na invitatie Wilders BERLIJN.

  Het geplande bezoek van Geert Wilders aan Duitsland op 2 oktober heeft een politiek slachtoffer geëist. Het omstreden Berlijnse raadslid René Stadtkewitz, op wiens initiatief Wilders zal spreken, is dinsdag uit de CDU-fractie gezet. Dat bevestigde woensdag een woordvoerder van de christendemocraten.

  De officiële reden voor het royement is Stadtkewitz’ aankondiging een eigen partij op te richten. De anti-islamitische politicus lag al langer onder vuur vanwege zijn contacten met rechts-populisten. Als bestuurslid van de ‘Burgerbeweging Pax Europa’ verzette hij zich tegen de bouw van een moskee in Berlijn. Zijn uitnodiging voor Wilders was hem de afgelopen weken opnieuw op forse kritiek komen te staan, ook uit eigen rijen. Stadtkewitz weigerde echter de uitnodiging in te trekken

  Wilders zal in Berlijn volgens de organisatoren van de bijeenkomst, naast Stadtkewitz ook het rechts-populistische weblog ‘Politically Incorrect’, een toespraak houden in het Duits. Hij zal tevens zijn film Fitna vertonen. De exacte locatie wordt uit veiligheidsoverwegingen vooralsnog geheim gehouden. Het bezoek aan Duitsland maakt deel uit van Wilders’ plannen om een internationaal netwerk op te bouwen, de ‘Geert Wilders International Freedom Alliance’. Tot nog toe ontbreekt het in Duitsland aan een anti-islamitische partij. Het ligt gevoelig in de Duitse politiek, omdat volgens peilingen zo’n partij veel kiezers zou kunnen trekken.  ⚠️ Meld

 123. CDU had dus in deze wel ballen: d’r uit kicken. CDA accepteert uit angst de man die zaterdag in NY mag prediken (nee, geen liefde) en die nog een haatzaai-proces voor de boeg heeft. Hoe acceptereren ze hem?

  Als een leider (aan de trouwtjes trekkend) zonder verantwoordelijkheid.


  ⚠️ Meld

 124. ‘Rechts moet niet in media, maar tegen informateur zeggen wat ze wil’

  Vice-president van de Raad van State Herman Tjeenk Willink dinsdagavond aangesteld als nieuwe informateur… In een persconferentie woensdag zei hij eerst de ‘gaten in de formatie’ te moeten dichten die door rechts zijn gevallen

  Voordat de Koningin een beslissing kan nemen over welke informateur zij gaat aanstellen met welke opdracht, moeten ‘gaten die in de formatie zijn gevallen worden gedicht’. Dat zei informateur Tjeenk Willink woensdag in een persconferentie. Hij doelt hiermee in eerst instantie op de plotselinge draai van rechts om toch weer samen verder te willen. Volgens Willink kunnen VVD, PVV en CDA wel in media roepen dat ze verder willen, maar betekent dat helemaal niets zolang het niet officieel is vastgelegd door een informateur.

  Herman Tjeenk Willink werd dinsdagavond door de koningin Beatrix benoemd als informateur. Zijn opdracht is nog onduidelijk, maar mogelijk gaat hij bekijken of nieuwe onderhandelingen tussen CDA, VVD en PVV kans van slagen hebben.

  De vicevoorzitter van de Raad van State moet de koningin ‘op de kortst mogelijke termijn informeren over de thans ontstane situatie en de stappen die genomen moeten worden’, dat schrijft Trouw. Willink werd dinsdagavond samen met de vaste adviseurs van de majesteit uitgenodigd op paleis Noordeinde. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet was daarbij aanwezig en ook VVD-leider Mark Rutte schoof aan bij die gesprekken. Voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden was telefonisch bij de gesprekken betrokken.

  Alexander Pechtold (D66), André Rouvoet (ChristenUnie) en Cees van der Staaij (SGP) noemen het eerder ‘onhoffelijk’ en ‘kwalijk’ dat de PVC-onderhandelaars de koningin in het defensief dwingen. Koningin Beatrix is door de rechtse fractievoorzitters in onwenselijk politiek vaarwater gebracht schrijft de Volkskrant. Volgens SP-leider Emile Roemer dreigt ze een figurant van de formatie te worden.

  Volkskrant: Tjeenk Willink: Eerst gaten dichten
  Trouw: Tjeenk Willink wil zekerhei

  =====

  Mark heeft, terecht, behoorlijk door de benen gehad
  😮


  ⚠️ Meld

 125. Gaten uitgelicht

  De gaten zitten volgens de Willink enerzijds tussen het eindverslag van voormalig informateur Ivo Opstelten afgelopen zaterdag, die meldde dat een rechts kabinet niet mogelijk was gebleken, en de opstelling van VVD, PVV en CDA nu dat ze verder willen onderhandelen. Anderzijds zit er volgens de informateur een gat tussen de adviezen van de fractievoorzitters aan de koningin en uitlatingen van VVD, PVV en CDA tijdens het Tweede Kamerdebat over de formatie gisteren.  ⚠️ Meld

 126. Heb maar zo het idee dat Tjeenk Willink het gedogen wat meer uit gaat diepen wat betreft wat er gedoogd gaat worden en dit uitgebreid in het eindverslag van zijn info ronde zal gaan verwerken.


  ⚠️ Meld

 127. Zou een goede zaak zijn Zwolse. Volgens mij waren het CDA en de VVD ook tegen het gedogen van softdrugs…Dat was tenminste nog een stimulerend middel.

  2 uur voor Geert; 3 uur voor Mark (incl enkele Zwolse kwartiertjes “de mantel uitvegen”)…Ze kunnen wel denken dat alles verandert, sinds Geert hun in de macht heeft (lekkere vrijheid trouwens); maar een formatieproces via de media spelen terwijl collega’s verdorie nog bij de koningin zitten? Lispelt iets met respect en normen & waarden. Herman Tjeenk-Willink weet er wel raad mee.


  ⚠️ Meld

 128. In principe heeft Lubbers hetzelfde geintje geflikt,de media al inlichten dat er gesleuteld zal worden aan rechts kabinet ,terwijl er nog fractie voorzitters gehoord moesten worden in de paars+ onderhandelingen.


  ⚠️ Meld

 129. @ Zwolse; Om daarna een fluitketel op zijn hoofd te zetten en “tuut, tuut, tuut doegie zegt Ruud” te roepen”. Lekker betrouwbaar stel daar.

  Daadkrachtig en vol lef ook: ze durven er geen van allen meer voor hun mening uit te komen. Heb jij (behoudens de periode dat het geknapt leek) nog wat van Martijn weer gehoord?


  ⚠️ Meld

 130. Alleen dat hij de mails niet terug kon vinden:o,van die andere Martien van Gurp ook helemaal niet,net zoals de fractie in Den Haag evenmin.

  Of zouden ze al in een vervroegde winterslaap zijn gegaan.:o


  ⚠️ Meld

 131. Kabinet zwicht toch voor FIFA

  In ruil voor WK 2018 wordt belastingvrijstelling voor FIFA mogelijk
  In antwoord op Kamervragen antwoordt Ab Klink dat de wet zal worden aangepast om belastingvrijstelling voor de wereldvoetbalbond FIFA mogelijk te maken. FIFA eist vrijstelling van alle belastingen. Vrijstellingen die niet met een wetswijziging mogelijk zijn, worden omzeild.

  Vrijstelling van BTW is niet mogelijk omdat BTW-heffing een Europese regel is, die niet aangepast kan worden. De geïnde BTW zal daarom terug worden betaald aan de FIFA.

  Volgens Klink is het niet duidelijk of Nederland uit de kosten zal komen met het WK. “Zowel aan de kosten- als aan de batenkant is er sprake van onzekerheden, zeker gezien het feit dat het evenement pas over acht jaar (dan wel twaalf jaar) plaatsvindt”, schrijft hij.

  De gemeenteraden van de vijf steden die zich kandidaat hebben gesteld als speelstad twijfelen nog over het WK. Een groot deel van de kosten die het WK met zich mee zal brengen, zal voor rekening komen van de gemeenten, doordat veel stadions moeten worden opgewaardeerd. De gemeenten vinden dat het Rijk het overgrote deel moet betalen.

  Trouw: Kabinet wijzigt wetten voor FIFA
  NOS: Twijfel bij gemeenteraden over WK-bid
  Eerder hier verschenen: Nederland op de knieën voor FIFA
  ******

  Ab zal vrijdag wel ff net iets anders hebben tijdens de ministerraad met gluiperige vriend Maxime.


  ⚠️ Meld

 132. Geweten? Dat is met veel trompet geschal en vergezeld van een in, bruin tinten gekleurd fanfare orkest onder het bezielend oog van Mark,Geert en Maxim,die de handel overhaalden van de betonmolen die boven een bouwput was opgesteld en daar met tonnen gewapend beton het geweten ten grave hebben gedragen.


  ⚠️ Meld

 133. Steniging in Iran uitgesteld TEHERAN .

  De geplande doodstraf door steniging van de Iraanse Sakineh Mohammadi-Ashtiani is opgeschort. De straf wordt herzien, meldde het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

  De 43-jarige vrouw was tot de controversiële steniging veroordeeld wegens overspel.

  De straf zorgde voor veel ophef. Het Europees Parlement vroeg Iran woensdag nog de straf te heroverwegen. De Franse presidentsvrouw Carla Bruni had zich ook tegen de straf uitgesproken, waarna Iraanse media haar een hoer noemden.  ⚠️ Meld

 134. Herzieningk kijk, diplomatieke druk heeft toch wat veroorzaakt. Gister was die advocate nog in het journaal…die heeft ook wel wat media opgetrommeld. Toevallig was er iemand bij ons uit Iran, die vertelde hoe erg het daar was.


  ⚠️ Meld

 135. Het is natuurlijk maar net wat je wilt lezen, en hoe je het opvat.
  Op dit log worden de volgers van Geert Wilders op verschillende manieren “weggezet”.
  En soms kun je hier ook lezen dat de verloedering van de maatschappij verder gaat. En soms wordt dat hier met elkaar in verband gebracht. Sommigen vinden dat die verloedering tot staan moet worden gebracht; anderen doen weer mee aan die verloedering.

  Ik stel voor dat diegegen die die verloedering, in welke vorm dan ook, tot staan willen brengen, hier op dit log een voorbeeld kunnen geven door geen woorden als “rat” , “gluiperd” etc. meer te gebruiken.


  ⚠️ Meld

 136. Klopt, die jongen die overigens goed Nederlands sprak vond het een interne gelegenheid. Hij had gister zijn opinie op VK-opinie gezet. Dat ie “onze Sjek de Vries” er nog weer bij moest halen. Dat heb toch niet nodig 😮

  Die kerel die tegenover hem zat is ook vaak wel goed bezig.  ⚠️ Meld

 137. Maarten van Rossem neemt boek Lang leve de linkse kerk in ontvangst
  Nieuw boek van Rob Hartmans

  Op vrijdag 10 september neemt Maarten van Rossem het eerste exemplaar van het boek Lang leve de linkse kerk van Rob Hartmans in ontvangst. De boekpresentatie vindt plaats om 17.00 uur in boekhandel Scheurs en Groot, Weteringschans 173-B, Amsterdam.  ⚠️ Meld

 138. Dat is misschien dan wel zo Drama,maar als jij eens wist waar ik voor uitgemaakt wordt, als ik maar een letter neerzet wat tegen Geert gericht is.Is mijn respec, naar deze mensen vervlogen en benoem ze hetzelfde hoe zij de 8,5 miljoen die niet op Geert gestemt hebben bejegenen.


  ⚠️ Meld

 139. @ Drama, heb de rattenstreken ook met een gemeenteraadslid uit Zwolle besproken (volgens mij van de partij waar jij op stemt) deze persoon had het over een “aal”. Gisteravond bij P&W was weer iemand die zichzelf én Verhagen een “rat” noemt…
  Is het op een weblog niet zo dat alles mag, tot de webmaster ingrijpt?


  ⚠️ Meld

 140. Ooit, direct na de moord op van Gogh in 2004, maakten de seculiere partijen in de Tweede Kamer zich op het verbod op godslastering te schrappen. Vervolgens trokken PvdA, GroenLinks en SP hun steun aan dit voornemen in. D66, nog onder Lousewies van der Laan, hield vol, maar haar motie sneuvelde. (Veel later kwam er alsnog een initiatief om één en ander te regelen.)

  Het basisargument voor het schrappen van godslastering is dat een godsdienst in feite een mening is, en ‘godslastering’ gewoon een ander woord voor kritiek. Kritiek op een geloof mag dan sommige gelovigen kwetsen, maar dat is de prijs van de vrijheid van meningsuiting, van the right to offend.

  Het opmerkelijke van de inbreng van links – Pechtold en Halsema, met name – in het debat van vandaag over de tussenstand in de formatie, is dat men zich ineens zo druk maakt over het kwetsen van gelovigen door Wilders, omdat deze het zich veroorlooft de islam een politieke ideologie te noemen. Het lijkt me dat juist links, dat toch een sterk anti-clericale en seculiere traditie heeft, zich sterk zou moeten maken voor het recht van de PVV dit inzicht te propageren.

  Waren het niet de linkse Vara, en de dito VPRO, die met groot enthousiasme (“Zo is het”) de heilige huisjes van het christendom te lijf gingen? Wat is er dan mis met kritiek op de heilige huisjes van de islam? Waarom is men nu ineens niet meer in staat onderscheid te maken tussen geloof en gelovigen? Tussen godsdienstkritiek en haatzaaien?

  In de periode na de moord op van Gogh speelde deze discussie ook (al), en ik stelde deze vraag op het weblog van Anja Meulenbelt. Een lezeres had een simpel antwoord: destijds waren de christenen machtig, maar de moslims van nu zijn achtergesteld. Dergelijke eerlijke antwoorden worden niet meer gegeven, het Grote Kwaad is nu Wilders, en links zet in in haar blinde woede over de PVV de beginselen van seculariteit en vrijheid van meningsuiting overboord.

  bron: http://dezwijger.blogspot.com/  ⚠️ Meld

 141. Wat wil je nu zeggen Derk? Dat je de VARA en de VPRO nixxx vindt? en/of het verbod wilt schrappen en dat van Gogh moslims wel structureel geitenn*ukers mocht noemen?

  Dit is toch 100% citaat 😮 Dan is het niet volgens het Tim-protocol. En jouw site is wordt niet gecensureerd.


  ⚠️ Meld

 142. dick, nou sprak hij eens goed nederlands…was wat hij zei niet te begrijpen. Maar Femke Halsema liet zich niet door hem intimideren… erg goed.:)
  Ik was al weken aan het kijken voor een nieuw blog stukje van Maarten maar nou was het zover…leuk!
  lwl heeft voor mij volledig afgedaan, sinds racistise postings er blijven staan, wat een rotzooi maar volgens mij schuift willem ook niet helemaal…


  ⚠️ Meld

 143. Zwolse en Dick ; in eerste instantie bepalen jullie zelf wat je hier schrijft; je volgt je EIGEN “normen en waarden”.

  En als dat dan betekent dat je je aanpast aan de normen van diegenen die jou uitschelden, dan moet je dat ook zelf weten.

  En de webmaster kan idd ingrijpen, maar doet dit niet; althans wij zien niet wat hier niet verschijnt…

  Wat heeft het overigens voor zin om iemand steeds weer rat en gluiperd te noemen; ook al worden vergelijkbare woorden op TV gebruikt, wil dat nog niet zeggen dat het hier dus ook maar moet gebeuren.

  Ik vind het gebruik van dat soort woorden bij herhaling een vorm van verloedering, en ik hoop dat het op dit log verdwijnt.


  ⚠️ Meld

 144. @ Derk, dus 100@ overgenomen, want dat kan ik niet zien. ‘T is namelijk cursief. Mag? Heb niet de pretentie te moeten bepalen wat wel of niet mag. Zou niet in mijn hoofd halen om het begin van een protocol te schrijven. Maar inhoudelijk blijft dus 16:19 staan.


  ⚠️ Meld

 145. @ Derk, kan me absoluut niet vinden in die laatste alinea. Vind het sowieso een rukstuk (oeps, mag dat wel?). Ook niet in “blinde woede”, maar daar ken je me wel voor. Bovendien mis ik de nuance en is links wel heel erg generaliserend….ook die paar miljoen D’66 stemmers? Sorry Derk, het roept mij teveel “?” op. En zo je weet stel ik die liever.


  ⚠️ Meld

 146. Drama, lees je wel alles? Heb misschien in 1% van de keren dat ik Verhagen’s naam opvoerde de man “rat” genoemd. Wat ie volgens mij ook is. Dat kan niet volgens jou…”aal, de tip van de aanvoerder van de partij waar jij op gestemd hebt, kan wel volgens jouw normen en waarden? Zie je hoe subjectief e.e.a. is?

  Denk niet dat het aan ons is hier een “ik ben het vroomste jochie van de klas-protocol” over samen te stellen.

  Voorbeeld: QM 16:20 verwijst naar een draadje waar, ow gelukkig hoef ik niet nog eens te typen: deed ik 16:22 al.


  ⚠️ Meld

 147. @ Derk hallo 😮

  Wou je het hier nog over hebben of over de vragen die ik bij het stuk heb?

  In de periode na de moord op van Gogh speelde deze discussie ook (al), en ik stelde deze vraag op het weblog van Anja Meulenbelt. Een lezeres had een simpel antwoord: destijds waren de christenen machtig, maar de moslims van nu zijn achtergesteld. Dergelijke eerlijke antwoorden worden niet meer gegeven, het Grote Kwaad is nu Wilders, en links zet in in haar blinde woede over de PVV de beginselen van seculariteit en vrijheid van meningsuiting overboord.  ⚠️ Meld

 148. Dick, het is allemaal een kwestie van wel of niet willen begrijpen.

  Zwolse schreef over “als jij eens wist waarvoor ik wordt uitgemaakt” ;dan noem ik dat schelden.


  ⚠️ Meld

 149. Dat wordt het sowieso Derk, vanmorgen is het allemaal aardig later geworden ook door heftige over en weer communicatie met het onvolprezen weblogZwolle. Andere omstandigheden (in mijn voordeel 😀 kosten ook tijd) ja, dan moet je als diensterlenende overheids-dienaar ook flexibel zijn he 😉


  ⚠️ Meld

 150. @ Drama, Volgens mij vind je “rat” tever gaan. Vind ik eigenlijk ook…maar soms ontglipt ie aan mijn vingers. Komt door zijn streken. Weet dat het fout is, maar heb dan niet de zelfdiscipline om het in “aal” te veranderen. En tik op “enter”….dan ik ’t gebeurd. Maar in 99% van de gevallen tikte ik wel gewoon “Max(ime)” in. Dat vind ik dan ook weer een hele overwinning op mezelf 😉


  ⚠️ Meld

 151. Drama.

  Ik persoonlijk vindt dat er op dit fora over het algemeen met respect, met en tegen mede forum gebruikers gesproken wordt.

  Zolang er een fractie voorzitter en zijn volgelingen de gelegenheid krijgen om per tv/kranten/facebook en twitter, tegen een ieder die zich niet in zijn standpunten kan vinden, mag en kan schofferen,betitelen als zijnde knettergek,links tuig en je moet je smoel houden,zelfs kreeg ik de uitnodiging om mijzelf op te hangen,en 8,5 miljoen niet Geert stemmers verkettert.behandel ik ze hetzelfde ,hoe ze 8,5 miljoen andere stemmers behandelen.

  Met andere woorden,wie mij met respect behandeld,zal respect van mij terug verwachten.


  ⚠️ Meld

 152. Owwww Derk, Jolanda de schoonmaakster heeft laatst al overheerlijke koek voor me meegebracht. Maar ik had mezelf al volgevreten hier en moest nog naar het altijd lekkere kooksel van vrouw-Dick…toen nam ik die koek mee…..was ze daar weer verontwaardigd over.

  Maar we verhuizen aan het eind van het jaar naar Meppel; krijgen we een andere schoonmaakster…..zal haar missen!


  ⚠️ Meld

 153. >:( Dit had ik ook nog willen noemen

  Zolang er een lijsttrekkert de gelegenheid krijgt om in alle denkbare media, tegen een ieder die zich niet in zijn standpunten kan vinden, mag en kan schofferen. Iemand mag betittelen als zijnde knettergek, links tuig, linkse kerk, linkse hobby’s en je moet je smoel houden,

  Kopvoddentaks etc. etc. *met je permissie heb ik em iets aangepast Zwolse, slecht op 1 persoon toegespitst*

  Hoe noeme hij Henk de veurzittert van de partij waar hij samen mee gaat regeren ook alweer…zo’n jaren ’50 scheldwoord 😮 Ja, trentsetter is ie wel.


  ⚠️ Meld

 154. @ Zwolse, eens over in het algemeen altijd “respect op dit forum” Dit:

  Met andere woorden,wie mij met respect behandeld,zal respect van mij terug verwachten.

  , is zoiets als “wie wind zaait zal storm oogsten”: klopt ook.


  ⚠️ Meld

 155. @ Derk, hoe laat gaat ut over complottheoriën?

  Heb je nog steeds mijn mail van maandag niet gelezen? Eigenlijk maar goed ook want, de tijdsindeling moet hoognodig herzien worden.


  ⚠️ Meld

 156. Knetterende ruzie bij TON EINDHOVEN.
  Trots op Nederland in Eindhoven is uit elkaar gevallen na een knetterende ruzie.

  Volgens het Eindhovens Dagblad zijn twee bestuursleden en twee leden van de steunfractie opgestapt. Het enige raadslid Tonnie van den Berk blijft nog zitten.

  Oorzaak van de ruzie is onenigheid over het functioneren van Van den Berk. De steunfractieleden willen dat zij aftreedt, want ⤸ze snapt het niet, ze kan het niet en zal het ook nooit leren⤝. Volgens hen was haar inzet tot nu toe nihil, leest ze haar mails niet, communiceert ze slecht met de steunfractie en is ze te vaak met vakantie.

  Het blijft feest bij die gezellige club.:o


  ⚠️ Meld

 157. Bericht door dick, op 8 september 2010 om 17:08
  @ Derk, hoe laat gaat ut over complottheoriën?

  Heb je nog steeds mijn mail van maandag niet gelezen? Eigenlijk maar goed ook want, de tijdsindeling moet hoognodig herzien worden.

  Sorry ik lees hem nu pas , maar wel een goed idee!


  ⚠️ Meld

 158. Het valt me op dat er op dit forum vaak in links-rechts termen wordt gesproken. Beetje jaren-zeventig.
  Persoonlijk zou ik mijzelf ‘links’ noemen, maar voor sommige onderwerpen sta ik dichter bij ‘rechts’ dan bij ‘links’. Ik vind dat eigenlijk niet zo interessant. Het gaat toch om de inhoud van een betoog, om de feiten en argumenten die je aandraagt. De leukste discussies vind ik die ergens over gaan, over kraakverbod, over ambtenaren, over islam, over weetikveelwat.
  Wat nu bijvoorbeeld wel weer grappig is, is de rol van de Koningin. Mij stoort de macht die zij heeft, juist in tijden van formeren van een regering. “Rechts” heeft haar rol altijd verdedigd, maar passeert haar nu botweg. “Links” huilt daarover krokodillentranen. Ik zou zeggen, pak dit ‘momentum’ om een nieuwe democratische procedure te bedenken voor kabinetsformaties.


  ⚠️ Meld

 159. Dame.

  Zo heeft ieder zijn voorkeur van de feiten die hem/haar aanspreken.Ik persoonlijk kan niet zo warm lopen over een item kraakverbod bv.

  Waar ik wel voor warm loop zijn de items waar ik als links ook krokodillentranen om huil zoals bv.dat bejaarden en gehandicapten die terminaal zijn geen zorg meer krijgen omdat het populair te zeggen ,,de pot leeg is,,(pgb)wordt gehanteerd.Dat de pot leeg is mogen dezelfde bejaarden en gehandicapten hun rechtse vrienden voor bedanken,want dat waren de uitvinders (Hoogenvorst met Geert nog in hun gelederen van de VVD)van de marktwerking in de zorgsector en geintoduceerd hebben.

  Krokodillentranen huil ik ook om een oud gedeputeerde Ton Hooijmajers(VVD) officieel verdacht wordt van omkoping en ambtelijke corruptie(steekpenningen aan nemen van bouwbedrijven)Onder leiding van dit heerschap Landsbanki-affaire. Noord-Holland verloor 78 miljoen euro doordat de provincie dit bedrag had gezet op de IJslandse bank Landsbanki, die omviel.

  Dit zijn 2 ernstige zaken wat vandaag even in het nieuws kwamen,dus denk dat ik mijn aversie op rechts wel aardig geschetst heb met de info van maar 1 dag.  ⚠️ Meld

 160. Zwolse; schokkend vond ik ook die demente ouderen die voedsel van ver over de datum – soms wel 2 jaar oud- te eten kregen…
  Lieve help, zijn we al zo diep gezonken dat we zo omgaan met ouderen???


  ⚠️ Meld

 161. Qm.

  Ook dat heb ik gelezen,maar onze rechtse vrienden denken daar waarschijnlijk anders over.

  En ja het is idd schokkend dat er zo wordt omgegaan met onze ouderen.>:(


  ⚠️ Meld

 162. Zwolse, hoop niet dat het krokodillentranen waren die je vergoot over de terminale bejaarden. Dat is ernstig genoeg voor echt gemeende tranen.
  Waar het mij om gaat is dat er regelmatig in dit log een ondertoon is van “die is links en zal dus wel zo vinden” of “die rechtse reageerder zal wel zo vinden”. Of iets links of rechts is interesseert mij minder dan de inhoud van een betoog.


  ⚠️ Meld

 163. Dat was het dus….deze link, dacht dat Powned nu ineens ook niet meer door de censuur kwam.

  Er is ophef ontstaan over een televisiedocumentaire over het leven van PVV-leider Geert Wilders, die komende zondag door de VPRO wordt uitgezonden.

  Een aantal dagen geleden kwam het seksleven van de PVV-leider al in de belangstelling te staan nadat hoogleraar politicologie Meindert Fennema in een biografie schreef over de ‘affairettes’ van de politicus.

  In de trailer van de documentaire Wilders, the movie is te zien hoe een anonieme spreker zegt hoe hij de PVV-leider betrapte in de lift met een heroïne hoertje. “Ik stond met Geert Wilders in de lift. En die meid was een junk, zeg maar. En die tippelde.”

  Wilders, the Movie is volgens de makers ‘geen politiek pamflet en ook geen moralistisch of demoniserend statement; het is een portret van Geert Wilders en zijn tot nu toe onzichtbare kiezers’.

  De VPRO heeft zich inmiddels gedistantieerd van de anonieme bron die suggereert dat Geert Wilders omgang zou hebben met prostituees.

  Jammer dat de rest van mijn post weg is! Want nu is ineens ook de bijbehorende video gewist 😮 “Deze video is door de gebruiker verwijderd.” staat er.

  Hoe zit dat QM, jij bent Youtube-expert?


  ⚠️ Meld

 164. Had het er in elk geval over dat dit wel eens het weekend van Geert kon worden. De docu hierboven is zondag. Zaterdag staat hij tussen de teaparty (zou ie nou nog hekel aan theedrinken hebben?) en deze prediker van de boodschap van liefde (=dominee).
  de waanzin! Hopen en bidden dat ie niet echt zo gek zal zijn om de boel in de hens te steken. Joodse-,moslim- en Christelijke leiders hebben het o.a. al scherp veroordeeld.


  ⚠️ Meld

 165. Dit staat op de site van de VPRO;

  De VPRO distantieert zich van het gebruik van een anonieme bron die suggereert dat Geert Wilders omgang zou hebben met prostituees in de trailer van de VPRO-documentaire Wilders, the movie. De beelden van de man die beweert met Geert Wilders in de lift te hebben gestaan met een junk die tippelde zijn niet opgenomen in de documentaire zelf omdat de beweringen niet gestaafd konden worden.

  In de documentaire Wilders, the movie onderzoeken Joost van der Valk en Mags Gavan de drijfveren van Wilders en zijn aanhang. Zij schetsen het portret van een man die groeit in een wereld van extremen en controverses. De film geeft een afgewogen beeld van Wilders en zijn aanhang en bevat geen uitspraken of insinuaties die niet worden hardgemaakt.

  De documentaire wordt zondag 12 september uitgezonden onder verantwoordelijkheid van de VPRO. De producent heeft in overleg met de VPRO de trailer inmiddels aangepast.


  ⚠️ Meld

 166. Logische vraag van Herman: nogal instabiele en kwetsbare samenstelling, hoe is het bij de Christendemocraten?

  Verhagen: geen extra garanties aan informateur

  DEN HAAG – CDA-fractieleider Maxime Verhagen heeft in zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink geen extra garanties gegeven over steun van de CDA-fractie aan een akkoord in de formatieonderhandelingen.

  ??Ik ga geen enkele extra garantie geven. Ik heb de overtuiging op basis van gesprekken in mijn fractie dat bezwaren kunnen worden weggenomen en dat er een resultaat komt dat recht doet aan de CDA-uitgangspunten en het CDA-verkiezingpsprogramma??, zei Verhagen na zijn gesprek met de informateur.

  Verhagen zei dat hij de indruk heeft dat extra garanties niet nodig zijn, ??om de doodeenvoudige reden dat ik ook vrijdag heel helder heb gezegd waartoe ik niet bereid ben. Daar is geen verandering in gekomen.?? Verhagen doelde daarmee op de eis van de PVV dat de dissidenten in het CDA schriftelijk zouden verklaren dat ze zouden instemmen met een besluit van de rest van de fractie.

  Verhagen heeft vertrouwen in een doorstart van de onderhandelingen met VVD en PVV. ??Ik begin in principe niet aan gesprekken om ze te laten mislukken.??

  ??Ik begin in principe niet aan gesprekken om ze te laten mislukken.??

  Nee, je zit midden in gesprekken en kunt nu zeker niet meer terug!
  Op DWDD was nog te horen wat de manlijke dissident Twitterde. Jack de V. gaf aan die ie hem volgde. Het neigde niet naar “buigen”.  ⚠️ Meld

 167. @ Derk, kijken dus zondag! De haatzuchtige teksten in Londen worden dan ook getoond. Was in DWDD. Schijnbaar zijn de producenten geschrokken van de golf van publiciteit.


  ⚠️ Meld

 168. Amsterdamse VVD-wethouder tegen coalitie PVV AMSTERDAM .

  De Amsterdamse VVD-wethouder en lokale partijleider Eric van der Burg heeft zich uitgesproken tegen een samenwerking van zijn partij met de PVV. Dat zei de Amsterdamse politicus woensdagavond in de nieuwsuitzending van de lokale tv-zender AT5.

  Ik ben geen voorstander van samenwerking met de PVV⤝, aldus Van der Burg. ⤸De PVV bezigt teksten over grote delen van Nederland en grote delen van Amsterdam die ik niet vind kunnen. Dat is voor mij de grootste reden om te zeggen; je moet niet willen samenwerken met de PVV.⤝


  ⚠️ Meld

 169. @ Zwolse, is de zoveelste VVD-er: Winsemius, die ex-kamervoorzitter, die kerel in Zutphen (oid) die zijn zetel opgaf. Deze

  De Amsterdamse VVD-wethouder en lokale partijleider Eric van der Burg heeft zich uitgesproken tegen een samenwerking van zijn partij met de PVV. Dat zei de Amsterdamse politicus woensdagavond in de nieuwsuitzending van de lokale tv-zender AT5.

  Ik ben geen voorstander van samenwerking met de PVV⤝, aldus Van der Burg. ⤸e PVV bezigt teksten over grote delen van Nederland en grote delen van Amsterdam die ik niet vind kunnen. Dat is voor mij de grootste reden om te zeggen; je moet niet willen samenwerken met de PVV.⤝

  Mark blijft doen of ie de partij alleen is. Teveel met Geert omgegaan zeker. Hij is de partij, de formateur, de MP….denk ie, hij weet ook wel dat de touwtjestrekkert in de kamerbankies zit te lachen.

  Hoewel hij gister nog aangaf dat de toespraak bij Ground Zero belangrijker was dan deze formatie…..


  ⚠️ Meld

 170. Ohja dick, nog even over ge niet geplaatste link. Was er ooit ook niet ene Oudkerk die net als Wilders gebruik maakte van de damens van plezier? 8)


  ⚠️ Meld

 171. Die info word je dus door dit onvolprezen weblog onthouden Derk. Had nl een opsomming gemaakt: Oudkerk’s, Jack de Vries’ en Geert’s sexleven.

  Door verraad van Snollebol Heleen van Rooyen ter meerdere glorie van de mannenstem zelf natuurlijk (ze waren met z’n 3-en Tom Egberts was er ook bij en zei keurig nixxx waarom zou ie ook) moest Oudkerk uit de politiek. Jammer want ik mocht hem (en zijn mening) wel, hij is nog bij zijn vrouw! Heb op het werk een hele mooie column van een vrouw hangen over die zaak.

  Jack de Vries moest ook uit de politiek door jarenlang overspel met een ONDERgeschikte.

  Maar bij de lijst voor de vrijheid zijn ze wel met duisterder zaken weggekomen.


  ⚠️ Meld

 172. EU: Minder dierproeven

  Het Europees Parlement legt het gebruik van dieren voor wetenschappelijke experimenten aan banden
  Het Europees Parlement is tot een akkoord gekomen om het aantal dierproeven te beperken. Ook komen er strengere controles op bedrijven die zich bezighouden met de proeven. De Groenen, waar GroenLinks deel van uitmaakt, stemden tegen omdat de nieuwe wetgeving strengere regelgeving voor lidstaten onmogelijk maakt.

  Het Europarlement streeft naar “een evenwicht tussen meer aandacht voor het dierenwelzijn en steun voor onderzoek naar ziekten”. De nieuwe regels lijken een verbetering, maar volgens GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout zijn de nieuwe regels “een gemiste kans” en “zeer kwalijk”. De Groenen stemden tegen omdat lidstaten niet langer de mogelijkheid hebben om strengere regels te hanteren dan de Europese norm.

  PvdA-Europarlementariër Judith Merkies wilde eigenlijk een volledige ban op dierproeven, maar daar was geen meerderheid voor te vinden. Daarom neemt ze genoegen met de nieuwe regeling.

  Per jaar worden er in Nederland 600.000 proeven gedaan. Wereldwijd ligt dat getal tussen de 50 en de 100 miljoen.

  De Volkskrant: Europarlement beperkt dierproeven
  ————

  Bravo, nou ja het begin is er.


  ⚠️ Meld

 173. Bericht door dick, op 8 september 2010 om 21:43
  Ja…Pamela Hemelrijk schreeft die column van 21:37.

  Die was toen toch ook druk bij Klokkenluideronline?


  ⚠️ Meld

 174. Ook grote pensioenfondsen in problemen
  »
  Vijf grote pensioenfonsen luiden de noodklok. Ze zijn bang dat ze de pensioenen in 2012 moeten verlagen, als de regels niet worden versoepeld. Onder de vijf zijn het ambtenarenfonds ABP, het Pensioenfonds Zorg en Welzijn en het Pensioenfonds voor de Bouw.

  Ze willen vrijdag een advertentie in kranten plaatsen, waarin ze pleiten voor iets minder strenge voorschriften.

  Onlangs werd al bekend dat veertien pensioenfondsen er zo slecht voor staan, dat ze volgend jaar de uitkeringen al moeten verlagen.

  Dat nu ook de grote pensioenfondsen in de problemen komen, komt onder meer door de lage rente. Verder kampen ze ermee dat mensen steeds ouder worden.

  AOW-leeftijd verhogen
  Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ziet weinig in versoepeling van de regels.

  Hij roept de Tweede Kamer op het voorstel om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar, snel te behandelen. Als mensen langer doorwerken, scheelt dat de pensioenfondsen in hun verplichtingen.  ⚠️ Meld

 175. @ Zwolse, dit bericht bedoel je

  OM: Hooijmaijers verdachte in omkopingszaak

  ROTTERDAM – De Noord-Hollandse oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers wordt officieel verdacht van omkoping en ambtelijke corruptie. Een woordvoerder van het landelijk parket bevestigde woensdag een bericht daarover in NRC Handelsblad.

  Hooijmaijers zou onder meer steekpenningen hebben aangenomen van een bouwbedrijf voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder bij Muiden. De woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) wil dat niet bevestigen. ⤸We doen geen mededelingen over de inhoud van ons onderzoek.⤝

  De Rijksrecherche en de FIOD-ECD deden in deze zaak eind maart invallen in twee woningen en bij zes bedrijven. Behalve bij Hooijmaijers en zijn vrouw werden ook doorzoekingen verricht bij een aantal bouwbedrijven. De oud-gedeputeerde zei na de invallen dat hij zich van geen kwaad bewust was.

  De tv-rubriek NOVA meldde in april dat justitie voor een bedrag van 1,8 miljoen euro beslag had laten leggen op panden van Hooijmaijers. Justitie wilde dat toen niet bevestigen.

  In zijn functie als gedeputeerde van ruimtelijke ordening en financiën was Hooijmaijers betrokken bij een reeks bouwplannen in Noord-Holland. De provincie heeft die projecten ook zelf onderzocht, maar tot dusverre niets verdachts gevonden.

  VVD’er Hooijmaijers trad vorig jaar gedwongen terug als gedeputeerde als gevolg van de Landsbanki-affaire. Noord-Holland verloor 78 miljoen euro doordat de provincie dit bedrag had gezet op de IJslandse bank Landsbanki, die omviel.  ⚠️ Meld

 176. Trailer-gate? Nu duidelijkheid:

  De VPRO distantieert zich van het gebruik van een anonieme bron die suggereert dat Geert Wilders omgang zou hebben met prostituees in de trailer van de VPRO-documentaire Wilders, the movie. De beelden van de man die beweert met Geert Wilders in de lift te hebben gestaan met een junk die tippelde zijn niet opgenomen in de documentaire zelf omdat de beweringen niet gestaafd konden worden.

  In de documentaire Wilders, the movie onderzoeken Joost van der Valk en Mags Gavan de drijfveren van Wilders en zijn aanhang. Zij schetsen het portret van een man die groeit in een wereld van extremen en controverses. De film geeft een afgewogen beeld van Wilders en zijn aanhang en bevat geen uitspraken of insinuaties die niet worden hardgemaakt.

  De documentaire wordt zondag 12 september uitgezonden onder verantwoordelijkheid van de VPRO. De producent heeft in overleg met de VPRO de trailer inmiddels aangepast.  ⚠️ Meld

 177. de inhoud zal altijd gerelateerd zijn als links of rechts.

  Er zijn genoeg voorbeelden van ‘rechtse’ maatregelen door linkse ministers en omgekeerd. De wereld is niet simpel op te delen in een tegenstelling tussen links en rechts, althans mij lukt dat niet.


  ⚠️ Meld

 178. Giel terecht over boekverbranding door dominee met 50 discipelen: hier lijkt de democratie haast door te slaan. Als het zoveel ellende kan veroorzaken (Am.ambassades nemen bijvoorbeeld extra-veiligheidsmaatregelen), waarom kunnen die 50 dan niet gestopt worden?

  In The States zijn overigens typische Geert-woorden in het Engels vertaald als “kopvoddentax” zodat hij goed gevolgd kan worden….ja mensen, we staan er weer goed op met zo’n joker in de regering.


  ⚠️ Meld

 179. Dit wist ik niet:

  Rutte krijgt te maken met opstand uit eigen partij. VVD-wethouder en partijleider Eric van der Burg ziet samenwerking met de PVV niet zitten. Van den Burg wordt genoemd als kanshebber voor een ministerpost of staatssecretariaatschap, schrijft Trouw. Ook gaat hij veel met VVD-leider Rutte om.

  “De PVV bezigt teksten over grote delen van Nederland en dus ook grote delen van Amsterdam die ik niet vind kunnen en dat vind ik de belangrijkste reden om niet samen te werken met de PVV”, zei Van der Burg voor de camera’s van AT5.

  Van de Amsterdamse wethouder was al langer bekend dat hij voorstander is van een PaarPlus-kabinet of een middenkabinet. Van der Burg is een van de weinige VVD prominenten die openlijk zijn bedenkingen uit over een mogelijk PVC-kabinet.

  Je zou zeggen dat Mark die geluiden toch niet langer kan negeren…Ook die drankneus (ex-kamerveurzitter) is niet de minste binnen die partij.


  ⚠️ Meld

 180. @ QM…zon, hier nog niet :'( We zijn vandaag op WLZ weer-loos 😮

  Als ie knisperend verschijnt en je tegemoet straalt, QM, straal dan eens terug…maar koester em: want zij schijnt voor IEDEREEN 8)

  Nog een Loesje:

  De zon schijnt
  Het land is mooi
  De VRIJHEID wil je grijpen 😉


  ⚠️ Meld

 181. 😮 @ Derk, het was niet Pamela Hemelrijk maar “Pam van Vliet”; sorry voor deze foutieve info. Ze blijft er overigens goed uitzien op de foto en de column blijft uiterst sterk! Ow, dit staat er bij

  “Uit de ‘Metro’ maandag 19/1/04 in de trein terug van Barcelona”


  ⚠️ Meld

 182. Het valt me op dat hier met name alles wat rechts is gebashd wordt, ik heb niet zo heel veel problemen met politieke partijen ter rechterzijde, behalve dan uiteraard met de PVV. Daarom heb ik ook problemen met het CDA en de VVD, omdat ze dus kennelijk in zee willen met een niet democratische, haatzaaiende, politieke beweging. Dat vind ik een domme en ondoordachte keuze. Ik blijf erbij dat links in het begin van de formatie fouten danwel vergissingen heeft begaan. Waarom wil de PVDA toch niet samen met de SP? Omgekeerd heeft Roemer van de de SP diverse keren zijn hand uitgestoken naar de PVDA als ook naar Groen Links. Kom niet aan met het verhaal, dat dat rechtse kabinet allemaal al bekokstoofd was. Maar de halstarrige houding van de PVDA ten aanzien van de SP levert nu dus o.a dit resultaat op. Daarnaast is geld verdienen niet persé een vies ding. Marktwerking an sich is niet per definitie slecht, alleen vind ik niet dat marktwerking moet worden toegepast op de Zorg, het OV en de Energie-markt. Ik vind het te makkelijk om rechts nu overal de schuld van te geven, ook de PVDA heeft de laatste 20 jaar in heel veel kabinetten gezeten en zijn dus ook mede-verantwoordelijk voor de toen genomen maatregelen. De formatie is een zooitje, maar kritiek daarop moet wat mij betreft wel over de inhoud gaan en niet over het proces.


  ⚠️ Meld

 183. @ bashen? Deed je net zelf nog, je wist zelfs al heel populistisch % te noemen en zaken te analiseren nav indrukken :o:o:o Links word niet gebashed, nee dan zeggen ze gemakshalve “de PvdA”:o

  Hoe kom je hier toch bij

  Maar de halstarrige houding van de PVDA ten aanzien van de SP

  Job heeft altijd gezegd: een zo progressief mogelijk Kabinet!
  Tuurlijk wil PvdA graag met SP. Maar CDA wou en wil dat niet….is ze te extreem. Niet alleen nu in land, provincie en gemeente maar ook in het verleden….om maar niet over billenmaat VVD te spreken. Gisteravond is dit nog op tv gezegd.

  Wie doet dit?

  De formatie is een zooitje

  Juist de DRAAIENDE Geert, Mark en het hopeloos verdeelde, maar monddood gemaakte CDA (zie oa 9:14, wil je nog 10 links?). Deze check: wat willen jullie nu? Is toch zwaar logisch? Mark denkt via de Media te kunnen beslissen en zichzelf als formateur te benoemen, vind jij dat de juiste weg?
  Nu zijn er al een aantal genegeerde VVD-gewetensbezwaren. Zaterdag
  is het Geert-preek-dag en zondag is die film op 20:15 op tv. Weet jij hoe de vlag er maandag voor hangt?

  Zooitje? amateuristisch falen van draaiende rechtse partijen.


  ⚠️ Meld

 184. CPB: Concurrentie maakt zorg niet beter

  Wel snellere diagnoses, betere planning maar geen verbetering gezondheid

  Concurrentie tussen ziekenhuizen leidt tot snellere diagnosestellingen en een strakkere operatieplanning, maar heeft vooralsnog geen effect op de gezondheid van patiënten, schrijft het Centraal Plan Bureau op basis van eigen onderzoek

  Het CPB meldt in een persbericht onder meer:

  Concurrentie tussen ziekenhuizen heeft vooralsnog geen effect op de kwaliteit van de zorg, bijvoorbeeld gemeten in minder (ongeplande) heroperaties of een lagere mortaliteit. Wel is er sprake van een bescheiden effect op het zorgproces. De onderzoekers vermoeden dat ziekenhuizen zich als reactie op de concurrentie met omliggende ziekenhuizen eerst zijn gaan concentreren op kostenefficiëntie en procesverbeteringen, die vaak makkelijker realiseerbaar zijn. Het blijft dan ook mogelijk dat in een later stadium meer substantiële effecten van concurrentie in de zorg te zien zijn.

  ====

  Later!  ⚠️ Meld

 185. Dick; mijn punt is dat ik het lang niet in alles met je eens ben of met anderen, omgekeerd hoeft dat ook niet. Het gaat mij er alleen maar om dat rechts niet overal schuld aan heeft, netzomin als dat het omgekeerde het geval is. Het is hier echter nogal éénzijdig, kan natuurlijk, maar daarom hoef ik het dus niet met alles eens te zijn. En daarbij, het is mijn constatering en gevoel, verder is de discussie prima natuurlijk. Fijne dag!


  ⚠️ Meld

 186. Stadshagenees.

  Bashen?
  Als je een treffend voorbeeld van bashen wilt,moet je maar eens kijken op dit moment bij de grootste opruiende krant die Nederland rijk is.
  Daar wordt en kan op dit moment weer op grote schaal gescholden worden op het grootste graaiende linkse zakkenvullende tuig.
  Dat gisteren bekend werdt gemaakt dat de keurige nette Hooijmaijers(VVD) op grote schaal van fraude /omkoping officieel als verdachte wordt gezien,zijn alle deuren hermetischs gesloten en daar kun je niet op reageren.
  Dit is niet een geval op zichzelf,maar met de regelmaat van de klok een vastaand feit .


  ⚠️ Meld

 187. @ SHagenees; Gelukkig niet zeg: in alles eens zijn: ENG. Dan krijg je bijna een kudde met een leidert. Moet er niet aan denken een kuddedier nog een leidert te zijn.
  Hoe kom je er toch bij dat “een bepaalde groep” “overal” schuld van is?

  Nogal roeptoeterend populistisch en lijst-Geert denkt zichzelf zo in een slachtofferrol. Maar genuanceerd en gebasserd op feiten is het allerminst.
  Dit citaat van jou, doet wel vermoeden dat je zo denkt anders

  Ik weet wel een goede maatregel; Stoppen met de ridicule wachtgeldregelingen voor ambtenaren en het aantal ambtenaren kan best 30% lager.

  . Vanzelfsprekend reageer ik daar niet op.

  Vind het zelf: ernstig “alles over 1 kam scheerderig”.


  ⚠️ Meld

 188. Klopt wel, maar Dick, je kan toch niet ontkennen dat dit soort uitwassen in gemeentes/overheidsinstellingen moeten stoppen. Ikzelf ben geen ambtenaar en werk bij een bedrijf van zo’n 3.000 mensen. Voor ons geen wachtgeldregeling bij ontslag, geen vervroegd pensioen, geen ATV- regeling etc. etc. Ik vind dat een enorme rechtsongelijkheid en nog een dure ook. Al die regelingen in overheidsland worden met o.a. mijn belastinggeld gefinancierd en daar ben ik niet bepaald gelukkig mee. Bezuinigen akkoord, maar dan wel door iedereen naar daadkracht. Zorg en politie uitgezonderd. Mijn stelling was ook prikkelend bedoeld en het is zeker niet zo dat ik iedereen over 1 kam scheer.


  ⚠️ Meld

 189. @ Shagenees; heb geen genuanceerde feitenschets gelezen, slecht een mening van (een zeer geacht) lijsttrekker. Zijn (partij)maat zit in de wijkvereniging en ik hier vaker de acties van hun (zie voor trefwoorden 11:03) belicht. Doe het nu dus niet weer. Een verhaal heeft altijd 2 kanten.
  Voel me niet geroepen andermans functioneren te beoordelen, als ik er niets van weet.


  ⚠️ Meld

 190. @stadshagenees, je bent niet de enigste:( omg, als ik zie wat wij aan belasting afdragen, en wat je dan overhoud…

  waaaaaaaaaaaaaaaaaa echt niks. Word jij ook altijd zo boos als je weer eens ‘de sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen’ hoort? DEDEN ze dat maar…


  ⚠️ Meld

 191. @ QM,

  ‘de sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen’ hoort? DEDEN ze dat maar…

  Idd, dit geldt natuurlijk zeker niet voor alle “sterkste schouders”. Toch valt me op dat velen enkel met zichzelf en hun geldbuidel bezig zijn.

  Dragen (in je quote) is er niet bij: Laten dragen, graaien, witte boordencriminaliteit, oplichten en schoppen naar beneden, zichzelf belangrijker/meer voelen dan een ander. Vooral ook zo gedragen. Een schouderduw? Was’t maar zo: ze walsen gewoon lachtend over je heen als je niet uitkijkt.

  Zou het verbeteren? Vrees dat het alleen maar erger wordt.


  ⚠️ Meld

 192. Nou ja , en wat HEB je er uiteindelijk aan.In de VPRO gids van komende week staat een mooi verslag van hoe rijken zich achter hun hoge hekken moeten verschuilen en tig verschillende beveiligingsinstanties moeten inhuren voor een beetje (schijn-) veiligheid…

  Daar wil je niet mee ruilen.En als ik bij schoonfamillie zie hoe het alleen maar gaat over vermeerdering van bezit, en wat men nu weer eens gaat kopen… dan zie ik daar ook een beetje de humor van in, want hoe laag moet je zinken om je leven in te ruilen voor geld???  ⚠️ Meld

 193. Zou ook (echt) niet willen ruilen QM; “geluk” is al veel meer superwaardevolle zaken in het leven….niet te koop.

  Inderdaad schijnveiligheid. Angstig zijn ze vaak. Ook angstig dat een ander meer/duurdere of mooiere dingen heeft; afgunst. Ze denken zelfs met hun stinkende geldbuidel. Zien en gezien worden (oeps dat lijkt op twitteren), macht, aanzien, roem. Ja om die wichtigmacherei moet ik ook keihard lachen.

  Naast de binnenkomer van Joppuh op ’t algemeen log…citaat van de dag

  want hoe laag moet je zinken om je leven in te ruilen voor geld???  ⚠️ Meld

 194. Bericht door dick, op 9 september 2010 om 09:44

  Ik dacht al want Pamela Hemelrijk was druk met Bilderberg en micha kat en inmiddels overleden.


  ⚠️ Meld

 195. @QuestionMaster; Ik vind inderdaad dat superrijken best meer mogen, nee moeten doen op financieel gebied. Voor mij persoonlijk geldt, dat mijn vrouw en ik (zonder kinderen) een rijk leven hebben. We zijn geen miljonair, maar als wij zwaarder belast worden dan pak hem beet Jan Modaal dan vind ik dat niet alleen terecht, maar ook noodzakelijkheid. Maar dan wel onder de voorwaarde dat dat geldt gaat naar; minima, De Zorg, Politie en bejaarden om maar wat dwarsstraten te noemen. Bij mij leeft de indruk dat de extra belastingopbrengsten echter worden gebruikt om wat gaten zo links en rechts te dichten. Zorg die jij, gezien je privé-situatie nodig hebt, moet ALTIJD betaald worden. Nu gaat er veel geld naar de administratieve rompslomp eromheen en dat vind ik een grove schande!


  ⚠️ Meld

 196. Bron: NU.nl

  DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders is donderdag officieel opgeroepen om als verdachte bij de verdere behandeling van de strafzaak tegen hem aanwezig te zijn.
  De rechtbank in Amsterdam zet het proces vanaf 4 oktober voort.

  Daarna moet Wilders op 6, 8, 12, 15 en 19 oktober voor de rechter verschijnen. Op 2 november staat de uitspraak gepland.

  —————————
  De arme man vindt het vreselijk dat hij de hele maand oktober voor de rectbank staat. Sneu …


  ⚠️ Meld

 197. KLPD: Opsporing via media werkt averechts (Had ik niet verwacht!)

  Politieberichten over voortvluchtige tbs’ers of gedetineerde hebben haast geen effect

  Wanneer een gevangene na een ernstig misdrijf de benen neemt moet het Openbaar Ministerie binnen 48 uur beslissen of het publiek wordt ingeschakeld. Het OM is in principe verplicht de melding door te geven, tenzij er een goede reden is om het publiek niet op de hoogte te stellen. Volgens Lora Janse, teamchef bij het Korps Landelijke politiediensten (KLPD), werken de politieberichten op televisie juist averechts.

  Janse zegt in een interview met de Volkskrant:

  “Soms is het nuttig het publiek om hulp te vragen, maar in de praktijk verstoren tips vaak juist ons opsporingswerk. Het gevolg is dat we minder regie hebben over ons werk, dat veel meer is dan het natrekken van tips, die vaak betrekkelijk weinig opleveren [??] In de praktijk blijkt het vaak moeilijk iemand te herkennen op basis van een foto.”

  Bovendien worden vrijwel alle voortvluchtigen weer gearresteerd. De Groep Opsporing Onttrekkingen (GOO), een eenheid van de KLPD die belast is met het opsporen van voortvluchtige tbs’ers, heeft sinds 2006 1.076 mensen opgespoord. Dat komt neer op 99,3 procent.

  De Volkskrant: ‘Politieberichten op tv verstoren de opsporing’  ⚠️ Meld

 198. OESO: Nu niet snoeien in uitgave

  Bezuinigingen moeten wachten als economie blijft kwakkelen

  De OESO, een organisatie die landen adviseert over sociaal en economische belangen, raadt landen aan de voorgenomen bezuinigingen eventueel uit te stellen. Het tempo waarop de grootste economieën zich herstellen is momenteel te traag en de vooruitzichten in zowel negatieven en positieve zin, zijn nog heel onzeker.

  De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling ziet vooral in Europa een terugval. In het derde kwartaal verraste Duitsland met een onverwachte groeispurt, maar deze grootste economie van de eurozone zal in de tweede helft van het jaar die groei niet voldoende kunnen doorzetten.

  De OESO meent dat het groeitempo snel omhoog moet gaan. Stimulering van de economie is daarom nodig, menen de economen. Mogelijk is het nodig dat centrale banken weer bijspringen en voorgenomen bezuinigingen in de wacht moeten. De mate van consumptie kan de komende maanden nog alle kanten op gaan. Als mensen plotseling weer gaan sparen kan de economische groei weer flink terugvallen.

  Volkskrant: Wereldeconomie stokt  ⚠️ Meld

 199. Aftellen tot

  Einde Nederlandse Antillen:
  in 1 maand, 0 dagen, 10 uren

  Uitsterven blauwvin tonijn:
  in 15 maanden, 22 dagen, 9 uren

  Zeven miljard aardbewoners:
  in 21 maanden, 21 dagen, 10 uren

  IPCC AR5:
  in 47 maanden, 22 dagen, 1 uur

  Toetreding Turkije tot EU:
  in 60 maanden, 23 dagen, 10 uren


  ⚠️ Meld

 200. Hoorde van de week een Turks-Nederlandse moeder op de radio. Ze vertelde dat haar dochter van 10 met een nachtmerrie wakker was geworden en niet meer kon slapen. De nachtmerrie was dat Geert W. haar het land uit wou zetten….


  ⚠️ Meld

 201. Stadshagenees; helemaal mee eens, het moet ERGENS vandaan komen.

  Mijn begrip stokt echter als ik een schoonzus, vrijwillig in de bijstand (want die was hoger dan de studiefinanciering…) alleen maar hoor over hoe ze haar leventje zo comfortabel mogenlijk kan inrichten, en van de 4 weken vakantie er 6 kan maken.
  De bijstand zetten op max. 2 jaar voor dit soort lieden, hebben nog nooit in hun leventje gewerkt maar eisen van alles…daar ben ik helemaal klaar mee.


  ⚠️ Meld

 202. @ QM, dat trieste verhaal is hopelijk een uitzondering. Heb het al vaker van je gelezen. Ze zullen wel heel geslepen manipulerend met de gemeente omgaan waar ze de bijstand krijgen? Falen hier de sociale rechercheurs? Julllie hebben het er wel eens over, neem ik aan. Als jij dan zegt dat je het manipulerend, parasieterige fraude vindt passend bij oplichters, wat zegt zij dan?
  —–
  Overigens bezuinigingen? Zouden overal en vooral in de zorg in de “overbodige overhead” moeten plaatsvinden. Zie geen nadelen, die mensen kunnen makkelijk wat anders gaan doen in de zorg of de secor waar ze werken.
  Voordelen:
  – Heel veel geld besparing
  – Er wordt veel efficiënter gewerkt: meer vrijheid voor het personeel, meer verantwoordelijkheid lager in de organisatie, meer beslissingsbevoegdheden
  – Managers zitten niet meer in elkaars vaarwater
  – Veel minder overbodige en veel te lange vergaderingen

  Vast nog wel meer….


  ⚠️ Meld

 203. We hebben het maar opgegeven, dick, maar willens en wetens niet willen werken (terwijl je het wel kunt!) is iets anders dan bijv. voor je gezin wat bij te beunen om de eindjes aan elkaar te knopen…alleen het eerste word beloond, bij het tweede ben je crimmineel en word je zwaar gestraft…
  Begrijpe wie begrijpe kunne…:o


  ⚠️ Meld

 204. QM; Het gaat zo slecht met Nederland dat zelfs dit soort figuren altijd maar de dans ontspringen. En jij maar tegen bureaucratie aanlopen……Over belangrijkheid der dingen gesproken. Het is van een ziekmakende treurigheid…


  ⚠️ Meld

 205. @ QM, ik denk dat ieder rationeel denkend mens dit gedrag ernstig zal veroordelen. Maar hoeveel uitkeringen zouden er wel niet worden uitgekeerd in NL? Hoe vaak zou er fraude zijn gepleegd? Begreep dat in Zwolle elk jaar behoorlijk wat meer mensen gepakt worden.

  Begrijp echt niet hoe bovenstaande gegevens je keuze voor een politieke partij beïnvloeden? Het gaat in dit geval om een bijstandsuitkering in de gemeente waar je schoonzus woont. De enige die je zou kunnen vragen is de wethouder van sociale zaken. hoe het met de fraudebestrijding is? Waar overigens de stuiefinanciëring al die jaren ook weggegooid geld is maar daar kan niemand meer iets aan veranderen.


  ⚠️ Meld

 206. @ Stadshagenees, bureacratische olifant is uit de klauw gelopen idd. Kijk alleen maar naar de belachelijke hoeveelheid gegevens die je nog aan de Belastingdienst moet overhandigen. Terwijl ze alles al van je weten. Maar wat vind jij van

  Overigens bezuinigingen? Zouden overal en vooral in de zorg in de “overbodige overhead” moeten plaatsvinden. Zie geen nadelen, die mensen kunnen makkelijk wat anders gaan doen in de zorg of de secor waar ze werken.
  Voordelen:
  – Heel veel geld besparing
  – Er wordt veel efficiënter gewerkt: meer vrijheid voor het personeel, meer verantwoordelijkheid lager in de organisatie, meer beslissingsbevoegdheden
  – Managers zitten niet meer in elkaars vaarwater
  – Veel minder overbodige en veel te lange vergaderingen

  Vast nog wel meer….  ⚠️ Meld

 207. Waar het mij om gaat, mensen helpen, prima, maar mensen die willens en wetens hun eigen broek niet op wensen te houden…je kunt wel aan de gang blijven.
  Maargoed, als het er niet inzit, zit het er niet in…ze hebben zichzelf ermee.
  Erger word het als een heel gezin de armoede word ingesleept, die mensen heb je ook, en dan vind ik…kinderen hebben nergens om gevraagd.


  ⚠️ Meld

 208. Hoe zou je een schifting willen maken tussen:
  – uitkeringen voor mensen die het nodig hebben
  – mensen die de boel belazeren?

  Denk dat ieder weldenkend mens het met je eens is QM. Maar hoe maak je het onderscheid in de praktijk? Hoe vaak word er ook niet geschreeuwd: “hij/zij zit onterecht in de WAO, die kan wel weer aan ’t werk. Kom op ‘arbeiten'”. Maar de WAO (wel, niet gedeeltelijk, zoveel %) keuring gebeurd gelukkig nog steeds door een keuringsarts.


  ⚠️ Meld

 209. @Dick; Ik heb de afgelopen 2,5 jaar erg veel te maken gehad met de gezondheidszorg, wegens hardnekkig terugkerende hartritmestoornissen. Ik heb in die periode 4 keer een ablatie ondergaan in België in Gent en in Brugge. Reden; voor de eerste ingreep moest ik hier 4-6 maanden wachten, in België maximaal 2 maanden. Probleem 1 in de zorg is hiermee geschetst; de vaak onnodig lange wachtlijsten in de Nederlandse Ziekenhuizen. Als zich een hartritmestoornis voordeed moest ik mij meteen melden op de eerste harthulp in Zwolle, lokatie Weezenlanden. Ik ben daar in 2,5 jaar zo’n 50-60 keer geweest, om onder narcose een shock te krijgen die mijn hartritme normaliseerde. Dit is overigens minder ingrijpend dan het lijkt. Bij iedere opname moest de dienstdoende verpleegkundige op de eerste harthulp (overigens zonder uitzondering allemaal hardwerkende helden en heldinnen!!!) gegevens als medicatie, geboortedatum, adres, telefoonnummer etc. etc. invoeren. Kostte per keer toch al gauw 10 minuten. Ik heb dat ook weleens besproken met de verpleegkundigen en zij deelden mijn verbazing en gaven vooral aan de patiënten te willen helpen en dan niet met het invullen van allerlei formulieren. Mijn operaties in België kenmerkten zich door éénvoud van het proces en dus ook de snelheid. Dit is ongetwijfeld maar 1 van de vele voorbeelden die iedereen kent. En ik vermoed dat de dames en heren managers in de zorg vooral vergaderen en vergaderen, maar kennelijk niet bij machte zijn dit soort processen te versimpelen. Raar maar waar. De aan mij besteedde zorg vergoedde echter veel zoniet alles. Van mij dan ook geen kwaad woord over de zorgverleners en zorgverleensters.


  ⚠️ Meld

 210. @ Stadshagenees, vreemd

  Bij iedere opname moest de dienstdoende verpleegkundige op de eerste harthulp gegevens als medicatie, geboortedatum, adres, telefoonnummer etc. etc. invoeren. Kostte per keer toch al gauw 10 minuten.

  Je moet een ponskaart hebben. Dacht dat dat toereikend was.

  Dit vermoeden heb ik ook….sterk

  En ik vermoed dat de dames en heren managers in de zorg vooral vergaderen en vergaderen, maar kennelijk niet bij machte zijn dit soort processen te versimpelen.

  Korte communicatie- en hiërarchische lijntjes werkt voor iedereen prettiger en efficiënter.

  Zou er zo moeilijk wat te veranderen zijn in een ziekenhuis? Ze hebben toch ook een OR? Kan ’t van ’t weekend wel eens vragen aan iemand uit het Sofietje.

  Mooi dat je zo goed geholpen bent; dat blijft inderdaad het belangrijkst.


  ⚠️ Meld

 211. stadshagenees; je bent er nog, dat is het voornaamste!

  het is een euvel wat je elke keer treft, ook met vaste afspraken in ziekenhuizen…je hebt een afspraak om zo en zo laat; zit je gerust nog een uurtje te wachten…
  Waar ik me het meest over verbaas is dan dat je op een gegeven moment steeds dezelfde mensen ziet…ook allemaal wachten, maar wat er ook gebeure, JIJ word als laatste opgeroepen, dat is het enige ‘zekere’.


  ⚠️ Meld

 212. Hoorde vandeweek Els Borst op de radio. De patientenraad (nationaal) komt met een voorstel om 4 miljard in de zorg te bezuinigen…
  Waar een wil is, is een weg.


  ⚠️ Meld

 213. @ QM, maar er zijn vast nog veel mensen over, die ook na 2 jaar absoluut nog niet kunnen werken. En IS er (realistisch, heb het niet eens over passend) werk er voor hen? Binnen voor hen te bereiken afstand? Hoorde over iemand die een psychische aandoening heeft, kan werken en dat ook doet, maar absoluut midden op de dag moet rusten. Anders trekt ie het niet. Dan kun je je afvragen of die diagnose goed is. Maar hij is bij meerdere psychiaters geweest.

  Hier gaat het dus over: Wiki

  voor ‘wie niet zelf in zijn bestaan kan voorzien’ en voor wie geen aanspraak kan maken op voorliggende voorzieningen zoals de AOW, de WW en de WAO.

  Dus, de mensen die op geen enkele andere voorziening aanspraak kunnen maken.

  Marcel van Dam (ook SP) schreef er vandaag o.a. dit over:

  Maar ook als je het huidige tekort sneller wilt inlopen, is een bezuiniging van 18 miljard voor de komende regeerperiode niet nodig. Het huidige demissionaire kabinet heeft al ruim drie miljard bezuinigd, en de economische groei is hoger en de werkloosheid is lager dan was gedacht. Maar rechts is zo gretig om de verzorgingsstaat af te bouwen dat een groot tekort wordt gekoesterd.
  De verbittering van de arme mensen, die gemiddeld zeven jaar korter leven dan mensen die het beter hebben getroffen, die wonen in de slechtste wijken met de grootste werkloosheid, het grootste aantal verslaafden, de hoogste criminaliteit en het grootste aantal kinderen dat in armoede opgroeit, zal verder toenemen. Net als hun afkeer van de politiek. Wilders, die er mede verantwoordelijk voor is dat ze verder in de verdrukking komen, mag van zijn rechtse vrienden in VVD en CDA blijven roepen dat het zooitje waardoor ze worden bestuurd bij de volgende verkiezingen moet worden afgestraft. Zijn slachtoffers kunnen er niet op wachten. Arme arme kiezers.

  Je hebt gelijk dat misbruik en fraude met hand en tand bestreden moet worden.
  Uitgangspunt bij wat je ook doet: We hebben ook te zorgen voor mensen die het minder hebben getroffen in het leven.


  ⚠️ Meld

 214. @ Drama, hoorde ik ook op radio 1. Ze zei er verder helemaal nixxx over. Behalve dat het breed ondersteund was en aan de formerende partijen zou worden aangeboden. Hoopte en hoop eens te meer dat er in elk geval op overhead (ook een irritatie van een andere medewerker van het Sofietje) en administratieve 3-dubbele rompslomp zal zijn.


  ⚠️ Meld

 215. EP: ‘Frankrijk moet stoppen met racistische retoriek’

  Uitzetting Roma in strijd met EU-wetgeving

  Het Europees Parlement in Straatsburg heeft een resolutie aangenomen waarin Frankrijk met klem wordt opgeroepen te stoppen met het deporteren van Roma. Frankrijk zette de afgelopen maanden honderden Roma uit naar Roemenië en Bulgarijë. Het parlement concludeert dat de deportatie discriminerend is en in strijd met de EU-wet.

  De Parlementsleden zijn ‘ernstig verontrust’ over de maatregelen van de Franse overheid. Het massaal uitzetten van Roma naar Roemenië en Bulgarije is in strijd met de EU-wet, omdat hiermee wordt gediscrimeerd op grond van ras en etnische afstamming. De Europarlementariërs hebben een resolutie aangenomen waarmee ze Frankrijk met klem vragen te stoppen met het uitzetten van Roma. De parlementsleden roepen de Franse beleidsmakers op om af te zien van ‘racistische retoriek’.

  Europese burgers, waaronder de Roma vallen, mogen alleen vanwege individuele redenen uitgezet worden, gebaseerd op persoonlijk gedrag. Algemene preventieve overwegingen, ras of etnische achtergrond mogen nooit een oorzaak zijn. Frankrijk wil iedere Roma die drie maanden werkloos door Frankrijk slentert uitzetten.

  Alle uitgezette Roma zijn gedwongen hun vingerafdruk af te geven. Ook dit is illegaal en in strijd met het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie, aldus het Europees Parlement.

  De Volkskrant: Europees Parlement fel tegen uitzetting Roma (artikel op vk.nl te vinden)  ⚠️ Meld

 216. Schokkend!

  Amerikaanse soldaten pleegden moorden ‘voor de lol’

  Het ‘moordteam’ schoot lukraak op Afghaanse burgers en verzamelden hun vingers als oorlogstrofeeën

  Vijf Amerikaanse soldaten worden aangeklaagd voor moord op drie onschuldige Afghaanse mannen. Ze gooiden zonder enige reden een granaat naar een Afghaanse jongen en losten in het wilde weg schoten op burgers. Zeven anderen uit het peloton zijn aangeklaagd voor het verhullen van de moorden en het bedreigen van een soldaat uit het peloton die de misstanden aan het licht bracht.

  De geruchten over de moord op Afghaanse burgers ontstonden toen staf sergeant Clavin Gibbs (25) werd toegevoegd aan operatie Ramrod in november vorig jaar. Zijn Stryker peloton was gestationeerd in Kandahar in zuidwest Afghanistan. De onderzoekers menen dat Gibbs samen met soldaat Jeremy Morlock (22) en andere leden een ‘moordteam’ oprichtte. De maanden daarna vermoordden zij drie Afghaanse mannen, schrijft The Guardian.

  Een van de soldaten die uit de school klapte meent dat Gibbs wilde uitproberen hoever te soldaten zouden gaan. Tijdens een wacht zette een aantal van de soldaten hun zinnen op de voorbijgelopen Afghaan Gul Mudin. Toen hij achter een muur verdween, gaf Gibbs, Morlock een handgraat die het explosief vervolgens over de muur gooide en wegdook. Daarna loste hij met zijn geweer nog een aantal schoten. Later die dag zei Morlock tegen zijn teamgenoot Andrew Holmes dat de moordpartij ‘voor de lol’ was en bedreigde hem als hij iemand erover zou vertellen. De tweede moord was op Marach Agha die door Gibbs zelf werd neergeschoten. Naast zijn lichaam legde hij een Kalashnikov die moest dienen als bewijs dat zijn team was aangevallen door een gewapende Afghaan.

  De Army Times schrijft dat minstens één van de soldaten de vingers van de slachtoffers verzamelde als souvenir en dat sommigen ook poseerden bij de lichamen van de slachtoffers. De meeste soldaten hebben de misdaden ontkend. Er hangt hun levenslange gevangenisstraf boven het hoofd en ook kunnen ze veroordeeld worden tot de doodstraf.

  Alleen Morlock heeft toegegeven dat hij betrokken was bij de moorden. Daarbij gaf hij details over de rol die Gibbs speelde. Zijn advocaat zegt echter dat die verklaring niet geldig is omdat Morlock gedwongen werd te spreken terwijl hij onder invloed was van medicijnen die hij moest nemen voor zijn verwondingen die hij opliep bij een open vuur. Ook zou hij getraumatiseerd zijn.

  The Guardian schrijft dat de aanklacht tegen de twaalf soldaten een van de meest serieuze beschuldigingen van oorlogsmisdaden is in de tijd dat het Amerikaanse leger in Afghanistan zit.
  The Guardian: US soldiers ‘killed Afghan civilians for sport and collected fingers as trophies’

  Uit naam van de vrije/westerse/democratische/Christelijke wereld?


  ⚠️ Meld

 217. @Stadshagenees 10:09
  Mijn verzuchting van gisteren 19:18 uur komt uit dezelfde ‘frustratie’ voort: het gaat te vaak niet om de inhoud maar om bashen van “rechts” of stigmatiseren van “links”. Zwolse heeft wel een punt dat het rechtse kabinet dat nu gevormd lijkt te worden de polarisatie tussen links en rechts doet opleven. Niettemin kunnen wij dit podium misschien vaker gebruiken om argumenten uit te wisselen in plaats van de inmiddels al wel zo’n beetje bekende meningen.


  ⚠️ Meld

 218. Voor ons geen wachtgeldregeling bij ontslag, geen vervroegd pensioen, geen ATV- regeling etc. etc. Ik vind dat een enorme rechtsongelijkheid en nog een dure ook.

  De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bij de overheid in sommige opzichten inderdaad beter dan in het bedrijfsleven. ATV is overigens de vrije tijd is die een ambtenaar mag opnemen als hij langer heeft gewerkt dan de uren waarvoor hij wordt betaald.
  De primaire (salaris) is relatief (= vergeleken met vergelijkbaar opleidingsniveau in bedrijfsleven) slechter. Ook voor zaken als leasebakken moet je niet bij de overheid zijn. En wat maatschappelijke waardering betreft kun je beter ook geen hardwerkende Nederland.., uhhh ambtenaar zijn.


  ⚠️ Meld

 219. Uit een andere hoek. En eens met een ander doelwit….

  VVD-bestuur bekritiseert informateur

  Een van de leden van het hoofdbestuur van de VVD heeft kritiek op informateur Herman Tjeenk Willink.

  Henri Kruithof, binnen het VVD-hoofdbestuur verantwoordelijk voor in- en externe communicatie en voor ledenwerving, stelt op zijn twitterpagina: “De ondemocratisch benoemde Tjeenk Willink trotseert de wens van de democratisch gekozen meerderheid van de Tweede Kamer.”

  Kruithof, eerder voorlichter van toenmalig VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen, vraagt zich op Twitter verder af wie of wat Tjeenk Willink het recht geeft “om extra eisen aan deze coalitie te stellen”. Volgens Kruithof zal in de Tweede Kamer wel blijken of er een meerderheid is of niet voor de rechtse politieke samenwerking.

  Tjeenk Willink eiste gisteren “een grote mate van zekerheid” van VVD, PVV en CDA dat zij nieuwe onderhandelingen over een rechts minderheidskabinet succesvol kunnen afronden. Als een derde poging zou mislukken, dan is de geloofwaardigheid van informateurs én van de toekomstige minister-president in het geding, zo waarschuwde Tjeenk Willink beoogd premier Mark Rutte.  ⚠️ Meld

 220. Wilders’ 9/11 preek kost 20.000 dollar

  Haatindustrie verdient goud geld aan 9/11

  Een Amerikaanse ‘vriend’ van Wilders betaalt de kosten voor zijn bezoek aan Ground Zero op 11 september. Die bedragen maar liefst 20.000 dollar. Ter vergelijking: een retourtje New York kost 399 euro.De winst die gemaakt wordt op de haatpreek wordt volgens een verklaring gebruikt om de verdediging te financieren bij de rechtszaak die tegen Wilders loopt wegens onder meer haatzaaien.
  Dat blijkt uit een reportage van EenVandaag die overigens ook duidelijk maakt dat de Amerikaanse vrienden van Wilders niet alleen moslims haten, ook van Europeanen moeten ze niet veel hebben.
  EenVandaag reconstrueert ook hoe de vrienden van Wilders de rel rond het islamitisch centrum nabij de Ground Zero orkestreerden: door veel leugens te fabriceren.

  bijbehorende video

  1 vandaag


  ⚠️ Meld

 221. Over de kabinetsformatie zei Verhagen dat hij de ??stellige overtuiging?? heeft dat VVD, PVV en CDA een resultaat kunnen bereiken als ze weer gaan onderhandelen over politieke samenwerking. Volgens Verhagen kan er een akkoord komen dat antwoord geeft op de problemen waarmee Nederland zich geconfronteerd ziet en dat recht doet aan de CDA-uitgangspunten, zodat hij zijn fractie en het CDA-congres kan overtuigen.
  ——
  PVV-leider Geert Wilders heeft er ??absoluut?? vertrouwen in dat gesprekken over een rechtse samenwerking tussen VVD, PVV en CDA kunnen slagen. Wel moeten er volgens hem nog ‘stevige knopen’ doorgehakt worden.
  ——-
  Op de vraag van formateur Herman Tjeenk Willink over het vertrouwen, heeft hij ??volmondig ja?? geantwoord, zei Wilders donderdag na zijn gesprek met de informateur.

  ??Ik verzet me wel tegen het beeld alsof het nu in vijf minuten klaar kan zijn. We zijn een heel eind en ik heb absoluut vertrouwen dat we eruit komen, maar er moeten nog wel een paar stevige knopen worden doorgehakt??, aldus Wilders.
  ===========
  Over zijn speech zaterdag in New York, tegen een moskee vlak bij Ground Zero, zei Wilders dat hij een ??mooi, goed en indrukwekkend verhaal?? wil gaan houden. Hij maakt zich geen zorgen over de reacties en gunt Rutte een plezierig etentje bij vrienden in Rotterdam.
  ———-
  Mark: VVD-leider Mark Rutte maakt zich geen zorgen over de speech die PVV-leider Geert Wilders zaterdag gaat houden bij Ground Zero in New York.
  Rutte eet op het moment van de speech zaterdagavond bij vrienden in Rotterdam en zal geen televisie kijken.
  Rutte zei dat donderdag na afloop van een nieuw onderhoud met informateur Herman Tjeenk Willink. ??We moeten er een beetje ontspannen mee omgaan??, zei Rutte over de toespraak van Wilders. Hij wil niet elke keer dat Wilders in het openbaar spreekt ??thuis aan de tv gekluisterd?? zitten. ??Dat ga ik niet doen.??

  Rutte denkt dat de speech van Wilders geen invloed gaat hebben op de kansen voor een rechts kabinet. Volgens hem is de timing van informateur Herman Tjeenk Willink, die zijn werk maandag wil afronden, ??niet in beton gegoten??. ??Ik zou me kunnen voorstellen dat het sneller gaat??, aldus Rutte.
  Hij heeft niet de indruk dat Tjeenk Willink het proces over het weekend heen wil tillen, om zo te voorkomen dat de speech van Wilders in New York voor problemen zorgt. Volgens Rutte is er ??geen enkel verband?? tussen Wilders?? bezoek aan Ground Zero en het tijdschema van de informateur.

  Rutte zei ook dat hij met Wilders en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen eind juni al heeft geconstateerd dat VVD en CDA het fundamenteel oneens zijn met de PVV over de islam. Volgens hem en Verhagen is het een religie, volgens Wilders een politieke ideologie. Dat verschil hebben ze geaccepteerd, net zo goed als dat vrijheid van meningsuiting betekent dat Wilders mag zeggen wat hij vindt. Als het nodig is zal Rutte ??hard afstand van nemen?? van uitspraken van Wilders.
  ———–
  Max: CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen zal zich in zijn functie als demissionair minister van Buitenlandse Zaken op de hoogte stellen van wat Wilders zaterdag in zijn toespraak bij Ground Zero zegt.
  Wilders is vrij te zeggen wat hij wil, maar ??indien nodig?? zal hij afstand nemen van uitlatingen van Wilders. Dat zei Verhagen donderdag na zijn bezoek aan informateur Herman Tjeenk Willink.  ⚠️ Meld

 222. @Dick ; heb 1 vandaag gezien. Geert W. wordt gehaald omdat ze zelf niet durven te zeggen wat ze eigenlijk zouden willen.

  Bovendien is het niet op de plek van de twintowers (2,5 blok van die plek verwijderd), en is het een ruimte, geschikt om te bidden etc., in een nieuw in te richten bestaand gebouw.


  ⚠️ Meld

 223. Meen je niet Drama, ik heb het niet gezien. Wat een laffe donders, zal ie wel waar voor zijn geld moeten bieden. Die dominee (boodschapper van liefde) steekt misschien toch niet een heilig boek in de hens las ik.

  Het zal wel doorspekt zijn van….drama. Dat kunnen ze wel die dramatiseurs aan de andere kant van de plas.


  ⚠️ Meld

 224. De haatdominee en zijn mogelijke afgelasting (sorry voor de lap, maar dat komt om dat deze site als enige gecensureerd is hier).

  Haatdominee overweegt koranverbranding af te gelasten??
  ?? als Jezus er persoonlijk om vraagt.

  De Amerikaanse haatdominee Terry Jones is misschien eventueel bereid af te zien van het verbranden van korans als president Obama of het Pentagon hem daartoe persoonlijk om vraagt. Ook een teken van Jezus zou hem op andere gedachten kunnen brengen.

  In een interview met een Canadees radiostation zei Jones dat het evenement mogelijk niet doorgaat. Hij zegt te daarvoor te bidden. Inmiddels is een collega haatdominee in Tennessee een soortgelijke actie van plan. Moslims moeten volgens hem hun geloof maar ergens anders op de wereld belijden.

  Jones wil op 11 september, inmiddels uitgegroeid tot internationale dag ter promotie van haat, korans verbranden bij zijn kerkgebouw in Gainesville in de staat Florida. De al weken gelden aangekondigde actie roept steeds meer zorgen op. Deze week maakte de Amerikaanse bevelhebber Petraeus duidelijk dat de actie een godsgeschenk was voor Taliban en andere moslimextremisten. Obama sprak eveneens zijn bezwaren uit tegen de poging het voor moslims heilige boek te vernietigen. De Paus deed dat ook.

  fan van Wilders

  Zelfs Geert Wilders noemt de verbrandingsactie nu ‘een slecht plan’. Terry Jones is overigens fan van Wilders zo blijkt uit de op zijn homepage geplaatste video’s. Vooral de aankondiging door Wilders op de Deense televisie dat miljoenen moslims uit Europa verwijderd moeten worden, heeft zijn instemming. Wilders gaat overigens ook zelf op de internationale anti-islam actiedag in New York haatpreken bij Ground Zero, op slechts enkele meters afstand van een nieuw kerkgebouw van weer een andere haatdominee.

  Gelaten reactie van moslims

  Amerikaanse moslims reageren net zo gelaten op de aangekondigde verbrandingsactie als hun Nederlandse geloofsgenoten indertijd op de anti-islam propagandafilm Fitna van Geert Wilders. “Hij wil slechts zijn 15 minutes of fame”, zegt een vertegenwoordiger van de moskee in Gainesville tegen CNN. Ze noemen zijn actie ‘onchristelijk’.

  Verzonnen oorlogsmisdaad

  In de verklaring die Jones aan de media (zie video) gaf, beschrijft hij als een van de motieven voor zijn actie een oorlogsmisdaad die moslims in voormalig Joegoslavië begaan zouden hebben, het levend verbranden van honderden kerkgangers. Volgens de New York Times is van een dergelijke misdaad niets bekend noch terug te vinden in de uitgebreide archieven. Het verhaal doet wel denken aan verzinsels die in Servië verspreid werden om de massamoord op moslims in het gebied te rechtvaardigen.

  Duits verleden

  Der Spiegel ontdekte dat Jones een verleden in Duitsland heeft. Reeds in 1996 hield hij daar felle anti-islam preken. In Keulen runde hij in de jaren negentig een kerkelijke gemeente met zo’n duizend leden die verplicht waren allerlei werkzaamheden te verrichten. Jones, een meubelverkoper, werd uiteindelijk door de gemeenteleden afgezet omdat onduidelijk was wat er met het vergaarde kapitaal gebeurde. De kerkgangers omschrijven hem als ‘doorgedraaid’.  ⚠️ Meld

 225. Alternatief: er wordt steeds meer gezaagd aan de toekomstige troon van W. van Buren.
  Ik ben er van overtuigd, dat dit land goed geregeerd kan worden zonder inmenging van straks ZHdKen zijn huis.


  ⚠️ Meld

 226. Reken er maar op dat Bea geen afstand doet zolang lijst-Geert in de regering zit. Frapant dat het negeren van de formateur/ koningin en draaien van Mark door een rechtste partij gebeurd. Die zo hoog opgeven over het koningshuis.

  In dit geval zou het te gek voor woorden zijn geweest als Mark er maandag nog van overtuigd was dat ze gingen kappen. En dat ie dinsdag gewoon als zelfbenoemd formateur had mogen starten.


  ⚠️ Meld

 227. Hek van de dam?

  Oh noes! Nóg een Koran-verbrander

  Werkelijk IEDEREEN heeft de Koranbecue van dominee Terry Jones uit Florida komende zaterdag al veroordeeld als zijnde stom en onhandig, en een gevaar voor Amerikaanse troepen in het buitenland. (White House Press Conference). En wat krijg je dan? Juist; copycats. Aandachtsidioten die denken, zo dan, kijk die gast met z’n brute snor eens internationale aandacht krijgen voor z’n keuterkerkje met 50 followers. Dat wil ik ook! En ja hoor. Maak kennis met Reverend Bob Old uit Springfield, Tennessee. Meneer gaat zaterdag in zijn huis (een kerk heeft ie niet) 1 exemplaar van de Koran in de hens zetten, en de video ervan op het internet plaatsen. Gewoon omdat het kan. Terwijl dominee Terry Jones (zijn website is al uit de lucht gehaald) aan het terugkrabbelen is, houdt Bob Old voet bij stuk. Mocht ook dat niet doorgaan dan hebben we gelukkig de beelden nog.  ⚠️ Meld

 228. Tweet van de dag

  do 09 september 2010
  Geert Wilders concurreert straks in New York met de gesjeesde dominee om media-aandacht. Dat lijkt me een mooie kijk in de spiegel voor hem.

  Heleen Mees  ⚠️ Meld

 229. Het zegt niet veel natuurlijk, lage opkomst ook, maar toch is de verhouding op cda-zwolle.nl nogal scheef:

  Ik ben grotendeels tevreden over de inhoud van het College:akkoord 2010-2014.

  Ja 14 stemmen

  Nee 39 stemmen


  ⚠️ Meld

 230. Dick dit log is voor ontspanning van sites zoals VK en Sargasso GS ect ect iedereen heeft ook zijn eigen ding net als ik, ik ga nu slapen. Tot morgen!


  ⚠️ Meld

 231. Ben ik met je eens maar je kunt toch niet verwachten dat zowat iedereen 24/7 online is er is een grens he 😉

  en succes met je ding(etje) Welk ding(etje) bedoel je? Snap het ff niet.


  ⚠️ Meld

 232. Hé Derk, ben je er nog? Klopt, maar uitdagend die grens 😉

  Jij

  iedereen heeft ook zijn eigen ding net als ik

  Of slapen het enige ding is weet ik niet, vandaag de extra mogelijkheden….

  Oeps politiek-log: Geert had nog een aardige slag om de arm over het nieuwe kabinet.


  ⚠️ Meld

 233. Op zijn kameel door de woestijn, zich laten vervoeren door een setjes Antillianen (die net hebben gehoord dat hij de sjef van Drinkman is die ze op marktplaats.nl wou zetten), Of roeien 😉

  Zie hem net bij P&W maar hij is nogwel extra gebleekt.


  ⚠️ Meld

 234. DEN HAAG – De twee overgebleven CDA-dissidenten, Kathleen Ferrier en Ad Koppejan, handhaven hun bezwaren tegen een minderheidsregering met de VVD, gedoogd door de PVV. Beide Kamerleden hebben hun afwijkende opstelling intern bevestigd, nadat de drie partijleiders Verhagen (CDA), Rutte (VVD) en Wilders (PVV) eerder deze week hadden bekendgemaakt te willen doorgaan met de vorming van een rechts gedoogkabinet.

  Door het voorbehoud blijft het onzeker of het CDA de beoogde coalitie met de benodigde 21 zetels kan steunen. Volgens bronnen in de CDA-fractie heeft Kamerlid Koppejan gezegd dat hij de partijtop geen valse verwachtingen wil geven dat hij uiteindelijk voor zal stemmen. Ook Ferrier benadrukte geen garanties te geven.

  Vergaande middelen
  De partijtop heeft vorige week al vergaande middelen gebruikt om hen te doen zwichten. Zo werden de drie ??dissidenten??, onder wie ook Ab Klink, dinsdagnacht naar huis gestuurd met de mededeling dat ze uit de fractie zouden worden gezet en dat ze in het kader van de ontslagprocedure de volgende ochtend op het partijbureau werden verwacht voor een gesprek met het dagelijks bestuur.

  Ook werd hen woensdagavond meegedeeld dat een aantal regionale afdelingen voor de zaterdag daarop een congres aan het organiseren was waarop de drie ter verantwoording zouden worden geroepen.

  Congresuitspraak
  Ten slotte bevestigen bronnen in de fractie dat de drie onder grote druk zijn gezet om zich van tevoren aan een congresuitspraak over een eventueel akkoord met VVD en PVV te committeren. CDA-fractieleider Maxime Verhagen heeft die bewuste dinsdagavond zo??n eis gesteld, de volgende dag deed de als bemiddelaar ingeschakelde minister Piet Hein Donner hetzelfde.

  De drie ??dissidenten?? hebben dat steeds geweigerd met het argument dat zo??n verzoek ongrondwettig was. Afgelopen vrijdag stelde Wilders dezelfde eis ?? garantie vooraf over het stemgedrag van de drie ?? aan Verhagen. Die weigerde dat met het argument dat zo??n verzoek ??onmogelijk, want ongrondwettig?? was. Daarop beëindigde Wilders de onderhandelingen.

  Nauwelijks opgeschoven
  Klink trok zich afgelopen maandag terug uit de fractie, maar Koppejan en Ferrier zijn ondanks alle druk nauwelijks opgeschoven in hun standpunten. Dat feit verzwakt de positie van CDA-leider Verhagen tegenover informateur Tjeenk Willink. Die laatste probeert deze week een weging te maken van de kansen van een stabiel rechts gedoogkabinet.

  Alleen als alle 21 CDA-Kamerleden vóór zijn, heeft de beoogde coalitie met 76 zetels een nipte meerderheid van 1 zetel. Pas als Tjeenk Willink die kans groot genoeg acht, zal hij de koningin adviseren de drie partijen een doorstart te laten maken. Verhagen zei woensdag tegen Tjeenk Willink ??geen garanties?? te kunnen geven voor het welslagen van het proces.  ⚠️ Meld

 235. Zo werden de drie ??dissidenten??, onder wie ook Ab Klink, dinsdagnacht naar huis gestuurd met de mededeling dat ze uit de fractie zouden worden gezet

  Zonder last of ruggespraak…


  ⚠️ Meld

 236. Precies Dame.

  Het werdt door Verhagen met de grootste stelligheid ontkent en Opstelten keek toevallig net even de andere kant op en had er niets van mee gekregen.:o

  Moet je een nog duidelijker beeld vormen dat het CDA voor regerings deelname een hogere prioriteit is,dan hun eigen handvest.


  ⚠️ Meld

 237. @ Zwolse, hij keek toch niet met een rood hoofd de andere kant op? Dat doet ie toch morgen pas met Verhagen en Mark?

  Pluche voor principes idd.

  De C waar ze alles aan te danken hebben, wordt gewoon verloochend.
  ………………En iedereen pikt het 😮


  ⚠️ Meld

 238. @ QM, mogguh! Inderdaad. Maar die had nog een heel klein beetje verstand en moreel besef. Een demoniserende haatdominee; asjeblieft zeg.

  – verkeerde kleur
  – verkeerde volk
  – verkeerde ras
  – verkeerde God

  in
  Ga in mijn schoenen staan van De Dijk. Let maar eens goed op de tekst…toen al!


  ⚠️ Meld

 239. nou nou nou, dick, we hebben het wel over een amerikaanse dominee…niet over wilders!

  kijk, die man komt uit een dorp van niks en heeft zoals veel amerikanen last van wereldvreemdheid, en ‘not in my backyard syndroom’. Stuur een islamitische neger zijn kerk in en hij is op slag overspannen…dat soort.

  hij is gewoon de zoveelste zonder enige clou over de islam en probeert op zijn rare manier zieltjes te winnen voor zijn church…maar ‘demoniserende haatzaaier’ is een beetje teveel eer voor die man, hij is gewoon door de war.


  ⚠️ Meld

 240. Nee, je zult maar cohen hebben gestemd zeg, lieve hemel, de pvda toont weer eens haar ware achtergebleven gezicht.Negeert strak de uitgestoken hand van zowel groen links cq Sp want ach, waarom zou je ook zoiets banaals doen als Samenwerken.Cohen heeft helemaal afgedaan.


  ⚠️ Meld

 241. Ook de luizenplaag die de VS teistert ligt aan De Linkschmenschen

  Amerika raakt meer en meer geobsedeerd door de bedbug het beestje dat het eerst grappigerwijs zijn kriebelige kopje opstak in een keten van lingeriezaken, maar waar inmiddels niet veel meer om wordt gelachen. (en misschien houden wij ook binnenkort op met lachen: de Duitsers hebben de beestjes nu ook). Zoals alles in de VS wordt ook dit in de politieke sfeer getrokken. En inderdaad: het ligt aan de progressieve, geldverslindende linskmenschen met hun mileupraatjes. Volgens die theorie werden bedbugs lange jaren in bedwang gehouden met bestrijdingsmiddelen, met name DDT en is het verbod op gif de oorzaak van de terugkeer van de beestjes. Vermoedelijk zit niet alleen Al Gore er achter en de milieumaffia, maar ook de islam. Of de joden, natuurlijk.

  Bronnen: Newsweek, Welingelichtekringen  ⚠️ Meld

 242. QM, Tweet van gister gelezen?

  Tweet van de dag
  do 09 september 2010
  Geert Wilders concurreert straks in New York met de gesjeesde dominee om media-aandacht. Dat lijkt me een mooie kijk in de spiegel voor hem.

  Heleen Mees  ⚠️ Meld

 243. QM (9:13), de dominee is een leermeester (met enorme voorbeeldfunctie) die mensen zou moeten inspireren en doorgeleerd heeft in de Theologie. Dit zou zijn roeping moeten zijn.

  Hij moet als geen ander weten wat de gevolgen van zijn daden kunnen zijn. In de war? Dat ook maar “wat is ie gevaarlijk!”….er zijn veel mensen die niet in de war zijn maar absoluut gevaarlijker dan de velen die wel in de war zijn.

  Als deze man de Islam niet demoniseert, wat doet ie dan met een ander geloof? Respecteren?


  ⚠️ Meld

 244. QM, wat heeft je stem hier nu weer mee te maken?

  Wat zou het veranderen als de PvdA/GL/SP nu verregaand zouden samenwerken? CDA wil al niet met de SP (te extreem) laat staan grote broer VVD….CDA wil (dinsdag door Verhagen gezegd) alleen in grote noodgevallen met de PvdA….zeg het maar?

  Marcel van Dam gelezen op VK-Opinie?

  Op Sargasso gaat het over Cohen, ben daar aardig actief. Maar begrijp niet wat dit met de toespraak en ons as Kabinet te maken heeft? Evenveel als wanneer ik jou zou zeggen: je zult maar op de SP gestemd hebben die zo blind voor verhoging van de uitkeringen is…..ook voor je schone zuster.


  ⚠️ Meld

 245. @ QM; Vond je dit niet schokkend genoeg?

  De Volkrant heeft onderzocht wat er vorige week tijdens die twee rare dagen achter de eikenhouten CDA-deur gebeurde:

  Zo werden de drie ??dissidenten??, onder wie ook Ab Klink, dinsdagnacht naar huis gestuurd met de mededeling dat ze uit de fractie zouden worden gezet en dat ze in het kader van de ontslagprocedure de volgende ochtend op het partijbureau werden verwacht voor een gesprek met het dagelijks bestuur.

  Ook werd hen woensdagavond meegedeeld dat een aantal regionale afdelingen voor de zaterdag daarop een congres aan het organiseren was waarop de drie ter verantwoording zouden worden geroepen.

  Ten slotte bevestigen bronnen in de fractie dat de drie onder grote druk zijn gezet om zich van tevoren aan een congresuitspraak over een eventueel akkoord met VVD en PVV te committeren. CDA-fractieleider Maxime Verhagen heeft die bewuste dinsdagavond zo??n eis gesteld, de volgende dag deed de als bemiddelaar ingeschakelde minister Piet Hein Donner hetzelfde.

  Aldus De Volkskrant.
  Als het waar is lijkt het een zaak voor Amnesty…  ⚠️ Meld

 246. Toch gaat het wat ver om die dominee op een lijn te stellen met haatzaaiers en racisten.De man wil een punt maken, en heeft zoals velen met zijn geloof geen idee wat de koran is of wat er in staat.Mensen die alleen denken in termen van ‘goed’ of ‘kwaad’ weten niet beter…

  Als je jou gedachtenlijn doortrekt naar de jaren 70 zijn al die vrouwen die toen massaal hun bh’s verbrandden allemaal mannenhaters…of bh- haters?

  Deze dominee dacht een punt te willen maken maar had geen idee wat hij over zich afriep…kenmerkend voor amerikaanse wereldvreemdheid.Hij is nog het soort mens die denkt dat amerika de wereld besjteerd.Niet meer dus.  ⚠️ Meld

 247. QM haatdominee (die de boodschap van liefde zou moeten brengen) en met zijn verantwoordelijkheden en kennis = toch echt aan het demoniseren. haatzaaiers en racisten Nogmaals, hoe noem jij de actie van de man die weloverwogen een roeping uitvoert t.o.v. een ander geloof?

  joh met dat bh-verbranden stonden toch helemaal geen mensenlevens op het spel. En de verbranders hebben toch nixxx te maken met die functie/taken/roeping van een dominee?

  Hiermee geef je dus aan geen enkele religie te respecteren?

  Mensen die alleen denken in termen van ‘goed’ of ‘kwaad’ weten niet beter…

  Denk je ook dat koranverbranding geen enkel gevolg heeft? Wat denk je hoe moslims over de hele wereld nu op het eind van de rammadan bij elkaar zitten? Denk je dat gematigde moslims niet beïnvloed worden door extremere? Waarom zouden alle Amerikaanse ambassades in gevaarlijk gebied, nu al behoorlijke maatregelen hebben getroffen?

  Nou ja, laat maar verder over die man die een ander geloof verkettert door het ergste te doen wat je met een ander geloof kunt doen: hun heilige boek verbranden….oh ja, hij zou ook moskeeen in de hens kunnen steken. En dan de aangesprokenen weer kerken…zou allemaal kunnen.


  ⚠️ Meld

 248. Alleen de gedachtengang van de koran verbranding is al racistisch,niks meer of minder.
  Of zou die gejeesde dominee met zijn armetierige 50 leden tellende kerkje met deze dwaze actie de aandacht willen trekken van de David Horowitz Freedom Center,en mee willen snoepen uit die ruif.


  ⚠️ Meld

 249. zwolse, dick…dat is vanuit nederlands perspectief gezien misschien wel zo, maar vergeet niet dat gans de media op die dominee duikt en het groter maakt dan dat het is.

  Verder is het in het land van de schone schijn, ja de VS, ook betrekkelijk nieuw dat een dominee komt met zoiets als een eigen mening.
  Hoe BELANGRIJK is het dat iemand uit zo een klein dorp, van zo een klein kerkje korans verbrand?? Ik zou bijna gaan denken dat zwolse en dick deel uit maken van een groep moslim- fundamentalisten, zo geschokt zijn ze. Oei oei oei, die stoute dominee toch.Wat gaat ons nu weer gebeuren…breng de man een kop thee.  ⚠️ Meld

 250. dick, bij het cda kijk je Nergens meer van op8)

  En elke politieke partij heeft plus en minpunten, neem ik die bijstand verhoging (wanneer dan??? in de regel word het, zeker met rechts, alleen maar minder) op de koop toe.Ik weet niet hoe jij het beleeft, dick, maar tot nochtoe is Emile Roemer stabieler gebleken dan Cohen.Ere wie ere toekomt:)


  ⚠️ Meld

 251. Alleen het gezegde al,dat je bijna zou denken bla bla bla,geeft meer van jezelf aan qm.

  Jij die alles meent te weten,heb je toch een stukje geschiedenis wezenlijk stukje gemist.

  ELKE racistische beweging is onstaan uit kleine groepjes.


  ⚠️ Meld

 252. @ Stadshagenees…Pff deed 2 dingen tegelijk. Bellen en typen. Denk je echt dat die actie geen gevolgen zal hebben 😮 Dat heeft het NU al op het hoogste diplomatieke niveau. Radio 1 vanmorgen….Net als bij Fitna….alleen een paar keer heftiger.


  ⚠️ Meld

 253. Nee, dick…Emile Roemer is degene aan wie jobke zich niks gelegen laat liggen, en persoonlijk zien we liever wat méér “brabantse koffietafel”- mentaliteit in den Haag, dan limburgse kroegpraatjes.Of is de wereld er met graaigrage verhage en machtsgeile geertje er dan zoveel beter op geworden??? nou dan.


  ⚠️ Meld

 254. Goeie vraag net

  Wie kan mij uitleggen waarom de PVV geen ministers kan leveren in een nieuw te vormen kabinet. Waarom neemt de PVV geen enkele verantwoordelijkheid? Of komt dat omdat de PVV geen politieke partij is en maar één lid heeft. We laten ons toch niet gijzelen?  ⚠️ Meld

 255. QM: Klink en JP hebben Zeeuwse politiek gebracht. Dat interessante Haagse geneuzel kennen we wel, Limbo-politiek idd helemaal flauw van, Henk W. en Jan Nagel ook maar ff in de wacht met het Utregse, De grachtengordel, worden we mee doodgegooid. Dat Rotterdamse havengedweep is ook wel bekend. En de leefbaren met hun verkrachten van Pim’s erfenis; Braboland? Marijnissen was goed bezig, Stekelenburg (burgemeester van Tilburg ook) maar het blijft een Katholieke-CDA-(niet altijd even betrouwbare, gezellig welliswaar, maar ’t schiet niet op-wereld):

  De macht aan het Noorden en daar waar de wijzen vandaan kwamen:
  ’t Oost’n :D:D:D


  ⚠️ Meld

 256. Vriendelijk aangeboden QM ,zolang ik nog niet seniel of leesblind ben geworden en zelfs met een gehoorapparaat op de hoogste stand het niet meer lukt om dagelijkse nieuws te volgen,is dat overbodig.

  En over het overdrijven,heb voor de zekerheid toch maar even briefje hier neergelegd,mocht het zover komen ,en mocht de SP ooit de MP leveren, moeten ze jou een felicitatie te sturen.


  ⚠️ Meld

 257. Ik zet nog steeds in op een Geert W. die op een komend moment weer z’n kans neemt om uit de nu te vormen coalitie te stappen. Oppositie is z’n enige weg om nog groter te groeien.

  De tijd zallut leren.


  ⚠️ Meld

 258. Als……

  die vs-dominee die verbranding 30 jaar geleden had aangekondigd in het locale suffertje, had er verder geen haan naar gekraaid.

  maar tegenwoordig wordt zoiets enorm uitvergroot en opgeblazen in de media en het net.

  heb je dus totaal andere gevolgen voor hetzelfde vergrijp.


  ⚠️ Meld

 259. 30 jaar geleden…waren er nog geen pc’s/geen mobiele telefoons/zat Heineken bier nog in gele kratjes/was er nog een SRV-man/ Waren Wim Kan-Toon Hermans en Wim Sonneveld nog in/ Had niemand nog van Bush gehoord/ bestond en floreerde het communisme nog/ en Chausescu, Oost-Duitsland, Saddam-Hoessein, Prins Bernhard, het IJzeren gordijn/ ging Nederland nog massaal naar de kerk/ was er nog geen kunstgras/was Maxima’s vader nog minister

  Laten we maar stoppen.

  Time-flys.


  ⚠️ Meld

 260. Dick.

  Ik ben van mening en dat is nog meer versterkt door het item van Den Haag vandaag gisteren over de vrienden van Geert Wilders.

  Wilders zijn prioriteit ligt helemaal niet in Nederland,maar wellicht bij zijn eigen kruistocht met behulp van de David Horowitz Freedom Center.

  In deze gekozen gedoog variant kan hij hier in Nederland meer en meer pionnen uitzetten en zijn handen schoon houden.
  De regeer partijen heeft die in de tang en vanuit die positie kan hij doen wat hij voor ogen heeft.


  ⚠️ Meld

 261. @ Zwolse, Geert heeft dinsdag gezegd dat hij “deze kruistocht” belangrijker vond dan de formatie. Denk en vrees dat je gelijk hebt en dat het ongelooflijk is dat M & M dit hebben laten gebeuren.


  ⚠️ Meld

 262. @Dick : die vs-dominee tikt gewoon niet; ook al door anderen hier genoemd. Die man heeft z’n actie NIET ingezet om wereldwijde aandacht.
  Evenzo “moskee bij Ground Zero”. Die bestaat helemaal niet.

  In beide gevallen is de heissa ontwikkeld door anti-islam fudamentalisten.


  ⚠️ Meld

 263. De opzet van de actie is minder relevant. De mogelijke effecten des te belangrijker. In een tijd dat de Midden-Oosten vijanden weer om tafel zitten. Kijk maar wat er van de week op het hoogste niveau in ambassades etc gebeurt. Kijk maar eens hoeveel moeite men doet om de man tegen te houden. Tuurlijk gaat dit veel en veel verder dan de film Fitna. Weet je nog dat er destijds zo’n heisa was over de vraag of er misschien een SCENE van een verbrand heilig boek in zou zitten?

  Dat een dominee (vertegenwoordiger van het Chr. geloof) dit misschien doet geeft een extra lading.

  Buiten dat: Ongelooflijk hoe iemand die de roeping heeft liefde te preken zo vol haat kan demoniseren. Hij gaat zijn gemeenschap voor, dus beïnvloed ze. En da’s mijn mening. Bovendien heb ik hier nu genoeg over gezegd.


  ⚠️ Meld

 264. Over de rol van de SP het volgende; Ruim 3 jaar geleden, bij de één na laatste verkiezingen behaalde de SP een enorme zetelwinst. Toen hebben ze regeringsdeelname min of meer geweigerd. Een achteraf gezien niet zo handige zet een toen vond ik dat ook een beetje laf. Komt bij dat dhr. Cohen de SP nog steeds niet serieus neemt (ik vraag me werkelijk waarom dat is, zeker gezien de huidige ontwikkelingen) en dus kan Roemer piepen wat hij wil, hij stond, staat en blijft aan de zijlijn staan. Ik vind hem overigens een prima voorman van de SP, al is dat niet moeilijk na dat opgewonden standje van een Agnes Kant. Overigens ook humor van een heel andere orde; Opstelten roept vandaag op om niet meer te twitteren over de formatie, klinkt grappig uit de mond van de man die de formatie gierend uit de klauwen heeft laten lopen…..


  ⚠️ Meld

 265. Geert Wilders hakte vorige maand hard in op zijn PvdA-collega Khadija Arib vanwege haar vermeende ??dubbele loyaliteit??. Maar ook met een enkel paspoort kun je opkomen voor de belangen van een ander land.
  Geert Wilders: ??Sharon en Thatcher zijn mijn voorbeelden.??
  ??Hij heeft een heel groot hart voor de politieke belangen van het land??
  ??Wilders ziet in Israël een baken, een lichtend voorbeeld??

  Het is opmerkelijk dat een niet onbelangrijk aantal heerschappen en bewegingen die ⤽eigen volk eerst⤝ schreeuwen, zo verliefd zijn op Israël. Israël is een terreurstaat waar men mensen 6 maanden kan opsluiten zonder proces, een terreurstaat die zonder emotie vrouwen en kinderen vermoordt. Deze heerschappen en bewegingen die bewust of onbewust kiezen voor de geopolitieke as Washington-Brussel-Tel Aviv zijn de vijanden van de Europese volkeren. Dit is immers de as van de chip-implant, van Big Brother, van de internationale bankiers aan de wereldmacht, van de dictatuur, van de slavernij.
  Vele ⤽pro-Israël⤝-heerschappen worden door de Israëlische ambassade of de Mossad onderhouden.

  Het begin van zijn liefde voor Israël is een verhaal dat Geert Wilders graag deelt. Op 18-jarige leeftijd had hij een baantje in een augurkenfabriek net over de grens in Duitsland om een reis naar Australië of Israël te kunnen maken, ??omdat je ook nog moet kunnen werken voor je geld en dat kon in die twee landen??.

  Het liefst was hij naar Australië gegaan, maar dan had hij nog maanden langer tussen ??blaffende Duitsers in grauwe jassen?? augurken in potten moeten slaan. Het werd Israël, mede omdat een ex-vriendinnetje uit Venlo daar naartoe was verhuisd, zo verhaalt hij in Kies voor de vrijheid, het boek dat hij na zijn breuk met de VVD schreef.

  De tocht groeide uit tot een verblijf van een paar jaar. Hij werkte in broodfabrieken en een moshav, een kibboetsachtige gemeenschap. Met het daar verdiende geld reisde hij de regio rond. ??Al in 1982 merkte ik als 18-jarige de haat tussen landen en de grove onderdrukking door niet-democratische leiders. In Egypte werd ik spontaan uitgenodigd op de thee door een uiterst vriendelijke Egyptische familie maar zodra het woord Israël viel ?? een land waar Egypte toen al formeel vrede mee had gesloten ?? twinkelde pure haat in hun ogen en in de ogen van de meeste anderen. Ook was er grote angst voor de eigen leiders. Ik herinner me dat de Egyptische president Moebarak op een dag spontaan de Sinaï bezocht en mensen zich schielijk in hun huizen verscholen.??
  De reis maakt een onuitwisbare indruk op de jonge Wilders. ??Ik woonde een half jaar in de Jor-daanvallei boven Jericho, en hoe vaak we niet de schuilkelders in moesten als terroristische elementen 3 kilometer vanuit Jordanië de grens overkwamen??, zei hij in 2005 in het Nieuw Israëlitisch Weekblad.

  Zijn liefde voor Israël, ??de enige democratie in het hele Midden-Oosten??, is nooit meer bekoeld. Naar eigen zeggen is hij inmiddels ??dertig, veertig keer?? in de Joodse staat geweest. Veelal op eigen kosten, soms op rekening van de Tweede Kamer als het een parlementaire delegatie betrof. Een paar keer ging hij voor de VVD naar Israël om stemmen te ronselen onder Nederlandse immigranten. Saillant detail: velen van hen hebben een dubbele nationaliteit.

  ??Vele interessante landen in deze regio heb ik de afgelopen jaren bezocht: van Syrië tot Egypte, van Tunesië tot Turkije en van Cyprus tot Iran??, zegt Wilders in 2003 in een verkiezingstoespraak in Tel Aviv. ??Maar nergens heb ik dat speciale gevoel van verbondenheid dat ik steeds weer krijg als ik op het Ben Goerion-airport voet op Israëlische bodem zet.??
  Het netwerk dat Wilders de afgelopen 25 jaar in de Joodse staat heeft opgebouwd is indrukwekkend. Hij heeft herhaaldelijk vermeld dat hij Ariel Sharon, premier van Israël van 2001 tot 2006, ??vele malen?? heeft ontmoet. ??Sharon is samen met Thatcher (Britse oud-premier, red.) een van mijn voorbeelden??, zegt hij. Ook de huidige regeringsleider, Ehud Olmert, is geen onbekende van hem.
  Illustratief is de opmerking die Wilders onlangs maakte in een vraaggesprek met De Pers over Gerrit Zalm. De VVD-minister kreeg in 2001 de Scopus Award van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem omdat hij zich had ingespannen voor de teruggave van Joodse tegoeden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn geroofd. ??Ik weet nog dat ik met Gerrit Zalm naar Israël ging omdat hij een prijs kreeg. Zat hij, de minister, bij een staatssecretaris, en ik bij Sharon.??

  In zijn strijd tegen het moslimextremisme heeft hij in de Israëli??s ervaren bondgenoten gevonden. In 2005 probeert hij (vergeefs) de Tweede Kamer te winnen voor het idee van ??administratieve detentie??. Dat is de door Amnesty International verfoeide Israëlische wet die het mogelijk maakt mensen een half jaar op te sluiten zonder enige vorm van proces. (!!!) Wilders heeft dat plan eerder dat jaar opgedaan tijdens een bezoek aan Israël. ??Op verzoek van de Israëlische regering regelde ik gesprekken met terrorisme-experts voor hem??, zegt Manfred Gerstenfeld, een in Amsterdam opgegroeide consultant die verbonden is aan een denktank in Israël. ??Wilders ziet in Israël een baken, een lichtend voorbeeld. Israël is zich bewust dat het bedreigd wordt, Nederland niet.??

  Als Elsevier hem tijdens die reis interviewt, is hij op bezoek bij een Israëlische kolonel buiten dienst die commandant was in de Gazastrook ?? en sindsdien een deel van een van zijn benen moet missen. Wilders woont ook op een militair ereveld een herdenking voor een oorlogsheld bij en krijgt daar spontaan een hand van Ehud Barak. De oud-premier van Israël complimenteert hem met een paginagroot interview in het Hebreeuwse dagblad Yediot Ahronot.

  Geen deur in Israël blijft voor hem gesloten, stelt de PVV-leider. ??Op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken kwam ik in het strengst beveiligde deel ?? achter dikke deuren ?? en daar zat dan de Iran-desk, allemaal wetenschappers die kranten in het Farsi spelden??, beweert hij in De Pers.

  Ook bij de Mossad, de geduchte geheime dienst van Israël, kan hij terecht. In 2004 meldt hij dat de Mossad de Nederlandse inlichtingendienst AIVD heeft gewaarschuwd dat terreurcellen in onder meer de Benelux over chemische wapens beschikken. Dat heeft hij vernomen tijdens gesprekken met hoge functionarissen in het Mossad-hoofdkwartier. De contacten van Wilders in Israël zijn zo goed dat de Nederlandse ambassade in Tel Aviv geen programma hoeft te maken als hij naar Israël komt, maar alleen de wapenvergunningen voor zijn lijfwachten moet regelen, aldus een welingelichte bron.

  In de ruim acht jaar die Wilders in de Tweede Kamer zit voor de VVD, de Groep Wilders en de Partij voor de Vrijheid, heeft hij zich in een continue stroom schriftelijke Kamervragen opgeworpen als een verdediger van Israël, zo wijst het archief uit. De verwijten aan de buurlanden van de Joodse staat zijn niet van de lucht, maar Israël wordt gespaard.

  Ook als Olmert en zijn regering in de zomer van 2006 in de hele wereld onder vuur liggen vanwege het offensief in Libanon, blijft Wilders onvoorwaardelijk aan de kant van Israël staan. Twee dagen nadat er 47 Libanezen zijn gedood door Israëlische beschietingen eist Wilders in Kamervragen dat het kabinet zich onverkort achter de Joodse staat opstelt. ??Bent u bereid onmiddellijk publiekelijk namens de Nederlandse regering politieke steun aan ?? en solidariteit met ?? Israël en de Israëlische strijd tegen het terrorisme in de Palestijnse Gebieden en Libanon uit te spreken??, vraagt hij de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Ben Bot (CDA). Die antwoordt dat het bij het recht van Israël om zich te verdedigen tegen ontvoeringen van Israëlische soldaten en raketaanvallen van Hamas en Hezbollah ??uiteraard wel van belang (is) dat het internationale recht gerespecteerd wordt??.

  VVD-Kamerleden die Wilders als fractiegenoot hebben meegemaakt, omschrijven hem niet alleen als ??een vriend van Israël??, maar ook als een pleitbezorger voor de Joodse staat. ??Hij heeft een heel groot hart voor Israël én de politieke belangen van dat land??, zegt de prominente liberaal John Manheim, die met Wilders campagne voor de VVD voerde in Tel Aviv en omstreken, en voorzitter is van het Centrum Informatie en Documentatie over Israël (CIDI) in Den Haag.

  Toen leden van het Europese Parlement in september vorig jaar de lobbyclub ??Europese Vrienden van Israël?? stichtten, behoorde Wilders tot de genodigden (hij zegde daags voor het oprichtingsgala af). ??Wilders is geïdentificeerd als een supporter van Israël??, verklaart de Belgische directeur Dimitri Dombret. De PVV-leider zei vorige week in Elsevier dat hij ??nooit in welke lobby of commissie voor Israël dan ook geeft gezeten??. Hij wordt niettemin door rechtsradicale, antisemitische groepen zo vereenzelvigd met Israël, dat hij op hun internetsites standaard als ??de zionist Wilders?? en als ??Jodenknecht?? wordt aangeduid.

  Meerdere VVD??ers verdenken Wilders ervan dat hij Kamervragen liet insteken door de Israëlische ambassade in Nederland, die op steenworp afstand van de Tweede Kamer ligt. Wilders heeft dat ontkend: ??Onzin! Elke Kamervraag heb ik zelf geschreven. Ik was het wel vaak met Israël eens, daar heb ik me nooit voor geschaamd.?? Ook oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD), die in het verleden samen met Wilders vragen over Israël stelde, zegt dat hij altijd alles zelf heeft bedacht.

  Feit is wel dat Wilders als VVD-Kamerlid lange tijd een medewerker had die rechtstreeks afkomstig was van de Israëlische ambassade. Deze voormalige rechterhand, Elliott Wagschal, wil echter geen vragen beantwoorden over zijn werkzaamheden voor de parlementariër: ??Ik praat niet over mijn vroegere baas??.
  ??Wilders staat dicht bij Israël??, meent Weisglas. Maar zoiets hoeft niet te betekenen dat er sprake is van een dubbele loyaliteit, zegt hij met verwijzing naar de PvdA-staatssecretarissen die van de PVV-leider hun tweede paspoort moeten inleveren. De oud-Kamervoorzitter besluit met een boodschap voor Wilders, verpakt in ironie: ??Net als Aboutaleb en Albayrak is hij loyaal aan Nederland. Zij hebben allen trouw aan de Grondwet gezworen.??  ⚠️ Meld

 266. Daar zijn verschillende lezingen over Stadshagenees.

  Het is bekend dat CDA liever niet met Pvda wou maar al helemaal niet met PvdA én SP. Onzin over Cohen en de SP, zie 9:27.

  Eens over Opstelten. Hij doelt ook op die VVD-bestuurder die niet met Geert wil. En rust? Moet ie en lijst-Geert en het CDA naar huis sturen….en de VVD waar toch ook al een man of 5/6 publiekelijk aangaven niet met Geert te willen.


  ⚠️ Meld

 267. Bericht door dick, op 10 september 2010 om 11:32
  Buiten dat: Ongelooflijk hoe iemand die de roeping heeft liefde te preken zo vol haat kan demoniseren. Hij gaat zijn gemeenschap voor, dus beïnvloed ze. En da’s mijn mening.

  Gebeurd bij ieder geloof ook bij Islam Boedah ect ect.


  ⚠️ Meld

 268. @ Derk, dat juist een vertegenwoordiger van een geloof zo dom moet zijn. Tuurlijk word het hele geloof daar voor aansprakelijk gesteld.

  Geert scheert immers ook de hele religie over 1 kam. Hij kent geen gematigden en extremisten. Superkortzichtig idd en ongenuanceerd; Tja vertel het hem maar. Het zal wel passen in zijn kruistocht.


  ⚠️ Meld

 269. Dit is minder lachen:

  Dode bij protest koranverbrandingen
  Toegevoegd: vrijdag 10 sep 2010, 12:27

  Bij protesten in Afghanistan tegen de plannen van de Amerikaanse dominee Jones om korans te verbranden is een dode gevallen. Hij werd gedood toen hij met een aantal demonstranten een NAVO- basis belaagde.

  Eerder op de dag hadden al tienduizend mensen een anti-Amerikaanse betoging gehouden. Ze staken een vlag in brand en riepen ” dood aan de christenen”.

  President Obama zei dat de ” stunt” van Jones de Amerikaanse troepen in gevaar zou brengen en de terroristen zou helpen om nieuwe mensen te rekruteren. Minister Gates heeft met Jones gebeld om hem van zijn plan af te brengen.

  Mensen dachten hier dat het nog wel mee zou vallen? Vrijdagochtend al 10.000 mensen. Terwijl nog niet eens zeker is of de heilige boek-verbranding doorgaat.

  Dit bedoel ik net Derk

  dood aan de christenen”.

  Ook in België gaan ze de staat op…Of moet ik schrijven z?lfs in België


  ⚠️ Meld

 270. CDA dreigde dissidenten met ontslag

  Keurige partij hoor dat CDA… Echt een club fatsoenlijke netterds die normen en waarden hoog in het vaandel hebben staan en op zondag braaf in de kerk zitten. Precies zoals het hoort zeg maar. Bij het CDA kijken ze je recht in het gezicht aan en staat de slappe koffie met Limburgse vlaai altijd klaar. Tenminste, zolang je een beetje doet / zegt / vindt / handelt naar wat er van je verwacht wordt dan. Zo niet dan nodigt het CDA je uit voor een ‘gesprek’ waarin je met klem medegedeeld wordt Voortaan Gewoon Je Bek Te Houden. Annie Schreijer-Pierik kan er over meepraten, zij was na zo’n sessie weer helemaal overtuigd van de capaciteiten van Balkie. Maar ze is niet de enige die kennis heeft mogen maken met deze ‘alle neuzen dezelfde kant op’-methode. Naar nu blijkt is de drie PVV-hat0rs die de coalitievorming dwarsboomden vorige week medegedeeld dat ze zouden worden ontslagen als kamerlid. Of ze zich even wilden melden om de procedure in gang te zetten. Jazeker, intimideren kun je leren bij het CDA. En laat ontslagversoepeling maar aan Donner over. Ab Klink heeft inmiddels eieren voor zijn geld gekozen en is uit eigen initiatief vertrokken, de overige brutaaltjes zitten nog gewoon op hun plek en lijken niet van plan hun mening bij te stellen. Dat worden dus nog héél veel ‘gesprekken’ in de donkerste krochten van het CDA. ‘DUS WAT VIND JIJ VAN OME MAXIME?’

  —-de lezing volgens de Stijllozen…welingelichte kringen bracht het vanochtend zo

  Christendemocraten onder elkaar
  Geplaatst op: vrijdag 10 september 2010
  Door: Gerard Driehuis
  Categorie: Politiek
  Bron: De Volkskrant
  De Volkrant heeft onderzocht wat er vorige week tijdens die twee rare dagen achter de eikenhouten CDA-deur gebeurde:

  Zo werden de drie ??dissidenten??, onder wie ook Ab Klink, dinsdagnacht naar huis gestuurd met de mededeling dat ze uit de fractie zouden worden gezet en dat ze in het kader van de ontslagprocedure de volgende ochtend op het partijbureau werden verwacht voor een gesprek met het dagelijks bestuur.

  Ook werd hen woensdagavond meegedeeld dat een aantal regionale afdelingen voor de zaterdag daarop een congres aan het organiseren was waarop de drie ter verantwoording zouden worden geroepen.

  Ten slotte bevestigen bronnen in de fractie dat de drie onder grote druk zijn gezet om zich van tevoren aan een congresuitspraak over een eventueel akkoord met VVD en PVV te committeren. CDA-fractieleider Maxime Verhagen heeft die bewuste dinsdagavond zo??n eis gesteld, de volgende dag deed de als bemiddelaar ingeschakelde minister Piet Hein Donner hetzelfde.

  Aldus De Volkskrant.
  Als het waar is lijkt het een zaak voor Amnesty…

  Bron: De Volkskrant  ⚠️ Meld

 271. Dick.

  En dit is nog maar het begin,als je mensen zo diep in hun ziel trapt,en de grens van schouder ophalen is bereikt,krijg je deze narigheid.
  Ik voorzie hele nare toestanden met veel geweld en verzet.  ⚠️ Meld

 272. @Dick; Afhghanistan is sowieso niet gezellig, niet gek met een president die banden heeft met lokale drugsbonzen. Hoorde ik gisterenmiddag een leuke (tussen aanhalingstekens) verhandeling over op Radio1. Hoezo dubbele moraal van het westen? Het land is een roversnest en dat zal echt nog wel even zo blijven. Voor de gewone Afghaan natuurlijk rampzalig in alle opzichten.


  ⚠️ Meld

 273. En dan hoor je nog niks over het manipuleren van het congres van het CDA.

  Het CDA kun je vergelijken de ROVA met grote bezems alles onder het tapijt vegen.

  En dat had de VOC, de normen en waarden zo hoog in het vaandel staan.


  ⚠️ Meld

 274. Hopen dat die gek die verbranding niet doorzet. En dat die geblondeerde haatprediker zich ook een beetje inhoudt. Veel moslims hebben geen enkel bezwaar tegen andere geloven. Heb er veel in ons mooie land gesproken en sprak er ook een paar in Egypte. Helaas is het voor veel andere mensen niet mogelijk elkaar in hun waarde te laten en respect te tonen.

  Tuurlijk kun je oogsten wat je zaait….erger nog, onderweg groeit de woede. Waarom moeten altijd verschillen tussen mensen benadrukt worden? Is het zo onmogelijk overeenkomsten te zoeken en/of te koesteren? Hoe je het ook wendt of keert, we leven samen in een samenleving.

  Vind dat De Dijk het mooi en zingend verwoord (herhaling ja, omdat het nodig is) Empathie is ook zo machtig moeilijk voor velen Waarom? Omdat velen zo vol zijn van zichzelf…


  ⚠️ Meld

 275. @ Stadshagenees. Wij moesten zo nodig onze democratie brengen. Bush wou politie van de hele wereld zijn. Weet je nog dat walgelijke filmpje van die Amerikaanse muts die die mensen in Irak vernederde?
  Ongetwijfeld zullen de bedoelingen van de militiairen goed zijn geweest. Maar ze zijn een speelbal van het gezag in het land.

  Van de week kwam dit naar buiten:

  Amerikaanse soldaten moordden ‘voor de lol’ Laats ze toch eens wat langer nadenken en zorgvuldiger zijn voor ze ergens aan beginnen!
  Het ‘moordteam’ schoot lukraak op Afghaanse burgers en verzamelden hun vingers als oorlogstrofeeën

  Vijf Amerikaanse soldaten worden aangeklaagd voor moord op drie onschuldige Afghaanse mannen. Ze gooiden zonder enige reden een granaat naar een Afghaanse jongen en losten in het wilde weg schoten op burgers. Zeven anderen uit het peloton zijn aangeklaagd voor het verhullen van de moorden en het bedreigen van een soldaat uit het peloton die de misstanden aan het licht bracht.

  Geruchten over de moord op Afghaanse burgers ontstonden toen staf sergeant Clavin Gibbs (25) werd toegevoegd aan operatie Ramrod in november vorig jaar. Zijn Stryker peloton was gestationeerd in Kandahar in zuidwest Afghanistan. De onderzoekers menen dat Gibbs samen met soldaat Jeremy Morlock (22) en andere leden een ‘moordteam’ oprichtte. De maanden daarna vermoordden zij drie Afghaanse mannen, schrijft The Guardian.

  Een van de soldaten die uit de school klapte meent dat Gibbs wilde uitproberen hoever te soldaten zouden gaan. Tijdens een wacht zette een aantal van de soldaten hun zinnen op de voorbijgelopen Afghaan Gul Mudin. Toen hij achter een muur verdween, gaf Gibbs, Morlock een handgraat die het explosief vervolgens over de muur gooide en wegdook. Daarna loste hij met zijn geweer nog een aantal schoten. Later die dag zei Morlock tegen zijn teamgenoot Andrew Holmes dat de moordpartij ‘voor de lol’ was en bedreigde hem als hij iemand erover zou vertellen. De tweede moord was op Marach Agha die door Gibbs zelf werd neergeschoten. Naast zijn lichaam legde hij een Kalashnikov die moest dienen als bewijs dat zijn team was aangevallen door een gewapende Afghaan.

  De Army Times schrijft dat minstens één van de soldaten de vingers van de slachtoffers verzamelde als souvenir en dat sommigen ook poseerden bij de lichamen van de slachtoffers. De meeste soldaten hebben de misdaden ontkend. Er hangt hun levenslange gevangenisstraf boven het hoofd en ook kunnen ze veroordeeld worden tot de doodstraf.

  Alleen Morlock heeft toegegeven dat hij betrokken was bij de moorden. Daarbij gaf hij details over de rol die Gibbs speelde. Zijn advocaat zegt echter dat die verklaring niet geldig is omdat Morlock gedwongen werd te spreken terwijl hij onder invloed was van medicijnen die hij moest nemen voor zijn verwondingen die hij opliep bij een open vuur. Ook zou hij getraumatiseerd zijn.

  The Guardian schrijft dat de aanklacht tegen de twaalf soldaten een van de meest serieuze beschuldigingen van oorlogsmisdaden is in de tijd dat het Amerikaanse leger in Afghanistan zit.

  en er is beeld

  De wapenindustrie beleefde geweldige tijden….er komen nog processen echter…Screbrenicia…


  ⚠️ Meld

 276. Oeps, mijn slot was “laat ze toch eens wat langer nadenken en zorgvuldiger zijn, voor ze ergens aan beginnen”! Misschien is het ook handig om je gewoon niet overal mee te willen bemoeien?


  ⚠️ Meld

 277. Weet je wat het is Dick.

  Als het zo doorgaat in dit rappe tempo,is een vernieuwde versie van de Kristalnacht niet zover meer verwijderd van ons.


  ⚠️ Meld

 278. Maar waarom juist nu zo’n ophef over het verbranden van de Koran? Filmpjes zat op youtube die er al langer als een jaar opstaan. @Zwolse met een nieuwe Kristalnacht kon je nog wel eens gelijk in krijgen.

  Wat een gedoe zeg om een cultuurcentrum die 2 straten verder komt te staan, rare mensen op deze wereld hoor!


  ⚠️ Meld

 279. Dat is jou mening stadshagenees,ik heb de mijne toch?

  Het traject wat tot de kristalnacht heeft geleid en is bewandelt,loopt echt niet zo uit de pas ,wat op het heden in de westerse wereld plaats vindt.


  ⚠️ Meld

 280. Natascha.

  Dat is precies de kern van deze ophef,de rechts extremisten die hebben deze ballon opgelaten en staan toeteren dat het op ground zero komt,omdat ze weten dat een groot deel van hun aanhang niet verder kijken, en alles voor waar aan nemen wat hun voorgangers tetteren.Kijk om je heen,in je eigen omgeving gebeurdt dit ook,lekker makkelijk om na te pappagaaien ,hoef jezelf niet na te denken,en je hebt iemand de schuld kunnen geven.


  ⚠️ Meld

 281. @ Derk, dit wilde ik net zeggen (Zwolse 14:28….dank nog). Die Teaparty, Palin en de vriendjes van Geert hebben de hele publieke opinie opgenaaid. Geert gevraagd en betaald, media bespeeld. Wereldwijd gaat dat natuurlijk tegenwoordig erg snel. De stellingen waren betrokken en de kloof tussen de tegengestelde meningen werd hoe langer hoe groter. Een Christelijke dominee komt nog eens met het idee om het heilige boek van de betreffende godsdienst te verbranden…

  @ Zwolse, bovendien is het lekker warm, veel “vrienden” en veilig in de kudde. Heb hier nog wel hangen “Wie achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront”  ⚠️ Meld

 282. Bericht door Natascha, op 10 september 2010 om 14:19
  die 2 straten verder komt te staan

  Dit weten veel mensen niet, de mensen denken dat ie op de plek van de torens komt te staan.

  Tja dan zouden ze zich eigenlijk er eerst eens in moeten verdiepen……….


  ⚠️ Meld

 283. Gemakshalve wordt het door veel media ook gebracht of het op dezelfde plek is. Gemakshalve, maar ook omdat hun lezers dat liever lezen/kijkers dat liever zien/luisteraars dat liever horen.


  ⚠️ Meld

 284. Het zelfde met de kop in de foute krant.

  Kabinet pak bonus aan.
  Maar vergeten voor het gemak erbij te zetten dat Wouter Bos dit al nov 2009 in de wet wilde laten verankeren.

  Maar ja het bekt zo lekker,en een deel is weer even stil.


  ⚠️ Meld

 285. EDL-leider komt VS niet in voor moskeeprotest

  De leider van de extreem-rechtse groepering is wel welkom in Nederland om op 30 oktober met een protest in Amsterdam Wilders bij te staan in zijn proces.

  De Brit Tommy Robinson is toegang tot de VS geweigerd. De leider van de English Defence League (EDL) was naar New York gevlogen om zaterdag samen met Europese sympathisanten van zijn anti-moslimorganisatie te protesteren tegen de Ground Zero moskee. De Dutch Defense League meldt dat hij donderdag weer op het vliegtuig naar Engeland is gezet.

  Het is niet duidelijk waarom Robinson de VS niet in komt. Volgens BN De stem kan de weigering te maken hebben met het feit dat Robinson in het verleden is veroordeeld voor een geweldsmisdrijf tegen een politieagent. Eerder werd Robinson als een racist gezien, maar de laatste tijd benadrukt hij in interviews voornamelijk zijn afkeer tegen de islam.

  Robinson is wel welkom in Nederland. Op 3 september kondigde de EDL aan naar Amsterdam te komen om Wilders bij te staan die op 2 november voor de rechter moet verschijnen wegens haat zaaien en discriminatie van moslims. De anti-moslimorganisatie komt naar eigen zeggen met vijfduizend demonstranten en zullen neerstrijken op het Museumplein. De gemeente Amsterdam weigerde tot nu toe ieder commentaar over de demonstratie.

  De EDL is een beruchte organisatie die banden heeft met andere extreem rechtse groeperingen zoals de Jobbik-partij in Hongarije. De EDL-demonstraties ontaarden vaak in geweld en zijn gericht op haat zaaien. De aanhang bestaat grotendeels uit racistische skinheads en voetbalhooligans.

  BN DeStem: VS weigert leider anti-jihad club  ⚠️ Meld

 286. Goed SP-plan

  GVB nodigt SP’er uit voor sollicitatiegesprek
  Ivens wil Balkenendenorm voor GVB-directeur afdwingen door zelf te solliciteren
  De Amsterdamse SP-leider Laurens Ivens is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij het Gemeentelijke Vervoersbedrijf (GVB) van zijn stad. Begin september stuurde Ivens een protestsollicitatie naar de GVB. Daarmee wil hij afdwingen dat de nieuwe directeur een salaris conform de Balkenendenorm krijgt.

  “Ik heb veel verstand van openbaar vervoer en heb duidelijke ideeën over de manier waarop het GVB zich de komende jaren moet ontwikkelen. Bijkomend voordeel is dat ik het voor zeker 180.000 euro minder doe dan de Amsterdamse belastingbetaler de afgelopen jaren moest ophoesten voor zijn GVB-directeur”, schrijft Ivens in zijn brief.

  De vacature voor GVB-directeur stond al meer dan een half jaar uit zonder succes. De gemeente wilde daarom een salaris boven de Balkenendenorm gaan aanbieden om zo toch een geschikte kandidaat te vinden. Ivens vindt het niet kunnen dat de belastingbetaler opdraait voor een het hoge salaris van een GVB-directeur en wierp zich daarom op als kandidaat. Hij moet de GVB alleen nog wel weten te overtuigen, want die heeft inmiddels ook een tweede kandidaat gevonden, schrijft AT5.  ⚠️ Meld

 287. Zwolse om 14:56 uur

  Je bent wel vergeten te vermelden dat het initiatief genomen werd door de PVV, VVD, SP en Groen LInks.

  Bos onder vuur vanwege bonussen
  Van onze verslaggevers Douwe Douwes en Xander van Uffelen op 20 maart ’09, 22:04, bijgewerkt 23 maart ’09, 11:32

  DEN HAAG – Minister van Financiën Bos staat onder toenemende druk om hard in te grijpen bij de bonussen van banken. Maar hij gaat vooralsnog niet zover om, net als in de Verenigde Staten, prestatiebonussen van bankiers te belasten. Wel zegde Bos toe bij nieuwe reddingsacties voor banken strengere eisen op te leggen aan de bonussen.

  De oppositie in de Tweede Kamer dringt aan op een speciale belastingheffing voor bankiersbonussen. Een welkomstbonus die een nieuwe bestuurder bij ING donderdag kreeg, is voor de oppositie (VVD, PVV, SP en GroenLinks) aanleiding een spoedwet in te dienen.

  De regeringspartijen overwegen dit initiatief te steunen. ??De ergernis loopt hoog op,?? zegt CDA-Kamerlid De Neree. PvdA-Kamerlid Tang noemt ??belastingheffing à la Obama?? een ??interessante optie??. De Amerikaanse president lanceerde deze week een speciaal belastingtarief van 90 procent voor bonussen bij geredde banken.

  Bos wil eerst met de bankiers gaan praten voor hij een beslissing neemt. ??Ik sluit niets uit. Het liefst goedschiks, desnoods kwaadschiks??, zei Bos vrijdag na afloop van de ministerraad.

  De oppositie is ook verbolgen dat Bos niks doet om 300 miljoen euro aan uitgekeerde prestatiebonussen bij ING terug te vorderen. ??Wouter, je moet desnoods een rechtszaak aanspannen om de bonussen terug te draaien??, zegt VVD-woordvoerder Frans Weekers.

  Sinds de redding van ABN Amro, Fortis, ING en Aegon is Bos al vele malen door de Tweede Kamer op het matje geroepen over de uitbetaling van bonussen aan bankiers. Aanvankelijk straalde de redding van de banken af op Bos en groeide zijn populariteit. Maar de laatste weken duiken telkens nieuwe affaires op met bonussen voor bankiers.

  Beloningen zijn voor Bos een gevoelig onderwerp, omdat hij in het verleden vaak heeft aangekondigd excessen te willen aanpakken.

  Oud-staatssecretaris en partijgenoot Willem Vermeend raadt partijgenoot Bos daarom aan zo??n speciale bonusbelasting snel in te voeren. ??Een wet is zo in elkaar getimmerd??, zegt hij. Bos kan ook de contracten openbreken, vult hoogleraar en PvdA-lid Sweder van Wijnbergen aan.  ⚠️ Meld

 288. Had het gelezen Derk, ach ja: alles is zionistisch en de Israelisch zijn ook voortdurend met Iran bezig. Vrees dat dit vredesoverleg met havik Netandinges ook weer geen zak op schiet.

  Land voor vrede, is onbespreekbaar. Hamas is ook zo flexibel als een loden deur. En die mensen daar zijn de dupe. Mensonterende omstandigheden.


  ⚠️ Meld

Reageer