KCO introduceert website Streekcultuur in Overijssel

Zwolle – Kunst & Cultuur Overijssel introduceert vandaag, 7 september 2010, dé website over streekcultuur in Overijssel. De website biedt een compleet overzicht van alles wat er over streekcultuur in Overijssel te vinden is en wat er op dit gebied te doen is. De naam van de website is www.streekcultuuroverijssel.nl  en is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig bezig is met streekcultuur. Toeristen en recreanten kunnen tevens op de website terecht, want alle activiteiten op het gebied van streekcultuur in Overijssel zijn ook opgenomen.

www.streekcultuuroverijssel.nl  is onderdeel van het Advies- en Informatiepunt Volkscultuur voor Overijssel. Dit informatiepunt biedt ondersteuning aan de vijfentwintig Overijsselse gemeenten en de circa 500 organisaties die zich bezig houden met het bewaren, onderzoeken, uitvoeren en presenteren van volkscultuur of immaterieel erfgoed in de provincie Overijssel.

De doelstelling is het vergroten van de belangstelling voor de Overijsselse volkscultuur en het verbeteren van de toegankelijkheid van volksculturele activiteiten.

 

Op de website is de volgende informatie te vinden: activiteiten en evenementen, kalender, cursussen, algemene informatie over streekcultuur, informatie over subsidies, publicaties, sprekers en tradities. Alle organisaties zijn opgenomen en er is een lijst met adressen van alle organisaties en personen die zich bezighouden met streekcultuur.

 

Kijk op http://www.streekcultuuroverijssel.nl/

 

Binnenkort (6 oktober) organiseert KCO in samenwerking met Kunst & Cultuur Drenthe en Drents Plateau een symposium over volkscultuur. Kijk op www.KCO.nl voor meer informatie.

Artikel delen:

Reageer