Theatersport groep Improkidoki zoekt nieuwe leden

Zwolle – Improkidoki, de theatersportgroep uit Zwolle, start dinsdag 14 september het nieuwe seizoen. De groep, die momenteel bestaat uit 10 enthousiaste spelers en de docenten Marcel Pijl en Henk van der Wielen, is op zoek naar nieuwe ervaren of getalenteerde leden.

improkidoki20theatersportgroep.jpg

Als beoefenaar van theatersport maakt men, samen met anderen, spelimprovisaties op suggesties van het publiek. De inhoud van de scène is vooraf dus onbekend voor de spelers. Het enige houvast wat de spelers hebben zijn een aantal spelvormen, improvisatietechnieken, en het vertrouwen in elkaar dat er wel een (mooie) scène uit komt rollen.

De Zwolse theatersportgroep Improkidoki traint op de dinsdagavond. Er worden verschillende soorten lessen gegeven: er zijn lessen die bepaalde thema’s in het improviseren behandelen, er zijn lessen waarin oude en nieuwe theatersportspelvormen worden geoefend en er zijn lessen waarin andere, of langere, vormen voor improvisatie-theater aan bod komen.

Marcel Pijl, docent bij Improkidoki: “De ervaring leert dat je vanaf het eerste moment al veel plezier beleeft met theatersport. Maar leren samen verhalen te improviseren kost uiteraard tijd. Daarom besteedt Improkidoki, naast het oefenen van spelvormen, ook veel aandacht aan het hoe en waarom van een scène. Hoe komt het dat de éne scène beter lukt dan de andere scène? “.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Improkidoki per e-mail improkidoki@mail.com.

Meer informatie over Improkidoki: http://home.wanadoo.nl/m.pijl/  

Artikel delen:

Reageer