RTV ZOo gaat van start

Zwolle – Vrijdag 10 september 2010 is het eindelijk zover dan wordt er weer geluid uitgezonden op de frequentie 105.0 fm. `s Middags om vier uur kunnen de mensen uit Zwolle en omstreken weer luisteren naar de programma`s van RTV ZOo.

De programma`s worden in het begin alleen in het weekend uitgezonden, omdat het veel tijd kost om de programmering op de juiste manier ingevuld te krijgen. Er zijn veel tegenslagen geweest met het starten van de nieuwe omroep en de vakantie zat er natuurlijk ook nog tussen. Kleine voorbeelden hiervan zijn dat de bliksem is ingeslagen in de schotel op de zendmast, lekkage in het pand, overgenomen apparatuur die het niet meer deed.

Maar al met al gaan ze vrijdag 10 september 2010 met frisse moed en heel veel energie van start. Om vier uur zal wethouder Nelleke Vedelaar het startschot geven voor de nieuwe omroep in Zwolle. Dit alles zal uiteraard allemaal te volgen zijn via de radio en kabelkrant. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn, zij kunnen de opening ook volgen via het kanaal van de kabelkrant. Op deze manier krijgen de mensen thuis een indruk hoe het vernieuwde pand eruit is komen te zien.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. jonge jonge, wat een negativiteit. Geef ze potverdikke nu eerst eens een kans wat te bewijzen. En opmerkingen over zakkenvullers zijn helemaal belachelijk. Hiermee gooit je alle vrijwilligers in één grote ton. WALG!


  ⚠️ Meld

 2. nee, al meer dan 30 jaar… en ja, voorheen was het een totaal verkeerde club, maar nieuwe mensen beoordelen op wat hun voorgangers deden en bij voorbaat afbranden is walgelijk. Zelf wel eens ergens vrijwilliger geweest misschien? En ook zo afgebrand?


  ⚠️ Meld

 3. Zelf verwacht ik er ook niet veel van. Zeker als het hetzelfde blijft zoals de vorige omroep. Er waren toen veel herhalingen en nauwelijks programma’s. Verder was het totaal geen hippe zender.

  Wat wel echt veel meer kijkers oplevert is als je het net zo aanpakt als AT5.


  ⚠️ Meld

 4. en niemand die het lef heeft nu te roepen: “Eindelijk weer een een eigen lokale zender. En nu hopen dat deze het goed aanpakken”. Niemand? Jammer… wat gebruiken jullie veel negatieve energie… jammer…  ⚠️ Meld

 5. hmm alleen in het weekend??? daar begint de ellende al. Ik zou toch echt pas de zender aanzetten als alles goed op de rails zit. De beste radio uren zijn toch echt doordeweeks met name s,ochtens.

  Deze omroep is nu al gedoemd te mislukken


  ⚠️ Meld

 6. @HUUB Als je als omroep al begint met: “in het begin alleen in het weekend uit te zenden” en de veranderingen niet presenteerd wordt het niet echt een populaire zender.

  En ik verwacht zelf dat ze het niet echt goed aan gaan pakken. Aangezien ik nergens in de berichten zie staan dat het 24 uur per dag veel verschillende programma’s uitzend en net zo hip en modern gaat worden als AT5.


  ⚠️ Meld

 7. is AT5 ook op één dag geworden zoals ze nu zijn of… volgens mij zijn die ook ooit eens heel klein en behoorlijk amateuristisch begonnen, even het verleden checken en dan zie je daar ook alle hobbels en kuilen. Of kon jij ook al het hele alfabet opzeggen toen je één dag oud was. Een pas geboren kind kan je toch ook niet afrekenen op de ouders, op zijn historie en verwachten dat ze direct vandaag volwassen is? Of werkt dat in het westen anders?


  ⚠️ Meld

 8. @HUUB Als je precies hetzelfde doet of weinig veranderd aan een omroep dan zal het er ook niet beter op worden. Anders was de vorige omroep natuurlijk niet verdwenen en een groot succes geworden.

  Lijkt mij toch vrij logisch dat veel mensen dan gaan twijfelen aan de nieuwe omroep.


  ⚠️ Meld

 9. @Huub; AT5 staat inmiddels ook op de rand van een faillissement en de nieuwe Zwolse Omroep wordt ook niks. Verspilling van gemeenschapsgeld is het en dat in een tijd met 18 miljard aan bezuinigingen in het vooruitzicht.


  ⚠️ Meld

 10. twijfelen mag, maar bij voorbaat een goed initiatief met nieuwe mensen, nieuw bestuur en een nieuw elan al afschieten komt allemaal zeer negatief over… is dan ook flauw en totaal kortzichtig. Als iedereen op deze manier nieuwe dingen afschiet zijn we gedoemd tot navelstaren.


  ⚠️ Meld

 11. @HUUB; Bij voorbaat nieuwe dingen afschieten? Hoe vaak is dit niet al geprobeerd? En evenzovele keren is het mislukt, lijkt mij niet meer dan normaal gezien het verleden dat er nu niet direct gejuich opgaat bij dit initiatief.


  ⚠️ Meld

 12. Zoo Eighties !!

  We leven in prestatie maatschappij, wie niet presteert valt af. Ook van vrijwillegers verwachten we professionaliteit.

  Of Zoo deze verwachtingen waar kan maken weten we binnenkort….


  ⚠️ Meld

 13. Bericht door Stadshagenees, op 7 september 2010 om 16:37
  @HUUB; Bij voorbaat nieuwe dingen afschieten? Hoe vaak is dit niet al geprobeerd? En evenzovele keren is het mislukt, lijkt mij niet meer dan normaal gezien het verleden dat er nu niet direct gejuich opgaat bij dit initiatief.

  Het oude Radio Zwolle heeft 20 jaar bestaan… een mooi resultaat zou ik zeggen. Dus niet evenveel keer mislukt. En dit is dan de tweede keer, niet meer en niet minder. Geschiedvervalsing is een mooie zaak… maar de waarheid komt altijd boven drijven. Totaal 20 jaar bestaan, was behoorlijk populair en nu na 1,5 jaar radiostilte een nieuw initiatief… en geloof me dit gaat GEEN ééndagsvlieg worden. daarvoor zitten er nu te ervaren en juiste bestuurders. En lees: allemaal vrijwilligers met goede kennis van zaken. Da’s de waarheid, en terug kijken naar het verleden en onjuistheden roepen is éénvoudig. Wie steekt er dan zelf eens een handje uit om deze mensen te helpen dan ze hier neer te sabelen?


  ⚠️ Meld

 14. loz heeft 20 jaar bestaan ,en hoeveel luisteraars hadden ze opgebouwd maar bar weinig toch. En populair het allerminst.Ja populair bij hun eigen medewerkers.Dat waren volgens mij ook de enige die luisterden.


  ⚠️ Meld

 15. In Zwolle is de lokale radio volledig ingestort nadat Enterprise 103 destijds bij Radio Zwolle is weggegaan. Wat Zwolle nodig heeft is een hippe radiozender voor een breed publiek met leuke muziek en nieuws verpakt in een flitsende uitstraling. Zat voorbeelden te noemen van goed functionerende lokale zenders. Een stad als Zwolle heeft een goede radiozender nodig met lokaal nieuws etc. Ik heb er weinig vertrouwen in vooralsnog dat dit het gaat worden. Een zender die alleen in het weekend uitzendt…. Dat is echt niet meer van deze tijd. Bovendien is het de stad onwaardig om anno 2010 als één van de weinige gemeenten in Nederland, nu nog het wiel opnieuw te moeten uitvinden als het gaat om lokale radio en tv. Ik geef de makers het voordeel van de twijfel, en hoop dat het totaal anders wordt als dat ik nu verwacht…..


  ⚠️ Meld

 16. Nou ook toen enterprice 103 (beppie)bij loz was , was het ook weinig soeps neem een voorbeeld aan nunspeet leuk om naar te luisteren


  ⚠️ Meld

 17. Ik weet niet wie de technick doet maar 105 fm ether zender klingt belabberd. Er zitten hoog frequent tonen/gejoel geluiden die je met gemak tussen de platen hoort en een brom.

  Gaat weer lekker alla radio zwolle kant op.


  ⚠️ Meld

 18. reactie op piet piraat: Nou toen enterprise103 daar nog zat werd er veel meer beluistert vooral in de weekenden. Die mensen weten hoe je radio moet maken en met weinig dure middelen mooi geluid wisten neer te zetten waar radio zwolle en nu ook zoo van kunnen dromen denk ik. Ik kan me nog herinneren uitbraak gevangenis bij noorde eiland: radio zwolle sliep en enterprise was er live bij en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  in ieder geval succes gewenst voor ZOO


  ⚠️ Meld

 19. precies, historie is oud en voorbij… nieuwe mensen, nieuw elan, frisse start en dan over half jaar mogen de criticasters hun mening hebben… en zou het dan negatief zijn, geloof me, dan ben ik de eerste die mee schiet. Maar dan wel opbouwend en… gebaseerd op de nieuwe gegevens, nieuwe mensen, nieuwe feiten.


  ⚠️ Meld

 20. ik doe de techniek, en de brom op de zender was een aardlus, omdat we afhankelijk zijn van de eigenaar van de locatie waar de zender staat is het even zo geweest, maar het was proef en nu opgelost! verder werken we nog aan het geluid

  en kritiek mag iedereen hebben ik was NIET betroken bij de vorige omroep ook nooit geweest. dus ik snap de discussie wel en niet!


  ⚠️ Meld

 21. Gisteren in de auto even geluistert en heb hem gelijk afgezet. Hoorde alleen maar zeer oude hollandse muziek. En Marcel bedankt voor je reactie maar draag golf fm zender is alles behalve schoon te noemen en hoezo afhankelijk eigenaar? Je moet er toch ten alle tijden bij de zender kunnen komen?
  Op deze manier kun je geen garantie geven om snel weer in de lucht te komen na storing fm zender als je eerst de eigenaar moet opsporen laat staan als de eigenaar even 3 weekjes op vakantie gaat ;);)

  Groeten


  ⚠️ Meld

 22. hallo ruud,

  klopt ik krijg ook een sleutel want apparatuur gaat altijd in storing op de momenten dat het niet moet maar er was er nog geen sleutel beschikbaar. Overigens is het signaal nog niet helemaal schoon maar daar ga ik vanavond mee bezig dus niet gaan schreeuwen als het signaal vanavond even weg is 😉
  de muziekkeuze is ook niet mijn keuze maar ook daar zal ook wel verandering in komen, doe ik overigens niet..  ⚠️ Meld

 23. Jammer dat altijd negatieve geluiden over zaken waar mensen eigenlijk geen enkele notie van hebben vaak de boventoon voeren.
  Ook ik heb de wijsheid niet in pacht.
  Wel weet ik een ding.
  Het is door de veel te dure TV afdeling en een destijds falend bestuur geweest dat de L.O.Z. failliet gegaan is.
  Hartstikke jammer want alleen Radio Zwolle had nog gewoon kunnen bestaan.
  Het verdient dan ook alle respect dat deze mensen (nieuw en oudgedienden) alle succes toegewenst krijgen, het is nogal niet wat om in dit huidige medialandschap dit te durven puur vanuit idealisme.
  Mijn zegen hebben jullie.
  En ook al doe ik zelf niets meer bij de radio (andere keuzes) zal ik toch regelmatig proberen te luisteren.
  En hoop dat nog jaren te doen
  Nogmaals heel veel succes
  Een oud medewerker.  ⚠️ Meld

Reageer