Eigen podium Deltion bij Thorbeckegracht Festival

Zwolle- Studenten van de opleidingen Podiumtechniek & Audiovisuele Productie en Artiest van het Deltion College leveren 11 september een muzikale bijdrage aan de tweede editie van het Thorbeckegracht Festival in het centrum van Zwolle. Daarnaast kan de organisatie dit jaar een beroep op studenten van de opleiding Beveiliging.

De studenten Beveiliging worden ingezet voor de beveiliging van het gehele festival. Hierdoor doen de studenten zinvolle praktijkervaring op. De studenten Podiumtechniek & Audiovisuele Productie en Artiest presenteren een eigen podium naast de Vispoortbrug. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn hier optredens van vier Deltion-bands te bewonderen. Voor deze optredens zijn twee tweedejaars en twee derdejaars bands geselecteerd. De studenten en leraren van de afdeling Podiumtechniek & Audiovisuele producties zorgen voor het podium en geluid.

De derdejaars bands, In Motion en Footprints genaamd, lopen momenteel stage bij Eddy Lammers, eigenaar van Rhythm & Music / Yamaha Muziekschool Zwolle. Rhythm & Music is vorig jaar een intensieve samenwerking aangegaan met de opleiding Artiest/Muziek van het Deltion. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de oprichting van het ‘Productiehuis Rhythm and Music’. Tweede- en derdejaars studenten die kiezen voor een stage bij dit productiehuis krijgen de unieke kans om tijdens hun stage een commerciële band op te richten. Beide bands zijn in te huren voor bedrijfsfeesten, bruiloften of andere partijen. Meer informatie over het project staat op www.rmmusic.nl .

Het Thorbeckegracht Festival vindt plaats op zaterdag 11 september in het centrum van Zwolle. De optredens van het Deltion College zijn vanaf 13.00 uur te bewonderen nabij de Vispoortbrug. Meer informatie over het Deltion College en de opleidingen Beveiliging, Podiumtechniek & Audiovisuele producties en Artiest staat op www.deltion.nl

Artikel delen:

Reageer