Expositie Krabbé vanavond in ‘De Wereld Draait Door’

Zwolle – De opening van de tentoonstelling van werken van Jeroen Krabbé en George Gosz in Museum de Fundatie kon afgelopen weekend al op veel belangstelling rekenen, nu oogst de expositie ook landelijke aandacht. In het populaire ‘televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ zal acteur/regisseur/schilder Jeroen Krabbé als gast aanschuiven.

 img_6728_copy.jpg

Hij schilderde op negen grote doeken het dramatische levensverhaal van zijn Joodse opa, dat eindigde in het vernietigingscentrum Sobibor. Voor deze uitzending is vanmiddag één van de schilderijen uit de tentoonstelling gehaald en naar de studio in Amsterdam vervoerd. Morgen zal het weer gewoon te zien zijn in Museum de Fundatie in Zwolle. De uitzending is vanavond om 19.30 uur op nederland 3.

img_6746_copy.jpg

img_6762_copy.jpg

img_6776_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Aangrijpende DWDD-reportage met Jeroen K. Zou mooi zijn als hij de hele verzameling schilderijen inderdaad blijvend in Amsterdam kon stallen.


    ⚠️ Meld

  2. Pfff… weer Krabbé, mooie publiekstrekker voor de fundatie hoor, maar ik begin me af te vragen of de fundatie een publiciteits-deal heeft gesloten met de Krabbe’s. Ook de thematiek vind ik uitgemolken en erg makkelijk/bedenkelijk. Het leed van zijn grootvader exploiteren in middelmatige kunst. Geef mij maar George Grosz, dat is tenminste interessant.


    ⚠️ Meld

Reageer