Steprace Zwolle in Park De Weezenlanden

Zwolle – Op zondag 19 september zal er in Zwolle een stepestafette plaatsvinden. Deze activiteit is maakt onderdeel uit van de ‘Europese Mobiliteitsweek’ waarin de stad Zwolle talloze activiteiten georganiseerd worden.

steprace_470.jpg
Foto: B.Steenbergen 

De estafette gaat van start in park de Weezenlanden. Overige activiteiten vinden plaats in doepark de ‘Nooterhof’ waar ook de kidsrace plaats zal vinden. Het inmiddels tweejarige stepteam Zwolle is actief bij de voorbereidingen van dit evenement. ‘We hopen op veel publiek om de stepsport op een actieve manier in Zwolle te promoten’, aldus  Arie Folkers. Arie is lid van stepteam Zwolle die gesponsord wordt door Blankier shortlease, ASN Upper Zwolle en stepwinkel.nl. Elke maandagavond trainen de Zwolse steppers met hun opvallende blauwe teamkleding op hun step. De stepestafette is onderdeel van de Kickbikecupcompetitie. Dit is de stepcompetitie die door middel van diverse wedstrijden door heel Nederland plaatsvinden.

Aan de start zullen diverse stepteams verschijnen met daarin onder meer de toppers van Nederland. Vanuit stepteam Zwolle en de zustervereniging stepteam Selles Kamperzeedijk zullen ook enkele teams mee doen. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur in park de Weezenlanden. Er geldt een open deelname waarbij een step en een chip te huur zijn. Tevens is het dragen van een helm verplicht. De estafettetechniek bestaat uit het doorgeven van de step op het moment van de wissel. De jeugdteams zullen een half uur en één ronde steppen. De senioren en veteranen zullen een uur en een ronde lang het parcours steppen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is een individuele steprace georganiseerd.

Voor meer informatie over de aankomende stepestafette, zie: http://www.autoped.nl/stepracezwolle/

En voor meer informatie over het plaatselijke stepteam zie:  http://www.stepteamzwolle.nl/

Artikel delen:

Reageer