Europese Mobiliteitsweek

Zwolle – Zondagmiddag 12 september wordt de Europese Mobiliteitsweek geopend met spectaculaire fietsraces. De Europese Mobiliteitsweek zal tegelijkertijd in 17 landen, en in duizenden gemeentes worden geopend. En natuurlijk ook in Zwolle! De Europese Mobiliteitsweek is voortgekomen uit de (Nederlandse) Autovrije Zondag. Deze richt zich op allerlei vormen van duurzaam vervoer, zoals openbaar vervoer, carpoolen, te voet naar school en natuurlijk fietsen in al zijn hoedanigheden.

De Zwolse Fietstaxi Fietsjoe verricht de openingshandeling om 12.30 op het raceparcours aan de Goudplevierstraat in Stadshagen. Aansluitend zullen skeeler en ligfietsraces, roeifietsraces en tandemraces worden verreden. Vorig jaar lagen de recordgemiddelden wat boven de 40 km/uur. Zal dat dit jaar worden verbeterd?

Bij de start staat ook een behendigheids-fietsparcours voor kinderen opgesteld. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Fietsschool. Verder zal er rond 14.00 voor de kleintjes ringsteken op de fiets worden georganiseerd door de Fietsersbond, waarvoor kinderen van 4 t/m 9 jaar zich (met hun eigen “dikke banden”fiets) kunnen meedoen. Iedere deelnemer krijgt natuurlijk een kleine attentie. Ook staan enkele kramen opgesteld van de Milieuraad, Fietsersbond en natuurlijk voor de inwendige mens. Te zien daarnaast onder andere de Zwolse Fietstaxi van Fietsjoe en natuurlijk het “rollend materieel” waarmee de deelnemers hun race gaan rijden. Ook kunt U in alle rust diverse types ligfietsen, roeifietsen en tandems aan het werk zien op het parcours of in de pits.

 

Programma

Opening met de Fietstaxi: 13.00
Aftrap ligfietsrace 13.15 – Einde ligfietsrace v.a. 14.15 
Aftrap roeifietsrace 13.30 – Einde roeifietsrace v.a. 14.30

Aftrap Tandemrace 13.45 – Einde tandemrace v.a. 14.45
Aftrap kidsparcours op eigen gedeelte Goudplevierstraat 14.00 
Aftrap Skeelers 15.00 – Einde skeelers plm. 16.00

Prijsuitreiking ligfietsen/roeifietsen 15.15. Prijsuitreiking skeelers 16.15 
Einde evenement 16.45

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. OPROEP

    Wie is de fotograaf, man, donker haar, leeftijd geschat tussen de 30 en 40 jaar, donker jack (waarvan ik meende dat er Weblog Zwolle op stond maar dat schijnt bijna niet mogelijk te zijn volgens de admins), die afgelopen zondag foto’s heeft geschoten van de ligfietsrace? De man had een spiegelreflex met vrij forse lens ervoor. Hij heeft wat fraaie kiekjes gemaakt naar het schijnt. Ik hoop dat wij die mogen bewonderen.
    Ook eventueel andere fotografen van het gebeuren, zijn er kiekjes die wij mogen zien?    Maak melding

Reageer