Gemeente Zwolle in Top 3 Beste Werkgever

Zwolle – Zwolle kan zich meten met de beste werkgevers in Nederland. Onderzoeksbureau Effectory maakte dat bekend tijdens een feestelijke awardsuitreiking. Ruim 370 organisaties dongen mee naar de titel Beste Werkgever 2010. Zwolle deed voor het eerst mee aan dit onderzoek en eindigde meteen in de top 3, op de derde plaats. Daarmee is Zwolle de hoogst scorende non-profit organisatie in de categorie ‘meer dan duizend medewerkers.’

“Bij de gemeente Zwolle zijn we competitief ingesteld. We mogen ons graag meten met andere werkgevers op allerlei vlakken. Jarenlang scoorden we hoog in het Intermediair Beste Werkgeversonderzoek”, zegt gemeentesecretaris Oenze Dijkstra. Zwolle was de beste werkgever in de non-profit in 2008 en de beste gemeentelijke werkgever in 2009. “Daar wilden we niet meer aan mee doen, om anderen ook eens de kans te gunnen hoog te eindigen. Toch waren we benieuwd hoe we beoordeeld zouden worden door een instantie die met frisse blik naar ons kijkt. Dat is Effectory geworden.” Elk jaar maakt Effectory bekend welke organisaties zich een jaar lang de Beste Werkgevers van Nederland mogen noemen.

Werkgevers met de hoogste score op medewerkertevredenheid of met de grootste stijging ten opzichte van het jaar daarvoor vallen in de prijzen. Ook organisaties die het beste scoren op de thema’s leiderschap, engagement, werksfeer en ontwikkelingsmogelijkheden krijgen speciale aandacht tijdens de Beste Werkgevers Awards. Zwolle blinkt volgens het onderzoek onder de medewerkers uit op een aantal punten: werkzaamheden, organisatie en collega’s. Daarvoor heeft de gemeentelijke organisatie respectievelijk twee achten en een 7,9 behaald. Op de algemene tevredenheid scoort Zwolle een 8,4. Bij het onderwerp ‘werkzaamheden’ werden vragen gesteld als ‘Ik doe zinvol werk’, ‘Ik krijg de kans om te doen waar ik goed in ben’ en ‘Ik heb voldoende verantwoordelijkheid in mijn werk’. Bij het thema ‘organisatie’ spraken medewerkers zich uit over de mate waarin zij tevreden zijn over Zwolle als werkgever, zich gewaardeerd voelen en achter de doelstellingen van de gemeente staan. Bij het onderdeel ‘collega’s’ gaven de ondervraagde medewerkers hun mening over onder andere de samenwerking en het presteren van de afdeling. De uitreiking van de awards vond donderdag plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Namens Zwolle was afdelingshoofd HRM Marcella Rijkschroeff aanwezig. Oenze Dijkstra reageerde blij en verrast op het goede nieuws. “Het is heel eervol om bij dit onderzoek, waaraan we voor het eerst meedoen, meteen in de top te eindigen en de beste werkgever in de non-profit te worden in onze categorie. Dat we het hoge niveau uit eerdere, andere onderzoeken hebben kunnen vasthouden vind ik geweldig. Het draait bij ons om de producten en diensten die we leveren aan onze burgers en aan het bestuur van deze stad. We gaan er onverminderd mee door om te proberen onszelf daar nog verder in te verbeteren. Want ook al eindig je hoog in een onderzoek: het kan altijd nog beter.”

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Daarmee is Zwolle de hoogst scorende non-profit organisatie in de categorie ??meer dan duizend medewerkers.??

  Ah, dat verklaart. Mijn werkgever zou anders het gemiddelde sterk naar beneden trekken.


  Maak melding

 2. Zwolle was de beste werkgever in de non-profit in 2008 en de beste gemeentelijke werkgever in 2009. ⤽Daar wilden we niet meer aan mee doen, om anderen ook eens de kans te gunnen hoog te eindigen.

  lol


  Maak melding

 3. Werken in en met de gemeente Zwolle heb ik als een feest ervaren.
  Mijn kijk op overheden is sindsdien echt bijgesteld en ik denk dat vele, ook profit organisaties veel kunnen leren van deze aanpak.
  Prachtig ook om het goede werk van de mensen van deze gemeente beloond te zien.
  Keep up the good work!


  Maak melding

Reageer