Verkeersomleidingen door werkzaamheden aan bruggen

RECTIFICATIE

Zwolle – Aan drie bruggen in Zwolle vinden van 13 tot en met 20 september werkzaamheden plaats. De firma KWS uit Zwolle verwijdert asfalt op de brugdekken en brengt ook nieuw  asfalt aan. Dit gebeurt bij de Aalvangersbrug en de Kieftenbrug van 13 tot en met 17 september. De werkzaamheden aan de Spoolderbergbrug vinden plaats op 13, 16, 17 en 20 september.

Om Hattem en Zuthem zo goed mogelijk bereikbaar te houden zijn de werkzaamheden verspreid over een aantal dagen. Afhankelijk van de brug die wordt aangepakt is een logische omleiding gevonden. Er staan tekstborden bij de desbetreffende bruggen die de omleiding aangeven.

Aalvangersbrug  
De brug bij Zuthemerweg/Aalvangersweg wordt afgesloten op maandagmiddag 13, woensdag 15 en vrijdag 17 september. Op maandagmiddag 13 en woensdag 15 september kan het fietsverkeer nog wel gebruik maken van de brug. Op maandagochtend 13 en op vrijdag 17 september vanaf 9.00 uur is de brug voor fietsers gestremd. De fietsers worden dan omgeleid via de Aalvangersweg. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via Gravenweg, Bremmelerstraat (Wijhe) en Rijksstraatweg/Wijheseweg (N337) vice versa.

Kieftenbrug
De brug bij Aalvangersweg 9 wordt afgesloten op maandag ochtend 13, dinsdag 14 en donderdag 16 september. Op maandagochtend 13 en dinsdag 14 september kan het fietsverkeer nog wel gebruik maken van de brug. Op maandagmiddag 13 en op donderdag 16 september vanaf 9.00 uur is de brug voor fietsers gestremd. De fietsers worden dan omgeleid via de Wijheseweg (N337) en Zuthemerweg vice versa. Ook het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via Wijheseweg (N337) en Zuthemerweg vice versa. 

Spoolderbergbrug
Bij de Spoolderbergbrug wordt het fiets-/voetgedeelte van het brugdek vervangen. Hierdoor is er op maandag 13 en maandag 20 september buiten de spitstijden verkeershinder voor autoverkeer. De weg wordt half afgezet. Het fietsverkeer komend vanaf Zwolle richting Hattem wordt op maandag 13, woensdag 15, donderdag 16 en maandag 20 september gestremd en omgeleid via het Vijverbergpad, de Oude Veerweg en Katerveerdijk, met als korter alternatief Vijverbergpad-Oude Veerweg-Ruiterlaan-parallelweg Spoolderbergweg.  

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Wat ik niet snap is dat bepaalde zaken tegelijk aangepakt worden. Waarom niet even wachten en na elkaar? Ze zijn nu op de A28 bezig, dus loop ik ’s avonds in de val op het stuk van noord naar zuid. Als ik echter bij centrum eraf wil om zo naar W’holte te gaan, kom ik op de Blaloweg ook in een gedeeltelijke afzetting.


    ⚠️ Meld

  2. Ook staat de omleiding niet altijd goed vermeld. Laatst toen de Middelweg afgesloten was, doolden een ouder echtpaar door de Aalanden op zoek naar de toegang naar Stadshagen. Ik hoop dat ze het via Westenholte hebben gevonden.


    ⚠️ Meld

Reageer