Forenzen op Prinsjesdag met “OV-fiets” naar het werk

Zwolle – GroenLinks laat forenzen gratis kennismaken met OV-fiets. Wie anders met de auto naar het werk in Zwolle komt, kan op Prinsjesdag eens uitproberen hoe het ook duurzamer kan. In het kader van de Week van de Vooruitgang leent GroenLinks Zwolle op 21 september gratis fietsen uit aan forenzen.

In plaats van de auto nemen zij de trein of bus naar station Zwolle en fietsen vandaar verder naar het werk. Belangstellenden kunnen een afspraak maken via nummer 06 154 388 21 (telefoon op zonnecellen). GroenLinks vindt het belangrijk dat mensen zo veel mogelijk gebruik maken van duurzame ver­voer­­middelen, die de luchtkwaliteit en de schaarse ruimte zo min mogelijk aantasten. Vooral het woon-werkverkeer is een bron van (file-)ellende. Daarom wil GroenLinks het gebruik van de OV-fiets voor dat doel promoten.  Op dinsdag 21 september stelt GroenLinks Zwolle fietsen ter beschikking van forenzen die eens willen ervaren hoe het is om vanaf hun woonplaats met het openbaar vervoer naar Zwolle te reizen en het laatste stuk naar het werk per fiets af te leggen. In dit geval krijgen zij voor één dag een fiets van GroenLinks te leen. Als ze dit vaker willen doen kunnen zij gebruik maken van het systeem van de OV-fiets.  

Hoe werkt OV-fiets?
Op vertoon van een NS- of OV-fietspas kan men op zo’n 200 huurlocaties in ons land een OV-fiets huren. Zonder wachttijd, zonder borg en zonder formulieren in te vullen. Eénmalige online registratie volstaat. In Zwolle kan men terecht bij de rijwielshop op het Stationsplein en in de zelfservice fietsenstalling aan de zuidzijde van het station. Voor meer informatie: www.ov-fiets.nl.  

Europese mobiliteitsweek: gezond op weg!
De actie vindt plaats in het kader van de Week van de Vooruitgang, ook wel Europese mobiliteitsweek die duurt van 12 tot en met 22 september. De Europese mobiliteitsweek is een campagne voor duurzame mobiliteit waaraan meer dan 2000 gemeenten in de EU meedoen. In 2010 is het thema "Travel Smarter, Live Better", in Nederland: "Gezond op weg". Voor meer informatie zie www.weekvandevooruitgang.nl.  

Witte fietsenplan
De promotieactie voor de OV-fiets sluit aan bij het Zwolse beleid zoals vastgelegd in de mobiliteitsvisie: "De fiets als voor- en natransport naar het openbaar vervoer krijgt extra accent" en is in lijn met eerdere voorstellen  van GroenLinks in Zwolle om het fiets­gebruik te stimuleren, met name het witte fietsenplan uit 2008. Voor meer informatie over het witte fietsenplan KLIK HIER 

Artikel delen:

Reageer