Reis een jaar lang met 20% dalkorting in de bus

Zwolle – De provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland, de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Regio Twente en de vervoersbedrijven Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Veolia Tansport laten reizigers graag kennis maken met de voordelen van de OV-chipkaart. Daarom bieden zij gratis het reisproduct ‘Dalkorting’ aan op de OV-chipkaart.

ervaar_het_ov.jpg

Reizigers die de Dalkorting voor 1 december 2010 op hun persoonlijke OV-chipkaart zetten, krijgen een jaar gratis 20% Dalkorting (na 9.00 uur) in de bus in Gelderland, Overijssel en Flevoland. De Dalkorting kan bij alle ophaal- en oplaadautomaten in Oost-Nederland op de persoonlijke OV-chipkaart geladen worden. De Dalkorting is ook via www.ov-chipkaart.nl te bestellen.

Wat houdt de gratis 20% Dalkorting in?

  • Een jaar lang met 20% korting reizen in de daluren.
  • Inchecken op maandag tot en met vrijdag na 9.00 uur, in het weekend en op feestdagen de gehele dag.
  • Geldig in alle bussen in Gelderland, Overijssel en Flevoland, met uitzondering van Almere en Lelystad.
  • Tot 1 december gratis te bestellen.

De Dalkorting (20 %) wordt berekend over het basistarief én het kilometertarief over zowel voltarief als leeftijdskortingen. 65+ers krijgen op hun persoonlijke OV-chipkaart automatisch 34 procent leeftijdskorting. De Dalkorting betekent daarnaast 20% extra korting. De Dalkorting op de persoonlijke OV-chipkaart loopt na 1 jaar automatisch af. Daarna kost de Dalkorting € 7,50 per jaar.

Hoe krijgt u de 20% Dalkorting?

U kunt de 20% Dalkorting op twee manieren verkrijgen:

  1. Rechtstreeks. Ga naar een ophaal- en oplaadautomaat bij bijvoorbeeld een tabakszaak of Primera en zet de Dalkorting Oost-Nederland voor € 0,- met de knop ‘opladen reisproduct’ direct op uw persoonlijke OV-chipkaart.
  2. Via www.ov-chipkaart.nl en volg de instructies op het scherm. Ga daarna naar een ophaalautomaat in de bus of een oplaad- en ophaalautomaat bij een tabakszaak of Primera en zet de 20% Dalkorting met de knop ‘ophalen bestelling’ op uw ov-chipkaart.

Geen persoonlijke OV-chipkaart?

Heeft u nog geen persoonlijke OV-chipkaart en woont u in West-Overijssel of Twente? Dan kunt u gratis een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen! Normaal kost een OV-chipkaart € 7,50. De provincie Overijssel en regio Twente bieden haar inwoners de kaart tijdelijk gratis aan (op=op). Ga naar www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en vraag uw OV-chipkaart gelijk aan. Meer informatie over de Dalkorting is te vinden op www.ervaarhetov.nl.

Artikel delen:

Reageer