RTV ZOo van start gegaan

Zwolle – Vrijdag 10 september heeft wethouder van cultuur Nelleke Vedelaar, onder grote belangstelling, met een druk op de rode knop, het startschot gegeven voor de nieuwe omroep in Zwolle. Dit alles was uiteraard allemaal te volgen via de radio en kabelkrant. Er was live muziek van nederlandstalige zangers en een zangeres.

10-10-2010_opening_zoo__openings_handeling_nelleke_vedelaar_3.jpg

Uitzendingen van programma’s vinden over het algemeen plaats tussen plusminus 08.00 uur en 23.00 uur. Zo spoedig mogelijk zal er wat programma’s betreft uitbreiding plaatsvinden en dan niet met een ochtendje hier of daar met met een dag per uitbreiding. Uiteindelijk zal men weer de hele dag, de hele week uit gaan zenden. Waar nu nog geen programma’s zijn zal de tijd gevuld worden met muziek. De programering zal breder zijn dan in het verleden. Actualiteiten zullen daarin een grote plaats innemen. Op dit moment is men druk doende om bij de oude vrijwilligers (van LOZ) te inventariseren wat de mogelijkheden voor terugkeer zijn. Alle mensen zullen benaderd worden.

img_6794_copy.jpg

10-10-2010_opening_zoo__eerste_live_uitzending_in_nieuwe_studio_5.jpg

10-10-2010_opening_zoo__muzikale_ondersteung_div_artiesten_7.jpg

 

img_6813_copy.jpg

10-10-2010_opening_zoo_h_van_e_achter_de_techniek_6.jpg

10-10-2010_opening_zoo_simone_shapel_en_nelleke_vedelaar_2.jpg

img_6805_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 136
 1. Een vliegend start voor ZOO dus.

  Er is nl voor een strategie gekozen van geleidelijke invulling en uitbreiding van de programma’s, waarbij de programmering breder zal zijn dan in het verleden.

  “Oude” (ik neem aan dat ze “voormalige” bedoelen) vrijwilligers worden benaderd voor deze invulling/uitbreiding.

  Ik ga het volgen maar hopelijk wordt het geen “oude wijn in nieuwe zakken” !


  ⚠️ Meld

 2. Eindelijk weer in de lucht. En nu snel 7 dagen in de week. En de ontvangst via de ether, zelfs goed te ontvangen tot achter in Dalfsen. Helaas is tot nu toe nog steeds het signaal op de kabel heel slecht. Niet echt lekker om aan te horen. Hoop dat dit snel anders gaat worden.
  Begin was goed… nu op weg naar meer!!!


  ⚠️ Meld

 3. Boniek; Ik ga het volgen maar hopelijk wordt het geen “oude wijn in nieuwe zakken” !

  Oude wijn kan zeer goed zijn, dus waarom niet, zolang ze maar aan de slag durven gaan met nieuwe vrijwilligers en de met een nieuw elan. Maar het oude helemaal weggooien kan jammer zijn.


  ⚠️ Meld

 4. Oef… als degene die de artiesten geboekt heeft ook de programmering regelt, vrees ik dat ik er niet veel naar zal kijken.

  Is het geen idee dat WLZ zich er tegenaan gaat bemoeien en een nieuwsprogramma gaat doen?


  ⚠️ Meld

 5. De besten in NL op radio-gebied? Ze hebben elkaar nu net (14:00) afgewisseld…Felix Meurders & Dolf Jansen (vooral de 1e) bij “Spijkers met Koppen” en na het nieuws…the one and only: Frits Spits :D:D:D

  Beiden op radio 2. Succes mensen, om de beste te worden moet je eerst veel ervaring hebben. Heb zelf van Felix de “begin-anekdote mogen horen. Hij begon ook lokaal. Het interview was in Hilversum bij Kruip in de huid van….van Frits, Ritmeester, Spits…Ze zijn overigens ook nog vrienden. Radio doen is toch ook veel leuker dan tv. Dat laatste medium is volgens mij puur voor ijdeltuiten 😉


  ⚠️ Meld

 6. Al is het weinig vernieuwend tot nu toe (vergeleken met de vroegere Omroep Zwolle) wensen wij ZOO veel succes voor de toekomst.
  Tip: Zorg eerst dat de radio gedeelte goed voor elkaar is en ga dan, indien er plannen voor zijn, met de TV uitzendingen aan de slag en benut de beste radio uren met een zo breed mogelijke programmering wat de meeste mensen aanspreken met veel lokaal nieuws afgewisseld met leuke vlotte presentatie en gevarieerde muziek (met name doordeweekse dag programmering)
  Succes!

  Groeten!
  Beppie Teters (DJ Stentorprise webradio http://www.enterprise103.com)


  ⚠️ Meld

 7. net ook ff geluistert in de auto…….. het scheurd erover en volgens mij zit er ook geen sounprocessing achter. Hoe kun je in vredesnaam zo,n slechte start maken? eeuwig zonder van die 36.000 euro en dat je dan zo,n slecht geluid hoort met waardeloze presenatie. was ook aan het switchen naar bv slamfm of radionl en toen weer ZOO nou ik weet niet wie de technische gedeelte doet maar die persoon kan er niet veel van. Als ik de baas was had ik nu gelijk alles uitgezet totdat het perfect is.

  Jammer ZOO had jullie echt hoger


  ⚠️ Meld

 8. Ik vind de belangstelling die Erik voor ZOO heeft wel mooi. Ik heb hier gisteren al enkele bijdragen van hem gelezen, vandaag in de Stentor en wederom hier. Hij stelt terecht hoge eisen aan de kwaliteit en weet goed te verwoorden waar het aan schort. Alles combinerend lijkt het me eigenlijk een open sollicitatie bij ZOO.
  Erik, waarom een verzoek van ZOO afwachten, bied je kennis en kunde gewoon aan en werk mee aan een kwaliteitszender voor Zwolle.


  ⚠️ Meld

 9. Ook ik heb even geluistert. Het lijkt alsof het geluid te hard de straalzender ingaat waardoor het lijkt alsof het geluid te hard klingt op de kabel en ether. De ether zender is beveiligd tegen te harde modulatie en toch klingt het overstuurt. Ik denk dat men in de studio de input naar straalzender moet bijstellen en zorgen dat het geluid beter beveiligd wordt door goede soundprocessing/limiter.

  Ik heb zelf veel ervaring hiermee en heb vroeger gewerkt (loondienst) bij Omroep Zwolle. Ik heb toendertijd alles aangesloten toen we waren verhuist van de Rietenweg naar de Faradaystraat. Ook jammer is dat de ether zender nog steeds op een verkeerde lokatie staat. Daardoor wordt het FM signaal niet gelijk verdeeld over de stad Zwolle. Zo is ZOO harder te ontvangen in Kampen dan in zwolle-zuid. Dit kan niet de bedoeling zijn. Ik heb voorheen, toen ik nog werkzaam was bij Omroep Zwolle, veel verzoeken ingediend bij de Radio Controle Dienst met verzoek voor meer vermogen maar men zei dat we de FM zender een betere en neutralere plek moeten plaatsen ergens rond de binnenstad zodat het FM signaal goed over de stad Zwolle verdeeld wordt.

  Ik ken aantal mensen die nu de technick doen en denk wel dat het goed komt maar persoonlijk vindt ik het jammer dat de start slecht verlopen is. Zag ook net dat de website zelfs nog niet online is.

  Oke mensen, succes verder!

  Beppie (webradio enterprise103.com)


  ⚠️ Meld

 10. Eens en lekker weekend verder

  Al is het weinig vernieuwend tot nu toe (vergeleken met de vroegere Omroep Zwolle) wensen wij ZOO veel succes voor de toekomst.
  Tip: Zorg eerst dat de radio gedeelte goed voor elkaar is en ga dan, indien er plannen voor zijn, met de TV uitzendingen aan de slag en benut de beste radio uren met een zo breed mogelijke programmering wat de meeste mensen aanspreken met veel lokaal nieuws afgewisseld met leuke vlotte presentatie en gevarieerde muziek (met name doordeweekse dag programmering)
  Succes!

  Groeten!
  Beppie Teters (DJ Stentorprise webradio http://www.enterprise103.com)

  😀


  ⚠️ Meld

 11. ja het geluid is gewoon jammer, moet echt beter worden. Net als de programmering nog, ik zie persoonlijk meer heil in een goede door-de-week-programmering dan in het weekend. Non-stop is en blijft jammer vanaf maandag t/m donderdag. En hoop dan ook dat ze beide zaken snel oplossen. Volgens mij blijft Zwolle schreeuwen om goede muziek met info over Zwolle.


  ⚠️ Meld

 12. Huub, wil een lokale zender qua inkomsten overleven zul je echt moeten scoren op doordeweekse dagen en niet hoofdzakelijk in het weekend. Meeste mensen luisteren doordeweeks naar de radio dus daar moet het geld vandaan komen zeg maar. Veel mensen hebben in het weekend andere dingen te doen, gaan lekker weg of lekker op de bank LCD TV kijken.;)
  Scoren in het weekend is ook belangrijk maar minder dan doordeweeks.
  Als ik de leiding had dan wist ik het wel.
  Elke doordeweekse dag vanaf 07.00 uur tot 18.00: Veel lokaal nieuws (kort en bondig) afgewisseld met vlotte presentatie met de beste muziek mix.(mix van bv veronica, 538 radioNL radio10Gold)

  Doelgroep programma,s zet je in de doordeweekse avond uren want dan zit toch de meeste mensen voor de TV/internet.

  De vrijdag en zaterdag avond zou ik wel vrij houden voor populaire muziek programma,s

  Dat is ook het format die wij hanteren sinds het bestaan van enterprise103

  Als je weet te scoren op doordeweekse dagen van bv 07.00 tot 18.00 dan weet ik zeker dat ZOO genoeg reclame krijgt anders ziet het er denk ik somber uit voor ZOO.

  Groeten!
  Beppie (DJ Stentorprise webradio enterprise103)


  ⚠️ Meld

 13. Volgens mij is Enterprise een beetje bang voor de concurrentie van het aloude Omroep Zwolle. Nergens wordt sporverslaggeving genoemd namelijk 😉


  ⚠️ Meld

 14. Ik ben het met jullie eens dat er doordeweekse dagen veel aandacht moet worden besteed aan alles wat er gebeurd in Zwolle .Nu luister ik naar ZOO .Gerrit v d Kooy komt vertellen over het grachtenfestival wat al is geweest.Mooier is dan in mijn ogen dat straks juist voor een dergelijk evenement aandacht wordt besteed ipv erna.In dit geval kon dat niet omdat ze pas zijn begonnen ,maar dat moet wel de insteek worden.Ook actueel nieuws kun je dan brengen .Je hoeft WLZ maar aan te klikken en je bent altijd op de hoogte en kunt dat nieuws dan ook brengen.Een weerpraatje over Zwolle en omgeving etc .Het komt hopelijk goed maar wat ik wil vragen is kom met goed commentaar ,opbouwend en niet alleen de boel afkraken.  ⚠️ Meld

 15. haha Dick, brief? Heb zelf niks over een brief gehad. En aan Marcello… Als ik bang was voor concurrentie zou ik hier nooit tips of wat dan ook plaatsen? Nee, cocurrentie is alleen maar gezond. Veel mensen van Omroep Zoo ken ik persoonlijk goed en ik ben geen persoon die, omdat we zelf ook uitzenden, een ander niks gun. Jammer van jou opmerking die echter nergens opslaat. Natuurlijk is sport ook belangrijk. Als je goed las had ik het over doelgroep programma,s daar vaslt sport ook onder. Wij hebben ook afgelopen periode dat Omroep Zwolle uit de lucht was verslag gedaan van FC Zwolle via onze internet zender. Men kon geneiten van 2×45 minutten live verslag zonder muziek er tussen door. Dit werd ook zeer goed beluistert. Ik weet ook dat bv de gemeenteraads vergadering ook zeer goed beluistert wordt dus met alleen muziek kom je als lokale omroep er niet!

  Groeten in ieder geval he;)


  ⚠️ Meld

 16. Hoi Beppie, zal ik het toch ff moeten opzoeken. Heb ook geen brief gehad. Ze weten ook wel dat ze me die ook niet hoeven sturen. Volgens mij sta jij er ook zo in. Ga ff zoeken.


  ⚠️ Meld

 17. Op dit moment is men druk doende om bij de oude vrijwilligers (van LOZ) te inventariseren wat de mogelijkheden voor terugkeer zijn. Alle mensen zullen benaderd worden.  ⚠️ Meld

 18. Heb Marcello niet gelezen, maar zo ken ik je idd

  Veel mensen van Omroep Zoo ken ik persoonlijk goed en ik ben geen persoon die, omdat we zelf ook uitzenden, een ander niks gun.

  Het gaat ook niet om de mensen die er vol goede wil werken. Lijkt me.

  Muziek en idd die live-verslagen van de FC op je zender. Volgens mij heb je een hartstikke gave zender. Heb ik er kritiek op gehad, irgentwo?


  ⚠️ Meld

 19. Oja Wichert. ben ik met je eens. Het moet zo zijn dat als mensen ergens een sirene horen………… zet ZOO aan en zorg dat mensen op de hoogte worden gebracht. Als je dat weet vast te houden dan laat mensen de radio aanstaan. Op deze manier hou je de luisteraars vast. Misschien zou ZOO kunnen samenwerken met Weblog Zwolle, De Stentor en uiteraard met de zwolse politie voor meer lokaal nieuws.

  Groeten!


  ⚠️ Meld

 20. Beppie, benieuwd wat je hiermee bedoelt?

  Jammer van jou opmerking die echter nergens opslaat. Natuurlijk is sport ook belangrijk.

  Kan me echt niet heugen dat ik daar wat over heb gezegd 😮


  ⚠️ Meld

 21. @ Beppie, haha, gelukkig maar. Maar uh, niet 1 kwaad woord is wel heulll weinig. Jullie ook veel plezier he & geniet van ’t weekend!

  Zwaar eens met de conclusie: luisteraar is Koning. Al was het alleen al om de eenvoudige reden dat ie 1 van de vele andere zenders opzoekt als hem/haar het gebodene niet aanstaat. Vind tegewoordig radio via internet ook geweldig. Wat een aanbod ook! Jullie hebben ook een livestream op de site volgens mij. Zal ook eens weer luisteren. Tjoooo


  ⚠️ Meld

 22. Ik vroeg me net af of e.e.a. in sc?ne was gezet voor verschillende foto’s van onze Nelleke, maar valt me nu op dat je op de tweede foto (die dus van Frank is), de camera van Harry ziet waar een fractie eerder foto één door is gemaakt.


  ⚠️ Meld

 23. Tuurlijk Beppie, da’s natuurlijk waar. Wilde even de extra mogelijkheden van overal radio-luisteren neerzetten. Allemachtig wat hebben wij (als klant) een keuze 😀 Heb toen geluisterd, toen jullie die FC Zwolle-pot live versloegen. Dat werd hier aangekondigd….Daar hebben jullie vast veel extra luisteraars door gekregen. Misschien nog eens een geschreven aanbeveler voor een (speciale) uitzending naar het onvolprezen WeblogZwolle sturen? Bedoel eigenlijk te zeggen, dat ik (vooral op het werk als 3fm weer eens teleurstelt) ook eens naar jullie zal luisteren. Al hoorde ik gister ook een aanbeveler voor “Daniël Dekker; ’s morgens op Radio 2”. Zal een hele klus zijn voor jullie om je te onderscheiden met al die concurrentie: Succes!


  ⚠️ Meld

 24. Vandaag maar eens geluisterd naar Enterprise 103 door al hun berichten op dit forum en ik moet zeggen mijn complimenten voor de goede en gevarieerde muziek afgewisseld met leuke jngels. Voor een internet radio zender hebben ze overgens zeer goede geluidskwaliteit. Misschien kan Zoo hun non-stop doorsturen?

  Toch wens ik Zoo succes


  ⚠️ Meld

 25. 😮 PE? we zijn verdorie alweer van de “Laatste Reacties-balk” gevallen….kom d’r maar in PE breaky breaky….wat vind je van ZOO, nav je opmerking op ’t alg.log?


  ⚠️ Meld

 26. Hallo daar,
  Er wordt vaak gezegd een goed begin is het halve werk. Maar helaas ging het voor RTV ZOO niet op. Waarom met veel bombarie iets aankondigen zoals oa de website op 10 sept online terwijl dat niet gebeurt. Ok kinderziektes dat kan. Maar dit is niet echt beslagen ten ijs komen en een goede binnenkomer. Het ziet er naar uit. Dat er weer voor het grotendeel de oude kliek van stal gehaald word. Ook qua huisvesting is dit het geval. Als je totaal iets nieuws begint. Lijkt het mij dat je dan ook niet in een pand met oud zeer gaat zitten. Als er iets gaat scheiden of stopt, blijf je toch niet op dezelfde plek zitten, lijkt mij. Wij zullen zien wat de toekomst voor RTV ZOO brengt. Succes allemaal. Yentl Bosland


  ⚠️ Meld

 27. Hallo allemaal,
  Kinderziektes heb je overal zoals ik al eerder schreef hier. Dat is ook gezond. Maar als je een voorschot van 36000 euro het voor elkaar krijgt om een hoop niet voorelkaar te krijgen. Tja waar moet dat heen?
  Kondig dan in mijn ogen pas iets aan.Als alles echt werkt en doet. Proefdraaien heet dat dacht ik. Jammer voor zo n mooie stad als Zwolle. Dat er geen echt binnen komer heeft plaatsgevonden.
  Zou er toch een smet ligggen op het pand aan de Faradaystraat?
  Als het maar geen dansen op een vulkaan gaat worden. Zwolle een stad van aanzien en allure hoort toch een ‘top’-station te hebben.
  Vol verwachting kijk ik uit naar RTV ZOO.
  Nogmaals succes Yentl  ⚠️ Meld

 28. er was idd wat problemen met het geluid (te hard) maar het is nu al stukken beter en de rest moet ziggo doen in het RC op de kabel is het nu veel te zacht geworden maar dar kunnne wij dus niets aan doen


  ⚠️ Meld

 29. Yentl een ander pand?? Heb je gezien hoeveel werk er is geleverd en heb je gezien hoe het is geworden.Ik denk dat ze met de goedkoopste oplossing een prima pand hebben nu.Het ziet er geweldig uit.


  ⚠️ Meld

 30. Reactie voor Wichert: Ik bedoel als je totaal iets nieuws begint. Ga je toch niet in hetzelfde pand zitten waar de LOZ naam en faam heeft gemaakt. Dan zit je gewoon op een vulkaan te dansen, denk ik. En dat zou jammer zijn. Ik had dan iets proberen te vinden in het centrum. Voor iedereen goed te bereiken. Nu heb je de kans dan en hoop mensen denken als ze naar de Faradaystraat gaan. O jee daar zat vroeger toch ook LOZ. En kun je consternatie krijgen. Als iets gaat scheiden, ga je toch niet in oud zeer zetten. Daarmee doe je jezelf te kort.Dat heeft dus niks te maken met hoe iets is geworden. Maar het lijkt erop dat er iets nieuws is gecreerd op een vulkaan die vroeger vaak tot uitbarsting is gekomen. Dus hopen dat het zich niet herhaalt want dat zou erg zonde zijn van de inzet van mensen en van het gemeenschapsgeld. Veel succes allemaal met de nieuwe RTV ZOO
  Yentl Bosland


  ⚠️ Meld

 31. Even aan Marcelm. iK neem aan dat jij de technische gedeelte doet? Wou even zeggen dat jullie tijd genoeg hadden voor een vlekkeloze start? Ziggo de schuld geven is wel heel gemakkelijk.
  De website is ook nog steeds offline.
  Toch succes gewenst.


  ⚠️ Meld

 32. Persoonlijk had ik de Faradaystraat vaarwel gezegd en een kleinere pandje genomen ergens rond het centrum. Voor een radio studio heb je tegenwoordig niet veel ruimte nodig. Bovendien blijf ik het jammer vinden dat de FM zender achter in holtenbroek staat want ontvangst in zwolle zuid (waar ik werk) is belabberd.

  Groeten en succes in iedergeval.

  Beppie Teters (DJ Stentorprise enterprise103)


  ⚠️ Meld

 33. Beppie ik weet dat je het goed bedoeld maar een pandje nemen in/of vlak bij de binnenstad is dat niet vreselijk duur ???Wij kletsen er wel makkelijk over maar er zal toch een reden voor zijn.


  ⚠️ Meld

 34. Hallo Wichert,
  Ik volg het al een hele tijd de perikelen rond de lokale radio in Zwolle.
  Er zou een reden voor kunnen zijn dat ze aan de Faraday blijven zitten. Wellicht heeft dat te maken met een erfenis van de loz waar ze niet onder uit kunnen. Het zou kunnen zeg niet dat het zo is. Maar ik had ook als ik de ZOO was meer een ruimte in het centrum opgezocht en niet op de plek van de voorganger blijven zitten. Lijkt mij niet lekker zitten. Heel veel succes met alles Radio ZOO


  ⚠️ Meld

 35. Hallo Wichert. Tuurlijk weet ik niet of er enige voorwaardes met de verhuurder zijn en waarom ze daar blijven zitten. Ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat ik daar niet zou willen zitten. Er staan genoeg pandjes aan de vechtstraat leeg en daar zit je ook op een neutrale plek. De FM zender zou je kunnen plaatsen op het oude belasting kantoor.

  Groeten!


  ⚠️ Meld

 36. Nog een mooiere plek voor de FM zender is op de oude watertoren (turfmarkt) dan rondgestraald. Dan weet ik zeker dat ZOO in heel zwolle perfect te ontvangen is. Vroeger had ik ook m,n eindzender op de palastrinalaan staan en inverhouding was m,n signaal sterker in apeldoorn dan in zwolle zuid;)

  Ik had het wel geweten als het aan mij lag:P
  enne Dick, groetjes he en Rutger Zandman nog bedankt voor je mail en ook moest ik je bedanken namens Herman!  ⚠️ Meld

 37. Wij zullen zien wat de toekomst brengt,
  Ik denk dat de heer Stibbe het pand niet zomaar voor een appel en een ei van de hand doet. Maar helaas nog steeds geen site online en het geluid is nou ook nog niet echt dat je zegt. Maar gun de ‘nieuwe lichting’ de tijd. Succes daar iedereen.


  ⚠️ Meld

 38. Nonstop muziek is ook simpel. Het lijkt wel of er enkel een CD-speler is aangesloten. Er is totaal geen mooie overgang want je hoort tussen de platen helemaal niets. Het lijkt nergens naar ZO(O)


  ⚠️ Meld

 39. Hallo radiomakers,
  Ik was erg nieuwsgierig naar jullie site die vrijdag 10 sept. 2010 al online had moeten zijn. Maar ik heb net gekeken en nog steeds hetzelfde. Erg jammer. Een hoop toeters en bellen qua aankondingen omroep ZOO vrijdag in de lucht qua site, programmering maar helaas is het goed beslagen ten ijs komen een beetje anders uitgevallen. Ook het geluid is helaas denk ik nog niet helemaal zoals het moet zijn. En dat allemaal voor 36000 euro (voorschot) subsidie gemeenschapsgeld. Een goed begin is het halve werk wordt er vaak gezegd. Wij wachten vol spanning af wat er gaat komen. Omroep ZOO ik duim voor jullie!!


  ⚠️ Meld

 40. maar wat hadden we nou toch afgesproken? Geef ze nou een half jaar… en is het dan nog bagger… afschieten. Maar gun ze nu eerst het voordeel van de twijfel… of konden jullie ook allemaal rekenen vanaf jullie geboorte dag. En ja, geluid is nog slecht, en non-stop, ja dat is jammer, maar afbreken is simpel… opbouwen duurt helaas iets langer.


  ⚠️ Meld

 41. Allemaal bekende gezichten uit de Omroep Zwolle tijd. Niets vernieuwends dus. Ook de studio was van OZ toendertijd. Dit zal echt niets worden, heb even geluisterd maar dit is dus geen rooie subsidiecent waard.


  ⚠️ Meld

 42. Reactie voor Huub goed plan geef ze 6 maanden. Wellicht nog beter geef ze negen maanden de tijd. Zie het als een zwangerschap. En dan maar hopen dat het geen miskraam wordt. Dat zou heel erg zonde zijn. Ik vind het alleen heel erg jammer de publiciteit anders vertelde hoe en wat met RTV ZOO dan dat de werkelijkheid doet aannemen. Roep het pas als je het ook zeker kunt waarmaken. Over 9 maanden zie we het resultaat. Een prachtige horizontale programmering. Een goede afgestemde mix tussen muziek,nieuws en informatie voor iedere laag van de Zwolse samenleving. Succes met deze zwangerschap. Robin


  ⚠️ Meld

 43. horizontaal is lokaal nooit echt mogelijk… maar negen maanden lijkt me heel mooi. Wedden dat het een mooi kindje gaat worden. En wat betreft muziek en info en nieuws, ja dat moet nog beter, maar het lijkt me raar als ze daar niet over na denken, ook gezien de vergunningsvoorwaarde die op dit punt veel eisen stelt hoor.


  ⚠️ Meld

 44. De hoofdstad van Overijssel komt met een hobbybop omroep, ik zou me doodschamen als ik de gemeenteraad en college was. Leuke PvdA wethouder die de rode knop indrukt, goed bezig zeg! Over een halfjaar hebben zehet nog steeds niet voor elkaar denk ik. Waarom het wiel opnieuw proberen uit te vinden met mensen die dat al eens gedaan hebben en het dus nog steeds niet kunnen….jammer.


  ⚠️ Meld

 45. Dick

  A. het = Een goed functionerende publieke lokale omroep met kijkers en luisteraars dick!

  B. hierom: Half jaar om A te realiseren moet kunnen lijkt me

  C. Het is voor elkaar als punt A van toepassing is!


  ⚠️ Meld

 46. @ Paul, maar leg de lat niet te hoog: allemaal vrijwilligers, weinig budget. Vooropgesteld: tevoren heb ik me ook afgevraagd of het een toegevoegde waarde zou zijn. Het nut en de noodzaak. Vroeg me af of er uberhaupt een behoeftepeiling was geweest.

  We hebben hier Enterprise al en RTV-Twente. Had ook gehoopt op tv en vooral teletekst/multimedia…..Maar dit is eruit gekomen. Moeten we het mee doen. Valt me wel tegen dat ze niet vaker uitzenden.

  Volgens mij gaan ze af als een gieter als ze met een half jaar de boel al weer kunnen inpakken?
  —-
  In de aanloopfase hoopte ik eigenlijk dat die andere club zou winnen, maar die hadden geloof ik de boel bedonderd omdat ze onder valse namen hier postten. Daarom namen sommige gemeenteraadsleden ze ook niet meer serieus. Nou ja, ’t zal allemaal wel. Hoop dat ze genoeg draagvlak hebben en het lang volhouden met voldoende en enthousiaste vrijwilligers; niet te duur zijn natuurlijk.

  Bedankt voor het verduidelijken van 16:33.


  ⚠️ Meld

 47. Ik zag op de foto’s tv spullen staan dus er komt toch ook tv neem ik aan? Kabelkrantje is het minimale lijkt me?
  Radio moet gewoon meteen goed zijn, kwestie van de juiste mensen aan de knoppen. Maar ja meer dan 100 vrijwilligers is vragen om problemen. Dat zal altijd zo blijven. Met 5 fulltimers met radio en tv knowhow kun je de zaak prima draaien kosten personeel ongeveer
  180.000 eurootjes en dan nog hetzelfde bedrag aan reclame proberen binnen te harken. Dan zit je goed!


  ⚠️ Meld

 48. Ik hoor Paul het RTV 038 verhaal orakelen.
  TV in Zwolle is een gepasseerd station. LOZ is failliet gegaan door de tv-tak. TV in Zwolle blijkt, net als het betaald voetbal, niet rendabel te zijn.


  ⚠️ Meld

 49. Marcello dat TV niet werkt geloof ik niet, zelfs een eenvoudige ouderwetse kabelkrant wordt nog steeds bekeken. Komt door het huidige zapgedrag, de adverteerders in de peperbus of wat er nog meer is willen echt wel eens een keertje zo adverteren. Die radio daar gaan ze de oorlog zeker niet mee winnen. Maar ik zie wel een foto met tv spullen en een waarschijnlijke vrijwilliger dus toch wel een kabelkrant?


  ⚠️ Meld

 50. Paul heeft het waarschijnlijk over onze webmaster Hans, die in een door ZOO geleende reportagewagen van Airplay Radio televisiebeelden maakten die middag 😉

  Voorlopig nog geen Kabelkrant, laat staan tv.


  ⚠️ Meld

 51. Omroep Zoo kun je vergelijken met een winkel die z,n deuren open heeft gedaan zonder dat er goederen voor de verkoop staat. Hoe dom kun je ook zijn he


  ⚠️ Meld

 52. Aaah admin, tsja beelden he. Het leek me een tv mannetje die aan een Grass Valley beeldmenger zat te draaien. Dus spullen van de buuromroep zullen we maar zeggen. Dus even kort voor mijn beeldvorming: RTV Zoo doet alleen maar radio?

  ===========

  Voorlopig wel.


  ⚠️ Meld

 53. Ik zit hier aan de andere kant van de wereld te hopen op de opening van jullie website. Ik wil namelijk dolgraag op zondagavond (bij jullie zondagochtend) luisteren naar Jan Kleinjan en zijn fantastische Klassieke Muziek programma! Wanneer zal de site er zijn?


  ⚠️ Meld

 54. Wat magertjes voor een stad als zwolle, meer dan 100 vrijwilligers toch?

  Magertjes, dan heb je al een behoorlijk volle dierentuin lijkt me… Wat moeten ze met bijvoorbeeld 500 vrijwilligers?


  ⚠️ Meld

 55. Huub ik bedoel natuurlijk dat het met 100 vrijwilligers nou niet bepaald goed te noemen is dat je daar dan alleen maar radio mee maakt.
  Kunnen ze niet typen ?


  ⚠️ Meld

 56. Hallo daar,
  De website in online. Proficiat. Qua radioprogrammering is het grotendeels hetzelfde als de vorige omroep. … Draait door,Terug in de tijd, etc. Dus weinig creativiteit en orginaliteit en dat voor 36000 euro subsidie. Zwolle is een grote stad. Maar qua lokale media stelt het op dit moment niet veel voor. Dat is erg jammer voor zo n mooie stad als Zwolle. Lees dat ze 100 man vrijwilligers hebben. Die rollen tzt wel weer door de Faradaystraat. Met 10 mensen kun je al goed radio maken en een goede programmering neerzetten in mijn ogen. Het gaat er niet om om wat er staat maar wat je brengt op de radio en de kwaliteit van het geluid en de programmering. Of je nu op een zolderkamer zit of wat voor kleine ruimte ook. Het gaat niet op een groot pand, zoals nu weer. We zullen zien of RTV Zoo het gaat maken. Geef ze de tijd. Maar een goed begin was het helaas niet en dat is toch het halve werk. Succes daar


  ⚠️ Meld

 57. Robin Veltman…met tien man goede radio maken? Zeven dagen lang, 24 uur per dag? Inclusief goede nieuwsvoorziening? En verslaggeving van belangrijke evenementen, en sport? Dat moeten dan tien enorme klasbakken zijn! Goedbetaalde klasbakken bovendien. Je vergeet dat het om honderd vrijwilligers gaat, waarvan een groot aantal mensen vermoedelijk 1 uur in de week tijd heeft.


  ⚠️ Meld

 58. geen tijd hebben is onzin, meeste mensen (werken):P
  32–36 uur per week, het is hoe je de tijd zelf indeeld
  maar dan nog ,,, je moet ook wel radio kunnen maken,
  met halloooo hier ist volgende plaatje voorrrr…….

  nee dat is het niet!!!  ⚠️ Meld

 59. Het lijkt nu nog nergens op. Met Marijke Mosterman (regie), Hanneke Hamer (netwerk), Harry Bouwhuis en Piet Bakker (sport) erbij heb je kans. Die, en anderen, zijn door de expansiedrang van het vroegere tv Zwolle eruit gepest. De eerste twee dames waren bijna dagelijks in de studio te vinden. Haal daarnaast nog Rianne Bekking terug uit Groningen en je hebt succes.


  ⚠️ Meld

 60. Cees je noemt allemaal namen op die nu elders werk/hobby gevonden hebben.Harry en Piet Swollenaer Mrijke (klasbak) omroep Twennte en nog veel meer.Hanneke weet ik niet.Afgelopen zaterdag 14.00 uur geluisterd zeer amateuristische docent die de ene uh naar de andere sprak .De verbinding wil niet lukken naar Zw Boys veld weet niet wat hij moet doen of zeggen.Zondagmorgen was ik nieuwsgierig of er lekkere luistermuziek met Zwols nieuws kwam maar tot mijn verbazing was de computer aan.Jammer want ik blijf toch geloven in de mensen die zoveel werk hebben verzet of is het meer hopen?????


  ⚠️ Meld

 61. Hallo Wichert, De genoemde personen kunnen zo weer vrijwillig terug bij ZOO hoor. Voorheen deden ze ook verschillende werkzaamheden bij verschillende partijen. Het is maar wat ZOO wil voor de nabije toekomst, zo doorharken of vooruit?


  ⚠️ Meld

 62. Tsja eens een hobby omroepje voor altijd een hobby omroepje.

  Het nieuwe kabinet moet gewoon de de licentie uitgifte voor publieke lokale omroep overlaten aan professionals. Dus de mediawet laten aanpassen en bij het CvdM ook mensen neerzetten met dezelfde politiek kleur.

  Bovendien moet de lokale gemeenteraad en het college er helemaal niets over te zeggen hebben. Dan krijg je dus dit soort pruts omroepjes in alle grote steden van de provincie. Enorm zonde, en inderdaad het kan prima met 10 man hoor zelfs met TV erbij! Moeten dan wel allemaal goudhaantjes zijn maar ook dat kan!


  ⚠️ Meld

 63. Paul, je praat onzin. Laten we even even een sportprogramma maken: presentator, technicus, iemand die de telefoontjes coordineert, laten we zeggen drie wedstrijden. Heb je al zes mensen nodig. Voor 2 uur radio.
  En dan denk jij dat je met 10 man een hele week kunt uitzenden? Ja, met vaste en betaald krachten vast, maar natuurlijk niet met vrijwilligers.


  ⚠️ Meld

 64. ach helaas getuigen meerdere reakties af en toe van onbegrip en onkunde. Veel mensen hebben geen flauw benul wat er allemaal al komt kijken om die paar uur nu al te draaien. Vandaar dat ik me soms kwaad maak om dit soort berichten.Laat diegene die het zo goed weten zich eens melden voor vrijwilligers werk misschien piepen ze dan iets anders. Zonder rancune overigens, maar kritiek van de zijkant is soms wel erg simpel.


  ⚠️ Meld

 65. Droko en Huub ik heb vele jaren radio gedaan met ook vrijwilligers, maar alleen met “geschikte” mensen.

  Niet met 100 man die hun zo graag hun vrijwillige steentje willen bijdragen omdat het om een omroep gaat. En een lokaal sportprogramma deden we met twee man en een aantal verslaggevers langs de lijn meer is echt niet nodig. Tjsa je moet wel wat kunnen natuurlijk Kwaliteit daat gaat het om.
  .
  Doe over een half jaar ofzo maar eens een echt luisteronderzoek.


  ⚠️ Meld

 66. goed idee zo’n luisteronderzoek… maar niet een beetje te kostbaar misschien voor een omroep die het moet hebben van subsidie. Denk dat het belangrijker is hoe ze dan in de markt staan. Procenten zeggen mij niet, wat belangrijker is of ze de luisteraars tevreden hebben, of die terug blijven komen en of er een aanwas is. En als die groep, hoe klein dan misschien ook, enthousiast is, en het hun omroepie noemen dan zijn ze daar geslaagd, toch. Maar laten we ze nogmaals gewoon 9 maanden krediet geven en daarna kijken hoe het in elkaar zit. Want er is zeker nu veel te verbeteren maar ik denk dat ze daar zeker hard mee bezig zijn.


  ⚠️ Meld

 67. Huub ben het met je eens hoor ,geef ze de tijd.Als je wel commentaar hebt wil dat nog niet zeggen dat je dan zelf geen vrijwilligers werk doet.Kritiek van de zijkant is het makkelijkste wat er is,dat ben ik met je eens.Je moet echter wel voor opbouwende kritiek open staan en ik hoop dat deze ploeg dat wel doet,ik heb nog steeds vertrouwen


  ⚠️ Meld

 68. kijk dat is een mooi slotstuk. Je hebt nog steeds vertrouwen. De geluiden die ik hoor is dat dit bij veel Zwollenaren zo is… en als dat zo blijft kan het alleen maar beter worden… hoop ik…


  ⚠️ Meld

 69. Wat zijn de ervaringen van medewerkers en luisteraar, na een maand en 11 dagen draaien?

  * zal beginnen; had nog niet gehoord, tot dinsdag overdag volgens mij: in de auto….luid en duidelijk, leuke muziek aan elkaar gedraad.
  Toch zat er her en der nog een kleine hapering.

  SUCCES! Misschien kunnen jullie met de hele groep eens bij LOKO gaan kijken, dat schijnt een kanjer te zijn met Herman Zielhuis, die vanavond draait. Of zouden “boeren” eerder tevreden zijn als “stadsen”?

  Op 105 fm! Nu vaker dan in het weekend?
  PS, is mijn dubbel verzonden (brief én mail volgens mij) vraagje daar al behandeld? Heb er eerst 1 gestuurd waar geen antwoord op kwam. De volgende was van vorige week.


  ⚠️ Meld

 70. Dick mijn moeder van91 vroeg zich af waarom de uitslag van Fc Zwolle van RKc-Fc nog op de kabel stond terwijl ze al tegen Sparta gespeeld hadden.Als je het doet die kabelkrant moet je hem toch agebn bij houden en het liefst elk uur.Ook na je adverteerders toe.
  Zaterdagmiddag geluisterd en was blij verrast met het aanbod van de sport.


  ⚠️ Meld

 71. Heb Huub gehoord.Heb al eerder gezegd dat ik nog wel wat opbouwende kritiek had(wat dat ook waard is),helaas is hij hier niet op ingegaan,want ik vind hem zeer gedreven en hij bereid zich prima voor.


  ⚠️ Meld

 72. @ Wichert, wat slecht, idd actueel of niet

  Dick mijn moeder van91 vroeg zich af waarom de uitslag van Fc Zwolle van RKc-Fc nog op de kabel stond terwijl ze al tegen Sparta gespeeld hadden

  Gelukkig dat de sport goed is, ga ik zaterdag ff luisteren. Weet jij wie het doen?

  Vind 2x geen antwoord op je mail ook erg slecht.
  —–
  Voorlopige conclusie, matig op gebied van communicatie (niet) en actualiseren.
  Voorlopig positief over presenteren.


  ⚠️ Meld

 73. Heb Huub gehoord.Heb al eerder gezegd dat ik nog wel wat opbouwende kritiek had(wat dat ook waard is),helaas is hij hier niet op ingegaan,want ik vind hem zeer gedreven en hij bereid zich prima voor.

  Dank je hartelijk voor dit positieve bericht. Heb je kritiek helaas niet ontvangen maar zou dat wel graag horen. Mag hier of anders even mailen naar mijn emailadres = tabakspot@gmail.com. En geloof me, elke kritiek positief of negatief zal ik zeker wat mee doen. Waarom niet trouwens? Dus laat maar horen.


  ⚠️ Meld

 74. nou wat is nu de algehele mening over de dierentuin? ik heb het gevoel dat we weer terug zijn bij af. ik hoorde al weer techniek problemen (alleen rechts geluid) en op de kabel is het om te huilen  ⚠️ Meld

 75. http://www.enterprise103.com/

  Heb hier zojuist even gekeken.
  Wat zal ik tegen je zeggen, Beppie Teters?
  Het bloed kruipt, waar het niet gaan kan….
  Wat vind je daarvan?
  Ik hoop dat het goed gaat met je broer Herman
  en wens hem het allerbeste toe.

  PS:
  Hebben jullie misschien iemand nodig die een fatsoenlijk
  denksportprogramma kan brengen?
  Ik houd me aanbevolen.
  Het concept voor dat programma heb ik bijna klaar.

  Met vriendelijke groeten vanuit de binnenstad van Zwolle,

  Peter Erik de Visser


  ⚠️ Meld

 76. Aanbeveling zondag a.s van 1600-1700 uur Huub op ZOO.Gouwe- ouwe
  Zaterdagmiddag programma met veel sport .Tussenstanden Zwolse clubs etc.


  ⚠️ Meld

 77. Bericht door wichert, op 27 oktober 2010 om 10:18
  Aanbeveling zondag a.s van 1600-1700 uur Huub op ZOO.Gouwe- ouwe

  Hartelijk dank voor deze lieve aanbeveling, zal zeker weer mijn best doen om er zondag een mooi en fijn programma van te maken.


  ⚠️ Meld

 78. De Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) worstelt met aanloopproblemen, waardoor nog altijd de kabelkrant op het tv-kanaal en de website niet echt operationeel zijn.

  Achter de schermen wordt door de vrijwilligers hard gewerkt aan oplossingen.

  “We werken er keihard aan en steken er ongelooflijk veel vrije tijd in.” Carl Withaar, die binnen het ZOO-bestuur communicatie en pr voor zijn rekening neemt,

  realiseert zich dat de omroep zich nog niet aan de Zwolse bevolking presenteert zoals ze ook zelf zou willen. Hij rept van ‘technische tegenslagen’, het gebrek aan voldoende middelen om versleten apparatuur te vervangen en de moeite die het kost die mankementen te verhelpen. “Mensen vergelijken ons met RTVOost, maar die omroep krijgt veel meer subsidie en werkt met beroepskrachten…”.

  Het Commissariaat voor de Media verleende RTVZOO eind mei de licentie. Een maand later faciliteerde de gemeente de nieuwe omroeporganisatie met een voorschot van 36.000 euro op de jaarlijkse subsidie. Dat maakte enkele investeringen in apparatuur mogelijk en ook vaste lasten als huur kunnen worden betaald. Na anderhalf jaar stilstand ging eerst veel tijd in het opknappen van de studio zitten en bleek de apparatuur ‘een klap’ te hebben gehad. Maar toch, op 10 september kon het openingsfeest worden gevierd. RTVZOO ging bij die start bewust alleen op vrijdag, zaterdag en zondag uitzendingen verzorgen. Idee is per 1 december het aantal uitzendingen naar enkele doordeweekse avonden uit te breiden. Met nieuwe medewerkers wordt gepraat, nieuwe ideeën worden uitgewerkt. ZOOliep vooral tegen de realiteit aan dat er geen enkele beroepskracht actief is. Bij de (failliete) voorganger was dat wel anders.

  Het kabelkrantkanaal laat zo nog geen actueel nieuws zien, wel het bericht dat ZOO op zoek is naar vrijwilligers. “Die kabelkrant heeft nu onze prioriteit”, meldt Withaar. “Eind deze week gaat er gelukkig een eindredacteur voor de kabelkrant aan de slag.” Wat ZOO intussen wel voor elkaar heeft (en bij de gemeente inleverde) is het geactualiseerde beleidsplan en een meerjarenbegroting.

  Stentor


  ⚠️ Meld

 79. Ik bedoelde niet Roel van Olst maar die Middelveld, die was toch hoofd techniek ? die schijnt al weer weg te zijn weet iemand meer?  ⚠️ Meld

Reageer