Nooit meer buitenspel!

Zwolle – Voetbal voor kinderen met beperkingen in Zwolle. Vorig seizoen heeft WRZV De Boog twee demonstratievoetbaltoernooien gehouden voor kinderen met beperkingen. Deze veldvoetbaltoernooien werden gehouden bij SV Zwolle en WVF. De drie partners willen aan dit succesvolle initiatief dit jaar een vervolg geven.

Iedere vereniging kent wel kinderen die graag willen voetballen binnen de club, maar vanwege de lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen niet mee kunnen komen binnen de beschikbare teams van de club. Deze kinderen willen heel graag voetballen maar wel op hun eigen niveau, passend bij hun mogelijkheden. Hoe kun je nu als voetbalclub iets organiseren voor deze enkele kinderen met dit specifieke niveau? In overleg met de voorzitters van de Zwolse voetbalverenigingen is afgesproken om de ideeën, initiatieven voor het voetbal voor kinderen met beperkingen te coördineren. Juist voor deze voetballers geldt het motto: Nooit meer buitenspel. De centrale rol voor deze coördinatie ligt bij WRZV De Boog. Deze club organiseert al meer dan 20 jaar voetbalaktiviteiten voor voetballers met een beperking.

De meeste van deze aktiviteiten vinden plaats in de WRZV-hallen in Zwolle. Naast de voetbalmogelijkheden binnen WRZV De Boog biedt sinds enkele jaren HTC in Zwolle een groep voetballers met een beperking (vanaf ongeveer 18 jaar) de mogelijkheid om te trainen op het veld. Voor de groep kinderen in de leeftijd van 6 tot ongeveer 13 jaar is er (nog) geen specifiek aanbod "G-voetbal" (Gehandicaptenvoetbal) op het veld. In samenspraak met de Zwolse voetbalverenigingen hebben SV Zwolle en WVF zich met enthousiasme aangemeld om samen met WRZV De Boog initiatieven hierin te ondernemen om deze jongste groep te interesseren voor het voetbal voor kinderen met beperkingen. In navolging van het initiatief van vorig jaar worden er dit seizoen weer twee "demonstratietoernooien G-voetbal" georganiseerd. De eerste vindt plaats op woensdag 22 september a.s. op het nieuwe kunstgrasveld bij SV Zwolle en de tweede op 20 april 2011 bij WVF. Iedereen met een beperking in de leeftijdsgroep van 6 tot 13 jaar is welkom om mee te doen aan deze veldtoernooien. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen die in het regulier voetbal niet mee kunnen of daar geen (spel)plezier vinden. Veel van deze kinderen volgen speciaal onderwijs of zitten in het regulier onderwijs met hun specifieke lichamelijke/verstandelijke beperkingen. Hierbij kan het ook gaan om kinderen met bijvoorbeeld stoornissen in het autistisch spectrum. Aan deze "toernooien" nemen in ieder geval kinderen deel uit Zwolle (De Twijn). De opzet van deze demonstratietoernooien is om in contact te komen met de doelgroep om met elkaar te bespreken welke behoefte er leeft onder deze kinderen. Willen ze "wedstrijden" spelen, of alleen trainen/spelvormen of af een toe een toernooitje, is er voorkeur voor veld of zaal en welke tijdstippen zijn het meest geschikt? Wij hopen van ouders en begeleiders antwoorden te krijgen op deze vragen. WVF, SV Zwolle en WRZV De Boog nodigen iedereen uit op woensdagmiddag 22 september a.s. bij SV Zwolle op sportpark Marslanden, Hyacinthstraat 66, 8013 XZ Zwolle, telefoon 038-4211087. De aftrap van het toernooi is om 14.00 uur en het toernooi is afgelopen om 16.00 uur.

Wie belangstelling heeft om als speler mee te doen aan het "toernooi" kan zich aanmelden via de website van WRZV De Boog: www.wrzvdeboog.nl

Namens WVF, sv Zwolle en WRZV De Boog,

Bert Klaassen, voorzitter WRZV De Boog, 06-51550528

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goed initiatief zeg. Samenwerking tussen WVF, sv Zwolle en WRZV De Boog. Zal Rob R. wel bijzitten; dan komt het zeker goed.

    1e “demonstratietoernooien G-voetbal” 22/9 bij de geel/zwarten. Half jaar later op “De Weide Steen”…succes!


    ⚠️ Meld

Reageer