Zwolle gaat door met Jazzfestival!

Zwolle – Na een herstart in 2005 met een uitstapje in 2009 (vanwege de bokbier introductie) en de vele positieve geluiden is door de HESZ besloten om van CaféJazz een jaarlijks terugkerend item te maken.

jazzfestival_2010.jpg

Het is weer gelukt om op (koop)zondag 3 oktober in een 9-tal Cafés live muziek te laten optreden. Ook zijn er weer verschillende jazzstijlen te beluisteren, het publiek kan zelf zijn keuze bepalen door naar een Café van zijn keuze te gaan om zodoende optimaal te kunnen genieten van zijn muzikale voorkeur. Het festival is met opzet gepland van 16.00 t/m 20.00 uur zodat ook het winkelende publiek na afloop nog ruim kan genieten van de diverse jazzstijlen in 9 cafés in de gezellige binnenstad van Zwolle. Het is de HESZ met behulp van jazzkenners gelukt om op 9 locaties een live band te kunnen contracteren, deze komen uit de wijde omgeving van Zwolle en variëren van 1 t/m 6 personen.

Omdat er maar weinig grote cafés in de binnenstad zijn is er jammer genoeg voor de grote bands niet altijd plaats. De HESZ bestudeert nog de mogelijkheid om de grotere bands in de komende jaren ook een podium te kunnen bieden in de knusse binnenstad van Zwolle. Door een financiële bijdrage van de horeca zelf is het mogelijk om dit festival GRATIS aan te bieden aan de jazz liefhebbers. In alle 48 HESZ Cafés liggen al vanaf 11 september gratis flyers waarop de deelnemende bedrijven met hun muzikale aanbod vermeld staan.

Programma Caféjazz 
Zondag 3 oktober 2010
vanaf 16.00 uur in 9 cafés in Zwolle – Gratis entree

Jazzy Jam –                    Martijn van Limbeek Trio met gast uit Duitsland
Café De Hetebrij –          Henk Zomer
Koperen Kees –               Trio – 038
Café De Gezelligheid –    Marloes & The Quintes
De Twee Heeren –          Syndicate
Public –                           Maggie & De Groentemannen
De Vier Jaargetijden –   Soulcap
’t Swolsch Café –           Jazz for Everybody
Borrels & Bites –            Majazztic

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer