Vragen over Masterplan Campusontwikkeling

Zwolle – De VVD Zwolle heeft kennisgenomen van het ‘Masterplan campusontwikkeling Hogeschool Windesheim en het Greijdanus College’ waarin beide onderwijsinstellingen aangeven hoe om te gaan met hun groeimogelijkheden.

De VVD Zwolle zet echter wel enige vraagtekens bij de ruimte die het plan biedt voor verkeersstromen die intensief gebruik maken van gebied rondom de campus. Zo mist volgens de VVD het plan een visie op de toestroom van fiets –en wandelverkeer vanaf het station. De kruising Lunenpad/Pilotenlaan is in de huidige situatie een gevaarlijk verkeerspunt voor voetgangers, fietsers en automobilisten. Daarom heeft de VVD Zwolle een aantal vragen voor het college.

  • Wanneer betrekt het college de verkeerssituatie rondom het kruispunt Pilotenlaan/Lunenpad bij het Masterplan Campusontwikkeling Windesheim en Greijdanus College;
  • Hoe komt het dat in het Masterplan niet gesproken wordt over de continue verkeersstroom van het treinstation naar de Campus en het Greijdanus College;
  • Is betrekking van de wandel -en fietsroute van het station naar de Campus en het Greijdanus College bij het Masterplan van invloed op de uitvoer hiervan, zo ja, is dit terecht?

Namens de VVD fractie,

René de Heer

Thom van Campen

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het zou ook fijn zijn als de gemeente het fietspad naar de campus scheidt van het voetpad dmv een hek, vooral bij de tunnels.
    Ik zie ’s ochtends regelmatig moeders met kinderen en ouderen die noodgedwongen van hun fiets moeten afstappen omdat er studenten op het fietspad lopen, zonder op of om te kijken.


    ⚠️ Meld

Reageer