Zeldzame vlinder

|   Laatste wijziging

Zwolle – Vorige week fladderde hij ineens weer in mijn tuin net als afgelopen jaar, de uiterst zeldzame Sleedoornpage. Deze standvlinder staat op de rode lijst en wordt slechts zelden in ons land gesignaleerd. Uiteraard heb ik melding gemaakt bij waarneming.nl.

ap_weblogzwolle_12sep10.jpg
Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Kenmerken zijn: Voorvleugellengte circa 15 mm. De grondkleur van de bovenkant van de vleugels is donkerbruin. Het iets grotere vrouwtje is lichter van kleur en heeft op de bovenkant van de voorvleugel een oranje veeg die bij het mannetje ontbreekt. Langs de achterrand van de onderkant van de achtervleugel bevindt zich een heldere, oranje band die aan de binnenzijde met opvallende zwarte vlekken is afgezet; de oranje vlekken hebben geen duidelijke halvemaanvorm. De witte lijn lijkt soms op een W; deze W is echter niet duidelijk en heeft gebogen zijkanten. De achtervleugel heeft een klein staartje; bij het staartje bevinden zich een of twee blauwe vlekjes. (bron:internet)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Zeldzame vlinder”

  1. Ik moest er anders wel om lachen. 🙂

    Het blijft bijzonder hoe je zulke kleine beestjes zo scherp krijgt. Heb op vakantie ook gepoogd een paar kleurrijke exemplaren te fotograferen, maar ze bleven nooit zitten… 😉
    Interessant site trouwens met die waarnemingen.

Reacties zijn gesloten.