Drie aanhoudingen voor mishandeling

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september drie mensen aangehouden voor mishandeling.

 

Op de Jufferenwal werd een 16-jarige man uit Wezep aangehouden. Hij mocht een horecagelegenheid niet in omdat hij geen legitimatie kon tonen. Toen een andere bezoeker hem voorbij wilde gaan en hem daarbij aanraakte sloeg de man uit Wezep de 21-jarige man uit Zwolle in zijn gezicht. Later die nacht vond er een vechtpartij plaats op de Jufferenwal. Een 20-jarige Zwollenaar is gewond geraakt aan zijn gezicht en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee mannen van 22 en 21 jaar uit Zwolle zijn aangehouden. De verdachten verklaren dat het slachtoffer is begonnen met de vechtpartij. De politie doet onderzoek naar de omstandigheden rondom de mishandeling.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Zal mijn kinderen niet verbieden de stad in te gaan, maar bijna ieder weekend lees je wel dat er in de binnenstad op zondagmorgen een vechtpartij heeft plaats gevonden.
  Ben altijd blij als ik ze weer thuis hoor komen.


  Maak melding

 2. Heb er nooit zo op gelet dat het vaak Wezepers zijn.
  Waar gaan we ze tegen houden? ;D. Denk dat het toch vaak drank in de man is, in combinatie met groepsproces, durf veel als ik met mijn maten ben. En misschien ook het stadsgevoel, t.o.v het dorpsgevoel.


  Maak melding

 3. @ Oke, dat van dat tegenhouden bedoelde ik ook meer als grapje.
  Snap ook niet waar dat stads/dorps anti gebeuren weg komt.
  Toen ik in de leeftijd van het wekelijks stappen zat ging in naar de Bierton en naar Dieka. Daar had je ook stadsen en dorpers door elkaar lopen, het is een kwestie van leven en laten leven. Niet zo’n kort lontje hebben als dat men tegenwoordig heeft. En heb respect voor elkaar.
  Er wordt naar je kleren gekenen en jij bent een …………. vul zelf maar in. Dat begint al op school.


  Maak melding

 4. Zijn het nou de Wezepers? bij gebrek aan andere allochtonen?
  Geert Wilders kan ook geen weekje naar het buitenland zijn of het gaat weer mis he? ;);)


  Maak melding

 5. ik lees 2 zwolle 1 wezep

  volgende week hasselt, kampen, of wat…….

  is niet van deze tijd al jaren gaat dat zo,
  alleen nu gaat men er poliesie bij halen voor 1 klap:o


  Maak melding

 6. @ Wim: sterke post! Als ie dan ook zijn opvoerder(s) niet mee heeft….kan het best heel goed een kansloos verhaal worden? En dan….geef ik toe!….is het leger zo slecht nog niet.


  Maak melding

 7. Zal mijn kinderen niet verbieden de stad in te gaan, maar bijna ieder weekend lees je wel dat er in de binnenstad op zondagmorgen een vechtpartij heeft plaats gevonden.
  Ben altijd blij als ik ze weer thuis hoor komen.

  Als je er zelf ook wel eens komt, dan weet je ook dat het in de praktijk best meevalt. Als je niet wil betrokken worden bij een vechtpartij, gebeurt het ook niet. Ik heb in die 15 jaar stappen 1x een knokpartijtje gezien en nog nooit ben ik er betrokken bij geweest. De stad is gewoon veilig, tenzij je er naar op zoek gaat.


  Maak melding

 8. Ik kan zo een twee drie niets verzinnen. Ik was op de zaterdagavond altijd zo weer vertrokken uit de stad, met uiteraard een scharreltje aan iedere arm.


  Maak melding

 9. Opmerkelijk

  Bericht door Wim, op 12 september 2010 om 20:18
  Een 16 jarige is geen man, en dat wordt hij ook niet met dit gedrag

  Zelfs ons leger zou hem niet tot de orde kunnen roepen? Wellicht met een busje bouwvakkers mee, een half jaartje of zo?


  Maak melding

 10. De jonge die bij de joffer in elkaar is geslagen is er slecht aan toe. Toen hij bewusteloos op de grond lag(door een klap) hebben ze op zijn hoofd in lopen raggen. Gevolg: hij moet een aantal tanden missen en heeft behoorlijke kneuzingen en zijn ogen zijn zo beschadigd dat het niet zeker is of dat wel weer goed komt:'(. Te triest voor woorden. Een groep van acht? man???!!!De politie schijnt wel goede beelden te hebben van dit alles.


  Maak melding

Reageer