Deltion Rallyteam actief in Hellendoorn Rally

Zwolle – Rallysport is een prima kweekvijver voor jonge techneuten die interesse hebben in autotechniek. Het Zwolse Deltion College biedt jongeren die voor een opleiding Veiligheid & Vakmanschap, Motorvoertuigen-, Carrosserie- of  Tweewielertechniek kiezen de unieke kans om aan twee serieuze rallyauto’s te sleutelen. Deltion beschikt namelijk over een eigen rallyteam, bestaande uit rijders, navigatoren en een serviceploeg van studenten en leraren. Vrijdag 17 september verschijnt het team aan de start van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally.

 16-03-2010_minister_devries_bij_onthulling_nieuwe_rally_auto_deltion_4.jpg

Het Deltion Rallyteam beschikt over twee rally-bolides: een Nissan 350Z en een, door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car (WRC). Met deze auto’s manifesteert het team zich in de eredivisie van de rallysport. Het team verschijnt met beide auto’s aan de start van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally, een rally die al jaren een hoogtepunt op de rallykalender vormt. Om ook de relaties van het team optimaal van het evenement te laten genieten, is er door Schutte Informatisering, het Ministerie van Defensie en het Deltion College een VIP-tent op het serviceterrein in Rijssen ingericht.

Nissan 350Z

Sinds vorig jaar rijdt het team met de Nissan 350Z mee in de Nissan 350Z Challenge, een merkencup met identieke wagens. Rijder Dick Bloemendaal en navigator Arjan Wissink verschijnen dit weekend na vijf maanden weer gezamenlijk aan de start. “Voor mij is het fantastisch om juist bij deze wedstrijd weer in te mogen stappen,” aldus een blije Wissink over z’n rentree.

Skoda Fabia WRC

Deltion werkt sinds enkele jaren samen met het Ministerie van Defensie, met als doel praktijkgericht onderwijs en de instroom van jongeren in de techniek te bevorderen. Afgelopen schooljaar heeft het Ministerie van Defensie een Skoda Fabia WRC, als onderwijsleermiddel beschikbaar gesteld. Met deze voormalige WK wagen rijdt het team in de A8 klasse, de koningsklasse der rallysport. De doorgewinterde oud Nissan rijder Eric Bolhaar en diens navigator Gert Kamphuis verschijnen dit weekend met de WRC aan de start van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally. “Wij hopen de komende dagen optimaal te presteren en de aansluiting met de top te behouden”, aldus Bolhaar.

Serviceploeg

De serviceploeg van studenten en leraren is verantwoordelijk voor het onderhouden en prepareren van beide rallyauto’s voor, tijdens en na afloop van de rally. Bij het onderhouden van de WRC krijgen ze ondersteuning van WRC specialist Wevers Sport. Zo leren de studenten op unieke wijze niet alleen zelfstandig maar ook in teamverband, soms onder grote tijdsdruk te werken; competenties die ook bij het werken bij Defensie een vereiste zijn.

De Schutte Informatisering Hellendoorn Rally is dit jaar 425 km lang en bestaat uit twee etappes die op vrijdag de 17e en op zaterdag de 18e september verreden worden. Er liggen in Twente en Salland zestien proeven klaar die een kleine 165 km op snelheid vertegenwoordigen. De rally start vrijdag 17 september vanaf 19.00 uur bij manege ‘t Oale Spoor in Hellendoorn en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door studenten van de afdeling Horeca, Beveiliging, Artiest en Podiumtechniek & Audiovisuele producties van het Deltion College. Meer informatie over het Deltion Rallyteam is te vinden via de website op www.deltion.nl/rallyteam 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Kan iemand mij nou eens uitleggen waarom de schoolgelden zo hoog zijn?? Het deltion heeft een machtig duur gebouw is sponsor van verschillende dingen net als Landstede. Waar komt al dit geld vandaan en waarom moet het schoolgeld dan zo hoog zijn.


    ⚠️ Meld

Reageer