WVF wint met kunst en vliegwerk van FC Zutphen (3-0)

Zwolle – In de voorspelling van de uitslag WVF – FC Zutphen gaf Voetbal Oost vooraf aan, dat er 88% kans was dat WVF ging verliezen vanmiddag. De kleine winstkans werd geschat op 5 %. En toen de ploegen om 3 uur aantraden en de wedstrijd begon zag het er de eerste 20 minuten ook naar uit dat de voorspeller gelijk kreeg. Onder leiding van de jonge scheidsrechter Van Leijenhorst uit Amersfoort startte FC Zutphen overdonderend en had WVF eigenlijk niks in te brengen. Vooral de wendbare en overal opduikende Mengerink was een plaag voor onze defensie , die echter met kunst en vliegwerk de bal uit de verdediging wist weg te werken.

Jeroen van Brummen moest al na 10 minuten ervaren dat je niet moet protesteren bij de scheids, want dat kost geel, en de ene man die WVF voorin had, Ozhan Kardag moest lang wachten op zijn eerste bal. Nee, iedereen was het er over eens , de 0-1 van Zutphen was aanstaande. Pas in de 19e minuut was er een fatsoenlijke aanval van WVF, waarbij de doelman handelend moest optreden. En opeens was daar in de 20e minuut Anne Nijland, de nieuwkomer bij WVF, die, nadat hij even met Hessel Berends van positie had gewisseld , na goed doorgaan van Kardag, de bal voor de rechterschoen kreeg en van 20 meter haarzuiver de rechterbenedenhoek vond (1-0).

Heel Westenholte was verbaasd en FC Zutphen verbijsterd, maar het wonder kreeg nog een vervolg: Nadat FC Zutphen in dezelfde minuut de kans op de gelijkmaker liet liggen, ging Timon Beimers er even later met de bal vandoor, bediende Özhan Kardag , en ook hij verraste de arme Ömer Demirci met een schuiver, zodat het zo maar 2-0 stond. "De doelpunten beslissen uiteindelijk wie de wedstrijd wint". FC Zutphen ging hierna massaal in de aanval, maar vrijwel alles ging door het midden, waar Fokko Ebbens en zijn verdediging bekwaam verdedigden. Dat ging wel ten koste van gele kaarten voor Jeroen van Leeuwen, voor wie het tempo wel wat hoog lag en Dion Reijnen, die een overdreven gele kaart (met gevolgen) kreeg. Maar na de onverwachte voorsprong gingen onze jongens beter voetballen en was er een poos sprake van een gelijk opgaande strijd, waarbij ook FC Zutphen tegen geel aanliep. Rust 2-0.

Na de pauze was er eenzelfde beeld, FC Zutphen viel aan en was gevaarlijk tot het 16 meter gebied, maar telkens weer was de eindpass verkeerd. En onze jongens gingen naarmate de tijd vorderde steeds meer geloven inde overwinning. Hans Kamping werd, moegespeeld, vervangen door Robbertjan Stals, die als rechtsback de taak van Dion Reijnen overnam, hij verhuisde naar links. Een vlotte WVF- combinatie in de 55e minuut van weer Beimers en Kardag strandde helaas op keeper Demirci, en even later ging zijn kopbal net naast. Fc Zutphen wisselde 3x in één minuut om het tij te keren, maar doelman Michel van de Aa werd terecht man van de wedstrijd, want hij hield het doel schoon vanmiddag. Timon Beimers werd, op zijn tandvlees lopend, vervangen door René Dorgelo. Aan aanvallen kwam WVF niet meer toe, en de wedstrijd zakte naar een bedenkelijk peil. Even sloeg de vlam nog in de pan, toen Dion Reijnen zijn tweede gele, en dus rood kreeg, en Mark Sloots een robbertje uitvocht met Hakim Ezafzafi, maar de toen wat warrig leidende scheidsrechter bedekte het met de mantel der liefde. De blessuretijd was al ruim aan de gang toen Özhan Kardag de bal net voor de middellijn oppikte en richting Zutphens doel ging. Met weer net dat beetje geluk, dat Zutphen vandaag zo miste, wist hij de eindstand van 3-0 op het scorebord te krijgen. En zo staan we na 2 wedstrijden maar zo op de derde plaats. Voetbal Oost moet zijn voorspellingen nog maar eens goed bekijken….. Succes volgende week in Kampen !

Door: Harry Ham

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer