Be Quick mist veel kansen, maar neemt toch punt mee

Dronten – Na de overwinning tegen DOS’37 weet Be Quick in de uitwedstrijd tegen Dronten het vierde competitiepunt binnen te halen. Een gelijkspel lijkt een behoorlijk resultaat, maar na de wedstrijd heeft Be Quick trainer Bert Hendriks niet echt een goed humeur. “Vooraf teken je misschien voor een punt, maar als je ziet hoeveel kansen we hebben gemist, dan is dit een tegenvallend resultaat.”

Be Quick start met de zelfde spelers in de basis als een week eerder. Uitzondering hierop is Jordy Hendriks, die in de warming-up een lichte blessure oploopt. Tom Eerden neemt zijn plaats in. Nieuwbakken Eersteklasser ASV Dronten ziet Be Quick na een goed half uur voetbal op 0-1 komen door een doelpunt van Jaoud Akloud. Dat is terecht gezien het spelbeeld. Even later komen de Drontenaren toch langszij door een penalty die binnengeschoten wordt door Hassan bai Kamara: 1-1. Er gaat nog een kleine soap aan vooraf als Kamara de bal uit handen neemt van Wesley de Klein die normaal gesproken de vaste schutter is bij penaltyaangelegenheden

Feit blijft dat Be Quick voor de rust de betere is en een aantal levensgrote kansen mist. “Voor de rust moet je de wedstrijd eigenlijk beslissen” zegt Hendriks. “Moet je gewoon met twee, drie doelpunten verschil voor staan.”

Na de rust is er sprake van een meer open wedstrijd. Beide partijen proberen verzorgd voetbal te spelen, maar hanteren ook regelmatig de lange bal. “In totaal hebben we denk ik wel vijf keer alleen voor de keeper gestaan en dan maak je toch maar één velddoelpunt.” Be Quick scoort inderdaad nog een keer, maar het is Nejim el Ataoui die het vonnis vanaf de elfmeterstip voltrekt. Ook nu wordt de voorsprong weer weggegeven als Ibrahim Pala de 2-2 maakt. Voor de Zwollenaren breken dan spannende minuten aan. “Het was aan het einde echt billenknijpen” zegt Hendriks. “Al krijgen wij in de 90e minuut nog een levensgrote kans als Viëlerie Justiana alleen op de keeper afgaat. Helaas pakken we niet meer dan een punt, maar het spel was in ieder geval duidelijk beter dan een week geleden.”

Basisopstelling Be Quick: Jos de Gram, Tom Eerden, Joran Hendriks, Thomas van den Berg,Durk-Jan Sinnema, Nejim el Ataoui, Sander Bolt, Bas Beverwijk, Walid Gabara, Jaoud Akloud, Viëlerie Justiana.

Door: Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Echt waar droko? Je mag toch verwachten dat wanneer je zoveel jaar op het hoofdpodium hebt gestaan, (weet nog dat ze kampioen werden met GP als aanvoerdert. Spannend om via de radio te volgen….) Dat er nu ineens zelfs een klasse tussen zit….dat ze dan zsm terug willen?

  Wat is de officieel gecommuniceerde doelstelling eigenlijk?


  Maak melding

 2. De doelstelling is handhaving, er doen er 3 van A1 mee en 3 van het 2e. Dus met handhaving mag je blij zijn, helemaal nu Smit geblesseerd is.  Maak melding

 3. Hoi Forza BQ; Dat verbaast me: handhaving. Ok jong team, maar de spelers die bij BQ doorstromen zijn NATUURLIJK absoluut niet de minsten van Zwolle. Heer Bakker doet al jaren uitstekend werk met A1.
  En het is bekend dat jeugdige afvallers bij de FC naar BQ gaan….Die Smit is ervaren he? Ja, da’s wel belangrijk!

  Maar in het beleidsplan voor 1, staat toch wel dat ze met een jaar of 3, oid, weer naar de hoofdklasse willen? Ondanks, waarschijnlijk, de niet rooskleurige financiële situatie.


  Maak melding

 4. FBeQ Handhaven moet absoluut te doen zijn.

  Volgens mij is naast handhaving toch juist de bedoeling om talentvolle spelers van het 2e en A1 door te laten stromen in de selectie?

  Ook deze doelstelling is m.i. niet te ambitieus, immers beide teams spelen op een hoog nivo en vele spelers hebben een verleden bij de grote buurman.


  Maak melding

 5. Het is idd een feit dat bq a1 aardige spelers heeft.
  Dus voor de doorstroming is het wel prettig dat ze nu in de 1ste klasse spelen.
  Hoofdklasse is voor een a1 speler echt te hoog gegrepen.
  Anders speelde hij wel bij de FC.
  En eens met Forza, handhaving is prima de komende jaren.


  Maak melding

 6. Tis toch bekend, nadat degradatie een feit was, 80% van de selectiespelers zijn verdwenen naar andere clubs? Broodvoetballers? Geen binding meer met een club? Of is dat ouderwets?


  Maak melding

 7. @ Rossoneri. Ok

  Hoofdklasse is voor een a1 speler echt te hoog gegrepen.

  Maar WVF dan? Die in dezelfde 1e Klasse speelt en (zeker) niet betaald bijvoorbeeld? Word er bij jullie betaald?


  Maak melding

 8. @Dick
  BQ begint opnieuw, wvf is al een tijdje bezig om op 1ste klasse niveau te komen, en idd er lopen nog wel wat contracten. Dit staat echter in geen verhouding met het verleden. De doekoe’s zijn op!!
  En bij wvf geen betalingen??? Dat zeiden ze 15 jaar geleden bij BQ ook!!;)


  Maak melding

 9. @Dick Een snelle rekensom leert dat de Westenholternaren nog zo’n 14 jaar hebben om het zinkende schip in te ruilen voor de Ark van Noach.

  Je kunt natuurlijk ook alvast een afspraak maken met Gerrit Piek, onze nieuwe wethoudert van Sport 😉


  Maak melding

 10. @ rossoneri, op 13 september 2010 om 14:16 die WVF-betaal discussie ga ik niet weer aan. 😉 O.a. met schoonvader (met of zonder zwagerT/maat) komen we daar niet verder mee. Vertrouw gewoon de penningmeesters door de jaren heen.


  Maak melding

 11. Eigen haard is Goud waard en alles wat aandacht krijgt groeit.

  Nederlandse spreekwoorden die ook van toepassing zijn op de (Zwolse) voetbaltalenten.

  De aandacht die je aan de jeugd besteed, loont. Maar wel gaan de kosten voor de baten uit.

  WVF, Zwolsche Boys, CSV’28 en D’Olde Veste zijn enkele verenigingen die dat goed voor elkaar hebben. Ik verwacht veel van die clubs de aankomende jaren.


  Maak melding

 12. @ Boniek, die Piek lijkt me een geschikte kerel! Zag (toen ik bij Kolk eigengemaakte frikandellen haalde) dat ie in elk geval een héle mooie fiets heeft.

  Mooie vergelijking: zinkend schip-ark van Noach 😀


  Maak melding

 13. @Boniek, Helemaal mee eens. Gegeven blijft, wat wil je… Hoofdklasse?, Topklasse? Dan zal er toch echt geschoven moeten worden. Of kies je voor 1 ste 2e klasse niveau? Dan lopen je beste spelers wel weg voor de nodige jallies!!
  @Dick
  Ok, prima hebben we het niet meer over.
  Gun wvf het allerbeste.


  Maak melding

 14. @ Rossoneri….je wilt niet weten hoeveel goeds ik over BQ heb te melden. Maar door je

  Daar spelen ze al jaren voor een paar schoentjes en een trainingspak!! 😮

  Doe’k ut maar niet 😀


  Maak melding

 15. @Rossoneri Ik heb geen idee hoe dat zit bij WVF. Dus daar kan ik geen onderbouwde uitspraak over doen.

  Gelukkig heeft Dick daar meer kijk op en heeft hij die vraag zojuist al beantwoord.

  De banden van Dick met WVF zijn kort, vandaar mijn reactie naar Dick op de vergelijking die jij daarvoor trok.


  Maak melding

 16. Eens Boniek over

  WVF, Zwolsche Boys, CSV’28 zijn enkele verenigingen die dat goed voor elkaar hebben. Ik verwacht veel van die clubs de aankomende jaren.

  D’Olde Veste weet ik nixxx van.

  Bij de boys alleen al om de visie van Sjon. Denk dat die van die sportfamilie die doelpunten machine die ook bij ons gevoetbald heeft uh Berry Mulder….ook al wel wat kan assisteren.

  Van Arnie verwacht ik ook heel veel en ze hebben een geweldige accomodatie, betrokken vrijwilligers en veel/heel veel goede jeugdspelers; voornamelijk uit Stadshagen.

  Tja en WVF….och….niet te hoog van de toren blazen he: je kent ut wel.


  Maak melding

 17. @Rossoneri Hoofdklasse is zeker mogelijk. Topklasse niet, dat staat m.i. gelijk aan betaald voetbal.

  Eigen jeugd met gerichte versterkingen is de beste balans …


  Maak melding

 18. 😉 Komt goed rossineri. Natuurlijk is “betalen” al sinds jaar en dag een heerlijk middel om de discussie aan te zwengelen.

  Waar zouden we zonder discussie zijn in dit land van Hoeksche en Kabbeljauwsche twisten?

  Maar uh, was juist trots dat ik (eindelijk) een discussie afgekapt had 😮


  Maak melding

 19. Boniek, eens alleen….heb familie en kennissen bij VSCO…da’s snel gegaan: 1 jaar 1e Klasse en weer terug. Het zal toch wel lastig zijn om weer in die hoofdklasse te komen?

  Idd Topklasse lijkt utopie, bovendien moet je je afvragen of je dat wilt. WIL v.v.Berkum het, bijvoorbeeld; ook naar de vrijwilligers toe? Dan moet het op zijn Genemuidens’ volgens mij. En gelukkig zit Genemuiden heel anders in elkaar als Zwolle.


  Maak melding

 20. Da’s ’t nadeel van een opsomming: je bent zelden volledig….lekker belangrijk. Begrijp wat je bedoelt. HHC ook een zeer interessante club!

  En Flevo Boys (waar mijn oom altijd komt, die met zijn zoon ook een Heerenveen-seizoenkaart heeft) met de Heerenveen-connectie.
  —–
  Maar zou er in Zwolle een club zooooo ambitieus kunnen WORDEN?


  Maak melding

 21. @ Dick

  Het lijkt me verstandig om Bequick-WVF op een zaterdagavond of vrijdagavond te spelen, en andersom natuurlijk ook. Met daar achteraan een feestavond, altijd goed voor de omzet natuurlijk. En ik denk dat de WVF spelers en supporterswel blijven, en niet zoals Berkum na hun eigen kantine gaan.(op een uitzondering na)  Maak melding

Reageer