Het weer: wisselend bewolkt

Zwolle – Maandag begint de dag in het binnenland met opklaringen en lokaal een mistbank. In de loop van de ochtend verdwijnen de mistbanken. De rest van de ochtend verloopt droog met een wisselend bewolkt weerbeeld.

12-09-2010_weerfoto__dijk_langs_de_ijssel_.jpg
IJsseldijk

De middag wordt gekenmerkt door wolkenvelden en zo nu en dan ruimte voor de zon. Op een paar plaatsen in het land kan een buitje tot ontwikkeling komen, maar de kans hierop is vrij klein. Het wordt ongeveer 18 tot 20 graden. Daarbij staat er zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen. Dinsdag valt in het water. De dag verloopt bewolkt en regenachtig. Daarnaast waait het overdag stevig door. Alleen de maxima doen nog niet aan de herfst denken: 18-19 graden.

Woensdag ziet weerbeeld er een beetje vriendelijker uit. Het belooft een wisselend bewolkte dag te worden. In grote delen van het land blijft het droog. Alleen in het noorden is de kans op regen vrij groot. De temperatuur doet met een graad of 17 een stap terug. De dagen daarna verlopen eveneens licht wisselvallig. Er is elke dag wel kans op een bui en de ruimte voor de zon is spaarzaam. De wind komt na donderdag weer wat tot bedaren. Met 17-18 graden overdag zit nazomerweer er voorlopig niet in.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. @ Harry, als ik “de Warry van WGS” was, had ik deze plaat van je gekocht…voor dijk-info/dijk-voorlichting/dijk-propaganda 😉

  * Kan nog net voor as zaterdag 😀


  Maak melding

 2. @Dick Maar van de dijk zelf is maar weinig zichtbaar, oplichten doet afbreuk aan de sfeer van de foto.

  Fietser staat stil, wekt bij mij de indruk op de fotograaf te wachten ….

  Waar het om gaat in de fotografie is altijd het detail …

  Ik zou er graag nog een nachtje over willen slapen


  Maak melding

 3. Worden trouwens sweet dreams…dat nachtje 😉

  Za. 18-09-2010 ‘Dag van de Dijk’

  Dit:

  *11.00 ?? 16.00 uur De dijk bij Westenholte (ter hoogte van rioolwaterzuivering Zwolle, Spoolderenkweg 1). Deze dijk wordt 300 meter landinwaarts verplaatst, om zo de IJssel meer ruimte te geven. Waterschappers vertellen je graag hoever de plannen ervoor staan.

  en/of

  dit

  *11.00 ?? 16.00 uur Weidse uitzichten over de IJssel, een vogelrijk gebied, bijzondere planten en bloemen. Dat is de Vreugderijkerwaard. Stap gerust van je fiets af en maak een wandeling door de uiterwaard of neem een kijkje in de vogelhut.

  Zouden goed te combineren zijn met een thuiswedstrijd op De Weide Steen 8)  Maak melding

 4. detail: wie of wat is die snuiter daar bovenin de pic? Het man-lijkend persoon gaat de andere kant op…waarom? Vindt hij de dame niet interessant? Ziet hij haar zelfs niet eens :o:o:o


  Maak melding

 5. @Dick Bewuste peroon lijkt een schimmig type.

  Overigens wel gezegend met een goede loophouding. Bovenlichaam rechtop en armen bewegen mee voor extra voorwaartse stuwing. Waarschijnlijk om de lichte tegenwind uit het Zuid/Zuid Westen te overwinnen.


  Maak melding

 6. Eens “skimmig type”. Ja, dat dacht ik al: ziet er goed uit! Vrogger kon ik ook nog wel aardig lopen. Het is best heel tof, zat gistermorgen….toen ik er veel zag in ons mooie Stadshagen….nog ff te denken: maar nee. Geen zin 😉

  Volgens mij weet ik al wie jij bent. Doe je zoon ook wat in de journalistiek?


  Maak melding

 7. @Dick Mijn, van origine, Poolse familie groeit gestaag hier in Nederladn en herbergen vele talenten in diverse takken van sport … ook de journalistiek zou dus heel goed mogelijk kunnen zijn.

  Maar daarin ben je tegenwoordig al gauw een talent, nietwaar?

  Jouw inbreng heeft trouwens ook een hoog journalistiek gehalte 😉 Daar zou je best eens wat mee kunnen doen 😛


  Maak melding

 8. @ Boniek: Mooi groei! Had je ff voor een ander aangezien. Die in ’t eggie gewoon “Jansen” heet.

  Bedankt “kunnen doen”; dan moet je in deze diplomagerichte maatschappij eerst zo’n briefje halen. Vrogger kon het nog met HAVO….maar toen heb ik mijn kans laten schieten. Niet heul veul spijt van trouwens…..want het was beregezellig op de CCC-MAVO 😉

  Wiekslag-klasgenoten konden wel met HAVO aan de bak bij De Zwolsche en de Oprechter Steenwijker (die had overigens Atherneum)…Ach, ben met dit leven ook uiterst tevreden. En misschien gaat het daar wel om in ’t leem: Tevreden zijn en je ei kwijt kunnen.

  Dacht eerst dat je perse je talenten zou moeten gebruiken.


  Maak melding

Reageer