Pijncentrum Isala biedt pijnbehandelingen via één loket

Zwolle – Vanaf 13 september worden alle pijnbehandelingen voor patiënten met acute of chronische pijn bij de Isala klinieken aangeboden via één loket: het Pijncentrum Isala. Het Pijncentrum Isala kenmerkt zich door een groot aanbod van pijnbehandelingen, een multidisciplinaire aanpak voor complexe pijnklachten en is het resultaat van 12,5 jaar ervaring op dit gebied. Informatie over het pijncentrum is voortaan te vinden op www.isala.nl.

Binnen het Pijncentrum Isala wordt gebruik gemaakt van de expertise van anesthesiologen/pijnartsen, revalidatieartsen, psychologen, psychiaters en fysiotherapeuten, maar ook neurologen en orthopeden kunnen om advies worden gevraagd. Een huisarts maakt deel uit van het multidisciplinair team van het pijncentrum, als belangrijke schakel naar de huisarts van de patiënt. Vast aanspreekpunt voor patiënten binnen dit team is de coördinator. Het Pijncentrum Isala is erkend als pijnkliniek type B door de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie.

Nieuwe behandeling

Medio vorig jaar werd een nieuwe techniek in de Isala klinieken geïntroduceerd: epiduroscopie. Deze methode wordt toegepast bij patiënten met chronische lage rugklachten én uitstralende beenpijn. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend. Bij circa 60 procent van de patiënten leidt deze behandeling tot relevante pijnvermindering. Naast de technische pijninterventies schenkt het Pijncentrum Isala ook aandacht aan een stukje bewustwording. Patiënten leren ingesleten leefpatronen herkennen, die van invloed zijn op hun pijnklachten.

Pijn

Pijn is een klacht die sterk ingrijpt op de kwaliteit van leven. Door pijn kunnen mensen minder genieten en minder doen. Pijn is vaak niet zichtbaar, maar wel steeds aanwezig. Jaarlijks behandelt het Pijncentrum Isala zo’n 1.800 patiënten.

Artikel delen:

Reageer