GGD IJsselland verzorgt gezonde training Beweegkriebels

Zwolle – Leidsters van peuterspeelzalen van Doomijn hebben de afgelopen week hun certificaat voor de training beweegkriebels behaald. De training werd verzorgd door GGD IJsselland en vond plaats van eind mei tot begin september.

beweegkriebels.jpg

Steeds meer kinderen groeien op in een omgeving waarin bewegen en gezond eten niet meer zo gewoon is. GGD IJsselland, Icare, SportService Zwolle en Doomijn werken samen aan het gezond (laten) opgroeien van kinderen in Zwolle. Voor 0 tot 4 jarigen is het aanbod dat inzet op het aanleren van gezonde voeding- en beweeggewoonten tot nu toe vrij beperkt. Bovenstaande partijen voeren daarom in opdracht van de gemeente Zwolle in de wijken Diezerpoort en Holtenbroek de pilot ‘Beweegkriebels’ uit. Een onderdeel van deze pilot is de Training Beweegkriebels voor professionals.

De vier bijeenkomsten ging het over plezier in bewegen, aan de manier waarop je een activiteit uitlegt, aan materiaalkeuze en aan de motorische ontwikkeling van het kind. Daarnaast is er aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding door een gastles van diëtist, de signaalfunctie die de leidsters hebben en het bespreekbaar maken van het belang van een actieve, gezonde leefstijl met ouders.

“Diverse eenvoudige spelvormen, met voor peuters aantrekkelijke materialen werden afgewisseld met theorie. Ter plekke werden nieuwe spelvormen bedacht, die ook op papier werden uitgewerkt. Zo was er niet alleen sprake van opgefriste kennis, maar had iedereen ook  de beschikking over nieuwe en praktische spelvormen”, aldus Daniella Snijders, vakleidster Muziek en Bewegen bij Doomijn en één van de deelneemsters aan de training.

De training werd gegeven door Angelien van der Velden, gecertificeerd Beweegkriebel-trainster van het NISB. In totaal hebben 15 professionals deelgenomen, waarvan 13 peuterspeelzaalleidsters van Doomijn die werkzaam zijn in de wijken Holtenbroek of Diezerpoort, één combifunctionaris van Sport Service Overijssel en één jeugdverpleegkundige van Icare.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer