Dag van de Mantelzorg 2010

Zwolle – Mantelzorgers zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen professionele zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met de hulpbehoevende. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Daarom worden voor Zwolse mantelzorgers op woensdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, leuke activiteiten georganiseerd. 

Er zijn diverse programma’s gepland: voor jonge mantelzorgers tot en met achttien jaar en voor volwassenen. Alle mantelzorgers zijn welkom in zalencentrum Urbana in Zwolle. De kinderen en jongeren gaan onder andere bowlen, de volwassen mantelzorgers krijgen een voorstelling van speeltheater Klapstuk. Ook wordt ’s middags een groep ontvangen bij de Agnietenberg voor een high tea. Aanmelden is noodzakelijk. Steunpunt Informele Zorg organiseert in Zwolle op of rond de Dag van de Mantelzorg jaarlijks een activiteit in samenwerking met andere Zwolse organisaties uit de zorgbranche.
Dit jaar vormen de activiteiten op 10 november bovendien de aftrap van een jaar lang extra aandacht voor mantelzorg vanuit de gemeente Zwolle. Zwolle wil met extra communicatie over het onderwerp, zoals artikelen op de website van de gemeente en publicaties in diverse media, meer erkenning en herkenning voor mantelzorg creëren. Het uitstapje voor mantelzorgers is kosteloos. Aanmelden is wel verplicht en kan door te bellen met Steunpunt Informele Zorg, (038) 422 52 00, of via het online formulier op www.informelezorgzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Dick,

  ik ben ook mantelzorger. Ik vraag het mij af naar aanleiding van:of via het o Aanmelden is wel verplicht en kan door te bellen met Steunpunt Informele Zorg…] daar moet ik antuurlijk weer mijn hele hebben en houden vertellen en daar heb ik geen zin in.
  Ik denk dat men per instelling iets moet organiseren voor mantelzorgers dan weten ze wie je bent.  ⚠️ Meld

 2. Herstel, reactie ging een beetje mis.

  Dick,

  ik ben ook mantelzorger. Ik vraag het mij af naar aanleiding: Aanmelden is wel verplicht en kan door te bellen met Steunpunt Informele Zorg…Daar moet ik dan na natuurlijk weer mijn hele hebben en houden vertellen en daar heb ik geen zin in.
  Ik denk dat men per instelling iets moet organiseren voor mantelzorgers dan is bekend wie je bent.


  ⚠️ Meld

Reageer