Ruim 15.000 euro voor Zwolse ouderen

Zwolle – De Zwolse stichting De Gasthuizen heeft afgelopen maand in totaal 15.762 euro toegekend aan vier organisaties die een goed doel voor senioren in Zwolle willen realiseren. De Gasthuizen verstrekt op verschillende momenten in het jaar financiële bijdragen aan initiatieven voor senioren. 

het_noorden.jpg

Na de aanvraagronde, die sloot op 1 juni dit jaar, werd in augustus bekend gemaakt welke organisaties het door hen aangevraagde bedrag of een deel daarvan kregen toegekend. Het grootste bedrag, à 9.000 euro, is voor speeltuin Het Noorden voor het aanpassen van de toiletgroep. Verder is er 3.500 euro voor Inloophuis Intermezzo ten behoeve van lotgenotencontact voor ouderen met kanker, 2.462 euro voor Historisch Centrum Overijssel voor een boek over de geschiedenis van de Zwolse wijk Aa-landen en 800 euro voor het aanleggen van een jeu de boules-baan en het opknappen van bankjes bij 50+ soos Molenzicht toegekend.

Op 1 oktober 2010 sluit de volgende aanvraagronde. Verenigingen, clubs en andere groepsverbanden met ideeën om het welzijn van senioren te bevorderen, kunnen tot die tijd bij De Gasthuizen een bijdrage aanvragen. Bijvoorbeeld voor een uitstapje of voor materiaal dat nodig is voor activiteiten. De steun is in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor senioren, iets waarvoor binnen de betreffende organisatie geen geld beschikbaar is.

Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer