Politiek Log 6

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Om iedereen tevreden te stellen is besloten een ‘Politiek Log’ op te starten. Daar kan een ieder zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 7 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 256
 1. Oeii dick we moeten Plantman er nog even op wijzen dat er 30.000 politie agenten ( vier weken lang) extra leten op dingen doen die niet met rijden te maken hebben anders krijgt die voor iedere posting onderweg een boete van 160 euro 8)


  ⚠️ Meld

 2. Die is zuuuuuuuuuuuuuuuuur as ie terugkomt 😮
  Hoe lang moet ie er wel niet voor overwerken voor die vette bekeuring. Terwijl ie ook een half jaar in de gaten wordt gehouden, maar dat maakt em niet uit (die privacy-schending) 😉


  ⚠️ Meld

 3. Dick.
  Dit zou ook zo maar weer een een geraffineerd rattenstreekje kunnen zijn.
  Zou de handelswijze die er gebruikt is om de 3 dissidenten onder druk te zetten,met dreiging uit de fractie te worden gezet,nu ineens een milde koerswijziging krijgen.
  Geloof daar niet zo in.


  ⚠️ Meld

 4. Mooi gesprek, Job-Clau. Bovendien skerp en snel, goed interview met Job 😀

  Maar uh, het “gewone mensen-idioom” moet toch niet zo’n probleem zijn 😮 😀 😉


  ⚠️ Meld

 5. Owww wat als dit niet meer te betalen is? Krijgen we dan nog meer van die bizarre berichten over baby’s /stuk gesneden lijken enz :o:o:o

  GGZ: Geen eigen bijdrage voor hulp bij psychische nood

  ‘Kwetsbaren in de samenleving de dupe’ van voorstel van minister Klink (Volksgezondheid), zegt Marleen Barth, voorzitter van de brancheorganisatie

  GGZ Nederland zal niet meewerken aan de inning van een eigen bijdrage voor specialistische gezondheidszorg. Zo’n bijdrage verhoogt de drempel voor hulp bij psychische nood. Kwetsbare patiënten zullen hierdoor worden gedupeerd, meent directeur Marleen Barth van de brancheorganisatie.

  Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) wil dat patiënten betalen voor elke keer dat ze zich laten behandelen door iemand in de tweedelijns zorg, dat wil zeggen een psycholoog of een psychiater. Dat meldt Trouw maandag.

  De eigen bijdrage kan vanaf januari oplopen tot in totaal 175 euro. Een Kamermeerderheid besloot in juni dat zo’n eigen bijdrage niet mocht worden ingevoerd, maar Klink heeft besloten om deze motie naast zich neer leggen.

  Voorzitter Marleen Barth van GGZ Nederland roept de leden van de brancheorganisatie dan ook op om niet mee te werken aan de inning van de eigen bijdrage. “We hebben ons steeds bereid getoond mee te denken met de minister over de noodzaak om de groei van de zorg af te remmen”, aldus Barth bij de NOS. “Maar wij weigeren dat te doen over de ruggen van onze patiënten.”

  Trouw: GGZ weigert inning eigen bijdrage

  NOS: GGZ weigert inning eigen bijdrage

  GGZ Nederland :D:D:D


  ⚠️ Meld

 6. Clau zou trots zijn op een partij waar hardop getwijfeld mag worden:

  ZWAAR EENS :D:D:D

  Bovendien is die persoon die gedoogd wordt (of zelf gedoogd?), niet eens een partij…da’s een lijst 😮


  ⚠️ Meld

 7. Nu het Wesley-filmpje met Clau’s commentaar op …… Kwalbert V. :D:D:D Heel toevallig is woensdag de deadline voor mijn stukje voor de WVF-Kroniek…..gaat daar oa ook over 😉


  ⚠️ Meld

 8. Gisteravond is de Zwolse gemeenteraad weer bij elkaar geweest. Het werd LIVE uitgezonden op http://www.gemeenteraadzwolle.nl. Dit politieke log is natuurlijk bijzonder geschikt om (naast het landelijk gedoe) de Zwolse raadsvergadering te becommentariëren en uitkomsten/stellingnames te bediscussiëren. Met elkaar van gedachten te wisselen over punten die op de agenda staan. Ik zou zeggen: DOEN! 8)
  Volgende week beginnen we om 19.30 en zijn we weer LIVE te volgen. Op de agenda o.a. ontwikkelingen van de Bagijneweide.http://bis.zwolle.nl/cmsBis.nsf/SearchView/D9F15AAC3E75CD7CC12576640031EFF0?OpenDocument

  Ik ben benieuwd naar jullie feedback op dit log.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 9. Oeps Wichert, heb bovenstaande link zelfs naar Mieke van de S. gestuurd….al wel een jaar nixxx van heur gehoord 😮 Hoe zal’t zijn?

  Nou ja, weten we dat gelijk 😀


  ⚠️ Meld

 10. ‘Leiderschap Balkenende basis instorten CDA’

  ‘Machtsbalans verstoord doordat Balkenende de sterkste CDA’ers meenam naar Kabinet’, schrijven publicist Rien Fraanje (CDA) en hoogleraar Jouke de Vries (PvdA)

  Het dramatische verlies van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni is rechtstreeks terug te voeren op het moment waarop Jan Peter Balkenende in 2001 partijleider werd. Dat schrijven publicist Rien Fraanje (CDA) en hoogleraar Jouke de Vries (PvdA) in hun boek ‘Gepland toeval’, zo meldt de Volkskrant maandagavond.

  De machtsbalans in het CDA werd verstoord, doordat Balkenende als premier weloverwogen de sterkste CDA??ers meenam naar het kabinet, zo schrijven Fraanje en De Vries in hun boek. Daardoor ontbrak een georganiseerde tegenmacht in de partij.

  Lees verder bij de Volkskrant: ‘Leiderschap Balkenende aan basis van implosie CDA’  ⚠️ Meld

 11. Er zijn een hele hoop mensen kwaad/boos en teleurgesteld.Maar zie er ook een lichtpuntje in Dick,want juist door deze elementen zal de eendracht de boze/kwade en teleurgestelden zich verenigingen en gezamelijk,schouder aan schouder de strijd aan gaan.

  Het zwaard is dan wel getrokken,maar nog niet getroffen.


  ⚠️ Meld

 12. @ Zwolse, de diverse opinies hebben me gelijk het lichtpuntje laten zien….Job & Claudia gister bij P&W ook. Weet echt zo goed als zeker dat wanneer NL MOEST kiezen: Job of Mark als MP….Dat Job het zou worden; maar zo werkt het niet.


  ⚠️ Meld

 13. @ Zwolse, let bij Thomas’ “Tekent Wilders zijn eigen doodvonnis”? Vooral op de uitspraak van….Luther op het eind!

  Vond deze Aaf ook erg goed “Meute”

  Het ging me niet om Geert Wilders, toen ik naar zijn speech op Ground Zero keek. Het ging me om zijn publiek
  Zouden er, zoals ik had verwacht, tien fanatiekelingen en een verdwaalde dakloze naar Geert staan te luisteren?
  Nee, dat had ik verkeerd. Geert werd ontvangen door een flinke meute boze mensen, die borden omhooghielden met bondige mededelingen zoals ??Islam hates gays?? en ??Islam hates women??.
  Tijdens Geerts speech bleef ik me op het publiek concentreren, wat niet moeilijk was, want zijn toespraak was vrij voorspelbaar, op een paar gekke Geertse denksprongen na (??New York is gegrondvest op de Nederlandse tolerantie… Daarom mag hier geen moskee komen??).
  Het was een lekker publiek. Ik zag Hert betrekken, stiller worden, een beetje verstoord kijkenZe sloegen enthousiast aan op belangrijke trefwoorden in Geerts speech. Als hij zei: ??Osama bin Laden??, zeiden zij ??BOE!?? Als hij zei: ??That should stop??, riepen zij: ??Woehoe!?? En als hij vertelde: ??After nine eleven, some Muslim youths danced in the streets…?? deden zij weer van ??BOE!??
  Achter Geert stond Pamela Geller, de oprichtster van Stop Islamization of America, die hem had geïntroduceerd als: ??This is Hert Wilders. This man is my hero.?? Als het publiek een paar seconden geen ??Whoehoe?? of ??BOE?? had gezegd, kwam het vuistje van Pamela omhoog om de meute aan te sporen.
  Dit leek Hert heerlijk te vinden. Eindelijk wat onversneden enthousiasme voor wat hij zei, en dan ook nog in zo??n glamoureus internationaal decor. Dat was eens wat anders dan flyers uitdelen op een regenachtige braderie in Emmen.
  Hert had een trotse glimlach, maar na een tijdje zag ik de twijfel op zijn gezicht verschijnen. Luisterden deze mensen eigenlijk wel naar wat hij zei? Terwijl hij allerlei citaten van Churchill en Reagan aan elkaar probeerde te rijgen tot een retorisch hoogstandje, nam het publiek het steeds meer over, tot je alleen nog maar hoorde: ??No mosque here! No mosque here! No mosque here!??
  Ik zag Hert betrekken, stiller worden, een beetje verstoord kijken. Uiteindelijk probeerde hij het publiek stil te krijgen door te zeggen: ??Indeed.?? Dit vond ik, al weet ik dat Hert en zijn mensen daar eigenlijk niet aan doen, klinken als ironie.
  En ik had, maar misschien verbeeldde ik me dat ook, het idee dat Hert op dat moment dacht: wat een domme, ongeïnformeerde, roepende mafkezen eigenlijk.  ⚠️ Meld

 14. JP Geelen had deze volzin: Hij zag de startaflevering van Koefnoen:

  Het is al lekker herfst! De blaadjes beginnen te vallen, het kabinet kleurt ook al bruin 😮 😉 😀

  ===========

  Thieme geen voorzitster van PvDD meer. Te druk. Rest blijft ze doen.


  ⚠️ Meld

 15. @ Zwolse 8:25. Vond dit aansprekend uit Giphart’s opinie:

  ‘En toen vroeg iemand achterloos: “Heeft Geert in NY nog iets schokkends gezegd?’ Nee dus. Hij is de blonde splijtzwam. Een splijtzwam is een verouderde benaming voor een eencellig organisme dat zich door celdeling vermenigvuldigt. Het gebruik van het woord voor datgene wat tweedracht zaait werd al in 1885 bestempeld als ??onjuiste beeldspraak??, maar de molens van de taal draaien langzaam’


  ⚠️ Meld

 16. Laatste…moet echt weg

  ‘Die Belg (nota bene) “Het kan NIET zo zijn dat men zich beroept op het Vrije Woord, om het gelijktijdig monddood te maken’

  Laterrrrrrrrrr


  ⚠️ Meld

 17. :DHeb het gelezen Dick.

  Een ding is zeker ,de aankomende tijd zal een constante wikken en wegende politiek gaan worden,waar de oppositie een niet te verguizende rol zal,en in kan gaan spelen.


  ⚠️ Meld

 18. Dick wist je dat Thieme de haan van de grote kerk in Zwolle wil afhalen.De reden :Het tocht er zo.De Dominee is sterk tegen want hij sprak:Als de haan van de toren wordt gehaald komt er helemaal geen Kip meer in de kerk.


  ⚠️ Meld

 19. Dick.

  Heb gisteren p&w gezien,kon wel lachen om Claudia:D,maar vond die Coronel nou niet zo n toegevoegde waarde hebben,beetje kwasie leuk doen,en dat was het.


  ⚠️ Meld

 20. Verhagen: Het kan geen rechts kabinet heten DEN HAAG.

  Het CDA is een middenpartij en daar ben ik ook trots op. Een kabinet waarin het CDA zit, kan dus geen rechts kabinet heten.⤝ Dat zei Maxime Verhagen van de genoemde partij dinsdag op het Binnenhof, voordat hij met Mark Rutte van de VVD en Geert Wilders van de PVV aan de onderhandelingen over een nieuw kabinet begon.

  Verhagen is dinsdag jarig. Hij is 54 geworden. Op de vraag aan Rutte wat die voor cadeautje bij zich had, sprak de VVD-voorman vroom ⤸onze intentie om hier een succes van te maken⤝.

  De CDA-fractieleider heeft geen verlanglijstje, zei hij desgevraagd. Maar hij hoopte wel dat zijn collegaonderhandelaars ⤸mij mooie cadeautjes geven die vooral inhouden dat ze rekening houden met onze opvattingen.⤝

  Wilders kon niets worden gevraagd, omdat hij binnendoor naar het gebouw van de Eerste Kamer liep. Daar heeft zoals gebruikelijk het overleg plaats onder leiding van de maandag herbenoemde informateur Ivo Opstelten. Het overleg zal dinsdag naar verwachting twee dagdelen in beslag nemen.

  Dat Verhagen dit geen ,,,rechts kabinet kan noemen,,,begin ik toch ernstig te twijfelen datniet alleen de tand des tijds zijn sporen achterlaat in zijn gelaat,maar daar ook zijn geestelijk vermogen meteen mee reduceerd.  ⚠️ Meld

 21. @Zwolse ; Verhagen zal zich in allerlei bochten wringen om een voor hem goed resultaat mee te nemen naar z’n parochie. In dat kader past zijn niet-rechtsverhaal.


  ⚠️ Meld

 22. Zwolse die Coronel sloeg nergens op bij P e W ben ik met je eens.Kon niet alleen lachen om Claudia maar ze zei het ook heel duidelijk.Toegeven ik heb op U gestemd en dan vervolgens toch goede kritiek hebben ,heel knap.Cohen was het ook aardig met haar eens .


  ⚠️ Meld

 23. Er waren van de week al geruchten dat er binnen het CDA zo n 6/7 fractieleden zijn die met hun bezwaren kampten.

  Ben benieuwd hoe ze deze rotzooi bij elkaar kunnen houden.:o


  ⚠️ Meld

 24. Wat vindt Geertje W. eigenlijk van die record wapenleverantie van 60.000.000.000 $ door de VS aan Saudi-Arabië? Zou hij nu ook zo’n grote bek opzetten tegen Obama of de Saudi’s? De vraag stellen is hem beantwoorden, maar toch poneer ik hem hier maar even 😀


  ⚠️ Meld

 25. @ Wichert

  Als de haan van de toren wordt gehaald komt er helemaal geen Kip meer in de kerk.

  Laat de haan maar mooi op de toren, elk haantje meer in het Zwolsche straatbeeld is er 1 teveel 😉


  ⚠️ Meld

 26. @ Martijn iets over 8-en:

  Ik ben benieuwd naar jullie feedback op dit log.

  😮 Volgens mij zijn wij nog steeds benieuwd naar JOU feedback over CDA-Zwolle in relatie tot regeren met Geert 😮


  ⚠️ Meld

 27. @ Zwolse, bewust geen letter gehoord van multimiljonair Coronel. Dit (veul geld) zei ik tegen vrouw-Dick en ze vond het niet interessant. Op zulke momenten glim ik van trots :D:D:D


  ⚠️ Meld

 28. Huh Gezellig 😮

  @Bertolf Lage Landen samen wel bestuurbaar? Dus ook PVV +Vlaams Belang samen ! Dat wordt mij te eng, liever niet dus.

  Waarom komt die Bertolf hier niet >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 29. :D:D:D Beste ondertekenaars van de petitie,

  ??Nietnamensons?? heeft de opmerkingen die jullie geplaatst hebben bij ondertekening van de petitie gelezen.

  Wij sturen deze e-mail omdat jullie opmerkingen ons zijn opgevallen vanwege hun originaliteit.

  Aanstaande donderdag houden wij om 20.00 een actie op het Beursplein waarbij we een aantal opmerkingen die geplaatst zijn bij de petitie willen voorlezen.

  Wij vragen hierbij toestemming om jullie opmerkingen voor te lezen.

  Nog liever zouden wij zien dat jullie de tekst zelf voorlezen tijdens de actie.

  Ook is mogelijk dat jullie een aangepaste tekst van maximaal vijf zinnen maken en uitspreken.

  ??Nietnamensons?? is en blijft een actie van de burgers zelf. Wij willen daarom zoveel mogelijk burgers het woord geven en op die manier de diverse bezwaren die leven kenbaar maken.

  Wil je een tekst voorlezen of geef je toestemming aan ons om jouw tekst voor te lezen tijdens de actie?

  Mail dan naar onderstaand e-mailadres en geef aan of je toestemming geeft of zelf een tekst van maximaal 5 regels wilt voorlezen.

  Met vriendelijke groet,

  Maartje Terpstra

  Nietnamensons  ⚠️ Meld

 30. Brussel pakt Roma-beleid Frankrijk aan
  14-09-2010 om 14:14 door Carlos

  ⤽Dit is een situatie waarvan ik dacht dat Europa die niet meer zou meemaken na de Tweede Wereldoorlog⤝ stelt Eurocommissaris Viviane Reding (Justitie) vandaag in een persconferentie waarin Brussel de oorlog verklaart aan de Roma-uitzettingen in Frankrijk. Volgens Reding is het Roma-beleid van de Franse regering een schande. Ze reageerde hiermee op een uitgelekte brief waarin de Franse minister van Binnenlandse Zaken stelt dat de ontruimingen van de illegale kampementen in de eerste plaats tegen Roma als groep zijn gericht. Brussel zal binnen twee weken tegen Frankrijk een procedure bij het Europese Hof starten. Groepsstraffen in Europa dat mag niet. Ziet u de paniekogen in de PVV fractiekamer al?

  Een historisch moment in de Europese geschiedenis. De Europese Unie toont waarom ze is opgericht: ⤽dit nooit meer⤝. Dat Frankrijk als bakermat van de EU nu de toorn van deze Unie opzich heeft gelaten mag tr?s ironique heten. Ter afsluiting nog een fraai beschaafd citaat van de Eurocommissaris in de taal die zich hier zo goed voor leent: ⤽La commission est gardienne des traités, et cela est l??un des fondements de l??Union européenne⤝ (LeMonde). Zo die zit!  ⚠️ Meld

 31. Dan maar ff iets harder karren….die MOET nog ff

  Tweet van de dag
  di 14 september 2010
  Wilders laat bezwaren tegen EU vallen, dit is na de AOW nu al het tweede standpunt. Waarom hoor ik niets en niemand over kiezersbedrog?

  Jesse Domen  ⚠️ Meld

 32. En…..

  Gedoogpolitiek: Wilders steunt uitbreiding EU
  PVV: Kroatië kom er maar bij
  In de nationale verkiezingscampagnes was de PVV fel gekant tegen uitbreiding van de EU. PVV-eurofractieleider Barry Madlener wilde zelfs Roemenië en Bulgarije uit de EU gooien. Tijdens de onderhandelingen over een gedoogakkoord met het CDA en de VVD zal Geert Wilders moeten beloven ‘de regering niet naar huis te sturen’ als de toetreding van Kroatië tot de EU door Nederland wordt ondersteund.

  Kroatië maakt kans om op korte termijn toe te treden tot de Europese Unie. Ook met Macedonië en Turkije wordt er momenteel onderhandeld over Europese integratie. Verwacht is dat op termijn ook andere Balkanlanden toe zullen willen treden.

  De PVV wil uitbreiding van de EU stoppen. SP-eurofractieleider Dennis de Jong verwacht dat Wilders de deur dicht zal proberen te houden voor Bosnië en Albanië, omdat dit overwegend islamitische landen zijn. Indien Geert Wilders toch met de VVD en het CDA wil samenwerken zal hij uitbreiding van de EU toch moeten slikken.

  RNW: PVV geeft verzet EU-uitbreiding op

  :):):):) Zwaar door de mand en de stemmerts hebben nixxx in de gaten……ernstig eigenlijk gewoon!


  ⚠️ Meld

 33. Je zal er maar op gestemd hebben, het ene na het andere programma-punt wordt achteloos overboord gegooid. Maakt een lekker betrouwbare indruk, niet dat het me wat kan schelen, want hoe eerder die partij zichzelf om zeep helpt hoe beter het is.


  ⚠️ Meld

 34. Verslag raadsvergadering over Perspectiefnota 2011-2014 (PPN):

  De PPN is in twee meningsvormende rondes besproken (30 augustus en 6 september). In deze vergadering is de besluitvorming aan de orde.

  In hun bijdragen gaan de fractievoorzitters met name in op de ingediende moties en amendementen. Naar aanleiding van de bijdragen en de reactie van het college worden enkele moties en amendementen gewijzigd.
  Drie moties worden op grond van de collegereactie ingetrokken:
  -Motie nr. 10: Nieuw voor Oud bij beleidsintensiveringen bij gemeentelijke autonomie.
  -Motie nr. 14: Onderwijs, geen bezuinigingen en extra middelen vrij maken voor vroegtijdig schoolverlaten.
  -Motie nr. 20: Beginspraak, een zittende functionaris benoemen als procesverantwoordelijke.

  De overige amendementen en moties worden vervolgens in stemming gebracht:
  ·Amendement 1, Halveren bedrag voor subsidie op zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen
  Voor: SP
  Amendement is verworpen
  ·Amendement 2, Vooralsnog schrappen van de post Economie ZKN
  Voor D66, Swollwacht, SP en GroenLinks
  Amendement is verworpen
  ·Amendement 3, Schrappen van de post Economie/kantorenmarkt
  Voor D66, Swollwacht, SP en GroenLinks
  Amendement is verworpen
  ·Amendement 4, Middelen vrijmaken voor knelpunten onderwijshuisvesting
  Voor: SP
  Amendement is verworpen
  ·Amendement 5, Procesvoorstel prioritaire en secundaire zoekgebieden
  Voor: D66, Swollwacht, SP en GroenLinks
  Amendement is verworpen.
  ·Amendement 6, Onderwerpen voor duale aanpak
  Voor: SP, GroenLinks, Swollwacht
  Amendement is verworpen
  ·Motie 7, Onderzoek naar extra inkomsten
  Voor: GroenLinks, SP
  Motie is verworpen
  ·Motie 8, Synergiemogelijkheden onderzoeken tussen verschillende beleidsterreinen
  Met algemene stemmen aangenomen.
  ·Motie 9, Met eenmalige middelen structurele lasten verlagen
  Voor: CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, Swollwacht, D66
  Motie is aangenomen
  ·Motie nr. 10: Nieuw voor Oud bij beleidsintensiveringen bij gemeentelijke autonomie.
  Ingetrokken
  ·Motie 11: Uitgangspunten voor bezuinigingen op beheer en onderhoud openbare ruimte
  Met algemene stemmen aangenomen.
  ·Motie 12: Leerlingenvervoer schrappen als bezuinigingspost
  Voor SP, GroenLinks
  Motie is verworpen.
  ·Motie 13, Gym/zwemvervoer schrappen als bezuinigingspost
  Voor: SP, GroenLinks
  Motie is verworpen
  ·Motie nr. 14: Onderwijs, geen bezuinigingen en extra middelen vrij maken voor vroegtijdig schoolverlaten.
  Ingetrokken
  ·Motie 15, Plan van aanpak voor reserves en uitbouw investeringsfonds
  Voor: ChristenUnie, VVD, CDA, D66
  Motie is aangenomen.
  ·Motie 16, Voorbereidingen treffen voor een takendiscussie
  Voor: ChristenUnie, VVD, Swollwacht, D66, SP
  Motie is aangenomen.
  ·Motie 17, Programma Investeren in Overijssel afwijzen en opnieuw onderhandelen.
  Voor: SP
  Motie is verworpen.
  ·Motie 18, bewaken balans investeringen in diverse vormen van vervoer
  Voor: SP, GroenLinks
  Motie is verworpen.
  ·Motie 19, Mobiliteitsmanager, onderzoek voor uitvoering
  Met algemene stemmen aangenomen.
  ·Motie nr. 20: Beginspraak, een zittende functionaris benoemen als procesverantwoordelijke.
  Ingetrokken
  ·Motie 21, Kansen benutten m.b.t. Hanzelijn en Spoorzone
  Voor: VVD, ChristenUnie,PvdA, CDA, D66, SP
  Motie is aangenomen.
  ·Motie 22, Beschikbaar stellen verslagen van gesprekken over bezuinigingen
  Voor: VVD, ChristenUnie, PvdA, CDA, D66, GroenLinks
  Motie is aangenomen.
  ·Motie 23, Ambitie bereikbaarheid binnenstad.
  Voor: VVD, ChristenUnie, PvdA, CDA, SP, D66, GroenLinks
  Motie is aangenomen.
  ·Motie 24, Voor begroting 2012 nadere informatie over effect aanjaagfuncties duurzaamheid, participatie en kantorenmarkt
  Voor: CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, SP
  Motie is aangenomen.

  Met betrekking tot de Perspectiefnota zelf geeft de fractie van de SP aan tegen te stemmen.
  De fractie van GroenLinks stemt tegen het derde onderdeel van beslispunt 2. De overige fracties
  stemmen in met het voorstel.

  De raad stemt in met:
  1.de verwoorde visie op de hoofdthema?s uit het coalitie akkoord en de uitwerking daarvan in de voorgestelde maatregelen (hoofdstuk II).
  2.Bezuinigingen (hoofdstuk III):
  ·Akkoord te gaan met de voorgestelde structurele bezuinigingen op de bedrijfsvoering van de organisatie ad ?? 1,0 mln in 2011 oplopend naar ?? 3,0 mln in 2012 en ?? 5,0 mln in 2013.
  ·Akkoord te gaan met het vaststellen van de concrete maatregelen ad ?? 1.225.000 bij de begroting 2011.
  ·Wat betreft de ⤽prioritaire en secundaire zoekgebieden⤝ in te stemmen met het procesvoorstel gericht op besluitvorming over deze maatregelen in de PPN 2012-2015.
  3.Investeringsprogramma (hoofdstuk II: G en H):
  ·In te stemmen met de opzet van het Investeringsprogramma Zwolle- Overijssel waarbij de individuele kredietaanvragen nog ter beoordeling aan de raad worden voorgelegd.
  ·In te stemmen met de wijze van financiële dekking van de gemeentelijke investeringsinbreng ( ?? 31.782.000)
  ·Kennis te nemen van de voornemens gericht op de totstandkoming van het pakket van afspraken en Investeringsprogramma Zwolle
  4.Financieel perspectief 2011 t/m 2014 (hoofdstuk V):
  ·In te stemmen met de gehanteerde kaders en uitgangspunten bij de becijfering van het financieel perspectief
  ·In te stemmen met het in het financieel perspectief verwerkte pakket aan nieuwe structurele bestedingen ad ?? 937.000 ingaande 2011 zowel als meerjarig incidentele bestedingen ad ?? 1.521.000 in 2011 oplopend naar ?? 4.637.000 in 2014
  5.De raad wordt voorgesteld kennis te nemen van,
  De onderwerpen die zich mogelijk lenen voor een duale aanpak:
  – sociale agenda ( aanstaande wijzigingen in de sociale regelgeving en armoedebeleid)
  – jeugd (ontwikkelingen in de sector jeugd, integraal jeugdbeleid)
  – accommodatiebeleid
  – cultuurnota
  – duurzaamheid
  – participatie
  – visie op dienstverlening
  – ontwikkelingen in de bestuurlijke regio Zwolle en omstreken
  – Investeringsprogramma Zwolle (waaronder Voorsterpoort en de Spoorzone)


  ⚠️ Meld

 35. Wat een lijst met onzin waar geen touw aan vast te knopen is zeg, tjongejonge. Een enkele uitzondering daargelaten begrijp ik er weinig van. Wel schandalig dat er op leerlingenvervoer bezuinigd gaat worden!


  ⚠️ Meld

 36. Zo’n sterke lezer ben je dan ook niet Stadshagenees.

  Motie 12: Leerlingenvervoer schrappen als bezuinigingspost
  Voor SP, GroenLinks
  Motie is verworpen.  ⚠️ Meld

 37. Kilometerheffing beste middel tegen filekwaal

  PVC-coalitie durft harde file-aanpak vermoedelijk niet aan ??

  Ouderwetse asfalt-strategie VVD kost burgers tientallen miljarden ?? Nederland blijft achter met innovatieve oplossingen
  Het Planbureau voor de Leefomgeving constateert in het tweejaarlijks rapport Balans van de Leefomgeving dat geen enkele maatregel de files zo effectief bestrijdt als de kilometerheffing

  Het Planbureau schrijft:

  De bereikbaarheid in ons land is sinds 2000 afgenomen, met name in de Randstad. Reizigers voelen de consequenties vooral op werkdagen in de spits: meer files en een langere reistijd.
  Beprijzen van mobiliteit is de meest doelmatige manier om te zorgen voor minder files en tegelijkertijd voor een schoner milieu. Het rijk kan de bereikbaarheid ook vergroten door meer infrastructuur aan te leggen. Om in dezelfde mate de files te verminderen zou een extra investering nodig zijn van tientallen miljarden euro??s. Investeringen in infrastructuur hebben naast het beoogde positieve effect van de betere bereikbaarheid ook negatieve effecten, zoals een grotere CO2-uitstoot en doorsnijding van het landschap.
  De Balans kijkt ook naar de concurrentiepositie van de Randstad. De belangrijkste concurrenten van de Randstad zijn relatief grote agglomeraties zoals Parijs, Milaan en Antwerpen. Deze concurrenten worden gekarakteriseerd door veel innovatie en een goede bereikbaarheid. Het is opvallend dat de Randstad voornamelijk achterblijft op innovatiegebied.

  In Den Haag is jarenlang gesteggeld over de uiteindelijk onvermijdelijk geachte invoering van de kilometerheffing. Vooral de VVD ligt dwars. Een wetsvoorstel op dit gebied dat op goedkeuring van de Kamer wacht is na de val het kabinet controversieel verklaard en moet door een volgende regering opnieuw bekeken worden. De kans dat de PVC-coalitie het voorstel overneemt wordt niet groot geacht, schreef een groep deskundigen vorige maand in NRC Handelsblad:

  Het kabinet Balkenende-4 heeft de invoering van dit plan drie jaar lang voorbereid. Maar na de val van het kabinet heeft de Tweede Kamer het onderwerp controversieel verklaard. En als de voortekenen niet bedriegen, zullen VVD, CDA en PVV de kilometerprijs terzijde schuiven.

  Planbureau voor de Leefomgeving: Balans van de Leefomgeving 2010

  Opiniestuk NRC: Kilometerprijs kan ook anders

  =============
  PRUTSERS wederom: door CDA-VVD en TeleTroepToeterT werden deze plannen onder de eigen CDA-minister van tafel geveegd
  :o:o:o:o


  ⚠️ Meld

 38. Hier krijg je nr 3 Dick.

  Ongezond leven duurder AMSTERDAM. Wie ongezond leeft moet een hogere eigen bijdrage gaan betalen in de zorg.

  Dat wil de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) volgens een advies dat vandaag wordt gepresenteerd. Speerpunt van de RVZ is stoppen met roken en drinken, weten de GPD-kranten. Het moet de burger aansporen gezonder te leven en dat kan hij merken in zijn portemonnee. Wie weinig zorg nodig heeft wordt daarvoor dus beloond.

  Ook wil de RVZ goedkope medicijnen die veel worden gebruikt, niet langer vergoeden.  ⚠️ Meld

 39. nr.4 ZEKER voor CDA:

  Brandbrief tegen internetcensuur
  Internetorganisaties, wetenschappers en bloggers: Wetsvoorstel is bedoeld om computercriminaliteit te bestrijden, maar werkt censuur in de hand
  Wetenschappers, belangenorganisaties en bloggers hebben minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) in een brandbrief gevraagd af te zien van een wetsvoorstel dat het gemakkelijker maakt om een website op zwart te zetten. Het wetsvoorstel werkt volgens hen overheidscensuur in de hand.

  De brandbrief is een initiatief van Bits of Freedom, zo meldt Trouw woensdag.

  Hirsch Ballin wil dat het Openbaar Ministerie zonder tussenkomst van de rechter, zoals nu gebeurt, een website kan blokkeren. Dat zou het bestrijden van verspreiding van kinderporno gemakkelijker maken. Volgens de ondertekenaars van de brandbrief betekent het echter een ‘disproportionele inperking van fundamentele rechten’.

  Lees meer bij Trouw: Brief tegen wetsvoorstel internetcensuur

  10:59 >:(


  ⚠️ Meld

 40. Nr.5 klokslag 11.00

  Weski: Bezuinigingen bij Justitie leiden tot oneerlijke rechtspraak
  Noodlijdende Justitie wil meer geld binnen halen via boetes en afkoopsommen  ⚠️ Meld

 41. En straks moet je maar eens horen en lezen die het hardst schreeuwen omdat ze in hun portemonnee giga gesnoeid worden.

  Of zou dat ook de schuld van Links zijn? Je weet maar nooit,je kunt uit die hoek alles verwachten,niets is hun wereldvreemd toch?


  ⚠️ Meld

 42. Europese veroordeling an de kont!!!!

  Brei het maar recht: NR.6

  Europees Hof veroordeelt justitie wegens misbruik media

  Justitie had foto’s illegale straatrace niet mogen opeisen bij Autoweek
  Het Europees Hof voor de rechten van de Mens heeft de Nederlandse justitie veroordeeld omdat in 2002 onder dwang foto’s van een illegale straatrace werden opgeëist bij het blad Autoweek. De hoofdredacteur van het blad werd daarbij gearresteerd.

  De politie vermoedde dat een van deelnemende auto’s was gebruikt bij een ramkraak en wilde daarom de foto’s hebben. De fotograaf mocht van de organisatoren onder toezegging van het behoud van anonimiteit. De actie van justitie schond die afspraak.

  Autoweek, een uitgave van Sanoma, schrijft:

  Het Hof oordeelt dat Nederland de vrijheid van meningsuiting, zoals vastgelegd in artikel tien van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens, heeft beperkt door uitgave AutoWeek in 2002 te dwingen foto??s af te staan die waren gemaakt voor een artikel over een illegale straatrace in Hoorn.
  De Staat moet Sanoma binnen drie maanden een bedrag van 35.000 euro betalen voor gemaakte kosten van acht jaar en acht maanden procederen.

  AutoWeek wint bij Hof voor Rechten van de Mens  ⚠️ Meld

 43. Hele belangrijke nr.7…let op CDA over…..RENTMEESTERSCHAP!!!!

  Overheidsbeleid faalt op ‘groene doelen’
  GroenLinks pleit voor Deltawet om investeringen in groene energie op de lange termijn vast te leggen
  Door de economische crisis wordt het lastiger om te investeren in schone technieken. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert dat het de laatste twintig jaar beter is gegaan met de kwaliteit van de leefomgeving, maar vreest dat door de recessie en bezuinigingen die stijgende lijn niet wordt voortgezet.

  Door redactie Joop

  PBL maakt jaarlijks de balans op van de ontwikkelingen op het gebied van milieu en klimaat, bereikbaarheid, verstedelijking en biodiversiteit.

  “Lucht en oppervlaktewater zijn schoner geworden, de steden zijn aantrekkelijker om te wonen en de natuur krijgt meer ruimte [??] Maar als investeringen in stedelijke ontwikkeling en in natuur en landschap teruglopen door bezuinigingen, dan zal dit zowel de leefbaarheid in de steden als de kwaliteit van natuur en landschap onder druk zetten”, aldus het rapport Balans van de Leefomgeving.

  GroenLinks noemt de conclusies van het onderzoek ‘glashelder’. “Met het huidige beleid worden de Nederlandse en Europese doelen niet gehaald”, schrijft ze in haar persbericht. PBL adviseert de kilometerheffing in te voeren en concludeert dat het toevoegen van biobrandstof aan de huidige benzine de CO2 uitstoot niet vermindert. Tegelijkertijd groeit te productie van ‘hernieuwbare energie?? zoals wind, zon en biomassa te traag. Ook heeft Nederland de Europese afspraak om de biodiversiteit in 2010 te stoppen niet gehaald. De biodiversiteit is volgens het rapport wel geremd, maar niet gestopt.

  GroenLinks pleit er voor om Deltawet klimaat- en energie. Op die manier wil ze nu al bepaalde groene investeringen vastleggen zodat ook investeerders weten waar ze aan toe zijn.

  “Terwijl grote delen van het Nederlandse bedrijfsleven hard aan de weg timmeren en investeren in groene technologie, staat de politiek nog veel te vaak op de rem. We hobbelen achteraan in Europa met de productie van groene energie. Ook laten we kans na kans liggen op het terrein van energiebesparing. Niet alleen het milieu is daar slachtoffer van, we lopen ook een hoop groene banen mis”, zegt GroenLinks Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

  NRC:Crisis bedreigt investeringen in de stad en natuur  ⚠️ Meld

 44. NR.8 in W8:

  Kamer eist openheid van zaken van pensioenfondsen
  De getroffen pensioenfondsen moeten hun deelnemers binnen twee weken informeren
  Pensioenfondsen die van de Nederlandse Bank te horen hebben gekregen dat ze moeten snijden in de uitkeringen van hun gepensioneerden, moeten dat binnen twee weken naar hun deelnemers communiceren. De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie van D66 Kamerlid Fatma Koser Kaya aangenomen die fondsen verplicht om hun deelnemers tijdig te informeren over de korting op hun uitkeringen.

  Koser Kaya vindt dat pensioenfondsen snel moeten communiceren met hun deelnemers om onrust weg te nemen. De fondsen zijn zelf verantwoordelijk voor de communicatie naar hun deelnemers en konden tot dusver zelf bepalen wanneer zij hun deelnemers op de hoogte stelden van de korting op hun pensioen. De motie is met algemene stemmen aangenomen, schrijft de Volkskrant.

  Volkskrant: Fondsen moeten dreigende pensioen korting melden  ⚠️ Meld

 45. @ Zwolse 11:01

  ALLES is de schuld de de theedrinkende, multiknuffelaars van de linkse ker….maar donder ff op met dit gezeur want de heren zijn druk bezig met een akkoord waar RECHTS NL hun vingers bij aflikt! >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 46. RVZ-advies. Als je rookt en/of drinkt (hoeveel?) ga je meer premie betalen. Ook al maak nooit gebruik van de zorg…..

  Vooral veel accijns heffen op rokerij, drank, auto etc.


  ⚠️ Meld

 47. De heren vergeten toch niet te onderhandelen over veranderingen op de woonmarkt?

  – Is het goed/fair, voor de doorstroming, dat ‘veel meer dan 2x modaal verdieners’ (vanzelfsprekend gezamenlijk inkomen) in veel te goedkope huizen zitten?

  – Ook de komende VIER jaar nixxx aan de rijkensubsidie (aftrek hypotheekrente) doen? Ook niet boven een hypotheek van een tonnetje of 3 a 4?  ⚠️ Meld

 48. Bert Wagendorp (Groenlo, 1956). Hulde:

  Zenuwbehandeling

  Maxime Verhagen is weer gestopt met twitteren: het werk aan het regeer- en gedoogakkoord waarbij rechts Nederland zich de vingers zal aflikken, is hervat.
  Maximes getwitter is een soort omgekeerde geigerteller. Als de frequentie van het getweet naar beneden gaat, stijgt de politieke activiteit, gaat-ie omhoog, dan is de rust weergekeerd.
  Geert is ook weer terug uit de Big Apple, waar hij de blijde boodschap van de Nederlandse tolerantie heeft verspreid en de Amerikanen heeft uitgelegd dat bij ons islamofobie en tolerantie heel goed kunnen samengaan. In New York zijn ze nog altijd niet hersteld van de fabuleuze redenering waarmee Geert die gewaagde stelling onderbouwde.
  Gelukkig deed hij dat in gematigde termen. Ik denk dat de beroepshysterica Pamela Geller, die de bijeenkomst had georganiseerd, wel een beetje teleurgesteld was over de milde woordkeuze van haar vriend. Maar Pam weet niet dat Nederlandse kabinetsformaties een gordiaanse knoop vormen die alleen met uiterste omzichtigheid kan worden ontward.
  Hoe dan ook, Rutte en Verhagen hadden maandagochtend vast en zeker het gevoel dat er onmiskenbaar een beschavende invloed uitgaat van hun intensieve omgang met Wilders.
  Geert moet zelfs niet gaan overdrijven met zijn nieuwe redelijkheid, want dan zal Rutte hem moeten verzoeken toch weer een tandje bij te zetten. Hij werkt per slot van rekening aan een kabinet waarbij rechts Nederland zich de vingers zal aflikken en als de grote gedoger Geert dan opeens gaat theedrinken, wordt het ongeloofwaardig.
  Je zult als acteur maar een knappe Geert moeten neerzetten in de ??anti-musical?? mightysociety8. Heb je net ??kopvoddentaks?? en ??knettergek?? onder de knie, ben je alweer gedateerd omdat Geert inmiddels een gematigd politicus blijkt te zijn geworden die zijn woorden op een goudschaaltje weegt.
  Heb je die Wildersvariant in de vingers, begint-ie weer te schelden. Sorry, maar dat kan ik niet meer uitleggen aan mijn buitenlandse vriendenGeert is een ongrijpbare acteursnachtmerrie.
  Overigens mag het er van mij nou wel een keer komen, dat kabinet waar rechts Nederland zich de vingers bij zal aflikken. Ik heb het gevoel dat ik al urenlang op de stoel van de tandarts lig te wachten op een zenuwbehandeling, zonder dat er iets gebeurt omdat de tandarts maar met de assistente blijft overleggen over de precieze aanpak van het probleem.
  Kom op, boren! Hoe sneller we beginnen, hoe sneller we ervan af zijn.
  Nu moet van informateur Tjeenk Willink weer worden gekeken of de oppositie in de Tweede Kamer bereid is steun te verlenen aan ??andere hoofdpunten van het kabinetsbeleid??. Dus dan krijg je een reageerakkoord, een gedoogakkoord en, voor de punten waarop de PVV níet wil gedogen, een gedoogakkoordje op onderdelen met PvdA of D66.
  Sorry, maar dat kan ik niet meer uitleggen aan mijn buitenlandse vrienden. Als we zo beginnen is de politieke krankzinnigheid definitief een feit en verkas ik liever naar een verlichte dictatuur met een zonnig klimaat.
  Gelukkig heeft een PvdA??er ??de oppositiestrategie?? van zijn partij gelekt naar De Telegraaf, en daarin staat, dat als de kans zich voordoet om de ??stabiliteit van de coalitie?? te ondermijnen, dat boven een ??consistent, geloofwaardig optreden?? gaat.
  Mooi zo. We krijgen een kabinet waarbij rechts Nederland zich de vingers zal aflikken, en daar hoort oppositie bij waarbij de rest van Nederland zich de vingers kan aflikken. Zo komt iedereen aan zijn trekken en worden het interessante democratische tijden.  ⚠️ Meld

 49. Complimenten voor “Willemina” Die dit 15-09-10 00:44 op het draadje van Willem Lucht poste! Hoop dat je het niet erg vindt “Willemina” dat ik dit hier ook even onder de aandacht wil brengen:
  ——————————————————————————–
  Wie kan mij dit soort beslissingen uitleggen die genomen worden door een demissionair kabinet?

  Een van de regels van een demissionair kabinet is namelijk dat ze G??N beslissingen mogen nemen die gevolgen hebben voor de toekomst…

  Ondertussen deden ze….

  – Vele miljoenen naar slachtoffers van natuurrampen, uiteraard een goed doel, maar missen wij in de toekomst geen miljoenen zo? Toch een lang termijn plan geweest.

  – A4 wordt na 50 jaar toch langs Delft getrokken… dus na 50 jaar tobben, hakt een demissionair kabinet de knoop door…

  – Boetes gaan vanaf 1 januari omhoog… 2011 is toch echt toekomst, of ben ik gek? Naar beneden gaan ze echt niet meer daarna…

  – Belasting op “verbouwen” gaat naar 6%, en hoewel erg welkom voor velen is ook dat een maatregel om de “toekomstige” economie te redden…

  – Het kabinet grijpt ook in in het basispakket en bespaart daarmee 173 miljoen euro. Mmmh, toch ook weer een lang termijn ingreep…

  – Volgend jaar wordt een pakje sigaretten duurder (accijns +25%) en krijgen ambtenaren geen salarisverhoging. Dus ambtenaren, snel stoppen met roken!

  – En de laatste beslissing: Mes in inburgeringsbudget…

  Het kabinet wil zijn laatste begroting ??netjes?? achterlaten, door alle tegenvallers te compenseren. Met andere woorden: ze regeren nog gewoon…..  ⚠️ Meld

 50. Er is geen enkel beletsel dat het huidige kabinet dit soort besluiten neemt, bepaalde onderwerpen zijn “taboe” en daar mogen geen besluiten over worden genomen. Die onderwerpen worden door de kamer bepaald. Non-discussie dus, ook al zijn sommige maatregelen wellicht niet leuk of prettig voor deze of gene. Ik ben in ieder geval blij dat er nog iets van regeren plaatsvindt!


  ⚠️ Meld

 51. S.Hagenees, wat wel en niet bepaalt wordt, bepaalt dit demissionaire Kabinet niet maar de 2e Kamer. Zie jij hier geen controversele onderwerpen tussen staan :o:o:o:o


  ⚠️ Meld

 52. @Dick; Wat is dat toch dat de hypotheekrente-aftrek ook door jou als “Rijkensubsidie” wordt gezien? Wij hebben ook een hypotheek van 300.000 Euro. We hebben geen kinderen en werken keihard, we verdienen zeker geen miljoenensalaris en kunnen daar goed van leven. We betalen ook keurig netjes en genoeg belasting. Daarnaast snappen wij en ook vrienden van mij met koopwoningen dat de hypotheekrente-aftrek op termijn niet houdbaar is. Geen enkel probleem, maar ik wens niet weggezet te worden als een graaiende rijke Nederlander. Per direct mogen wat mij betreft de dubieuze hypotheek-contructies worden aangepakt die door de multimiljonairs vaak worden gebruikt om onder aan de streep nog meer over te houden. Mijn vrouw en ik vallen zoals gezegd dus zeker niet onder die groep. Ik heb in zoverre kritiek op links dat in dit soort gevallen het wereldbeeld wel heel erg zwart wit is. Hoewel ik de grondbeginselen van het socialisme zeker toejuich, vind ik dit een minpunt van de linkse kliek. En helaas heeft ook “links” de opmars van Wilders niet weten te stoppen, maar hopelijk gaat dat nog veranderen.


  ⚠️ Meld

 53. BREAKING: Live over naar de hofstad…Hofstadgrupe versie 2.0 lijkt spijkers met koppen te slaan:

  Terwijl Ivo zijn bronstige keelklank oefend met de volzin: “Het gaat fantastisch, heer Mingele”. Gaat Mark even kijken of hij nog een knaapje is…Op de agenda een heikel punt. Max en Geert verschillen fundamenteel van mening. Max begint dapper, ze zijn immers aan de beurt om te scoren!….Na 3 woorden valt Geert hem in de reden:
  Max, met alle respect, wil je nu macht of hoongelach? Uh, zegt Max, maar ik mag toch ook wel wat binnenhalen?

  Geert: “Nog op internet gekeken vandaag?”. Max: “Geert, jongen, waar moet ik de tijd vandaan halen? Iedereen zit met zijn kleine belangetjes in mijn nek te hijgen!”. Geert: “wat denk je waar deze bisschop of al die funzige/hufterige/misbruikers op stemmen in de regel?” Max: “Uh”. Mooi, Max: “Je gaat binnen 10 tellen akkoord of ik bel
  Lubbers, Veerman, Balk etc etc….maar weet dat 1 telefoontje genoeg is!”

  Ze waren akkoord toen Ivo terug kwam lopen van de spiegel en Mark er nog niet uit was of ie nog een knaapje was…..volgende punt.


  ⚠️ Meld

 54. @ Stadshagenees; Begrijp je dit niet, of wil je dit niet begrijpen

  hypotheekrente-aftrek ook door jou als “Rijkensubsidie” wordt gezien

  Tuurlijk heb ik zelf ook een hypotheek(je)…..

  Dit stond in 11:14

  Ook de komende VIER jaar nixxx aan de rijkensubsidie (aftrek hypotheekrente) doen? Ook niet boven een hypotheek van een tonnetje of 3 a 4?

  Waarom werken uitgerekend jij en je vrouw KEIHARD en anderen gewoon?

  werken keihard

  de arrogantie!

  Met die 3 ton val je er dus net buiten. heb het expres laag neergezet want PvdA kwam volgens mij met 5 ton.

  Maar mij vraag is: kunnen jullie je dan heulemaal niet meer redden met je 2 keihardwerkende inkomens als, in het uiterste geval je hypotheekaftrek vervalt? Je hypotheek is dus gebasseerd op 2 volledige banen….was dat wel zo slim?


  ⚠️ Meld

 55. Dick; De hypotheek is niet afgesloten op basis van 2 inkomens, maar op basis van het feit of de hypotheek met 1 inkomen betaald zou kunnen worden. Tevens wil ik je erop wijzen dat mijn vrouw en ik niet de enigen zijn die hard werken, dat staat nergens en ik adviseer je dat soort conslusies voor jezelf te houden, want ze zijn nergens op gebaseerd. De term arrogantie slaat zeker niet op mij, daarvoor heb ik voldoende zelfkennis en hier lees ik dat eigenlijk voor het eerst en dat van iemand die mij niet persoonlijk kent. Raar en aanmatigend. De werkende klasse moet de lasten dragen voor de mensen die niet kunnen werken en de balans tussen arm en rijk groeit in Nederland behoorlijk scheef. Ik heb al eerder aangegeven dat ook ik best meer bij kan en wil dragen om te zorgen dat zorg, onderwijs etc. etc. betaalbaar blijven.


  ⚠️ Meld

 56. @ Stadshagenees…Slim: niet op 2 inkomens. Maar jij weet ook dat de adviseurs daar altijd op instaken. Misschien nu nog?

  Ben flauw van dat door VVD gebruikte “hard werken” vind zelfs dat je jezelf daarmee op de borst klopt en verondestelt dat een ander dat niet doet. Dat dat niet zo is….zijn we dus eens.

  conslusies voor mezelf houden? Pardon? Als ik conclusies wil trekken, trek ik ze uiteraard. Waarom zou ik uberhaupt iets, dat jij mij adviseert, voor mezelf houden ?

  Dit is altijd het probleem op internet…

  dat van iemand die mij niet persoonlijk kent.

  We kunnen slechts een mening vormen op basis van indrukken. Maar wij DURVEN die mening wel met iedereen te delen. Er zijn overigens weinig arrogante mensen die zichzelf arrogant vinden….Maar ok, dat woord mag je skrappen 😉

  Inhoudelijk:

  De werkende klasse moet de lasten dragen voor de mensen die niet kunnen werken en de balans tussen arm en rijk groeit in Nederland behoorlijk scheef. Ik heb al eerder aangegeven dat ook ik best meer bij kan en wil dragen om te zorgen dat zorg, onderwijs etc. etc. betaalbaar blijven

  Werkelijk waar, ik begrijp niet om welke reden je WEL op de VVD hebt gestemd! PvdA heeft voortdurend gewaarschuwd voor CDA-CU-PVV kabinet en erger! Gewaarschuwd voor 2-deling in de maatschappij (arm-rijk en allochtoon-autochtoon)………Hartstikke eens dus met bovenstaande stelling. Ook ik wil

  best meer bij kan en wil dragen om te zorgen dat zorg, onderwijs etc. etc. betaalbaar blijven

  Dat bijdragen kan ook heel goed in een nog waardevoller iets als geld (voor mij) tijd: vrijwilligerswerk.

  CONCLUSIE ;): Eens met je hele post, maar waarom heb ik PvdA gestemd en jij VVD?


  ⚠️ Meld

 57. Eigen bijdrage GGZ: voorstel Kink is oneerlijk, onnodig en onuitvoerbaar
  op 15 september 2010

  De PvdA is tegen het voorstel van minister Klink (VWS) om een eigen bijdrage te heffen voor de tweedelijns GGZ-zorg. Het is oneerlijk, onnodig en onuitvoerbaar. In het overleg, dat donderdag plaats zal vinden, zal mijn collega Eelke van der Veen daarom nieuwe voorstellen doen om geld te besparen, zodat invoering van een eigen bijdrage in de tweedelijns GGZ kan worden voorkomen.

  In de tweedelijns GGZ-zorg worden mensen behandeld met ernstige psychologische en/ of psychische problemen, onder wie zorgmijders. Het gaat dus om kwetsbare mensen die soms zelf het belang van zorg niet inzien. Een eigen bijdrage van deze mensen vragen zal deze kwetsbare mensen uit de zorg laten verdwijnen. Met als gevolg dat mensen op straat gaan zwerven, wat overlast en in het ergste geval criminaliteit kan veroorzaken. Een eigen bijdrage heffen bij veelal verwarde en kwetsbare mensen is onuitvoerbaar, gezien hun gemoedstoestand en het veelal lage inkomen. Belangrijker nog: het is een kwestie van beschaving om ook voor deze mensen zorg te dragen. Bovendien is het oneerlijk om mensen met een psychische probleem wel een eigen bijdrage te laten betalen en mensen met een lichamelijke zorgvraag niet.

  In juni kondigde Klink al aan dat hij eigen bijdrage in de GGZ wilde invoeren. Dit heeft de PvdA tegen weten te houden door een motie in te dienen, die door de hele Kamer is gesteund. In deze motie wordt voorgesteld om het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem te actualiseren en de kosten die daarmee worden bespaard te gebruiken om het afzien van invoeren van eigen bijdragen in de GGZ te dekken.

  Afgelopen week heeft minister Klink laten weten dat hij van mening is dat dit niet genoeg oplevert. De PvdA heeft toen meteen een overleg met de minister aangevraagd. In het overleg, dat donderdag plaats zal vinden, zal mijn collega Eelke van der Veen nieuwe voorstellen doen om geld te besparen, zodat invoering van een eigen bijdrage in de tweedelijns GGZ kan worden voorkomen. Bijbetalen voor noodzakelijke zorg is helemaal niet nodig, aangezien er nog veel geld niet besteed wordt aan directe zorg, zoals kortingen en bonussen die apothekers ontvangen. Van der Veen is al tijden bezig om dit extraatje voor apothekers af te romen. Dit geld moet besteed worden aan de zorg. Zo kan bijvoorbeeld de eigen bijdrage in de GGZ worden voorkomen.
  zorg Gezondheidszorg

  En daarom stem ik op de PVDA en niet op rechts.


  ⚠️ Meld

 58. Ik heb VVD gestemd omdat ik Mark Rutte altijd een sociaal liberaal heb gevonden en er vertrouwen in had dat het “lullo-gehalte” binnen de VVD naar de achtergrond zou verdwijnen. Daarnaast ben ik erg voor het liberaal gedachtengoed en had wat dat betreft wellicht beter op D66 gestemd (heb ik overwogen, maar ik vind dat teveel een “net-niet” partij. Achteraf gezien is dit dom geweest, ik voel me niet te groot dat nu toe te geven. De komende tijd moet ook ik op de blaren zitten, want PVV/VVD/CDA gaan er niets van bakken. Althans voor de langere termijn zullen de problemen in Nederland alleen maar groter worden en dan heb ik het vooral over de sociale problemen (altijd nog ernstiger in mijn optiek dan financiële problemen). Ik geloof best dat het begrotingstekort teruggebracht gaat, want dat is deze 3 partijen wel toevertrouwd. Nederland gaat daar echter niets mee opschieten, juist omdat de tweedeling alleen maar groter wordt. Benieuwd wat “links” daar tegenover gaat zetten. Lijkt me goed als in ieder geval de PVDA, SP en Groen Links 1 blok gaan vormen en niet verzanden in onderling gekissebis.


  ⚠️ Meld

 59. Subliem weer mevrouw Evelien Tonkens:

  Betalen om te mogen werken

  De meeste mensen worden betaald voor hun werk. Betalen om te werken is de omgekeerde wereld. Maar het is wel wat de demissionaire regering voorstelt
  Minister Klink wil een eigen bijdrage invoeren voor psychiatrische patiënten en (ex-) verslaafden die werken. Voor hun werk in een kringloopwinkel, zorgboerderij, kinderboerderij, restaurant, kunstatelier of winkel moeten ze betalen. Als waardering voor hun dagelijks gevecht met hun wekker, hun angsten en hun wanen. Als waardering voor kerstkaarten maken, potten bakken, soep serveren, geiten voeren, de kassa bedienen. Of appeltaarten bakken, zoals Gerard Weisman (Nieuwsuur, 13 september). Ze krijgen niet betaald, dat is al erg genoeg. Maar het is wel werk. Waardig werk. Nuttig werk. Waarom moeten ze daarvoor betalen? Gerard Weisman moet 175 euro neertellen om appeltaarten te mogen bakken voor de Haarlemse horeca. Op een inkomen van 1.180 euro is dat moeilijk. Hij is dus gestopt.

  Protest
  Het is de zoveelste keer in tien jaar dat de regering dit voorstelt. Telkens weer ging het voorstel van tafel wegens massaal protest van psychiatrische patiënten en personeel, uiteindelijk gesteund door de Tweede Kamer. Ook nu is het verzet groot. Cliëntenorganisaties hebben een petitie opgesteld (te tekenen op petities.nl). Dinsdag was er een demonstratie. De meerderheid van de Tweede Kamer steunt het verzet. Ggz-instellingen weigeren de eigen bijdrage te innen. Maar Klink houdt eraan vast. Het bespaart 110 miljoen, stelt hij.

  In ambtelijke jargon heet werk van psychiatrische patiënten ??begeleiding?? en ??zorg zonder verblijf??. Betalen klinkt dan minder idioot. Voor zorg of begeleiding moeten we immers wel vaker iets meebetalen? Maar begeleiding bij het werk is meestal gratis. Dat heet dan management, leiding of coaching.

  Toegegeven, niet alle ??begeleiding?? is werk. Sommige patiënten kunnen werk (nog) niet aan en gaan bijvoorbeeld overdag naar een therapiegroep of cursus. Het is minder beledigend en ietsje redelijker daarvoor te betalen. Wat blijft staan, is dat de meeste psychiatrische patiënten al straatarm zijn. Moet dit er ook nog af? En weegt het op tegen de extra uren die begeleidersnodig hebben om het geld te incasseren?

  Goed, mensen krijgen er waarschijnlijk een kop koffie voor terug, die ze thuis uitsparen.

  Rekeningen boezemen hun vaak enorme angst inMaar ze moeten er ook heen reizen en er toonbaar uitzien. Bovendien: is het niet beter als iedereen ??participeert??? ??Meedoet??? Zijn steentje bijdraagt? Waarom mensen daarvoor straffen? Waarom instanties extra belasten met de eis elkaar rekeningen te sturen terwijl het toch allemaal gemeenschapsgeld is?

  Bezuinigen
  De minister houdt vol dat hij nu eenmaal moet bezuinigen. De Tweede Kamer heeft daarom een alternatief bedacht: beperk de vergoeding voor chronische patiënten die zonder medische noodzaak dure medicijnen kiezen. Dat bespaart 220 miljoen. Dat is alleen op papier zo, riposteert de minister: in de praktijk brengt die bezuiniging maar 28 miljoen op. In zijn brief hierover (van 6 september) komt hij met een interessante kostenpost die hij anders nooit opvoert, namelijk ??uitvoeringskosten (waaronder de kosten van huisartsen, medische specialisten en apothekers) voor het omzetten naar een ander geneesmiddel en de kosten van verzekeraars voor het uitvoeren??. Die moet je meerekenen, dan valt de bezuiniging tegen.

  Goed punt, maar dat geldt dan ook voor de uitvoeringskosten die gemoeid zijn met het innen van de eigen bijdrage van ggz-cliënten. Hun administratie is minder op orde dan van de arts of apotheker. Rekeningen boezemen hun vaak enorme angst in. Daar geld innen, is een heidense klus die de minister niet lijkt te hebben meegerekend in zijn schatting van 140 miljoen.

  Waarom komt de eigen bijdrage voor werkende psychiatrische patiënten toch steeds weer op de agenda? Te klein om zoden aan de dijk te zetten, maar groot genoeg om stress, leed en eenzaamheid te veroorzaken. Een fatsoenlijk samenleving, schreef de filosoof Margalith, is een samenleving met instituties die mensen niet vernederen. Een bescheiden eis die hier met voeten wordt getreden. Wie psychiatrische patiënten wil vernederen, moet deze maatregel doorvoeren. Tweede Kamer: verzet je ook ditmaal met hand en tand! En eis een moratorium op dit voorstel van ten minste een eeuw.  ⚠️ Meld

 60. Hypotheekrenteaftrek.

  Wij schaffen de hypotheekrenteaftrek niet af, maar maken hem wel eerlijker. Zodat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, wonen betaalbaar blijft en starters zich makkelijker een koophuis kunnen veroorloven.

  Woordvoerder,Ronald Plasterk Tweede-Kamerlid

  De hypotheekrenteaftrek stimuleert mensen om grote leningen aan te gaan met flinke risico??s op het moment dat de rente stijgt of de woningprijzen dalen. Het is een subsidie op schuld, en dat is onverstandig. Bovendien komt een heel groot deel van die subsidie terecht bij de mensen met de hoogste inkomens en de duurste huizen. Dat is onrechtvaardig.

  Daarnaast drijft de onbegrensde subsidiëring van de rentelasten de prijzen van koophuizen verder op, verspert voor starters de toegang tot de woningmarkt en belast het de schatkist zwaar. Juist in een tijd van een hoog begrotingstekort is dat onverantwoord. De houdbaarheid van het stelsel staat op het spel.

  Onze oplossingen:
  Wij maximeren de aftrek op 52 procent, ook als we het toptarief van 60 procent invoeren. Anders zouden de hoogste inkomens nog extra aftrek krijgen, dat willen wij niet.
  Vervolgens bouwen we de aftrek vanaf 2015 af. We beginnen bij het 52 procen-tarief, dat daalt van 2015 tot 2025 met 1 procent per jaar. Dan is het tarief van 42 procent bereikt. Pas vanaf 2025 gaat het tarief voor iemand die nu tegen 42 procent aftrekt met 1 procent omlaag. Dat duurt dan nog 12 jaar. Voor iedereen is dus in 2037 het aftrektarief van 30% bereikt.
  Het is dus niet zo dat voor mensen met lagere inkomens het tarief sneller wordt afgebouwd of dat zij eerder het 30%-tarief hebben; als je nu tegen 42 procent aftrekt, verandert er pas in 2025 iets. Voor de hoogste inkomens is dat 10 jaar eerder.
  Naast het gelijktrekken van het aftrektarief voor iedereen, maximeren we ook de hypotheekschuld waarover je aftrek krijgt. Deze maximeren we in 2015 op 1 miljoen euro. Daarna verlagen we dit maximum heel geleidelijk in 30 jaar tot de gemiddelde woningwaarde.
  Dit betekent dat in de eindsituatie voor iedereen de hypotheekrente aftrekbaar is tegen 30 procent, en dat de hypotheekrente van een gewone, gemiddelde woning volledig aftrekbaar is. Dit is eerlijk en sociaal; we helpen mensen met het kopen van een woning, maar villa??s worden niet langer gesubsidieerd. Het geld dat hiermee bespaard wordt gebruiken we om de belasting op arbeid te verlagen, zodat werken loont.  ⚠️ Meld

 61. @ Stadshagenees, je geeft nu tenminste nog een alternatief met D’66. Heb ik nog niet eerder van je gelezen. Ook een groot verschil tussen D’66 en VVD is de wijze van tegenstand bieden aan Geert……..Dacht dat jij dat belangrijk zou vinden?


  ⚠️ Meld

 62. @ Stadshagenees: jij zou dan ook op een PROGRESSIEFblok stemmen? Lijkt me goed als in ieder geval de PVDA, SP & Groen- Links….hopelijk met D’66 erbij! Ook de CU is progressief (in veel opzichten) overigens!

  Maar er haast nu nixxx! Wouter Bos begon er een goede 2 misschien wel 3 jaar geleden al over. Ben overtuigd van een scherpe, eerlijke en verbindende oppositie. Met enorm veel know-how op allerlei gebied! Ook hebben ze de steun van het maatschappelijke middenveld…….
  Hoop nog eens naar een hele grote demonstratie te gaan op de Dam of het Malieveld……Met spekers als toen; die ook wat voor elkaar kregen!

  Heb er echt vertrouwen in!


  ⚠️ Meld

 63. .Het eigen huis is bij de VVD in goede handen.

  Van de VVD zijn er geen initiatieven te verwachten die de hypotheekrenteaftrek beperken. Dat staat als een huis!

  De VVD is duidelijk over de hypotheekrenteaftrek: wie pleit voor sloop van deze draagmuur van onze economie trekt de ellende over ons land en gaat voorbij aan belangrijke gedrags- en vermogenseffecten op de woningmarkt. De VVD wil dat de huidige hypotheekrenteaftrek in tact blijft.

  In het VVD-verkiezingsprogramma staat helder: ⤝De aftrekbaarheid voor de eerste woning blijft onverkort gehandhaafd. Dat biedt de noodzakelijke zekerheid aan eigenaren die langdurige verplichtingen zijn aangegaan, zeker in de laagste inkomensklassen⤝. De VVD is voor bevordering van het eigen woningbezit en de hypotheekrenteaftrek is daar een goed instrument voor. Het is een verstandige vermogensopbouw.⤝
  De VVD is voor het behoud van de huidige hypotheekrenteregeling en zet in op het versneld bouwen van meer woningen.

  Een veel gehoord argument is dat het systeem van onze hypotheekrente slecht is voor starters. Dat is onzin. Het is juist funest voor starters als de aftrek wordt beperkt of afgeschaft. Iedereen blijft zitten waar die zit en wacht tot de prijzen stijgen. Intussen zit de woningmarkt op slot en starters vinden geen woning in het lagere segment. De woonlasten zullen bij gebrek aan fiscaal voordeel stijgen en ook zorgen voor stagnering van de doorstroom naar duurdere huizen. Voor starters wordt het kopen van een huis zonder fiscaal voordeel veel duurder of zelfs onbereikbaar.

  De hoge woningprijzen worden primair veroorzaakt door een mismatch tussen vraag en aanbod. De vraag is het laatste decennium enorm toegenomen door de economische groei, de bevolkingsgroei en de dalende werkeloosheid. Deze elementen, die niets te maken hebben met de hypotheekrenteaftrek, hebben de markt overspannen gemaakt waardoor de prijzen zijn gestegen

  =====================================================
  Maar ze vergeten voor het gemak erbij te vertellen dat de huizenmarkt hierdoor kunstmatig hoog gehouden wordt en voor starters onbetaalbaar gaat worden.

  Gisteren nog trieste voorbeelden rechtstreeks op de radio gehoord wat voor onbetaalbare eisen de hypotheek verstrekkers aan beginnende starters vraagt.

  😮


  ⚠️ Meld

 64. Nieuwe PGB??s zijn hard nodig
  op 15 september 2010

  Veel mensen die eigenlijk recht hebben op een persoonsgebonden budget (PGB) zitten momenteel zonder zorg omdat de minister de PGB??s heeft stopgezet. Ik begrijp dat de minister tekorten moet oplossen, maar deze ingreep leidt tot beschamende situaties. Mensen die volledig afhankelijk zijn van zorg worden brutaal in de kou gezet. Daarom heb ik de minister opgeroepen om met de patiëntenorganisaties om de tafel te gaan en in een brief verslag te doen van de voorgestelde oplossingen. Mocht de inhoud van die brief mijn zorgen niet wegnemen, dan volgt een spoeddebat. Update: Inmiddels heeft minister Klink toegestemd in alle doelen die we hadden gesteld. Mensen die bijvoorbeeld palliatieve zorg nodig hebben, krijgen weer een PGB als ze dat willen en de schrijnende gevallen krijgen alsnog een PGB. Ik ben hier erg tevreden over.

  Het gaat vaak om mensen die flink lijden onder het ontbreken van zorg. Dan kan het gaan om chronisch zieken en gehandicapten, ouders van meervoudig gehandicapte kinderen en bijvoorbeeld ouderen die terminale zorg nodig hebben. Ik zou graag zien dat deze mensen een korte tweede beoordeling krijgen. Dat zou dan moeten gebeuren binnen een week en zonder eindeloze procedures, zodat ze snel uitsluitsel krijgen over hun situatie. Ik hoop niets liever dan dat de zorg voor deze mensen binnen korte tijd op gang komt.

  Het alternatief van de minister biedt namelijk weinig uitkomst. Hij zou graag zien dat deze cliënten aankloppen bij AWBZ-instellingen. Wat hij lijkt te vergeten is dat deze instellingen vaak enorme wachtlijsten hebben en al ver boven hun capaciteiten werken. Daardoor leidt deze route onvermijdelijk tot een trage bemiddelingsmolen. Maar de ernst van de klachten is te groot en urgent voor tijdrovende procedures. Nieuwe persoonsgebonden budgetten worden volgens de huidige plannen niet vrijgegeven voor 2011. Dat is in deze schrijnende gevallen geen optie. Daarom is het wat mij betreft noodzakelijk dat de minister zo snel mogelijk de handen uit de mouwen steekt.

  ——————————————————————–
  Voor palliatieve zorg toch pgb mogelijk

  Minister Klink (VWS) heeft vandaag besloten om het toch mogelijk te maken om persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen voor palliatieve zorg. De minister schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat er op zich voldoende palliatieve zorg in natura beschikbaar is maar dat hij van oordeel is dat de keuzevrijheid van cliënten in de laatste levensfase zeer belangrijk is.

  Verder wordt het ook weer mogelijk een pgb aan te vragen bij:

  het overschrijden van wettelijke termijnen van indicatiestelling en het afgeven van een toekenningsbeschikking en
  een tijdelijke opname in bijvoorbeeld het ziekenhuis langer dan twee maanden.
  Vanaf 1 juli 2010 tot in ieder geval het einde van dit jaar kunnen mensen geen persoonsgebonden budget meer krijgen. Nieuwe aanvragers kunnen kiezen voor zorg in natura. Ook is het mogelijk om op een pgb-wachtlijst te worden geplaatst. Het besluit is genomen vanwege de forse overschrijding van het budget voor de pgb??s.

  Al eerder zijn in overleg met de Tweede Kamer drie groepen van de afgekondigde pgb-stop uitgezonderd. Het gaat dan om de volgende groepen:

  mensen die gebruik willen maken van een wooninitiatief dat zonder het verlenen van het persoonsgebonden budget in zijn bestaan of voortbestaan wordt bedreigd en de zorg voor overige in het initiatief verblijvende cliënten in gevaar komt
  mensen met een verblijfsindicatie waarvoor geen geschikt extramurale zorg-in-natura aanbod beschikbaar is kunnen een pgb aanvragen
  kinderen die na behandeling in het ziekenhuis medisch specialistische zorg thuis nodig hebben in aanmerking komen voor een pgb.
  Bij de introductie van pgb nieuwe stijl in 2003 was er nog sprake van ruim 50.000 budgethouders, inmiddels maken meer dan 120.000 budgethouders gebruik van een pgb.  ⚠️ Meld

 65. @ Stadshagenees, wil je dit (van Zwolse) ook in je rijkensubsidie-antwoord betrekken?

  Maar ze vergeten voor het gemak erbij te vertellen dat de huizenmarkt hierdoor kunstmatig hoog gehouden wordt en voor starters onbetaalbaar gaat worden.

  Gisteren nog trieste voorbeelden rechtstreeks op de radio gehoord wat voor onbetaalbare eisen de hypotheek verstrekkers aan beginnende starters vraagt.  ⚠️ Meld

 66. Uh, hoeveel kans zou ik hebben als ik bij “de baas” een verzoek tot studieverlof doe voor het bijhouden en reageren op het onvolprezen Politieke Log/WLZ 😮


  ⚠️ Meld

 67. Ze hadden dat pgb vanaf dag een al anders aan moeten pakken, met veel meer controle. het werkt fraude in de hand en nu moeten de goeien lijden onder de slechten.


  ⚠️ Meld

 68. @ Admin, jammer dat de cartoon van Jos C. waarschijnlijk toch te groot bleek? Had het gepost….bleek ie weer te groot….heeft ie er nog even (verkleind door jullie?) opgestaan en nu is ie weg….vlak na deze post:

  bericht door dick, op 15 september 2010 om 11:27
  Geweldige Jos C. Jos C.(bevat de link)  ⚠️ Meld

 69. N.B.

  Het is wel . Agnes Wolbert Tweede-Kamerlid ( pvda)
  AWBZ, WMO, ouderenbeleid, chronisch zieken, gehandicapten
  die dit schreef.

  Daarom heb ik de minister opgeroepen om met de patiëntenorganisaties om de tafel te gaan en in een brief verslag te doen van de voorgestelde oplossingen. Mocht de inhoud van die brief mijn zorgen niet wegnemen, dan volgt een spoeddebat


  ⚠️ Meld

 70. Dick, klopt, de banken spelen op safe en hebben niets geleerd van de kredietcrisis. Het is in het belang van de economie dat ook starters een hypotheek af kunnen sluiten. Banken moeten doen waar ze voor opgericht zijn, bankieren. En niet de hand op de knip houden en oppotten en achterlijke bonussen uitkeren. De grootbanken zijn nu staatseigendom en dus moet de staat maar boetes op gaan leggen aan banken als ze hun plicht verzuimen.


  ⚠️ Meld

 71. Geen algemene beschouwingen met Balkenende DEN HAAG.

  De Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer zullen dit jaar niet direct na Prinsjesdag plaatsvinden. Het traditionele debat over de plannen van het kabinet wordt gecombineerd met het debat over de regeringsverklaring van een nieuw kabinet.

  Dat heeft Kamervoorzitter Gerdi Verbeet woensdag gezegd. De algemene beschouwingen worden door velen beschouwd als het hoogtepunt van het parlementaire jaar. Maar een meerderheid van de fractievoorzitters vond het dit keer niet zinvol om nog met demissionair premier Jan Peter Balkenende in debat te gaan. Ze doen dat liever met een nieuwe premier en zijn ministersploeg.

  Het bestuur van de Tweede Kamer heeft daarom besloten de algemene beschouwingen te combineren met het debat over de regeringsverklaring. Het demissionaire kabinet presenteert dinsdag, op Prinsjesdag, de Miljoenennota. De algemene financiële beschouwingen gaan wel door en staan op 28 en 29 september op de agenda. De financieel specialisten van de fracties gaan dan met demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) in debat over de rijksbegroting voor volgend jaar.

  Eerder bleek al dat er 3,2 miljard euro moet worden bezuinigd om die begroting op orde te krijgen. Zo snijdt het demissionaire kabinet in het budget voor inburgering, wordt er gekort op de personeelskosten bij de overheid, gaan de accijns op sigaretten en shag omhoog en gaat de kinderopvangtoeslag omlaag.

  Gezien de demissionaire status kan het kabinet op Prinsjesdag geen nieuwe plannen presenteren. Wel wilde het de begroting netjes overdragen, zodat nog tegenvallers moesten worden weggewerkt.  ⚠️ Meld

 72. Hans Spekman Tweede-Kamerlid (PVDA)
  Asiel en migratie, armoede, onderkant arbeidsmarkt

  Bespaar mensen de ellende van armoede.

  CDA en VVD willen voorlopig niet praten over een wetsvoorstel dat de schuldhulpverlening moet verbeteren. Uit ervaring weet ik dat uitstel in de Kamer vaak afstel betekent. Ik wil voorkomen dat complete gezinnen door schulden in de kou komen te zitten, of zelfs op straat belanden. Voor mij is het simpel: als een uitgestoken hand het verschil kan maken tussen een menselijk bestaan en kille armoede, bied ik hem graag aan. Maar voor CDA en VVD lijkt dit even geen prioriteit. Toch hoop ik van harte dat CDA en VVD ook vinden dat we deze mensen de ellende van armoede moeten besparen. De mogelijkheden zijn er. Nu de wil nog.

  Lang niet iedereen die in de schulden belandt, doet dat vrijwillig. Zo zijn er mensen die hun baan kwijtraken en hun huis maar niet verkocht krijgen. Hoe graag ze ook willen, de situatie maakt het ze lastig om de financiën op orde te krijgen. Vaak trekt de veroorzaker van de schulden ook andere familieleden en vrienden mee de put in. Schuldproblematiek kan enorm uit de hand lopen. Een toegankelijke en eerlijke schuldhulpverlening kan deze mensen de ruimte en tijd geven om hun verplichtingen op een waardige manier na te komen. Daarom wil de PvdA graag dat er toegankelijke schuldhulpverlening komt.

  Als de Kamer dit wetsvoorstel aanneemt, komt de schuldhulpverlening bijna letterlijk binnen handbereik. De gemeentes staan dicht bij de mensen om wie het gaat en dat biedt de kans om de lijntjes kort te houden. Ik zie hierbij een hele hoop mogelijkheden. Een gemeente kan de partijen als bemiddelaar bij elkaar brengen en zoeken naar een constructieve oplossing voor alle betrokkenen. Uiteindelijk is dat in het belang van iedereen.

  Voorlichting kan deze nieuwe aanpak onder de aandacht brengen. Maar maatschappelijke instanties kunnen ook een rol van betekenis spelen. Zo kunnen we woningcorporaties de mogelijkheid geven mensen met een serieuze huurachterstand naar de gemeentelijke schuldhulpverlening te verwijzen. Want ook bij financiële problemen geldt dat we ze beter kunnen voorkomen dan genezen.

  Gelukkig krijgen gemeentes de wettelijke plicht om verzoeken snel af te handelen. Ik weet dat het voor mensen die hulp zoeken belangrijk is dat ze tijdig een antwoord krijgen. Gezinnen kunnen door schuldproblematiek in korte tijd aan lager wal geraken. Daarom is vlotte actie een grote noodzaak. De voorgestelde plicht om in bedreigende situaties binnen drie dagen actie te ondernemen is hiervan een goede invulling.

  Dit wetsvoorstel biedt overduidelijk mooie aanknopingspunten om mensen met financiële problemen uit de brand te helpen. Maar nu is het dus de grote vraag of CDA en VVD nog steeds bereid zijn om het plan te steunen. Het uitstellen van het debat en de signalen stellen me niet helemaal gerust. Toch hoop ik van harte dat CDA en VVD ook vinden dat we deze mensen de ellende van armoede moeten besparen. De mogelijkheden zijn er. Nu de wil nog.

  =====================================================
  En dan zijn er nog leeghoofden die dit soort zaken een linkse hobby vinden.  ⚠️ Meld

 73. Hans Spekman; Stem altijd op….Hans is ook de opsteller van de voetbalwet.

  Bas van der VLies (pas weg als lijsttrekker SGP) heeft hem eens in de Kamer bekritiseert om zijn kleding!!!!!!

  Extra goede reden om op HANS SPEKMAN (gewezen wethouder Utreg)te stemmen 😀


  ⚠️ Meld

 74. Met een WeblogZwolle.nl – groepje op persoonlijke titel (natuurlijk) meegaan met

  LWL vrienden en vriendinnen!! Binnekort gaat het dan toch gebeuren!! De trip naar den haag om te demonstreren tegen dit zooitje wat er niet uitkomt om een nieuwe regering te vormen!! Ik heb 5 man die meewillen en de leus van de lwl op het spandoek zal zijn: wij zijn tegen zinloos politiek geweld!!! Het wordt tijd voor een ander beleid. Een sociaal beleid voor minima in deze tijd!! Ik heb lakens nodig dus wie er nog witte spandoeken over heeft graag even afgeven aan de m…nlaan, verf heb ik al!! Groeten, willem.

  Bijvoorbeel met een spandoek/bord/uitgevouwen kartonnendoos oid met “(WEBLOG)ZWOLLE.NL TEGEN VERDEELDHEID!” ?

  – gezellig
  – publiciteit verzekerd met Willem en zijn “Man bijt Hond-verleden”?

  Weet bijna zeker dat Willem dat leuk zou vinden….


  ⚠️ Meld

 75. Nou, van al dat ge- OH van spekman worden we anders ook niks wijzer… Een artikel vol gemeenplaatsen kun je krijgen, hetgeen ze al 20 jaar roepen.
  “gezinnen kunnen door schuldproblematiek in korte tijd aan lager wal geraken”
  Het PROBLEEM is juist dat zoiets meestal sluipenderwijs gaat…
  Maar ik denk dat het aanbeveling verdiend als spekman eens uit zijn zwaar gesubsidïeerde huisje kruipt en eens gaat PRATEN met de mensen waar hij het over heeft.
  Leeghoofdige salonsocialistische praat genoeg van de heren pvda’ers maar daar koopt niemand wat voor.
  Geen wonder dat normale mensen niet meer op zo een partij stemmen, een roos en een ballon kun je krijgen, en als je mazzel hebt nog de zegen van hun, maar ze hebben geen idee waar ze het over hebben.


  ⚠️ Meld

 76. Q.M.
  Heb je wel iets gelezen /gehoord ,wat jou partij heeft ondernomen wat het item PGB aangaat?

  Dacht dat dit onderwerp jou wel zou aanspreken.

  Ik niet en daarom stem ik PVDA ook wel zonder rode roos en rode ballon.


  ⚠️ Meld

 77. Nou kijk, da’s het verschil. Bij de sp functioneert al jarenlang een laagdrempelige juridische dienst…JUIST om mensen die in de problemen zitten verder te helpen.

  Evenzeer staat er een geneeskundige dienst ter beschikking… maar ehh, spekman is van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen!

  Nee, je hebt idd geen roos of ballon nodig… zeg je pvda, dan zeg je marcel van dam (nou ja, ex pvda dan…;D) of sharon dijksma …wat heeft zij nou helemaal voor de wereld betekend behalve de ene blunder op de andere miskleun te stapelen???
  En zo zal meneer spekman ook geen ene stap verzetten uit zijn comfort- z?ne, om te doen wat hij predikt.:o


  ⚠️ Meld

 78. Ferry waardeert uitbranderT van Herman Tjeenk-Willink 😮
  Volgens mij is Herman overigens familie van de beste tandarts van Zwolle 😀

  op 1:00-1:40 anders teveel Ruktor & Verhagen 😮

  Gisterrrrrrrrrrrrr

  De eerste week van de nieuwe opzet van actualiteitenrubrieken bij de publieke omroep verraste vooral door de continuïteit ten opzichte van de oude,?? schrijft Hans Beerekamp (NRC Handelsblad). ??Twan Huys vergiste zich zelfs gisteravond heel even door het in Nieuwsuur (maandag, Nederland 2, 22:00, 724.000 kijkers) als vanouds over Nova te hebben. Op het futuristische decor na, dat het midden houdt tussen een Amerikaanse koelkast en een ruimteschip, is het verschil tussen oud en nieuw hier miniem.?? Ook de nieuwe ontbijtshow werd bekeken: ??Het ontbijtnieuws van de nieuwe omroep WNL besteedt, zoals te verwachten viel, veel aandacht aan wat diezelfde dag in De Telegraaf staat. Maar op de klungelige items op locatie van onervaren verslaggevers na is Ochtendspits (maandag, Nederland 1, 6:59, 138.000 kijkers) wel een goed gemaakt programma, dat relatief veel ruimte maakt voor economische onderwerpen, nieuwe media, jongeren en vrouwen in beeld.??
  ***
  En de kijkcijfers van de door Beerekamp beschreven actualiteitenrubrieken van gisteravond:
  1. Pauw & Witteman 1.023.000
  2. EénVandaag 900.000
  3. Nieuwsuur 724.000
  4. PowNews 260.000
  5. Uitgesproken 204.000
  6. Ochtendspits 138.000
  (WD)
  ====================
  Tim: hoe heet DIT NL-plaatje op 3fm ook alweer??????? SLAAP ZACHT? :D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 79. Dat was mijn vraag niet QM,nog niet zo lang geleden las ik je ongenoegen wat op de PGB betrekking had,en dat het jou ook aanging.
  Mijn vraag is heel simpel hoor.heeft de SP hier stappen in ondernomen?  ⚠️ Meld

 80. QM: Twitter je met Kwalbert :o:o:o

  Maar ik denk dat het aanbeveling verdiend als spekman eens uit zijn zwaar gesubsidïeerde huisje kruipt en eens gaat PRATEN met de mensen waar hij het over heeft.

  Hans staat altijd met zijn schoenen in de modder om met ECHTE mensen te praten. jij (bijvoorbeeld) lijkt enkel op www te communiceren :o:o:o
  Hoe kun je bij die huis-info Sjooooonieuws :o:o:o


  ⚠️ Meld

 81. Ongefundeerde valse beeldvorming verpakt in gescheld…..kom er maar in met normaal Nederlands QM, anders mogen we dit niet serieus nemen

  Leeghoofdige salonsocialistische praat genoeg van de heren pvda’ers maar daar koopt niemand wat voor.  ⚠️ Meld

 82. Kom er maar in met de definitie ook van normale mensen

  Geen wonder dat normale mensen niet meer op zo een partij stemmen, een roos en een ballon kun je krijgen, en als je mazzel hebt nog de zegen van hun, maar ze hebben geen idee waar ze het over hebben.

  Jijzelf toch niet 😮


  ⚠️ Meld

 83. @ Zwolse, mwooo ik meende dat initiatief serieus. Willem heeft me net al gemaild. Heb oa geantwoord:

  Spreuken is niet het moeilijkst (ook eens met de spreuken die je hier noemt) maar je begrijpt wel dat als ik wel ga en er wordt me wat gevraagd, dat ik meld dat ik geen LWL maar PvdA stem en TEGEN de PVV ben. Bedoel: altijd eerlijk blijven!  ⚠️ Meld

 84. QM ben je eigenlijk wel geïntegreerd? Je noemt je zelf Question Master, 50% van je post (16:19) is in het Engels, maar erger: Verwijst naar de Amerikaanse politiek……asjeblieft die doorgeslagen kapitalisten die alles uitvergroten met hun “theedrinken” dat dan hier weer niet mag van Geert….lastig allemaal.

  Maar uh, waar gaat die post over?


  ⚠️ Meld

 85. @ Zwolse, als ik wel mee ga…:D ik om het aanwezige bier. Maar ik ga echt dat goedkope bocht (puur omdat het goedkoop is) van hun niet achterover mikken. Het lijken me ook van die types die nixxx weggeven; kladzuipers. Maar goed ook daar kun je best een goed gesprek mee hebben, als je ze gelijk op hun ego-centrische geldbuidelgekleef wijst. 😉


  ⚠️ Meld

 86. Vindt wel dat Willem een omslag heeft gemaakt van 180 graden,Willem gaat ineens voor een sociaal beleid, geen afbraak van sociale voorzieningen


  ⚠️ Meld

 87. En toen klikte ik op de verkeerde button:(.

  Maar met deze vooruitgang van Willem, kan ik hem binnenkort misschien wel als nieuw lid van de PVDA verwelkomen8).


  ⚠️ Meld

 88. @ Zwolse, en ik hoor em niet meer over Geert 😮

  Dit is idd, gezien zijn teksten zéér goed mogelijk

  Maar met deze vooruitgang van Willem, kan ik hem binnenkort misschien wel als nieuw lid van de PVDA verwelkomen

  :D:D:D

  Lekkere avond!

  Tjooooo


  ⚠️ Meld

 89. @ Stadshagenees; da’s toevallig….een huur-/koopwoning en eerlijke verdeling woonbestand-expert:

  Iedereen blijft in zijn huurwoning zitten

  Het braafste jongetje van Europa willen zijn, heeft Nederland weinig goeds gebracht. Kijk maar eens naar de nutteloze en in Europa unieke splitsing van energiebedrijven. De sociale huisvesting dreigt het volgende slachtoffer te worden van dit syndroom

  90 procent van de corporatiewoningen moet, als het aan de minister ligt, vanaf 1 januari 2011 worden toegewezen aan huishoudens die minder verdienen dan 33 duizend euro. Wanneer die norm niet wordt gehaald, mag de corporatie niet meer goedkoop lenen met een borg van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

  Met een jaarsalaris van circa 34 duizend euro kun je tegenwoordig hooguit 160 duizend euro lenen om een woning te kopen. Kom daar maar eens om in gebieden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Breda of Den Bosch.

  Kortom: veel regionale huurmarkten gaan potdicht. Mensen die nu een woning van een corporatie huren, blijven zitten waar ze zitten. Je kunt corporaties wel dwingen voortaan alleen nog maar lage inkomens toe te laten, maar zonder doorstroming tussen de huurmarkt en de koopmarkt, krijgen de nieuwkomers aan de onderkant van de huurmarkt geen enkele kans. Den Haag moet de politieke moed opbrengen om de koop- en de huurmarkt dichter bij elkaar te brengen

  Mensen die volgens de nieuwe regels net iets te veel verdienen voor een corporatiewoning kunnen prima terecht op woningmarkten in Zeeland, Noordoost-Groningen of delen van Limburg, redeneert de minister. Dan is het krimpprobleem in die gebieden ook meteen opgelost zeker?
  Corporaties moeten in de eerste plaats kwetsbare groepen op de woningmarkt huisvesten. Maar om die kerntaak succesvol uit te kunnen oefenen, moeten mensen die geen steuntje in de rug meer nodig hebben ook ergens terecht kunnen.

  Den Haag moet de politieke moed opbrengen om de koop- en de huurmarkt dichter bij elkaar te brengen. Stel de invoering van de nieuwe corporatieregels uit en gebruik die tijd om de woningmarkt integraal te hervormen: pak de hypotheekrenteaftrek aan en voer een beperkte huurstijging in. Met een functionerende woningmarkt zijn de Europese regels geen enkel probleem.

  De auteur is directeur van Aedes, de vereniging van woningbouwcorporaties.


  ⚠️ Meld

 90. Onderbezetting in zorg ‘pijnlijk duidelijk’ UTRECHT.

  Op het onlinemeldpunt van NU’91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen, zijn afgelopen zomer 1135 meldingen binnengekomen over onderbezetting in zorginstellingen. Dat heeft een woordvoerster van de organisatie gemeld.

  Volgens de woordvoerster wordt in de zomer de onderbezetting in de zorg ‘pijnlijk duidelijk’. Het grootste gedeelte van de meldingen is, net als vorig jaar, afkomstig van medewerkers van verpleeghuizen. Dit jaar steeg het aantal meldingen over ziekenhuizen flink ten opzichte van 2009. Volgens de woordvoerster komt dat omdat vorig jaar operatiekamers gesloten werden of dagbehandelingen niet doorgingen. Dit jaar moesten alle afdelingen openblijven, omdat de ziekenhuizen het geld hard nodig hebben, liet de woordvoerster weten.

  In de zomer valt wegens vakantie veel personeel in zorginstellingen weg. Vervangers, als die er al zijn, zijn vaak niet goed uitgerust voor de taak, aldus de zegsvrouw.

  Het onlinemeldpunt, dat op 21 juli werd geopend, bracht veel schrijnende situaties aan het licht. Zo kwam er een melding binnen over een verpleeghuis waar bewoners pas om 12.00 uur uit hun bed werden gehaald. In een andere instelling werden bewoners juist al om half vier naar bed gebracht om de avonddienst te ontlasten, zei de zegsvrouw.

  Ook vorig jaar kwamen er ruim duizend meldingen binnen vanuit zorginstellingen. NU’91 gaat de meldingen bundelen en stapt ermee naar de werkgevers om te praten over maatregelen die moeten leiden tot betere bezetting.

  =====================================================
  En maar blijven bezuinigen,en de villa subsidie ongemoeid laten.

  Hoe a-socialer moet het nog worden.>:(>:(


  ⚠️ Meld

 91. Om zelf wat olie op het vuur te gooien. Toen ik een jaar of 16 was werd ik in de winkelstraat altijd aangesproken of misschien beter lastig gevallen door lui die zieltjes wilden winnen voor de Youth for Christ, Mormonen én SP. Er is zelfs nog eens zo’n type bij mij thuis geweest met een bonnenboekje voor een of ander volkshuisvestingsfonds. De bedoeling was dat ik de bonnen á FL 5,- zou verkopen. Geloof dat ik er een heb verkocht, maar verder nooit iets heb afgedragen of iets van me heb laten horen. De opdringerige wervingsmethode beviel me niet.
  Ben later helemaal afgeknapt op de SP toen ze in een bui van identificeren met de arbeidersklasse, zich afzetten tegen buitenlanders en werkende vrouwen met ‘sleutelkinderen’. Dat was ergens in de jaren 80. Democratisch centralisme, noemden ze dat. Als de bazen aan de top spraken dan draaiden hele afdelingen om als een blad aan een boom. Roemer is – voor zover ik hem nu heb zien opereren – een geweldige vent, maar zolang figuren als Remi Poppe een leidende rol heb, zie ik het niet zitten.


  ⚠️ Meld

 92. Dame; ik ben de láátste die zal beweren dat de sp volmaakt is, ze zijn zo sektarisch als de pest .Maar sinds Roemer zal er wel een nieuwe wind gaan waaien, al dan niet met hun partijdinosaurussen…
  Ledenwerf acties zijn soms armoedig en onorigineel, helemaal mee eens maar daar hebben meer partijen last van…wat moet een kind met een kleurplaat met de afbeelding van rouvoet van de CU…wie gééft nou zoiets?


  ⚠️ Meld

 93. QM Ik begrijp eigenlijk heel goed waarom zoveel mensen zich afkeren van de politiek. Het wordt steeds meer mannetjesmakerij en de discussie gaan 9 van de 10 keer over procedures, clichés en al vastliggende standpunten. Mijn grootste ergernis is dat er besluiten worden genomen, terwijl men zich niet afvraagt hoe deze in de praktijk uitpakken.


  ⚠️ Meld

 94. Bericht door Dame, op 15 september 2010 om 22:39
  Derk, weet je al wat jij gaat doen? Aansluiten bij de vrijgemaakte linkse kerk of bij de synodale linkse kerk. En binnen of buiten verband?

  Mijn plannen zijn al klaar hoor, ik sluit me nergens bij aan en neem afscheid van Nederland/Europa! :D:D:D


  ⚠️ Meld

 95. Ieder land in europa doet maar wat die denkt dat het goed is, enja zie uitspraak EU tegen Frankrijk. Zo kun en wil je toch niet leven? Je hebt hier gewoon met twee kabinetten te maken. 15% gaan de boetes voor verkeers overtredingen omhoog, waarom omdat ze het salaris van die dienstdoenders niet kunnen betalen. Taakstraffen moeten omgezet worden in geld. Waar in godsnaam zijn wij hier in dit land mee bezig!


  ⚠️ Meld

 96. Bericht door Dame, op 15 september 2010 om 22:55………………
  Mijn grootste ergernis is dat er besluiten worden genomen, terwijl men zich niet afvraagt hoe deze in de praktijk uitpakken

  Laat ze eens stage lopen voordat ze zo’n beslising nemen!


  ⚠️ Meld

 97. Bericht door Zwolse, op 15 september 2010 om 16:34
  Dat was mijn vraag niet QM,nog niet zo lang geleden las ik je ongenoegen wat op de PGB betrekking had,en dat het jou ook aanging.
  Mijn vraag is heel simpel hoor.heeft de SP hier stappen in ondernomen?

  Ik vraag het nog maar eens een keertje qm.


  ⚠️ Meld

 98. Super-prutsers hebben nu al een WEEK voor Prinsjesdag de stukken naar (voormalig CDA-spindoctor) Frits Wester gelekt. Iedereen gelooft ook nog elk jaar dat het toeval is dat ze bij RTL komen….maar een week!

  Mevr Ineke van Gend oid van GL wil nu gewoon de stukken verspreid hebben omdat RTL er al een week tevoren over schijnt te orakelen…………UITERST REDELIJK lijkt me 😀

  Balk-is bij deze de prutsende-lek-verantwoordelijk van de eeuw >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 99. @ Dame; scheuring in linkse kerk? Het is geen traditionele kerk in verzuild NL 😉

  Nee, de Linkse Kerk is iets bijzonders iets om TROTS op te zijn. En de houding van de Question MasterT? Prima toch, lekker rebels skoppen en wegwezen….vragen stellen, lekker populistisch maar nooit met antwoorden komen. Het is een schat hoor! Dat verzeker ik je. En we denken over veel dingen hetzelfde:

  Denk dat Hans Spekman de PvdA-er is die erg sociaal betrokken is en met zijn laarzen in de klei staat. Tegen QM’s SP aan. heb heel veel waardering voor de SP…maar zolang ze extreem worden neergezet (vind dat ze er zelf wat aan gedaan hebben met minder extreme standpunten) mogen ze nooit meedoen van rechts (vinges-aflikkend) NL.


  ⚠️ Meld

 100. @ Derk

  Ieder land in europa doet maar wat die denkt dat het goed is, enja zie uitspraak EU tegen Frankrijk. Zo kun en wil je toch niet leven? Je hebt hier gewoon met twee kabinetten te maken. 15% gaan de boetes voor verkeers overtredingen omhoog, waarom omdat ze het salaris van die dienstdoenders niet kunnen betalen. Taakstraffen moeten omgezet worden in geld. Waar in godsnaam zijn wij hier in dit land mee bezig!

  Je zet ieder Europees land hier als een ego neer. Volgens mij klopt dat niet.
  Hoe bedoel je dit

  Je hebt hier gewoon met twee kabinetten te maken.

  Zou je de verkeersboetes gehandhaafd of omlaag willen? Denk je dat er ook nog preventieve werking uitgaat van verkeersboetes? Merk ’t bij mezelf wel: zelfs de schijn van bumperkleven niet meer, autogordels meestal om, scheerapparaat nog zelden in de auto (heb mijn gsm trouwens ingeleverd: hoef geen nieuwe), als ik rij….rij ik zo geconsentreerd mogelijk, rij soms te hard ja….maar kreeg toen eens veel bekeuringen in een half jaar. Toen ik de bedragen optelde schrok ik me 3x in de rondte. Vrees dat ik bij eel nieuwen mezelf weer voor de kop ga slaan EN (erger) de hoon van mijn dame over me krijg.
  Alcohol weet je…..die drempels en rotondes zijn zo gek nog niet vind ik: je let beter op (en die moeten wel betaald worden)….Die aanhouding zonder bekeuring laatst: doorgetrokken streep heeft indruk gemaakt! Al geef ik toe dat….;)
  Denk ook dat het verkeer veiliger wordt door bekeuren: minder ongelukken.

  Betalen politie-salaris van boetes???

  Dacht dat taakstraffen toch ook wel redelijk werkten? Eens over vettere boetes voor dat soort vergrijpen maar wat als ze de boetes niet kunnen innen?


  ⚠️ Meld

 101. http://www.pgb.nl/persaldo

  is het antwoord op die pgb vraag zo beantwoord? Ik ben geen sp- lid dus ik moest het googlen en vervolgens krijg je van tig verschillende sp- afdelingen in den lande een link…
  kies maar uit, zou ik zo zeggen!

  Nee, ik ben helemaal niet van ‘schoppen en wegwezen’ maar onder het typen door – net als de meesten hier- gaat het leven ook gewoon door.
  🙂


  ⚠️ Meld

 102. 😀 QM

  Nee, ik ben helemaal niet van ‘schoppen en wegwezen’ maar onder het typen door – net als de meesten hier- gaat het leven ook gewoon door.

  😉 Je hapt snel…:o


  ⚠️ Meld

 103. De eigenaar van de overslagterminal aan de Katwolderhaven van Zwolle is boos op de gemeente.

  foto 1 van 2 Op de terminal kunnen goederen worden aan- en afgevoerd over het water, de weg en het spoor. Maar de gemeente wil het treinlijntje naar de overslaghaven opheffen omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt. De grond zou beter gebruikt kunnen worden door andere ondernemers op het industrieterrein Voorst. Ondernemer Zwagerman heeft inmiddels de minister ingeschakeld omdat hij met het verdwijnen van de spoorlijn ook zijn zaken terug ziet lopen.

  Bron RTV oost.

  Gelukkig gaat het in Zwolle economisch zo goed, dat we rustig een ondernmer in Zwolle dwars kunnen zitten.


  ⚠️ Meld

 104. Klinkt logisch

  opheffen omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt. En beter gebruik grond

  Uh….(Joost?)Zwagerman belt de minister? Camieleke? Maar die is toch al lang en ook overdag druk met zijn gezin? Of zou ’t em nog jeuken?
  —-
  Dit lijkt over besteding van grond van ondernemers voor ondernemers te gaan…gemeente moet beslissen.

  Vind in het algemeen dat ondernemers zichzelf makkelijk in een slachtofferrol durven manouvreren…vind ook dat men hier nogal geneigd is de ondernemerT zielig te vinden…..da’s niet in alle gevallen zo 😮

  Uitzonderingen, ok ff snel: Remco Voorhorst (geen jankert), Remco en zussen de Kloe, Gait Rigter, Paolo Haarman…..

  Hoe luidt het spreekwoord ook alweer: “Klagers hebben geen pijn”?

  heeft veel gedonder gehad en nu is ’t gelukkig goed gekomen, lijkt ut 😀


  ⚠️ Meld

 105. @ Dick, ben gewoon altijd heel benieuwd hoe over dit soort zaken onderhandeld wordt. En inderdaad de ondernemer mag er ook wat tegenover zetten. Maar dat moet natuurlijk wel in proportie blijven. Wat levert het behoud op voor de ondernemer. Wat kost het de gemeente. enz. enz. En wie is er bij gebaat als dit lijntje op geheven wordt?


  ⚠️ Meld

 106. Hoi Ingrid, ik ook. Maar dit vond ik nogal een subjectief stukje, dat niet echt weergeeft wat er echt aan de hand is….die minister bellen ook. Bovendien (elders ook al overgehad) ondernemers: hou ze in de gaten! 😉

  Zal nooit Boudewijn de Groot vergeten:

  “Als ie maar geen voetballer wordt; ze schoppen hem misschien halfdooooood….maar liever dat nog; dan het bord voor zijn kop van de zakenman. Want daar word ie alleen maar slechter van!”

  Natuurlijk is niet elke zakenman zo….maar een ondernemer lijkt mij wel een zakenman….en het bord voor z’n kop betekend volgens mij: snel veel geld maken en skijt aan alles en iedereen.


  ⚠️ Meld

 107. @ Ingrid; dit is zeker een goeie

  En wie is er bij gebaat als dit lijntje op geheven wordt?

  Maar als de grond beter/efficiënter besteed kan worden binnen de afspraken/regelingen/wet? Ben wel benieuwd hoe dit afloopt en vooral wat de minister terug zei na het belletje.


  ⚠️ Meld

 108. Tweet van gister

  wo 15 september 2010
  Inburgering stoppen is oliedom. Taal is sleutel naar meedoen, werk, opvoeden. Kabinet creert grote problemen met dit iedervoorzich-beleid..

  Rinda den Besten  ⚠️ Meld

 109. 78 miljard over de balk aan energie-verspilling in EU

  De European Climate Foundation roept EU-landen op om hun duurzaamheidsbeleid aan te passen en nieuwe maatregelen te nemen
  De Europese Unie loopt achter op schema om haar duurzaamheidsdoelen in 2020 te halen. De komende jaren moeten EU-landen hun maatregelen om efficiënter met energie om te gaan verdrievoudigen om die deadline nog te kunnen halen. Europa kan 78 miljard per jaar bezuinigen als ze efficiënter met hun energie om gaat. Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse Ecofys en het Duitse instituut Fraunhofer ISI.

  In het zogeheten ’20-20-20′-programma zijn efficiëntiedoelen opgesteld om het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Zo moet in 2010 de uitstoot van CO2 met 20 procent verminderd zijn. Ook moet 20 procent van het energieverbruik uit duurzame bronnen komen zoals wind- of zonne-energie.

  Patty Fong van de European Climate Foundation, die het Nederlandse en Duitse bedrijf opdracht gaf voor het onderzoek, zegt in Trouw dat EU-landen opnieuw naar hun duurzaamheidsbeleid moeten kijken. Ze vindt dat de landen hun maatregelen moeten aanpassen zodat de deadline van 20-20-20 wordt gehaald.

  Dinsdag publiceerde het Planbureau voor de Leefomgeving een rapport waaruit blijkt dat de economische crisis en de recessie investeringen in schone technieken in de weg kunnen gaan staan. GroenLinks wil dat de overheid een Deltawet vaststeld waarin groene investeringen op de lange termijn worden vastgelegd.

  Trouw: EU moet efficiënter met energie omgaan  ⚠️ Meld

 110. BREAKING Overheidstekort 5 miljard minder dan gedacht

  Meevaller komt door meevallende recessie, doordat het demissionaire kabinet komend jaar flink wil bezuinigen en hogere inkomsten uit belastingen
  Het begrotingstekort is minder groot dan vantevoren gedacht. Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelt dat het overheidstekort volgend jaar 5 miljard euro minder zal zijn, dan eerder was voorspeld.

  In juni schatte de overheid in dat zij in 2011 4,7 procent meer zou uitgeven dan binnen zou komen, maar uit nieuwe berekeningen van het CPB blijkt dat het tekort daalt naar 3,9 procent. De meevaller komt volgens de rekenkamer van de overheid door een flink aantal aangekondigde bezuinigingen en ook doordat de economische recessie het afgelopen jaar meeviel waardoor er meer belastingengeld is binnengekomen

  D66 zegt in Trouw ‘het mooi te vinden’ dat het overheidstekort meevalt. “Maar het gaat in 2011 nog steeds om een tekort van 23 miljard euro. Dat is 1500 euro per Nederlander”, zegt D66-Kamerlid Wouter Koolmees. “Structurele hervormingen van onze economie zoals het verhogen van de AOW-leeftijd blijven daarom nodig. Anders betalen onze kinderen straks de rekening.”

  Trouw: Overheidstekort daalt meer dan voorspeld

  ——————————————————

  Intrekken bezuinigingen op de mensen waarop eigenlijk niet bezuinigd kan worden!!!  ⚠️ Meld

 111. Je kunt er op z’n minst vraagtekens bij zetten waarom mensen alleen willen inburgeren als het gratis is…

  Het is dan jammer voor hun 2e huisje in het buitenland…kan iemand daar eens iets van zeggen,

  Buitenlanders zijn toch net nederlanders, dan word daar ook op bezuinigd.


  ⚠️ Meld

 112. QM; je kunt je afvragen of de maatschappij alleen ingeburgerde nieuwe-Nederlanders wil.

  Volgens mij is dat zo. Anders
  – geen werk
  – geen sociaal/maatschappelijke integratie


  ⚠️ Meld

 113. Zou het willen inburgeren zijn of zou het zo kunnen zijn dat ze het echt niet kunnen betalen? Gezien het werk (inkomen) bijvoorbeeld dat 1 van de 2 (bijvoorbeeld) doet?


  ⚠️ Meld

 114. Als dit zo is

  Het is dan jammer voor hun 2e huisje in het buitenland…kan iemand daar eens iets van zeggen,

  en het is niet bekend bij de instanties is dat kwalijk….Welke feitelijke info heb je daarover?


  ⚠️ Meld

 115. niet willen betalen = niet gemotiveerd zijn.

  Zo lang je mensen inferieur blijft behandelen en alle verantwoordelijkheid uit handen neemt , zullen ze zich er ook naar gedragen.
  Je kunt het ook anders zien; als ze het van hun weinige geld moeten betalen komen ze ten minste opdagen…wat de inburgering weer bevorderd.

  Moeten we kunst en cultuur dan gaan opofferen tgv een paar mensen die ‘geen zin’ hebben, stelletje luxepeerden…dan máken ze maar zin.


  ⚠️ Meld

 116. Eens over “Willen”. “Kunnen” is duidelijk een ander verhaal.

  en het (2e huis in thuisland) is niet bekend bij de instanties is dat kwalijk….Welke feitelijke info heb je daarover?

  Voorlopig blijf ik hier ff steken…de rest klink redelijk overigens.


  ⚠️ Meld

 117. Dick, je mening over ondernemers is belachelijk, excusez le mot. Net of de economie alleen gebaat is bij arbeiders. Veel geld verdienen is niet vies of eng en als een ondernemer een bedrijf begint en hij heeft een goed ondernemingsplan dan dient ook hij of zij gesteund te worden. Niet alles wat onderneemt is slecht of uitbuiterig. Ik vind dat je dit wel heel erg vanuit een rode bril belicht.


  ⚠️ Meld

 118. Stadshagenees, jij neemt die mening écht helemaal voor feitelijk aan…je begrijpt de humoristisch-bedoelde kwinkslag (als tegenhanger van het bespotten van ambtenaren bijv.) niet 😮

  Tja, excusez le mot; maar dan ga ik ook niet serieus op je reactie in.


  ⚠️ Meld

 119. @ Stadshagenees: Heb je deze ook 100% serieus genomen 😮

  BREAKING: Live over naar de hofstad…Hofstadgrupe versie 2.0 lijkt spijkers met koppen te slaan:

  Terwijl Ivo zijn bronstige keelklank oefend met de volzin: “Het gaat fantastisch, heer Mingele”. Gaat Mark even kijken of hij nog een knaapje is…Op de agenda een heikel punt. Max en Geert verschillen fundamenteel van mening. Max begint dapper, ze zijn immers aan de beurt om te scoren!….Na 3 woorden valt Geert hem in de reden:
  Max, met alle respect, wil je nu macht of hoongelach? Uh, zegt Max, maar ik mag toch ook wel wat binnenhalen?

  Geert: “Nog op internet gekeken vandaag?”. Max: “Geert, jongen, waar moet ik de tijd vandaan halen? Iedereen zit met zijn kleine belangetjes in mijn nek te hijgen!”. Geert: “wat denk je waar deze bisschop of al die funzige/hufterige/misbruikers op stemmen in de regel?” Max: “Uh”. Mooi, Max: “Je gaat binnen 10 tellen akkoord of ik bel
  Lubbers, Veerman, Balk etc etc….maar weet dat 1 telefoontje genoeg is!”

  Ze waren akkoord toen Ivo terug kwam lopen van de spiegel en Mark er nog niet uit was of ie nog een knaapje was…..volgende punt.

  Ook gelezen trouwens, écht belangrijk, over zondagmiddag?
  Jij komt toch ook? 😀


  ⚠️ Meld

 120. 😮 Dacht dat bijvoorbeeld h*fterproof aardig geaccepteerd NL was. Maar goed: Zal met overgave trachten mijn taal te kuisen en geen straattaal meer te bezigen. Maar uh…..dan wil ik ook geen politici meer horen janken dat het idioom van politici niet aansluit bij de man/vrouw op de straat 😉


  ⚠️ Meld

 121. Neeej, dick…zoiets zegt de pvda niet… maar het is in feite slim, in nederland op bijstandsniveau gaan leven en sparen voor huis en haard elders.

  Jij en ik krijgen geen kinderbijslag meer als we naar het buitenland vertrekken, maar voor marokkanen ligt dat blijkbaar anders…begrijpe wie begrijpe kunne.


  ⚠️ Meld

 122. Ow ja: eens. Volgens mij was ik hier gebleven

  Als dit zo is

  Het is dan jammer voor hun 2e huisje in het buitenland…kan iemand daar eens iets van zeggen,

  en het is niet bekend bij de instanties is dat kwalijk….Welke feitelijke info heb je daarover?

  Nog feitelijke info opgedoken over fraude ivm 2e huis?


  ⚠️ Meld

 123. Regelt de Sociale Verzekeringsbank dit niet? Dan wil ik het wel eens navragen?

  * Vind het zelf wis en waarachtig w?l fraude. En als we die regel- en wetgeving nog niet dichtgetimmerd hebben….als ze legaal tussen de mazen doorglippen hebben ze 1. gelijk en 2. moet het als de bliksem dichtgetimmerd worden!


  ⚠️ Meld

 124. Het is een regeling die nederland met marokko heeft (thanks pvda), als mensen terugkeren naar marokko dan behouden ze de kinderbijslag…ja hoe het kan weet ik ook niet, want het vreemde is, als een nederlander emigreert stopt de kinderbijslag onmiddelijk.:o


  ⚠️ Meld

 125. En het 2e huis is geen fraude, er word geld gespaard en dan naar achtergeblevenen in het thuisland gestuurd die er dan een stulpje van kopen…iedereen weet dat toch???
  Hier arm doen en zogenaamd geen inburgerings cursus kunnen betalen …maar ondertussen.


  ⚠️ Meld

 126. Wil er nog wel iets ALGEMEENS over zeggen: alle fraude en oplichterij kei- en keihard aanpakken. Te beginnen bij de regels en wetten: DICHTTIMMEREN…dus zeker ook die van de witte boordencriminelen. En dan, idd ja, misschien het zwartwerken ook maar. Waarom moet de 1 wel alles betalen en de ander niet? Waarom krijgt de 1 wel faciliteiten en de ander niet?

  —–

  Gelukkig; Simple Minds nu Don’t You Forget About Me! :D:D:D


  ⚠️ Meld

 127. Toevallig QM, lees ik net een Zwols-gemeenteraadslid. Komt hier ook wel eens. Als we nog feiten, info of discussies willen…..kunnen we ook bij haar terecht:

  Rana Berends Goede opkomst vanavond bij het rondetafelgesprek met alle organisaties die zich bezighouden met inburgering, participatie en taal.


  ⚠️ Meld

 128. Ik begrijpt dus ook dat je voor een keijharde aanpak van uitkeringsfraude bent Dick? In dat geval ben ik het geheel en al met je eens evenals met een snoeiharde aanpak van mensen die wel KUNNEN, maar niet WILLEN werken. Daar valt ook werk onder waar men niet voor geleerd heeft. Aanpakken wat je aanpakken kunt, ook dan ontstaat economische groei en een lager financieringstekort. Daarnaast moet natuurlijk ook de graaicultuur in de top van het bedrijfsleven worden aangepakt. No problem! Het 1 sluit het ander niet uit.


  ⚠️ Meld

 129. @Dick; zondagmiddag zit ik op de tribune bij mijn favoriete voetbalclub FC Utrecht tegen het altijd lastige VVV Venlo. Ik heb er al bijna mijn hele leven een seizoenkaart dus dat is me heilig. Voetbal de leukste en belangrijkste BIJzaak van het leven.


  ⚠️ Meld

 130. Alle fraude idd…zwartwerken zal heeeeel lastig worden.

  Graaicultuur
  Bonussen
  Witte boorden-criminaliteit

  Vanzelfsprekend, horen in geen enkele staat. Zeker niet in een zichzelfrespecterende, democratische verzorgingsstaat.

  Vrees echter dat onder een rechtsdraaiend Kabinet waarbij ALLEEN de rechtse stemmers de vingers af kunnen likken…..deze zelfverrijking over de ruggen van anderen…..Op zal bloeien als nooit tevoren!

  —-sorry voor de zure afsluiter, maar het kan helaas niet altijd positief worden afgesloten…..  ⚠️ Meld

 131. “dichttimmeren” …makkelijker gezegd dan gedaan.
  Blijkbaar ben je meer waard als je hier geboren bent en terug naar marokko gaat… daar zijn internationale verdragen over afgesloten, en het is om kinderen ginds een net zo goed bestaan te gunnen als hier in NL.

  Maar als je emigreert doe je dat op eigen risico, da’s waar.Laten we dus maar geen subsidiestop instellen… dat kweekt alleen maar onvrede, en daar krijgen ze in de randstad dan weer last mee:)


  ⚠️ Meld

 132. Kunst & Cultuur ….en de toekomst

  Kabinet dunt cultuursector uit met korting op cultuursubsidies
  Voor complete orkesten en theatergezelschappen dreigt het einde
  Het kabinet wil flink gaan korten op de cultuursector.

  Volgend jaar wil het 22 procent van de cultuursubsidies schrappen. Dat blijkt uit een gelekte recente notitie van het ministerie van OCW.

  Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Komend jaar zullen orkesten, theater- en dansgezelschappen en festival samen 166 miljoen euro minder krijgen. De bezuinigingsmaatregel komt hard aan bij orkesten en gezelschappen die het al krap hebben. Martin Kothman, bestuurder van het vakbond FNV Kiem zegt dat het Residentie Orkest en het Rotterdams Filharmonisch zullen ophouden te bestaan door de kortingsmaatregel. Een aantal provinciale orkesten heeft al aangegeven samen te gaan, omdat ze het anders niet redden. De vakbond zegt actie te gaan ondernemen tegen de plannen van het kabinet.

  Vijf jaar geleden kregen de orkesten al te maken met een ingrijpende reorganisatie, schrijft de Volkskrant. Toen werd ruim 20 procent van het budget bezuinigd. Tachtig muzikanten verloren toen hun baan. De verwachting is dat de klap deze keer nog harder zal zijn omdat gemeenten en provincies hun bezuinigingsplannen nog niet kenbaar hebben gemaakt.

  Update 13:50
  Caspar de Kiefte van vakbond FNV Kiem kondigt in de Volkskrant aan protestacties te organiseren. De overheidsbezuiniging kan er volgens hem toe leiden dat 3100 voltijdbanen verdwijnen. ‘We gaan er echt van uit dat dit dramatische gevolgen gaat hebben voor de actieve kunstbeoefening.”

  TROUW

  [ur=http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1420217.ece/ Omroeporkesten_vrezen_extra_bezuinigingen_nieuw_kabinet
  ?utm_source=feedburner&utm_medium=feed& utm_campaign=Feed:+laatstenieuws+(Volkskrant+Laatste+Ni
  euws)&utm_content=Google+Readerl]VK

  ================================

  Er zal ongetwijfeld wat gemeenschappelijk kunnen worden gedaan etc….Maar dit lijkt wel heel erg heftig!
  Is er ook gekeken naar snoeien in de overhead? In de mensen die een VVD-gerelateerd salaris verdienen?

  * Vrees met ernstig grote vreze
  —–
  Links staan misschien nog op alg.log 😉


  ⚠️ Meld

 133. Ik vind ook dat het teveel gevraagd is, als mensen zich hier moeten aanpassen, hun gebruiken en rituelen verrijken immers ons land??? En ik weet ook niet waarom alle nederlandse slagers niet per direct overgaan op halal slachten…we doen het blijkbaar al jaaaaren verkeerd.  ⚠️ Meld

 134. Kijk dick, heb je weer zo een verschil.
  Als je als kind uit een armer gezin komt, en je voor het eerst op jezelf gaat wonen wil je ook niet op een kale betonnen vloer zitten…dus moet je LENEN om enigzinds leefbaar te kunnen wonen.
  Denk je eens in, vluchtelingen (economisch of niet…) krijgen een x bedrag om hun huis in een keer in te richten… want ze zouden maar…..
  Verschil moet er zijn.


  ⚠️ Meld

 135. PvdA pleit voor enquête naar crisis
  op 15 september 2010

  Roland Plasterk.
  Tweede-Kamerlid.

  Bij het debat gistermiddag over het eerste deel van het onderzoek van de commissie-De Wit naar de oorzaken van de financiële crisis heb ik bepleit dat het tweede deel moet worden gehouden in de vorm van een parlementaire enquête. In dat tweede deel worden de ingrepen van het kabinet onder de loep genomen.

  Wouter Bos heeft als minister van Financiën zeer daadkrachtig opgetreden. Het kabinet heeft het spaargeld van burgers en bedrijven beschermd. Maar er zijn zeer grote bedragen gemeenschapsgeld mee gemoeid, en dan dient de Tweede Kamer in volle openbaarheid, met verhoren onder ede, alle informatie boven tafel te brengen.

  De financiële crisis heeft aangetoond dat een sterke overheid nodig is. De tijd van voortdurend verdergaande deregulering en liberalisering van de financiële sector ligt nu definitief achter ons. In plaats daarvan wordt het toezicht versterkt en wetten aangescherpt. Een goed begin daarvan zijn de hogere kapitaaleisen waar banken aan moeten voldoen.

  Ik vraag mij alleen nog wel af of die verhoging snel genoeg in werking treedt. Die vraag heb ik dan ook aan de onderzoekscommissie voorgelegd.  ⚠️ Meld

 136. @ QM: factor verstand komt er idd ook nog bij kijken. Dus wanbetalers:

  -Maar het zegt ook veel over de financiële nood bij velen
  -Over de mogelijkheden om toch te kunnen blijven kopen (ondanks fin.sit.)
  -Over hebzucht
  -Factor verstand

  Etc. etc.

  Er ‘moet’ weinig; verschil forceren lijkt me niet verstandig; het benadrukken als logisch ook niet. Accepteren ok, maar ik zal nooit het verschil tussen ‘puisant rijk en schrijnend arm accepteren’.  ⚠️ Meld

 137. @ Zwolse; uitstekend pleidooi van Plasterk. Goeie vraag ook over de snelheid van de verhoging….Omdat ik de kreet vandaag al eerder heb gebruikt….nu in de overtreffende trap:

  Plasterk = rulezzzz het meest!


  ⚠️ Meld

 138. Q.M.

  Dit is een vergelijking wat helemaal nergens op slaat.
  Iedere jongere zal zich moeten inspannen om iets te bereike en niet op een kale betonnen vloer te hoeven wonen,en die mogelijkheid wordt ze geboden door de handjes te gebruiken en te gaan werken.

  Een mogelijkheid die de meeste vluchtelingen NIET hebben gehad.


  ⚠️ Meld

 139. WERK is de sleutel. Inderdaad voor zeer velen, ook voor nieuwe-Nederlanders. Dan moeten nieuwe-Nederlanders/vluchtelingen ook de tools worden geboden. Als een inburgeringscursus. Ook voor Oostblokkers die hier heen zijn gehaald en enkel ultragoedkoop werk mogen verrichten dat Nederlanders niet willen doen; hun rechtsbescherming schijnt nihiel te zijn. Omdat het de werkgever niet teveel sores en geld mag kosten?  ⚠️ Meld

 140. Zwolse; je weet het niet want je bent nog nooit in een vluchtelingencentrum geweest.
  Steun voor deze mensen is steun op de langere termijn, rendement onbekend.Terwijl het me juist zo logisch in de oren klinkt om te investeren in inburgeringscursussen voor mensen die er ook iets mee D O E N , niet degenen die al bij voorbaat klagen dat het ’te duur ‘ is…


  ⚠️ Meld

 141. We moeten af van het slachtoffer denken en de mensen weer hun eigen verantwoordelijkheid geven.Ben je in nederland en kun je geen nederlands…jou probleem.

  Het heeft geen zin problemen van de hele wereld op te willen lossen, en een dankjewel krijg je er niet voor…


  ⚠️ Meld

 142. Ben er wel eens geweest QM. Maar deze mensen waren toch ook vooral enstig gefrustreerd over het feit dat ze zo lang moesten wachten. Er zitten gradaties aan die centra, ik weet niet wat voor 1 dit was. Daar vlak bij WGS….achter het Sofietje.


  ⚠️ Meld

 143. Nederland is een land wat erg rijk is. Jarenlang hebben we hier een verzorgingsstaat opgebouwd waar een paard de hik van krijgt. Nu we met zijn allen steeds ouder worden en er steeds minder kinderen worden geboren komt diezelfde vezorgingsstaat onder druk te staan. Een steeds kleinere groep (waaronder mijn generatie 40+ ers en alles wat jonger is) moet voor een steeds groter wordende groep die voorzieningen ophoesten. Oneerlijk? Dat is wel erg hard gesteld, maar het gevolg is wel dat er ook op dit vlak een twee-deling in onze maatschappij ontstaat. De gepensioneerden van nu hebben het grosso modo meer dan goed of in ieder geval beter dan de genoemde generaties straks. Die laatste groep gaat het alleen maar redden als ze zelf investeren in een aanvulling op hun steeds kariger wordende pensioen. Gevolg; onvrede bij de jongere generaties en een groeiend egoïsme. Dat is sociaal gezien totaal niet wenselijk, mijn ouders (Pa gepensioneerd middels de VUT vanaf zijn 59e en nu 70 jaar, Ma nu 68 jaar) wonen in een 2 onder 1 kap, hebben 2 auto’s voor de deur en gaan 3/4 keer per jaar op vakantie en kunnen bij mooi weer ook nog naar hun boot, vinden dat wij niet zo moeten zeuren en gewoon hard moeten werken. Eigenlijk hebben die last van hetzelfde egoïsme als waar mijn generatie ook last van krijgt. Oplossing? Geen idee, omdat vadertje Staat te laat heeft beseft dat dit verschijnsel zich voor zou gaan doen. Ik ben erg voor eigen verantwoordelijkheid, maar het is nu éénmaal zo dat ons pensioenstelsel moet voldoen aan allerlei wet- en regelgeving en ook dat pensioenen daardoor coillectief moeten worden afgesloten. Diezelfde pensioenen worden beheerd door pensioenfondsen die er een gruwelijk zooitje van hebben gemaakt. Ook zij hebben heel veel geld naar de beurs gebracht, zichzelf niet realiserend dat het economisch minder zou kunnen gaan. Nu dat zo is, mogen degenen die straks weer aanspraak gaan maken op hun pensioen of minder pensioen ontvangen of meer premie gaan betalen (en dat zou niet de eerste verhoging zijn). Ik vrees dat dat we nu dus wat dit onderwerp betreft in een vicieuze cirkel terechtkomen die niet doorbroken gaat worden zonder keiharde maatregelen. Mijn voorstel zou zijn om de collectieve pensioenfondsen op te heffen en mensen zelf hun pensioen te laten regelen. Het oude model is net als de hypotheekrente-aftrek toch niet houdbaar. Tis niet anders.


  ⚠️ Meld

 144. :)Ja maar op het moment dat jij, wel gegund hoor daar gaat het niet om, in een heel ingericht huis komt en een x bedrag krijgt weet je toch ook niet de WAARDE ervan in te schatten, en denk je op het laatst overal recht op te hebben…
  Dat is helaas mijn ervaring, mensen kregen een x bedrag (eenmalig) maar kwamen rustig voor méér… als je in een land komt waar alles uit de lucht gevallen komt denk je op het laatst dat dat normaal is.


  ⚠️ Meld

 145. Q.M.

  Jij relateerd alles naar de nieuwkomers van Nederland,terwijl de grootste onkostenpot van niet rendabele inwoners van Nederland nu juist ligt bij de Nederlanders die gebruik maken(en vaak onterecht) van uitkeringen,en die roepen niet dat het te duur is,maar bij voorbaat al roepen, ik heb er geen zin in.


  ⚠️ Meld

 146. Manifestatie in Den Haag

  Samen sterk voor het publieke werk! We staan op woensdag 29 september van 13.00 tot 15.00 uur op het Plein in Den Haag om de politiek te wijzen op haar verantwoordelijkheid en te demonstreren voor een eerlijke verdeling van de lasten.

  ——

  Ga denk ik niet, maar ff in the picture..


  ⚠️ Meld

 147. Q.M.

  Je stelt het allemaal wel heel simpeltjes vast hoor.Vergeet je even voor het gemak welke weg ze moeten bewandelen voor ze uberhaupt iets toegewezen krijgen.Dit gaat over een traject van vele jaren gepaard en ze van AZC naar AZC worden gesleept,waar ze intussen geen enkele mogelijkheid hebben om mee te willen draaien in de maatschappij,uitgekots door de plaatselijke bevolking of ze de pest onder hun leden hebben.

  Het is niet zo dat ze Maandag aankomen en Vrijdag in een huis compleet met flatscreen zitten.


  ⚠️ Meld

 148. zwolse; dan ben je als ‘newbie’ hier in het land in het voordeel, want als nederlander moet je maar zin maken, en anderen krijgen alles en nog meer cadeau.

  En als er nu eens heel terecht een halt aan die nutteloze stroom met geld komt, dan zul je zien dat ‘onrendabelen’ (van beide kanten) ineens heel rendabel worden…valt het al met al toch wel mee.

  En zo durf ik ook – als enige ben ik bang:)- de stelling aan dat het in feite helemaal niet erg is dat Roma uitgezet worden want wie wel eens vaker in een parijse metro heeft gestaan begrijpt waarom; de deuren gaan open en er word minutenlang iets geroepen of op een opdringerige manier muziek gemaakt en vervolgens haast agressief om geld gevraagd…eea komt best wel bedreigend over, dus opruimen die zooi.s’lands eer , s’lands wijs.Sarkozy heeft gewoon een punt willen maken, daar waar wilders alleen blijft kletsen.


  ⚠️ Meld

 149. @ QM: Die Roma-stelling neem ik niet serieus….komt over als opgeruimd staat netjes laat je buurlanden/land van herkomst (hoe moeilijk te traceren ook) het maar uitzoeken. Tegen diverse verdragen ook begreep ik.

  Dit vind ik ook vreemd

  En als er nu eens heel terecht een halt aan die nutteloze stroom met geld komt, dan zul je zien dat ‘onrendabelen’ (van beide kanten) ineens heel rendabel worden…valt het al met al toch wel mee.

  Gewoon minder geld geven, dan lost zich het probleem VANZELF op. Is stelen en roven, irriteren, bedelen, daklozen, buizen, spuiten ook een te accepteren oplossing?

  WERK IS DE SLEUTEL en procedures drastisch inkorten.


  ⚠️ Meld

 150. NAVO vraagt Nederland weer om troepen voor Afghanistan
  Gepubliceerd: 16 september 2010 12:23 .

  De Amerikaanse generaal David Petraeus, de bevelhebber van alle buitenlandse troepen in Afghanistan, heeft Nederland opnieuw gevraagd om troepen te leveren.
  Hij vroeg demissionair minister Van Middelkoop van Defensie vorige week in Kabul om ⤸een substantieel deel⤝ van de 2.000 trainers die de NAVO nodig heeft om Afghaanse militairen en politieagenten op te leiden.

  Van Middelkoop heeft dat gezegd tegenover NRC Handelsblad. In februari viel het kabinet-Balkenende IV over een verzoek van NAVO-secretaris-generaal Rasmussen om de missie in Uruzgan te verlengen. Eind juni herhaalde hij het verzoek om een Nederlandse missie, eventueel buiten Uruzgan. Op 1 augustus werd de Nederlandse missie in de zuidelijke provincie officieel beëindigd en namen de Amerikanen het commando op Kamp Holland over.

  Verdeeldheid dreigt
  Wat moet de rol van de NAVO in de wereld worden na Afghanistan? De Europees-Amerikaanse band is onder druk komen te staan doordat Europese landen niet meer militairen geleverd hebben, schrijven Petra de Koning en Juurd Eijsvoogel. Lees hun volledige achtergrondverhaal vanmiddag in NRC Handelsblad. Vanaf 15 uur voor (web)-abonnees ook beschikbaar via de digitale editie..

  Petraeus legde het jongste verzoek ⤸vriendelijk op tafel⤝, aldus Van Middelkoop. ⤸Wat ermee gebeurt zal ik aan het nieuwe kabinet overlaten, maar ik vind wel dat Nederland een loyale NAVO-bondgenoot dient te blijven. Als Nederland helemaal niet op dit verzoek ingaat, zal dat niet begrepen worden.⤝

  De behoefte aan opleiders is erg groot bij ISAF, de troepenmacht van de NAVO in Afghanistan. Toen oud-NAVO-chef De Hoop Scheffer onlangs per e-mail contact had met een hoge NAVO-militair, informeerde deze ⤸of Nederland nog wat gaat doen in Afghanistan⤝, vertelt De Hoop Scheffer. ⤸Ik antwoordde: Ik hoop dat het nieuwe kabinet daarvoor gaat zorgen. Daarop kwam in hoofdletters terug: TRAINERS, TRAINERS, TRAINERS.⤝  ⚠️ Meld

 151. Ja tuurlijk: Verhagen zal zijn CDA-vriendjes daar wel gelijk gebeld hebben na dit moment:

  DEN HAAG – Al vóór de onderhandelingen over Paars-plus wist VVD-leider Rutte dat ook het CDA geïnteresseerd was in regeringsdeelname. Terwijl CDA-fractieleider Verhagen zich in het openbaar terughoudend opstelde, sprak hij achter de schermen met Rutte af samen een regeerakkoord te schrijven als andere coalities mislukten.

  Dat bevestigen bronnen van het CDA en de VVD aan de Volkskrant. Ruud Lubbers beschreef dinsdag dat hij op zijn eerste dag als informateur geconfronteerd werd voldongen feiten. ??Ik wilde het over alle mogelijke combinaties hebben, maar de fractievoorzitters gaven mij geen enkele ruimte.??

  Rutte en Verhagen wilden het alleen maar over rechts hebben, aldus Lubbers. Hij was daarover zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog zijn opdracht terug te geven aan de koningin. ??Maar dan hadden echt de scherven op het bordes gelegen.?? Rutte, zeggen bronnen, is serieus geweest over Paars-plus. Maar hij heeft atijd de zekerheid gehad dat het CDA ook met hem verder zou willen. Ook al zei Verhagen ??ons past bescheidenheid??, ondertussen had hij wel degelijk contact met de VVD over mogelijk regeren ?? al dan niet met de PVV.

  SGP wil ze daar ook weer naar toe! WATER NAAR DE ZEE DRAGEN!! Kost een paar lijken…Maar ik heb gelezen dat er bodemschatten zitten….misschien is dat een argument? Laten we lekker hier de sociaal zwakkeren zitten….goed voor de wapenindustrie én voor de JSF!!!

  Iets met “niet oog om oog tand om tand en bijbels”? nixxx mee te maken: geld voor principes!
  Zelfs dé Pliesie van de wereld (Amerika) komt er van terug!!!

  Welzijn omzeephelpende PRUTSERS deel tig >:(>:(>:(  ⚠️ Meld

 152. Middelkoopjes rol nog niet belicht….maar daar wil ik helemaal niet aan denken! Tjonge wat een laffe man….Had er vertrouwen en hoop in: niet iemand van CDA op Defensie maar van CU….tja, de rest is historie.


  ⚠️ Meld

 153. Nog een goede vraag:

  Rutte de minderheidspremier
  15-09-2010 om 13:00 door Dimitri Tokmetzis

  Rutte heeft meermaals aangegeven een premier voor alle Nederlanders te willen zijn. Terwijl zijn voorgangers daarin slaagden, zal het hem niet lukken.

  In de eerste plaats heeft Rutte geen echte meerderheid in de Tweede Kamer. Als hij hoofden aldaar gaat tellen, redt hij het net (niet). Maar hoe zit het met de harten? De samenwerking met antiliberale partijen is alleen mogelijk doordat een aantal Kamerleden hardhandig in het gareel is gebracht. Of weggewerkt. Hoe lang houd je dat als premier en kabinet vol en hoeveel krediet win je ermee? Een getalsmatige meerderheid betekent nog geen steun van de meerderheid. Daarnaast, Rutte claimt de overwinning, maar hoe groot is de VVD nu echt?

  Door zijn lot te verbinden aan SGP en PVV, die door een overgrote meerderheid ronduit worden verafschuwd, zal Rutte erg hard moeten lopen om niet zelf met een kwade reuk besmet te raken. Daarnaast heeft de formatie tot nu toe bij velen het idee achtergelaten dat een alternatief voor dit gruwelkabinet nooit goed onderzocht is, of in ieder geval geen eerlijke kans heeft gekregen.

  Maar Rutte heeft ook een inhoudelijk probleem. De enorme bezuinigingen die op stapel staan zullen het ideologische gat tussen VVD en linkse en progressieve partijen verder vergroten. Een niet onaanzienlijk deel van het electoraat, waaronder dat van de PVV overigens, is de neoliberale heilssprookjes van de VVD meer dan zat, ook al bleef dat in de verkiezingen onderbelicht. Het voorgestelde recept ?? meer privatisering, risico??s afwentelen op de burger ??zal de liefde voor Rutte er bij velen niet groter op maken.

  Kok en Balkenende waren voor velen eveneens geen droomkandidaten, maar ze presenteerden zich tenminste als centristen en waren producten van de tijdgeest. Kok bleek onder de veren een onversneden neoliberaal. Balkenende probeerde als souteneur van normen en waarden de bevolking tot beter gedrag te verleiden. En Rutte? Hij presenteert straks een regeerakkoord ??waar rechts zijn vingers bij af kan likken??. Niet- of gematigd rechts doet er kennelijk niet toe.

  Op dit blog wordt af en toe al eens gesproken over het kabinet Wrok I. Wrok betekent achteruitkijken, terwijl de meeste Nederlanders volgens mij vooral de behoefte hebben aan een nieuw perspectief, een perspectief dat voor hen ligt. Rutte zal waarschijnlijk premier worden. Hoewel ik geen linksmens ben, zal hij niet de mijne zijn. Wel die van u?  ⚠️ Meld

 154. Ik vraag me af of QM het SP-rapport is gaan herlezen waarnaar ik gisteren om 22:38 uur verwees, gezien alle (helaas niet met feiten en cijfers onderbouwde) uitspraken die ik hierboven lees?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.