Nieuw seizoen Alzheimercafé Zwolle

Zwolle – Het nieuwe seizoen van Alzheimercafé Zwolle start op Wereld Alzheimer Dag, 21 september. Het Alzheimercafé is voor de mantelzorgers en hun thuiswonende dementerende partners, voor familieleden, voor hulpverleners en voor andere belangstellenden. Men kan er ervaringen uitwisselen, elkaars zorgen herkennen enzovoort.

De avonden staan in het teken van kennismaking, ontmoeting en ontspanning. De openingsavond op 21 september wordt opgeluisterd door een verhalenverteller. Verder kunnen de aanwezigen kennismaken met de medewerkers van het Alzheimercafé en krijgen ze informatie over de thema’s van het nieuwe seizoen. In het kader van Wereld Alzheimer Dag wordt op 21 september ’s middags om 15.00 uur in het Fraterhuis de film ‘Verdwaald in het geheugenpaleis’ vertoond. Deze film, gefilmd vanuit het perspectief van de patiënt, geeft een uniek beeld van Alzheimer. Het verhaal portretteert drie vrouwen – Anita, Louise en Alice – die op een kleine, bijzondere afdeling van een verzorgingshuis wonen. Hoewel de vrouwen onderling erg verschillen, is  er één ding dat ze gemeen hebben: Alzheimer.

In september start ook de actie Plant Narcissen voor Alzheimer. Uit onderzoek blijkt dat de narcis galantamine bevat, de stof die de symptomen van de ziekte Alzheimer kan vertragen. Voor de medicijnproductie zijn nu enorme percelen met narcissen aangeplant. Op de openingsavond is er de mogelijkheid om aan deze actie mee te doen en bollen te kopen.

Het Alzheimercafé is iedere derde dinsdag van de maand open van 19.00 uur tot 21.30 uur. Locatie: restaurant De Handschoen. Entree is gratis.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer