Het weer: bewolkt

Zwolle – Dinsdag begint de dag zwaar tot geheel bewolkt en in het hele land regent of motregent het van tijd tot tijd. In de loop van de ochtend wordt het in het zuiden wel iets droger. In de noordelijke helft van het land blijft het gestaag doorregenen. Gedurende de middag verandert er maar weinig.

13-09-2010_weerfoto__de_vijfhoek.jpg
De Vijfhoek

In het noorden valt, door de aanwezigheid van een storing buiige regen. In het zuiden worden droge perioden afgewisseld door een spat regen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. Aan zee staat dan een krachtige wind, 6 Bft en deze is bij tijd en wijle vlagerig. Ondanks de regen wordt het nog 18 graden in het noorden en 20 à 21 in het zuiden. Pas in de avond trekt het regengebied naar het zuiden. In het noorden wordt het geleidelijk droger en klaart het later op de avond op.

Woensdag wordt een wisselvallige dag. We zien dan een mix van stapelwolken, zon en buien. De meeste buien trekken overigens over de noordelijke helft van het land. Er staat daarbij een straffe zuidwester en die wordt van tijd tot tijd vergezeld door windstoten. Het wordt maximaal een graad of 17.

Donderdag staat ook weer in het teken van buien. De dag verloopt bewolkt en verspreid over het land komen buien voor. Overdag nemen de buien tijdelijk in aantal en intensiteit toe. In het noorden wordt het niet warmer dan 16 graden, in het zuiden 17-18 graden. De wind neemt donderdag geleidelijk in kracht af.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en vrij fris, door de aanwezigheid van lagedrukinvloeden. Elke dag is er kans op buien, daarnaast zal de zon ook zeker te zien zijn. Vanaf zondag lijkt het minder wisselvallig te worden en mogelijk wordt het dan ook weer iets warmer.

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer