Open dag gevangenis Zwolle

Zwolle – De poort gaat open! Op zaterdag 6 november biedt DJI het Nederlands publiek de mogelijkheid een kijkje te nemen in één van de justitiële inrichtingen tijdens de Nationale Open Dag DJI. Zo’n 10.000 bezoekers kunnen dan een bezoek brengen aan één van de 48 deelnemende instellingen. Ook in Zwolle!

Aan de Nationale Open Dag DJI is een thema gekoppeld. In 2010 is dat ‘Het terugdringen van recidive door het doorbreken van criminele gedragspatronen’.
De samenleving en het kabinet vinden het belangrijk dat Nederland veiliger wordt. Dat kan alleen als justitiabelen hun criminele gedragspatronen weten te doorbreken en na hun detentieperiode een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan opbouwen. En niet terugvallen in crimineel gedrag. DJI werkt bij de terugdringing van recidive nauw samen met gemeenten en tal van organisaties, de zogenaamde samenwerkings- en ketenpartners. De inschrijving voor de Nationale Open Dag DJI 2010 is gestart op 14 september. Tot en met 15 oktober kunt u zich inschrijven voor een rondleiding.

Veel werk dat DJI verricht, vindt plaats achter de poorten van de justitiële inrichtingen en is daardoor voor de samenleving onzichtbaar. Om het Nederlands publiek een breed en realistisch beeld te kunnen geven van het werkterrein, organiseert DJI de Nationale Open Dag DJI. Op basis van eigen ervaring en de dialoog met DJI-medewerkers kunnen bezoekers kennisnemen van het leven ‘achter de poort’. In 2010 vindt de Nationale Open Dag DJI voor de zevende keer plaats.

Hebt u vragen over de Nationale Open Dag DJI? U kunt een e-mail sturen naar nod@dji.minjus.nl.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. als justitiabelen hun criminele gedragspatronen weten te doorbreken en na hun detentieperiode een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan opbouwen.

  Is dit nu ‘boeventaal’?;)


  ⚠️ Meld

 2. Weet je zeker dat dit geen sketch is van Koot en Bie in hun beste dagen? Ik kan me niet voorstellen dat mensen dit met droge ogen kunnen uitbraken.


  ⚠️ Meld

 3. Voorbeeld:
  Geweldspleging, straf 1, 5 jaar waarvan 0,5 voorwaarlijk. Na een 5 maand komt deze persoon in aanmerking voor een traject. Hopatee in Heerde bij het leger Des Heils, moet wat klusjes doen maar is buiten en mag zelfs met een auto weg naar huis, vrienden ect. Raar he dat er cel overschot is.


  ⚠️ Meld

 4. Vind ik lastig te beoordelen Derk. Op zich ligt de nadruk bij gevangenisstraf wat mij betreft op ‘straf’ en niet op ‘persoonlijkheidsontwikkeling’ oid. Anderzijds is het natuurlijk ook wel mooi als iemand iets leert van zijn straf zodat hij niet terugvalt in het oude gedrag. De reclassering is in die zin nuttig.
  Zou het voor je uitmaken als de figuur in je voorbeeld duidelijk spijt zou hebben van zijn daad?


  ⚠️ Meld

 5. Antwoord op je vraag Ja, maar dit persoon heeft al eens 5 jaar gezeten omdat die 2 mensen dood geschoten heeft ( ok een uit noodweer) Het gaat fout bij de selectie er worden maar trajecten gestart en die moeten gaan lopen..


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door Dame, op 14 september 2010 om 22:21
  Weet je zeker dat dit geen sketch is van Koot en Bie in hun beste dagen? Ik kan me niet voorstellen dat mensen dit met droge ogen kunnen uitbraken.

  eitje 🙂


  ⚠️ Meld

 7. Dit gaat weer helemaal nergens over. Een kijkje achter de poort! Fatsoenlijke mensen hebben daar niets te schaften, of is dit aapjes kijken voor volwassenen? Ik zou de bezoekers willen wqaarschuwen voor eventuele geinteresseerde gedetineerden die een kijkje bij u achter de poort willen nemen!!


  ⚠️ Meld

 8. @Verdieping,er zitten daar vele lagen van de bevolking.
  We moeten niet bij voorbaat al een conclussie trekken.

  Ik denk dat het voor vele mensen best interessant is hoe het daar is.
  En dat het geen pretje is om gescheiden te zijn van je geliefden en geen vrijheid te hebben.

  Er zitten niet alleen maar pedofielen en moordenaars,maar ook mensen die wel een 2de kans verdienen.


  ⚠️ Meld

 9. Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI): voor alle duidelijkheid.

  Want DJI⤴ staat ook voor- Dow Jones Industrial Average (Dow Jones Indices)


  ⚠️ Meld

 10. het slijk der aarde

  Hmm, ik blijf worstelen met de nickname ‘verdieping’. In combinatie met slijk der aarde krijg ik een visioen dat hij onder dat “slijk” ligt. Anderzijds kan het natuurlijk ook simpel ‘etage’ betekenen.


  ⚠️ Meld

 11. Bericht door ver dieping, op 15 september 2010 om 12:09
  Ongetwijfeld zit er fatsoenlijk volk tussen het slijk der aarde, maar ik kijk er vreemd tegenaan en vind het je reinste flauwekul.

  Verdieping.

  De definitie van het slijk der aarde is heel simpel,,,GELD,,,

  Leuk geprobeerd om met citaten van gezegdes te komen,maar wel beetje dom als je de betekenis zelf niet weet.

  De enigste plaats waar ik, het slijk der aarde, achter de tralies kan zien is de Nederlandse bank.

  Of heb ik het gemist dat de Bijlmerbajes een aparte afdeling heeft voor bundeltjes geld?


  ⚠️ Meld

Reageer