Het weer: opklaringen

Zwolle – Woensdag is het in het zuidoosten eerst nog bewolkt en hier en daar valt nog wat regen of motregen. In de rest van het land komen opklaringen voor en is het vrijwel overal droog. Alleen in de kustgebieden komt bewolking voor en is ook kans op een bui. Er staat een matige, aan zee een krachtige tot harde wind uit het zuidwesten.

14-09-2010_weerfoto__anna_paulownastraat.jpg
Anna Paulownastraat

’s Middags trekt de wind verder aan en op de Wadden kan tijdelijk een stormachtige wind staan, windkracht 8. Het is verder wisselend bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land komen buien voor. Daarbij is er kans op windstoten van 60-70 km/u. De middagtemperatuur komt op 17 graden uit.

Donderdag staat ook weer in het teken van buien. De dag verloopt bewolkt en verspreid over het land komen buien voor. Overdag nemen de buien tijdelijk in aantal en intensiteit toe. In het noorden wordt het niet warmer dan 16 graden, in het zuiden 16-18 graden. De wind neemt donderdag geleidelijk in kracht af.

De dagen daarna houdt het wisselvallige en frisse weer aan. Elke dag is er kans op buien, al nemen de buien gaandeweg het weekeinde in aantal en intensiteit af. De maxima blijven rond 16 graden schommelen.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Anna Paulowna (Russisch: А??а оавл?в?а, Anna Pavlovna [?anː? ?pavl?vn?]) (Sint-Petersburg, 18 januari 1795 ?? Den Haag, 1 maart 1865), grootvorstin van Rusland, behorend tot het Huis Romanov, was als echtgenote van koning Willem II van 1840 tot 1849 koningin der Nederlanden.

  Was ik toch even benieuwd naar.


  ⚠️ Meld

 2. Hmmm extra trots op mijn vrouw als ze naar deze vernoemd is

  In 1809 (ze was toen veertien jaar oud) heeft keizer Napoleon geprobeerd haar te trouwen, maar zijn verzoek werd afgewezen. Hij was toen op zoek naar een adellijke echtgenote, maar kreeg Anna’s hand niet, na verzet van Anna zelf en haar moeder

  :D:D:D

  Bek afvegen onderdeur! 😉


  ⚠️ Meld

Reageer