Nieuwe dansvorm CI in Zwolle

Zwolle – Contact Improvisatie (CI) is een post-moderne dansvorm (zonder pasjes en tellen) waarbij gevoel en contact met jezelf belangrijker is dan de vorm. Je zou kunnen zeggen dat het een combinatie is van dans, yoga, acrobatiek en bodywork.

foto_ci.jpg

Contact – De basis ligt bij contact met jezelf en contact met de vloer. Van daaruit komt het contact met de ander tot stand. Contact kan spannend voelen, maar geeft CI ook juist het speelse en ongedwongen karakter. Contact vind zowel plaats door aandacht als door aanraking. Contact en gewaarworden liggen soms dicht bij elkaar. Improvisatie – CI is een dansvorm waarbij niet de wil of ratio leidend is, maar de intuïtie, het contactvlak met de ander en de fysieke dialoog die daarbij ontstaat. In de lessen leer je pathways en technieken die je in de dans associatief, spontaan en intuïtief gebruikt. Plezier in bewegen staat voorop!

Thema’s die aan bod komen zijn o.a. spelen met gewicht, bodysurfing, spelen met afstand, dansen vanuit je centrum, dragen en gedragen worden, rollen, sprongen etc. Voor mij persoonlijk gaat het bij CI om te zijn en te bewegen met jezelf en met anderen – in het hier en nu – waarbij alle zintuigen en in het bijzonder de tast, zo veel mogelijk worden aangesproken.

Praktische informatie: In Zwolle worden de lessen gegeven bij de Muzerie in Cultuurhuis Stadshagen: Werkerlaan 1, 8043 LT Zwolle.

Alle lessen worden begeleid door twee docenten en kunnen afzonderlijk worden gevolgd (strippenkaart). De lessen worden nu nog de ene week in Zwolle en de andere week in Deventer gegeven en kosten 15 tot 20 euro. In Zwolle geeft Hans v/der Vlis de les afwisselend met Nelleke Simons en Sandra Steen. Info & aanmelding: Hans v/der Vlis 06-12 91 71 71 of info@commovendo.nl. Zie ook: www.commovendo.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer