Café Oké viert 10-jarig jubileum

Zwolle – Zaterdag 2 oktober vieren de vrijwilligers van Café Oké in Zwolle dat ze alweer 10 jaar cafémiddagen organiseren voor een bijzondere doelgroep: homoseksuele en biseksuele mannen en vrouwen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking.

Café Oké viert dit jubileum met een feest in Hollandse sfeer, in het COC-pand aan de Kamperstraat 17. Zanger Nathanaël Bos, die onlangs nog optrad op het Mega Piraten Festijn in Wapenveld, zal met zijn meezingers een belangrijke bijdrage aan de feestvreugde leveren. De oprichting van Café Oké in 2000 was een initiatief van een projectgroep, bestaande uit medewerkers van MEE IJsseloevers (toen nog SPD geheten), de CE Van Koetsveldstichting en een bestuurslid van COC Zwolle. Uit een onderzoek door de projectgroep bleek dat er in de regio behoefte was aan een ontmoetingsactiviteit voor homo- en biseksuelen met een beperking en de provincie Overijssel verleende de startsubsidie.

Na het zoeken van vrijwilligers en het maken van publiciteit gingen de maandelijkse activiteiten van start. Nog steeds is Café Oké een belangrijk uitje voor veel vaste bezoekers. Sommigen komen al vanaf die eerste cafémiddag naar Café Oké. Ze ervaren het als een veilige en gezellige plek waar ze zichzelf kunnen zijn.

Niet alleen de bezoekers zijn trouw; ook de helft van de vrijwilligers is al vanaf 2000 actief. Vandaar dat zij tijdens dit feest extra in het zonnetje worden gezet. Na het optreden van Nathanaël Bos en het swingen op Hollandse hits, kunnen de bezoekers samen genieten van een Chinees buffet (reserveren via cafe-oke@coczwolle.nl) Niet alleen de doelgroep van Café Oké, maar ook familie of begeleiders zijn welkom, net als mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden bij Café Oké, of die het initiatief een warm hart toedragen.

Het feest begint op 2 oktober om 14.00 uur, en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Voor meer informatie zie www.coczwolle.nl. COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Met een café, voorlichting, discussie en hulp wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Artikel delen:

Reageer