Culturele talkshow State of the Arts Zwolle

Zwolle – Ter gelegenheid van de opening van het culturele seizoen organiseert dAcapo, studium generale van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, de talkshow State of the Arts Zwolle. Tijdens deze avond geven Zwolse culturele instellingen een korte presentatie over de belangrijkste thema’s van het aankomende culturele seizoen. In woord, beeld en geluid lichten ze een activiteit uit hun programmering toe die daar exemplarisch voor is.

Sprekers van deze avond zijn Ralph Keuning (directeur Museum De Fundatie), Annemarie Reitsma (directeur Kameroperahuis), Henriëtte Boerhof (Filmtheater Fraterhuis), Erik Delobel (programmeur Hedon) en Ingrid Docter (artistiek leider Festival Zwart). Daarnaast zijn er twee performances te zien, van kunstenares Hester Scheurwater (voorgesteld door Stedelijk Museum Zwolle) en van kunstenaarsinitiatief P.ART of your life. Studenten Jazz & Pop van ArtEZ Conservatorium zorgen voor een muzikale omlijsting van de avond.

De talkshow wordt gemodereerd door Alex de Vries, cultureel intendant van de provincie Overijssel. Hij gaat met de gasten in gesprek over ontwikkelingen en trends binnen de kunsten en hoe de instellingen daarop inspelen.

dAcapo, studium generale van ArtEZdAcapo, studium generale van ArtEZ, initieert en organiseert activiteiten over kunst, wetenschap en maatschappij. Projecten die de blik op kunst, de wereld en ook de relatie daartussen, verruimen en verdiepen. De programma’s van dAcapo prikkelen, zijn heel divers, interactief en gaan over zaken die van belang zijn. dAcapo is er voor studenten, docenten, alumni, vakspecialisten en een algemeen in kunst geïnteresseerd publiek.

Maandag 20 september 2010, 19.30-22.00 uur.
De Harmonie / Grote Markt 13, Zwolle
Toegang gratis / reserveren niet nodig

Meer informatie op www.artez.nl/dacapo

Artikel delen:

Reageer