Thijs van Leer met Focus naar Hedon

Zwolle – Het is alweer bijna veertig jaar geleden dat de hit Hocus Pocus van de Nederlandse progressive rockformatie Focus uitkwam. Het nummer zorgde destijds voor de grote doorbraak van de band van Thijs van Leer en Jan Akkerman en werd onlangs nog gebruikt een reclamecampagne van Nike tijdens het WK voetbal. Op vrijdag 24 september doet het viertal het Zwolse poppodium Hedon aan voor een optreden. Verwacht een unieke combinatie van jazz en progressive-rock elementen waar natuurlijk het wereldberoemde jodelen van Van Leer niet aan kan ontbreken.

focus_6.jpg

Opgericht door de talentvolle toetsenist Thijs van Leer en een van Nederlands meest befaamde gitaristen Jan Akkerman wist Focus zich destijds te onderscheiden met een unieke combinatie van jazz en prog-rock elementen, het fantastische gitaarspel en – nog opvallender – door het jodelen en orgelspel van frontman Van Leer. Nu zijn ze terug en de ijzersterke albums Focus 8 en Focus 9/ New Skin bewijzen dat de onmiskenbare Focus-groove nooit verloren is gegaan.

In veertig jaar tijd heeft Focus diverse bezettingen gekend, maar Van Leer blijft een vast gegeven. Ook ritmisch genie Pierre van der Linden is teruggekeerd naar zijn vaste plek in Focus en, ondersteund door bassist Bobby Jacobs en gitarist Niels van der Steenhoven beschikt de band wederom over een ijzersterke bezetting waar de passie voor muziek nog steeds vanaf spat!

FOCUS


Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                    : Vrijdag 24 september
Open                          : 20:00 uur
Aanvang                     : 21:00 uur
Entree                         : € 18,00  

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en indien niet uitverkocht op de avond aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer