Bewonersonderzoek over de afvalinzameling in Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle voert deze maand een bewonersonderzoek uit over de afvalinzameling in Zwolle. Aan het burgerpanel wordt gevraagd wat hun mening en evaringen zijn over de dienstverlening rondom de afvalinzameling.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van het onderzoek voor de evaluatie van het huidige afvalbeleid. Aan de hand van deze evaluatie kijkt de gemeente waar mogelijk verbeteringen zijn te realiseren in de dienstverlening van ROVA. De ondervraagde huishoudens kunnen de enquête schriftelijk óf digitaal invullen en krijgen hiermee de gelegenheid Bewonersonderzoek over de afvalinzameling in Zwolle om mee te denken over de afvalinzameling van de toekomst. U als bewoner draagt immers zorg voor het scheiden van afval en helpt de gemeente hiermee om haar milieudoelstellingen te behalen want ‘Afval scheiden is goud!’.

In 2011 loopt het Zwolse gemeentelijk afvalplan af. Ter voorbereiding van het nieuwe afvalplan heeft de gemeente een vragenlijst opgesteld die deze maand aan het burgerpanel wordt voorgelegd. De vragenlijst wordt grotendeels digitaal verzonden aan 7000 panelleden en een schriftelijke versie wordt naar 800 adressen verstuurd. De uitkomsten van het bewonersonderzoek worden eind dit jaar verwacht en bekendgemaakt. Met de medewerking van de bewoners die aan het burgerpanel deelnemen, hoopt de gemeente Zwolle een betere afvalinzameling en afvalscheiding in de toekomst te bereiken.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. De gemeente moet bij al de ondergrondse containers camera’s plaatsen of als dit te duur is een grote sticker met cameratoezicht op die dingen plakken. Het dumpvuil bij de container bij ons huis komt zelfs uit Almere! >:(


  ⚠️ Meld

 2. Rotzooi uit Almere? Hoe duur is het daarom afval weg te brengen dan?

  @zusenzo:

  Waarom mensen dat doen?
  1) Bewoners omdat die dingen mogelijk niet vaak/snel genoeg geleegd worden
  2) Bewoners uit andere gemeenten? Geen idee. Wel snap ik dat ze naar de Rova rijden om het daar weg te brengen omdat het in Zwolle gratis is (moeten ze alleen wel aantonen dat ze uit Zwolle komen)

  Maar die Almeregasten….. Hoe weet je dat ‘Rondom’?


  ⚠️ Meld

 3. WFvN, ik weet dit omdat ze hun adres in de troep hadden laten zitten.

  Zusenzo, mensen doen dit omdat ze gemakzuchtig zijn. Het is hier vaak raak in het weekend en vooral op zondagavond. Het hele weekend geklust en de Rova is op maandag pas los. Dan gooi je toch lekker alles bij een container. Wij bellen dan de gemeente maar en die komen ook redelijk snel. Een bijkomend probleem is dat als er troep ligt er altijd van die jokers zijn die denken “daar kan nog meer bij”. Het ergste is als er ook eten tussen zit, dan komen er katten en honden bij die de boel lostrekken. En ’s zomers de stank.
  Dus moet je hier niet meedenken want iedere Zwollenaar heeft gelegenheid genoeg om zijn vuil kwijt te raken. Dit zijn gewoon aso’s die het niet boeit dus vandaar camera’s of stickers met cameratoezicht.

  En voor Dick, grofvuil zit inderdaad in dat onderzoek, heb hem net gedaan.


  ⚠️ Meld

Reageer