Duurzaam verblijf voor vleermuizen op Hessenpoort II

Zwolle – De voormalige boerderij aan Markteweg 9 op Hessenpoort II is ingericht als duurzame vleermuizenverblijfplaats. Vleermuizen die in de omgeving van Hessenpoort gesignaleerd zijn kunnen hier een speciaal voor hen ingericht duurzaam onderkomen vinden. Vleermuizen zijn als beschermde diersoort opgenomen in de Floraen Faunawet.

vleermuis.jpg

Op Hessenpoort II komt met name de Gewone Dwergvleermuis voor en in mindere mate de Laatvlieger. Hun nieuwe verblijfplaats gaat onderdeel uitmaken van de nog aan te leggen ecologische zone, een natuurlijk ingericht gebied op Hessenpoort. De verbouwing aan de Markteweg 9 is in het najaar van 2009 van start gegaan, maar heeft tijdelijk stilgelegen vanwege de vorst. De werkzaamheden aan de boerderij zijn inmiddels afgerond. De financiën die eerder geraamd zijn voor de sloop van Markteweg 9 worden nu gebruikt om het gebouw in te richten voor de komst van de vleermuizen.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Kan iemand even kijken welke laatvliegende dwergvleermuis hier achter het trespa boeideel zijn huis heeft? Iedere avond komen er een paar via de spleet van krap 2 cm naar buiten.


    ⚠️ Meld

Reageer