Brahmsprogramma in De Fontein

Zwolle – Fonteinconcerten start het nieuwe seizoen op 2 oktober met een bijzonder fraai samengesteld Brahmsprogramma. Koorzang en instrumentele werken wisselen elkaar in een zorgvuldige opbouw af. Het Zwols Vocaal Ensemble o.l.v. Martien Hovestad en de hoornist Albert Dam hebben het programma samengesteld. Daarnaast werken diverse andere musici aan de avond mee.

 

zwols_vocaal_ensemble_2009.jpg

Johannes Brahms was behalve componist, dirigent en organist, vooral pianist. In zijn jeugd heeft hij echter nog meer instrumenten leren bespelen. Zo was hij niet onbekend met de viool en de hoorn. In zijn Trio voor hoorn, viool en piano zien we dit terug. Dit stuk is in zijn bijzondere bezetting een aangrijpende, betrekkelijk vroege compositie. Het zal worden uitgevoerd door Albert Dam – hoorn, Maaike Gerritsen – viool en Steven Faber – piano. Het Zwols Vocaal Ensemble brengt de prachtige Drei Gesänge, opus 42. Daarnaast zingen zij onder begeleiding van 2 hoorns en harp de wonderbaarlijk schone Vier Gesänge für Frauenchor. De oorsponkelijk als kamermuziek geschreven Liebesliederwalzer, die door Brahms met veel succes werden bewerkt voor koor en orkest, vormen de waardige afsluiting van het programma.
Graag nodigt het koor u uit voor dit avondvullende programma met muziek van Johannes Brahms.

Bekijk ook regelmatig onze website: www.fonteinconcerten.nl, om geïnformeerd te blijven en fragmenten van eerdere concerten te beluisteren.

Locatie                  De Fontein
Straat                             Sterrenkroos 56, StadshagenPostcode                       8043 KE
Plaats                    Zwolle
Open                     19.30 uur
Aanvang                20.15 uur
Entree                   voorverkoop € 12.50, aan de zaal € 15,00

Voorverkoop bij boekhandel Westerhof, winkelcentrum Stadshagen.

Reserveren (geldt ook als voorverkoop) via: www.fonteinconcerten.nl

Artikel delen:

Reageer