Expositie ‘Dierbaar’ in Werkeren

Zwolle – Zaterdag 25 september opent wethouder Nelleke Vedelaar officieel de expositie ‘Dierbaar’ in woon- zorg en dienstencentrum Werkeren in Stadshagen. De expositie omvat een serie portretten van mensen, bewoners en bezoekers van Werkeren met iets wat hun dierbaar is.

Fotografe Satinah Jellema SjeWorks maakte hiervoor de foto’s. De verhalen bij de foto’s zijn van Josée Pellen Kameleon teksten. Schrijfster Marjan Berk leest tijdens de opening voor uit haar nieuwste roman. Van de expositie verschijnt ook een boek getiteld: ‘Gezichten van Werkeren’. Het betreft hier geen kunstproject. Satinah en Josée hebben mensen op een mooie en respectvolle manier geportretteerd. Met de expositie willen zij laten zien dat ook oudere mensen, kleurrijke mensen kunnen zijn met een interessant verhaal. De expositie omvat portretten van bewoners en bezoekers die in Werkeren een cursus volgen, lid zijn van de biljartclub en vrijwilligers die gastheer of gastvrouw zijn in De Werkerwaard. Mensen in de leeftijd van zestig tot ruim honderd jaar. Uitzondering hierop zijn de deelnemers van Frion die in Werkeren onder begeleiding in de keuken en bediening werken.

Alle deelnemers zijn geportretteerd met iets dierbaars, een persoon, een foto, een huisdier of een voorwerp dat iets dierbaars vertegenwoordigt. De foto’s en verhalen erachter zijn divers maar vooral heel persoonlijk en verrassend. De expositie ‘Dierbaar’ is tot en met 30 november te bezichtigen in het Grand Café De Werkerwaard in Werkeren. Feestelijke opening

Zaterdag 25 september is er voor genodigden een feestelijke middag in Grand Café De Werkerwaard. De middag is georganiseerd in samenwerking met woonzorgconcern IJsselheem locatie Werkeren, de Kunstcommissie van WijZ (voorheen SWO) en de Frion. Wethouder Nelleke Vedelaar, van onder andere cultuur en wijkgerichte zaken, verricht de officiële opening. Daarna leest schrijfster Marjan Berk, als speciale gast, voor uit haar nieuwste roman: ‘Ik neem toch een hond’, die in november verschijnt. Zij heeft een groot aantal titels op haar naam waaronder ‘Marjan Berks opa en oma boek’ en ‘Een tijger in de tuin’. Ook is er een demonstratie Salsadansen door Marcel Stomp van Salon de Salsa en deelnemers van de cursus Salsadansen in Werkeren. Na 25 september kan iedereen die dat wil een bezoek brengen aan de expositie in Grand Café de Werkerwaard. Hier kunt u op uw gemak genieten van de foto’s en verhalen, een kop koffie, een broodje of andere versnapering.

Hulp van ondernemersDe expositie is tot stand gekomen dankzij de hulp van een groep Zwolse ondernemers. Reijer Knikker, van Knikker DTP, heeft onder andere de flyers en de posters met foto’s en verhalen vormgegeven. Drukkerij WM Veenstra heeft voor het project de promotieflyers en posters en uitnodigingen gedrukt. De website www.gezichtenvanwerkeren.nl is gebouwd en wordt gehost door Simourix. Hans Keuzekamp / Print Inn heeft de foto’s met verhalen afgedrukt en de lijsten voor de expositie verzorgd. Bloemist Wijnand Hazelaar, met een mooie winkel in de Assendorperstraat, verzorgt voor ons tot slot voor de opening het bloemenwerk.
Artikel delen:

Reageer