Albumpresentatie van het Zwolse Cool Genius

Zwolle – De Zwolse formatie Cool Genius bewees met haar debuutalbum in 2007 met een uniek en veelzijdige geluid toch goed in het gehoor liggende popliedjes te kunnen schrijven. Met een spraakmakende live-act en een sublieme mix tussen pop, jazz, folk en rock weten de heren prima in te spelen op hun publiek.

cool_genius.jpg

Inmiddels is het tijd voor opvolger When The Day Is Done welke het drietal op zaterdag 25 september presenteert in het Zwolse poppodium Hedon. Support is er van Woody & Paul. Met het debuutalbum Maybe You Should Do That Too bewees de band een eigen identiteit te kunnen koppelen aan een zeer veelzijdige en toegankelijke verzameling popsongs. De liveshows, waaronder shows met Racoon, Percy Sledge, verschillende Bevrijdingsfestivals en de Zwarte Cross, worden door recensenten en bezoekers beschreven als ‘energiek, grappig, ontroerend, dansbaar en virtuoos’. En veel collega-musici beschrijven Cool Genius als een van de beste live trio’s en componisten-collectieven van Nederland.

De opstelling van Cool Genius op het podium is opmerkelijk: 3 spitsen op de rand van het podium, met dus de drums ook vooraan, waarbij gitarist Erik en drummer Bauke de leadvocals afwisselen. Op deze manier komt de muzikaliteit goed voor het voetlicht, is er superveel contact met het publiek, en dat maakt Cool Genius een bijzondere liveact.

Voorprogramma wordt verzorgd door het dynamische Woody & Paul.

COOL GENIUS
 

Album Release

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                    : Zaterdag 25 september
Open                          : 20:30 uur
Aanvang                     : 21:00 uur
Entree                         : € 8,00  

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en indien niet uitverkocht op de avond aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Waar kennen we ze toch van? Dit is de enige aanwijzing

  De opstelling van Cool Genius op het podium is opmerkelijk: 3 spitsen op de rand van het podium, met dus de drums ook vooraan, waarbij gitarist Erik en drummer Bauke de leadvocals afwisselen.

  Zwolse band?


  ⚠️ Meld

 2. a.s. zondag:
  Feyenoord – Ajax

  drama 2-0

  aan deze stand is ajax inmiddels gewend. vergelijking gisteravond van mannen en jongens was veelzeggend. ‘tis dat Maarten “de magneet” Stekelenburg weer liet zien waarom die straks Van der Sar gaat vervangen….


  ⚠️ Meld

 3. Drama: klopt mannen/jongens uitspraak maar wat was Ronaldo onnavolgbaar goed ook! Den dat Real eindelijk EEN TEAM heeft!

  Deftig balletje op de lat en….hoor en lees ik nergens….zei het al vlak voor ’t einde van de pot tegen zonen en zonen-maat: wedden dat niemand het straks meer over het eerste kwart van de wedstrijd heeft?

  AJAX deed toen technisch en tactische ERG goed mee. Sterker, combi-spel was zelfs nog iets beter. Vrienden-maat zei al: Dat houden ze vast niet heeeeel lang vol.

  —–
  Toevoeging: 2x Suarezzzz (net als Zlatan er gister 2 in drukte :D)


  ⚠️ Meld

Reageer