Lekker in je Lijf met cursus

Zwolle – Veel meisjes in de middelbare schoolleeftijd voelen zich onzeker en zijn veel met hun uiterlijk en hun gewicht bezig. Speciaal voor deze meisjes start op dinsdagavond 12 oktober de cursus ‘Lekker in je lijf’. De cursus is bedoeld voor meisjes tussen de 13 en 20  jaar en bestaat uit acht bijeenkomsten. De kennismakingsgesprekken vinden plaats vanaf 21 september 2010. In de groep leren de meisjes manieren om zich wat lekkerder in hun lijf te voelen.

Sommige meisjes dreigen vast te lopen in hun onzekerheid. Ze zijn constant met hun uiterlijk en hun gewicht bezig en voelen zich nooit ‘lekker in hun lijf’. Het denken hieraan is voor hen bijna een dagtaak. Daardoor kunnen eetproblemen (te weinig of teveel), overmatig lijnen,  faalangst, sombere buien of slaapproblemen ontstaan. Ze vinden vaak dat ze ‘er niet uitzien’, ze voelen zich eenzaam en hebben het idee dat niemand ze begrijpt.

De bijeenkomsten

In de groep treffen meisjes elkaar die in vergelijkbare situaties zitten. Elke bijeenkomst bestaat uit een doe- en praatgedeelte. Verschillende onderwerpen komen aan bod: eten en lijnen, vriendschappen, zelfvertrouwen, zelfbeeld (hoe kijk je tegen jezelf aan), gevoelens, voor jezelf opkomen, grenzen aangeven en de toekomst. Door in de cursus met andere meisjes te praten over waar ze tegenaan lopen, kunnen ze makkelijker herkennen wat er aan de hand is. Ze leren op een andere manier omgaan met eventuele problemen. Samen met deze onderwerpen bezig zijn, kan de meisjes helpen om zich weer wat ‘lekkerder in hun lijf’ te voelen.

InformatieKijk op www.dimence.nl voor meer informatie over de groepen. Wil je je aanmelden, neem dan contact op met het cursuscentrum van de Dimence Zwolle, telefoonnummer (038) 4269 522 of via preventie.westoverijssel@dimence.nl.

Artikel delen:

Reageer