Henk-Jan Meijer op advieslijst Eerste Kamerverkiezingen

Zwolle – Het Hoofdbestuur van de VVD heeft maandagavond 13 september de advieslijst voor de Eerste Kamerverkiezingen vastgesteld. In de lijst staat op de 19e positie de burgemeester van Zwolle Henk-Jan Meijer.

In november spreekt de Algemene Vergadering van Afgevaardigden (AVA) zich uit over de lijst, waarna de leden van de VVD de lijst in januari door middel van een ledenraadpleging definitief vaststellen. De permanente scoutingscommissie onder leiding van Pauline Krikke heeft de afgelopen jaren in opdracht van het Hoofdbestuur naar nieuwe kandidaten gezocht. In combinatie met de ervaren Senaatsfractie, beschikt de VVD weer over een sterk team voor de komende periode. Allen zijn zij maatschappelijk of -namens de VVD- politiek actief en in staat de verantwoordelijkheid te dragen die op de schouders van de VVD rust. Huidig fractievoorzitter in de Eerste Kamer Uri Rosenthal werd op 30 juni reeds benoemd tot lijsttrekker.

De AVA stemt op zaterdag 13 november, tijdens de 129e Algemene Vergadering over de lijst. De leden van de VVD stellen de lijst via een ledenraadpleging vast door via internet of telefoon hun stem uit te brengen. De ledenraadpleging start op 12 januari en loopt tot en met 26 januari 2011. Op maandag 31 januari is de definitieve lijst bekend.

1.     Uri Rosenthal (lijsttrekker sinds 30 juni jl.)
2.     Heleen Dupuis
3.     Loek Hermans
4.     Liesbeth Kneppers
5.     Fred de Graaf
6.     Frank de Grave
7.     Ankie Broekers-Knol
8.     Helmi Huijbregts
9.     Jos van Rey
10.  Willem Bröcker
11.  Frank van Kappen
12.  Anne-Wil Duthler
13.  Sybe Schaap
14.  Menno Knip
15.  Henk Beckers
16.  Coos Schouwenaar
17.  Ben Swagerman
18.  Jan Anthonie Bruijn
19.  Henk-Jan Meijer
20.  Han ter Heegde
21.  Henry Meijdam
22.  Sipke Swierstra
23.  Florus Wijsenbeek
24.  Harry Dijksma
25.  Joop Boertjens
26.  Jan Schrijen
27.  Frans Willem Lantink
28.  Paul Zevenbergen
29.  Duco Lodder
30.  Ida van Veldhuizen
31.  Bert van Dijk
32.  Hans Kapelle
33.  Ger Jaarsma
34.  Kees Bierens

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Misschien denken ze bij de VVD (stiekum natuurlijk) dat dames er nixxx van kunnen. Misschien zijn we wel blij dat Rita voor zichzelf begon; de ex-van Bram Peper in Brussel zit en ‘Ayaan dochter van dochter van dochter Hirchi-Ali’ een rechtse denktank in The States oprichte. Niet zomaar 1, maar eentje waar Palin en de Teaparty hun rechtse vingers bij aflikten…..maar vind je het niet erg als ik dat gelik niet wil zien?


    ⚠️ Meld

  2. Tégen een part-time burgemeesterschap van een Provincie Hoofdstad in combi met een part-time Senatorschap!

    Als ie het zelf kwa tijd zou kunnen regelen, vind ik eigenlijk dat hij geen recht heeft op de (of tenminste een groot deel van de) verdiensten uit Senatorschap!    ⚠️ Meld

Reageer