Gastcollege Theo Schuyt

Zwolle – Dinsdag 21 september verzorgt prof. dr. Theo Schuyt, hoogleraar Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, een vrij toegankelijk college over het belang van professionalisering in de goede doelen- en sponsoringsector. Het gastcollege wordt georganiseerd door de minor Fundraising, Grantmaking & Sponsoring van Christelijke Hogeschool Windesheim. Belangstellenden zijn – na aanmelding – vanaf 14.30 uur welkom op de Campus 2-6 in Zwolle.

theoschuyt.jpg

Het gastcollege van Theo Schuyt, landelijk het gezicht van de goede doelensector en initiator van de minor Fundraising, Grantmaking & Sponsoring, maakt deel uit van een feestelijke uitreiking van de eerste diploma’s van het studieprogramma. Negen studenten hebben als eersten in Nederland deze hbo-minor in zijn geheel succesvol afgerond. Windesheim werkt aan certificering van dit diploma in overleg met onder andere de koepelorganisatie Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie.

Met de toenemende populariteit van deze minor bij hbo-studenten binnen en buiten Windesheim, lijkt het programma zich een stevige plaats in het opleidingenlandschap voor goede doelen en sponsoring te hebben verworven. Theo Schuyt benadrukt in zijn gastcollege niet voor niets het belang van professionalisering van de goede doelensector in Nederland. Hier gaat jaarlijks ongeveer € 5 miljard in om. Je kunt de organisatie van een stichting die op jaarbasis miljoenen euro’s aan onderzoeksbudget beheert, niet overlaten aan een goedbedoelende amateur. Om die reden worden studenten in deze minor twee keer een half jaar ingewijd in de wereld van de vermogensfondsen en de fondsen- en sponsorwerving. In drie jaar tijd is de belangstelling flink toegenomen. Bestonden de eerste groepen nog uit negen of tien studenten, het komend halfjaar volgen al ruim dertig studenten van verschillende Nederlandse hogescholen het programma.

Toegang tot het gastcollege is voor studenten en belangstellenden vrij. Belangstellenden wordt gevraagd vooraf een mail te sturen naar aj.sleijster@windesheim.nl, met vermelding van ‘Gastcollege Theo Schuyt’ en het aantal personen. Ontvangst vanaf 14.30 uur: Windesheim, Campus 2-6, Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Weet nu waarom ik ging:

  -De inhoud viel ietsie tegen, maar dat komt ook omdat ik er weinig mee heb. Behalve dat de Nierstichting net aanbelde, vlak nadat ik van de doos kwam.
  -Windesheim is altijd de moeite waard
  -Had Theo Schuyt eens gelezen; de man is alleen al de moeite van het live bekijken waard
  – 3 bekenden en (hoe on-dicks) niemand gesproken na een glaasje en een hapje
  * ikke; misschien dé ikke van WeblogZwolle?
  * een gemeentelijk politicus
  * Frits Dillingh :D:D:D Mijn prettigste leraar ooit. Op de MEAO gaf de destijds in Westenholte wonende Hagenees… Nederlands. Denk dat ik hem maar eens bel (op Windesheim) en vraag wanneer er een gastcollege met “Communicatie-raakvlak” komt.

  Al met al weer een uitstekend besteed slot van de hardwerkdag. Wellicht de beste manier van besteden: verlof.


  ⚠️ Meld

Reageer