SP wil oplossing voor bestrating Kempenaerware

Zwolle – de fractie van de SP in de Zwolse gemeenteraad heeft vragen gesteld over de slechte bestrating op het pleintje in de Kempenaerware in Ittersum. Doordat de straatschenen schots en scheef liggen ontstaan gevaarlijke situaties.

SP 3.jpg

Omwonenden melden dat zij al meerdere malen gestruikelde ouderen of kinderen overeind geholpen hebben. De bewoners geven aan dat de slechte bestrating voor ongevallen zorgt. Het pleintje vormt namelijk een doorgaande weg van de nabijgelegen zorgwoningen naar Winkelcentrum Zwolle-Zuid. Met name ouderen – vaak moeilijk ter been- hebben last van de tegels die schots en scheef liggen. De oorzaak van de slechte bestrating ligt in de wortels van de bomen aan het plein, die steeds weer de stenen omhoog duwen. Dit wordt periodiek herstelt, maar dat is steeds een oplossing van tijdelijke aard. Buurtbewoners hebben aangegeven dit probleem al meerdere keren bij de gemeente te hebben aangekaart, zonder succes.

SP-raadslid Frank Futselaar: “De gemeente moet snel werk maken van dit probleem voor er echt een zwaar ongeluk plaatsvindt. Het kan niet zo zijn dat ouderen eerst een hindernisbaan over moeten voordat zij boodschappen kunnen doen. Ook voor de (rennende) kinderen is dit pleintje geen paradijs om in te spelen.’ De SP wil van de wethouder weten wat hij aan dit probleem gaat doen en vooral op welke termijn. Ook vraagt Futselaar zich af waarom de buurtbewoners keer op keer met een kluitje in het riet worden gestuurd.

De SP is van mening dat de gemeente snel met een terugkoppeling moet komen naar de bewoners, zodat duidelijk wordt hoe deze problematiek wordt opgelost. 

 • Is de wethouder bekend met deze problematiek? Zo ja, hoe lang al?

§   Heeft de wethouder al maatregelen in voorbereiding? Zo ja, welke? Zijn dit tijdelijke oplossingen of wordt er gezocht naar een permanente oplossing? Op welke termijn kunnen de bewoners een oplossing verwachten?
 

 • Overweegt de wethouder de betreffende bomen te verwijderen? Zo ja/nee, waarom?

§    Hoe beoordeelt de wethouder de terugkoppeling richting de buurtbewoners en de bewonerscommissie over deze problematiek? Verdient deze volgens de wethouder de schoonheidsprijs? Graag een toelichting? 

Namens de SP-fractie;

Frank Futselaar

 

Artikel delen:
Reacties 28
 1. nounounounou, al dat gepraat, frank frutselaar, je zou om te beginnen deze ‘crime scene’ kunnen afzetten met rood- wit lint , dan voorkom je in ieder geval meer ellende tot de tijd dat het gerepareerd moet worden.

  En voor de kinderen is het juist leuk, obstakels voor de skateboard!


  Maak melding

 2. He? Hoe kan dat nou?

  Als bij ons in de buurt iets kaduuk is kun je dat on line doorgeven, met adres en coördinaten op een plattegrond aangeven en al, dus hoe kan het dat er hier wel gewoon geld voor is, en in zwolle niet? Vreemd…


  Maak melding

 3. :D:D:D uh, ja dit is on-topic lachen toch? Nou ja, nog on-topicer:

  Misschien kunnen topics die ook wat met de wijkmanager/wijkopzichter te maken hebben naar de betreffende wijkmanager/wijkopzichter gemaild worden door de Admin van dienst?

  =======

  We zijn geen intermediair…
  Dat mogen betrokkenen zelf doen.


  Maak melding

 4. Hoe is et eigenlijk met het winkelcentrum, wordt dat nog fietsvrij. Op het weblog is het er erg rustig over. In het winkelcentrum niet daar wordt je ondersteboven gereden door de brommertjes en de fietsers.

  Tis dat ik met de winkelkar naar boven ga met de roltrap anders duwde ik die kar recht voor zo’n rijdend geval


  Maak melding

 5. Misschien kunnen topics die ook wat met de wijkmanager/wijkopzichter te maken hebben naar de betreffende wijkmanager/wijkopzichter gemaild worden door de Admin van dienst?

  Heb jij ervaringen met de wijkbeheerder Dick ? Ik wel, was Michel maar weer terug.


  Maak melding

 6. Laten we de discussie even terugbrengen naar de vraag van de Sp mbt de communicatie van de gemeente, die communicatie kon volgens de bewoners beter.

  Helaas loopt de communicatie in een wijk via de wijkbeheerder en de wijkmanager. Ben je een beetje actief in de wijk dan heb je veel te maken met de gemeente en dus met de wijkbeheerder en de wijkmanager.

  De huidige wijkbeheerder zit al vrij lang op zijn huidige post in Zuid. Dat heeft zijn voor- maar ook zijn nadelen. Een nieuw gezicht in Zuid zal voor veel mensen die actief zijn in de wijk wel een verademing zijn.

  De naam van de huidige wijkbeheerder wordt hier regelmatig genoemd, de namen van de wijkmanager van Zuid of de namen van de wijkbeheerders/managers van de andere wijken hoor je hier zelden. een teken aan de wand.  Maak melding

 7. Ik woon in het wc’s en vlakbij de kempenaerware waar de stenen ongelijk liggen.BIj mijn weten zullen daar de studentenwoningen gesloopt worden en komen er nieuwe appartementen.Denk dan ook dat ze met het herbestraten wachten tot de sloop .


  Maak melding

 8. De naam van de huidige wijkbeheerder wordt hier regelmatig genoemd, de namen van de wijkmanager van Zuid of de namen van de wijkbeheerders/managers van de andere wijken hoor je hier zelden. een teken aan de wand.

  Ruilen met de wijkbeheerder Aalanden?


  Maak melding

 9. Ruilen met de wijkbeheerder Aalanden?

  lijkt me strak plan om hem in de aa landen neer te zetten, kan die met zijn auto rondjes rijden op de nieuwe rotonde bij de dobbe. nee ik heb liever die van stadshagen, daar heeft mijn zwager goede ervaringen mee


  Maak melding

Reageer