GGD IJsselland actief met pubercursus

Zwolle – De jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland biedt in samenwerking met Icare, ouders en verzorgers een cursus omgaan met pubers. Op donderdag 7 oktober start de eerste bijeenkomst in het inlooppunt Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de Democratenlaan in Zwolle-Zuid. Er zijn nog plaatsen vrij.

Tijdens deze bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen rondom de puberteit aan bod. Ook is er volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te oefenen met praktijksituaties. Omgaan met pubers is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen van 10 tot 18 jaar. De cursus bestaat in totaal uit zes bijeenkomsten van 20.00 tot 22.00 waarin ouders informatie krijgen over manieren waarop zij goed contact met hun puber kunnen bevorderen en ruzies kunnen voorkomen. Hierbij wordt ingegaan op veranderingen en ontwikkelingen van kinderen in de puberteit. Daarbij komen de prettige, maar ook de lastige kanten van pubers zoals gebruik van alcohol en drugs, grenzen stellen en zakgeld, aan bod.

Opgave kan via Icare: groepsbijeenkomstenjgz@icare.nl, telefoon: 0900-8833. De kosten voor de gehele pubercursus bedragen € 30 per persoon, wat in één keer betaald moet worden.

De cursus vindt plaats in het inlooppunt Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de Democratenlaan 86 in Zwolle-Zuid. De precieze cursusdata zijn als volgt: donderdag 7, 14, 21 oktober en 4, 11 en 18 november 2010.

Artikel delen:

Reageer