Volleybalinterland dames Nederland – Cuba in Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 12 oktober a.s. speelt het Nederlandse volleybal dames team tegen de dames van Cuba. Deze wedstrijd is de eerste in een reeks van vier wedstrijden om de DELA Trophy. De wedstrijd vindt plaats in het gloednieuwe Landstede Sportcentrum in Zwolle, aanvang 19.30, en is gratis toegankelijk voor alle volleyballiefhebbers. Er zijn ruim 1000 kaarten beschikbaar: zorg dat jij er bij bent!

Tussen de World Grand Prix en het WK eind oktober in Japan, is het Nederlands Dames Volleybalteam gelukkig weer in Nederland te bewonderen! In het kader van de 5e editie van de DELA Trophy speelt het team van bondscoach Avital Selinger op dinsdag 12, woensdag 13, vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober op vier verschillende plaatsen in Nederland tegen Cuba. Cuba is een tegenstander van formaat; de Cubaanse dames staan in de wereldranglijst twee plekken hoger dan Nederland, dat achtste staat. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 viel Cuba net buiten de prijzen met een vierde plaats.

De laatste keren dat de teams tegenover elkaar stonden was tijdens de Montreux Volley Masters in juni dit jaar. Toen verloor Oranje nog met 3-1. In 2009 speelde Nederland drie keer tegen Cuba en werden al die duels gewonnen. In 2006 was Cuba eveneens Oranje’s tegenstander in de DELA Trophy, die toen werd veroverd door de dames van Selinger. 

Met dank aan hoofdsponsor DELA is de toegang tot al deze topvolleybalwedstrijden gratis! Kaarten kun je reserveren op www.delatrophy.nl.  

Nog voordat het WK eind oktober in Japan begint, staan de volleybalsters van Oranje voor een loodzware opgave. De ploeg van bondscoach Avital Selinger moet zich vanaf vrijdag in Italië proberen te kwalificeren voor de Grand Prix 2011 en dat is dit jaar in Europa heel erg moeilijk.

Europa vaardigt normaal gesproken vier deelnemers af naar de lucratieve landencompetitie, maar twee deelnamebewijzen zijn inmiddels vergeven. Eentje aan Polen (dat een Grand Prix-weekend organiseert) en eentje aan Bulgarije (de winnaar van de European League). Dit alles betekent dat Oranje tijdens een zeskamp in het Italiaanse Cagliari minimaal tweede moet worden. En de concurrentie is ijzersterk, want Rusland is een absolute grootmacht, Italië is de regerend Europees kampioen en Duitsland is een nooit te onderschatten rivaal. Nederland is weliswaar de nummer twee van Europa, maar tijdens het EK van vorig jaar was de ervaren spelverdeelster Kim Staelens nog van de partij. Inmiddels heeft haar vervangster Laura Dijkema (foto) deze zomer de nodige ervaring opgedaan. Maar ze blijft een nieuwkomer op het internationale podium.

Het kwalificatietoernooi begint vrijdag 17 september met het duel tussen Nederland en Rusland. De speelstad is Cagliari.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tof zeg dinsdag 12 oktober in ….De wedstrijd vindt plaats in het gloednieuwe Landstede Sportcentrum in Zwolle, aanvang 19.30, en is gratis toegankelijk voor alle volleyballiefhebbers. Er zijn ruim 1000 kaarten beschikbaar: zorg dat jij er bij bent!

    Zal zelf ook eens snel overleggen 😮 CL is de week daarop 😀
    Ajax – Auxerre
    Dinsdag 19 oktober, 20.45 uur


    ⚠️ Meld

Reageer