Het weer: kans op buien

Zwolle – De vrijdag verloopt identiek als donderdag. Een lagedrukgebied boven Scandinavië houdt nog steeds een noordwestelijke stroming op gang en duwt nog steeds onstabiele, vochtige lucht onze kant op.

16-09-2010_weerfoto_meppelerstraatweg.jpg
Meppelerstraatweg

De dag begint met enkele lichte buien in de kustgebieden. Landinwaarts schijnt de zon eerst nog volop. In de loop van de dag verschijnen er steeds meer stapelwolken en vallen er in het hele land enkele buien. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwesten- tot westenwind. Op de Wadden waait het aan het einde van de dag krachtig tot hard. Het wordt ongeveer 16 graden.

Zaterdag zijn er Hollandse luchten: stapelwolken en fel blauwe luchten. Af en toe komt er een bui voorbij, maar daar blijft het bij. Overwegend droge perioden dus. Er staat een zwakke tot matige wind, in het noordwesten is de wind vrij krachtig. De maxima liggen rond 16 graden.

Zondag en maandag komen we nog onder invloed van een depressie boven Engeland. Dat veroorzaakt vooral flink wat bewolking en buiige regen. De wind draait naar het zuidwesten en voert iets zachtere lucht aan. De maxima komen uit rond 17 of 18 graden. Daarna bouwt zich een hogedrukgebied op en is de kans groot dat het droger en iets warmer wordt. De kans op mist neemt dan wel toe.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer